dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

GÖZÜNÜZ AYDIN, ZAVALLI YARATIKLAR!..

08 Ekim 2019, Salı 07:06

 

SESLİ MAKALE

 

Türkiye Cumhuriyeti sınırları “Dar-ul İslam”dır. Yani, Müslüman toprağıdır. Her Müslüman bu topraklarda yaşama hakkına sahiptir. Bu hakkı inkar eden ve kendilerinden başka kimsenin yaşamasını istemeyenler; açıkçası gaspçı sapıklardır. Vahşi Batı'nın algı oyunlarına düçar olmuş zavallılardır. Geçtiğimiz günlerde haberlerden Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde dokuz yaşındaki bir çocuğun intiharını öğrendik. Ülkesindeki savaştan kaçıp gelmiş bir ailenin evladı olan Vail El Suud'u intihara sürükleyen sebep, toplumsal algı operasyonlarının bir ürünüdür. “İşimizi, ekmeğimizi ve aşımızı elimizden alıp Suriyelilere veriyorlar. Ülkelerini savunmayıp gelip burada nargile tüttürüyorlar” diyen gözü dönmüş zavallılara inanan ilkokul seviyesine kadar inmiş “Suriyeli (Müslüman) düşmanı” bir güruhla karşı karşıyayız. Bir Suriyeli'den daha kurtuldukları için zil takıp oynayabilirler artık.

 Allah sonumuzu hayreyleye… 

 

 DERNEK VE VAKIFLARIMIZI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM!..

Malatyalı hemşerilerimizin yıllardır uyguladıkları ve büyük takdir toplayan bir uygulaması var. İhtiyaç sahibi çocuklarımız için eğitim bursu veriliyor bu uygulamayla. Bu önemli ve güzel uygulamaya imza atan kuruluşumuzun ismi ise Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD)'dir. Malatya Eğitim Bursu Platformu adındaki bu projenin hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyor ve üzülüyorum. Revize edilerek daha geniş bir altyapıya ve işlerliğe kavuşacağını düşündüğüm bu projenin bazı eksiklik ve fazlalıklarının olduğu kanaatindeyim. Bu program ile, mükerreren burs alan kişilerin önü kesilirse, daha fazla çocuğumuz burstan istifade edebilecektir. Ayrıca hayırseverlerin kaç evladımıza burs verdiğinin de cevabı ortaya çıkacaktır. Bu projenin günümüz şartlarına uygun bir şekilde revize edilmesi için, Malatya Eğitim Vakfı, Pütürge Eğitim Vakfı, Doğanşehirliler Eğitim ve Kültür Vakfı ve Arapgir Kültür Derneği gibi dernek ve vakıflarımızın bir araya gelmesi gerekiyor. Programın artı ve eksilerini araştırarak, burs kaçağının önünü kesebilirler kanaatindeyim.

 

“ŞABAN AĞABEY”LERİN ÇOĞALMASI DİLEĞİYLE…

Söz Malatya Eğitim Bursu Platformu'ndan açılmışken “Sebep olan fail gibidir” düsturuyla hareket ederek Rahmet-i Rahmana intikal etmiş ağabeyimiz Şaban Taçyıldız'ı anmamak olmaz. Şaban Ağabey'in vesilesiyle onlarca öğrencimizin burs almasına da vesile oluyor, hayır dualarını alıyordum. Şaban ağabey, rahmetli olunca bu hususta beni arayanlara maalesef  olumlu cevap verememeye başladım. İnşallah nice “Şaban ağabey”ler karşımıza çıkar da, biz de onlar vesilesiyle çocuklarımızın eğitimine küçük de olsa bir katkıda bulunuruz.

