dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2426.0
  • BIST
    10000.38
  • BTC
    61952.91$

Gazze için zirve, ama sonuç zırva!..

12 Kasım 2023, Pazar 09:16
Gazze için zirve, ama sonuç zırva!..

Bugün başka hiç bir gücü kuvveti olmayan aciz bir Müslüman olarak bu satırları utanarak yazıyorum. Eminim ki sizlerde utanarak okuyacaksınız!.

Fransa'da Charlie Hebdo olayında toplam 17 kişi hayatını kaybetmişti. Başta Türkiye'nin Başbakanı olmak üzere tüm dünya liderleri Fransa'ya giderek kol kola yürüdüler, kınadılar, hepimiz Çarli'yiz dediler. Aslında İslam alemine karşı  yapılan bir yürüyüştü bu. Kinleri ve öfkeleri hepsinin İslamaydı!.

Gazze'de devam eden soykırım ve vahşette 11 binin üzerinde masum insan öldürüldükten 36 gün sonra İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Zirvesi yapılabildi.

Her şeyden önce dün Riyad'da gerçekleştirilen İslam İş Birliği Teşkilatı ve Arap Ligi Zirvesinde karar alanları şiddetle kınıyor, kararlarını da red ediyorum. Burada o kararları yeniden yazarak  makalemi de kirletmeyeceğim. Bu tür kararların sineğin kanadı kadar değerinin olmadığını on yıllardır bütün dünya biliyor!. 

Bu zirvede, İslam İşbirliği Teşkilatının,  İsrail İşbirliği Teşkilatına dönmüş olduğunu aklı selim herkes müşahede etti.

Bu zirvede alınması gereken kararlar şunlar olmalıydı:

. İsrail Ortadoğu'da İslam ülkelerinin baş belası olmuştur. Filistin'i işgal ettiği günden beri bu topraklar huzur görmemiştir.
. İsrail devletini tanımıyoruz, katliamları yapan mevcut yönetim katildir, soykırım yapıyor, savaş suçu işliyor.
. Bugünden itibaren İslam ülkeleri olarak Savaş Mahkemesi kuruyoruz ve ilk davası da İsrail'in yargılanması olacaktır.
. Tüm islam ülkeleri olarak İsrail'in uluslararası arenada yargılanması için ilgili yerlere müracaatta bulunacağız. 
. İsrail'e bu süreçte destek veren bütün devlet başkanlarının savaş suçundan yargılanmaları için Uluslararası Savaş Mahlemesine müracaat edeceğiz.
. Tüm İslam Ülkeleri olarak İsrail'den elçiliklerimizi çekiyor, İsrail elçiliklerini de istenmeyen kişiler ilan edip üç gün içerisinde sınırdışı ediyoruz.
. İsrail ile hiç bir şekilde hiç bir ticari antlaşma yapmıyor, bugüne kadar yapılan bütün ticari anlaşmaları feshediyoruz.
. İsrail'e ait hiç bir ürünü ülkelerimize sokmuyor, satışlarına müsaade etmiyor, ithalat ve ihracatımızı durduruyoruz. 
. İsrail'e hiç bir şekilde petrol satmıyoruz.
. İsrail'e başta su olmak üzere bütün madenlerin satışını duruduruyoruz.
. İsrail ile normalleşme anlaşmaları yapmış olan tüm ülkeler şu andan itibaren anlaşmalarını bozmuşlardır.
. İsrail derhal bu soykırımı terketmeli ve 24 saat içerisinde 7 Ekim öncesine çekilmelidir. Aksi halde bu durum bütün İslam ülkelerine savaş hali kabul edilecektir.
. Gazze ve işgalin olduğu tüm Filistin'de güvenlik kontrolü mutlak surette süresiz olarak bizde olacaktır.
. 7 Ekimden beri öldürülen insanların bütün sorumluluğu İsrail ve Amerika'dadır. Öldürülen her can için önce hesap verecekler, sonra da diyet ödeyeceklerdir.
. İsrail ve Amerika 7 Ekimden beri yıktıkları yerlerin inşası için bütün masraflarını peşin karşılamak zorundadırlar.
. İsrail 1968 öncesi sınırına dönecek ve devlet olarak tanınmayacaktır. Bağımsız Filistin toprakları içerisinde "İsrailoğulları Bölgesi" olarak kabul edilecektir.
. Bu kararlara uymayan İslam ülkesi de, aynı yatırımlarla cezalandırılacaktır.

Sadece bu kadarı yapılmış olsaydı insanlar bir şeyler yapmış diyeceklerdi. Ama İsrail'in temsilcileri gibi bir araya gelip el sıkışmakla, siyasi boş beleş beyanlar vermekle kimseyi kandıramazlar!.

Daha gel görki bu zirvenin sonuç bildirgesi’nin 27.maddesinde; 
Filistin halkının tek temsilcisinin Mahmud Abbas yönetimi olduğunu ve tüm Filistinli grupların da Yahudilerin güdümünde olan Filistin Kurtuluş Örgütünün çatısı altında toplanması çağrısını yapıyorlar!.
İsrail'in atadığı Mahmud ABBAS'I zirveden kovmaları gerekirken, bu zirvede kuzuyu kurda teslim ediyorlar!.

Kınamalar için bir araya gelmeye gerek yoktu. Bu zirveden önce de kınamalarınızı duyuyorduk. 
Haaa,,, acaba İsrail'e biatta fire var mı diye bir araya gelinmişse o ayrı bir şey!. İsrail'e dokunmadan, fiili yaptırım kararları almadan bir araya gelip dağılmak, islam alemi için zillettir.

İsrail, bunca katliam ve soykırımdan sonra bu ülke liderlerini bir araya getirseydi, ancak bu kararları aldırabilirdi!.

Böylece bütün dünya bir kez daha anladı ki, islam ülkelerinin devlet yöneticilerini ve hükümetlerini İsrail ve Amerika atamıştır!. 

Şu oynanan tiyatroya bakar mısınız;
Mahmut Abbas, bir taraftan Gazze için gösteri yapanlara teşekkür ederken, diğer taraftan kendi kalkından gösteri yapanları engelliyor!.
Darbeci Sisi, Gazze kuşatmasını red ederken, kendisi kuşatmaya devam ediyor!.
Katil Beşşar Esed, sivillerin öldürülmesine karşı çıkarken kendisi her gün sivilleri öldürüyor. 
İsrail ile iş yapmayalım diyenler, İsrail'le normalleşme antlaşmaları yapıp elele gezenlerdir. Zırvadan başka ne çıkar bu zirveden!?..

Sonuç olarak;
İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi zirvesinden İsrail'e destek çıkmıştır. Tarih sizi affetmeyecektir! Ümmet sizi affetmeyecektir! Dünya sizi affetmeyecektir! Allah sizi affetmeyecektir...

Ama size rağmen nasıl bugün Hamas çıkmışsa, El-Kassam Tugayları çıkmışsa, yine size rağmen Selahaddin'i Eyyubiler çıkacak ve Filistin'e de, Gazze'ye de, Aksa'ya da, Allah'ın dinine de sahip çıkacaklardır...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"