dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

FEDAŞ’ın Elektrik Senfonisi: Karanlıkta Kaybolan Hayatlar

07 Haziran 2024, Cuma 09:34
FEDAŞ’ın Elektrik Senfonisi: Karanlıkta Kaybolan Hayatlar

Sevgili okuyucular, Malatya’da yaşanan elektrik kesintileri artık bir senfoni haline geldi. FEDAŞ orkestrası, her gün yeni bir beste ile karşımıza çıkıyor. Bu senfoninin adı: “Karanlıkta Kaybolan Hayatlar.”

Depremin ilk günlerinde, saatlerce süren elektrik kesintileri mahalleleri karanlığa gömüyordu. Aradan geçen onca zamana rağmen bu senfonide değişen bir şey olmadı. Şimdi de elektrik kesildiğinde yine saatlerce gelmiyor. Üstelik elektrik verildiğinde kesik kesik gelip gidiyor. Birkaç dakika gelip giden elektrik, evdeki elektronik cihazları adeta bir çekiç gibi dövüyor. Sonuç? Zarar gören bilgisayarlar, bozulmuş yazıcılar ve hüsran dolu yüzler.

Dün bizim mahallede çok şikayet aldım. Bilgisayarı bozulan bir arkadaş 8 bin lira zarara uğradığını söylüyor. Bir başka hikaye de diyetisyen bir arkadaşın yazıcısının tamiratı sırasında yaşandı. Tamirci elektrik verildiğinde cihazın bozulduğunu belirtti. FEDAŞ, sadece karanlık değil, aynı zamanda büyük bir maddi kayıp da getirdi.

Malatya’da FEDAŞ’a büyük tepki var. Herkesin dilinde aynı soru: “Bu senfoni ne zaman sona erecek?” FEDAŞ’ın bu trajikomik elektrik oyunu, halkın sabrını tüketiyor. Anlaşılan o ki, FEDAŞ karanlıkta kalmanın ve cihazların bozulmasının yeni bir yöntemini keşfetmiş. Ama bu yöntem, halkın güvenini kaybetmenin en kısa yolu. Elektrik kesintileri ve cihaz bozulmaları ile dolu bu hikayede, FEDAŞ’a düşen rol: Karanlık sahnelerin başrol oyuncusu.

Sevgili FEDAŞ, biraz ciddiyet ve sorumluluk alarak bu senfoniyi sona erdirin. Halkın elektriğe, ışığa ve güvene ihtiyacı var. Karanlıkta kaybolan hayatlar, sizin eseriniz olmasın.

Sevgiyle Kalın. 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Efe
    07-06-2024 13:49

    Aynı sorun benim de başıma geldi. Bilgisayarım elektrik düşüklüğünden bozuldu. Az önce toplama bir bilgisayar sordum 16.200 TL Maddi manevi zarardayız. Bu pahalılıkta ekstra masrafların çıkması bizi mağdur ediyor.

  • yorum avatar
    Yurdagül
    07-06-2024 13:45

    Kışın elektrik kesintileri yüzünden soğukla baş edemedik Şimdi de sıcakla baş edemeyeceğiz Yetkililer ne zaman çözecek bu sorunu merakla bekliyoruz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.