  

YUNUS AKDAŞ İLE İLGİLİ İZLENİMLERİM…

Malatya Time'ın “Çarşamba sohbetleri” hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş'la gerçekleştirdiğimiz röportajı yayınladık.  Gayet nezih ve sıcak bir ortamdaki sohbetimizin akabinde, saygıdeğer Yunus Akdaş'tan edindiğim izlenimler şu şekilde:

  • 2001 yılından bu yana MİAD yönetim kurulu başkanlığı görevini ifa eden Yunus Akdaş, hal-i hazırda bir o kadar daha başkanlık yapacak heyecana ve azme sahip.
  • Vizyonu, MİAD'ı yerel bir dernek olmaktan çıkarıp, ulusal bir statü kazandırmak.
  • Çıtayı daima yüksek tuttuğu için istişareye büyük önem veriyor.
  • Fikirlerinde ısrarcı değil daima yeniliğe açık
  • MİAD'ı ve temsil ettiği makamı siyaset üstü olarak konumlandırıyor.

  

MALATYA'DA OLMA DA, NEREDE OLURSAN OL!..

Geçtiğimiz Pazar günü bir programda Malatya'mızın emektar(!) eski Emniyet Müdürü Ömer Urhal'a denk geldim. Beni görünce uzunca bir zamandır yolumu gözlüyormuşçasına atılarak “Beni de yukarı gönderdiler” diyerek “Terfi(!)”sini işaret etti. Yanımdaki arkadaşa duyduklarımı teyit ettirince, içimden “Malatya'dan gittin ya, nereye gidersen git” demek geçti.

  

MALATYA'YI TANITAMIYORUZ…

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF)'nun organize ettiği Malatya Tanıtım Günleri, aslında daha profesyonel bir şekilde yapılabilir. Daha profesyonel olması için de sadece MADEF ile olacak iş değil gibi geliyor bana. Daha profesyonel ve kurumsal bir oluşum ve birliktelikle bu mümkün olur. Malatya Tanıtım Günleri'nde eş, dost, ahbap ve arkadaşımıza denk gelip o günü bayram tadında yaşasak da, hemşerilerimizin dışındaki insanlara Malatya'yı tam manasıyla tanıtamıyoruz. Bu husustaki temennim İstanbul'da göz dolduracak bir tanıtım günlerinin olmasıdır.



MALATYA VE BÖLGE FUTBOL TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

Adil Gevrek, Temmuz 2014'te başkanlığa seçildiğinde, BtcTurk Yeni Malatyaspor altyapısının antrenman sahası betonlaşmıştı! 2005'te döşenen eski zeminin tümü sökülürken, sentetik çim serildi. 12 yıl sonraki yenilemeyle, sporcu sağlığı açısından daha esnek ve kullanılabilir oldu. Bu süreçte, Futbol A Takımı'nın büyük bir eksikliği giderildi. 2010'da inşa edilen; ama faaliyete geçirilmeyince atıl durumuna düşen Orduzu Pınarbaşı'ndaki tesis, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle 5 yıldızlı otel gibi oldu. Ekim 2017'de teslim alınırken, yakınına 2 tane de saha yapıldı. Tüm bu çalışmalara harcanan para 15 milyon TL'yi buldu. Atılım döneminde ayrıca, 27 bin 44 kapasiteli Yeni Malatya Stadyumu, Eylül 2017'de kapılarını açtı. Bunlarla yetinmeyen Adil Gevrek ve kurmaylarının gündeminde, şimdi ‘BtcTurk Yeni Malatyaspor Futbol Köyü' var. Yeni stadın yanındaki 100 dönümlük alanda ilk etap için kazma vuruldu. Malatya ve bölge futbol tarihini değiştirecek proje kapsamında öncelikle yetenekli çocuklar keşfedilecek. Terör belası ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulacak bu gençler, diğerlerine de rol model olacak.

TEBRİKLER, ÇINAR'IN EKİBİNE!..

Gözlemlerime göre, Malatya'da sosyal belediyecilikte üst sıralara tırmanan Yeşilyurt Belediyesi, aktiviteleriyle göz dolduruyor. Sosyal medyayı da en iyi şekilde kullanan Yeşilyurt Belediyesi'nin takdire şayan durumunu geçtiğimiz Pazar günü Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Selahattin Gürkan'a da ilettim. Gürkan'ın da övdüğü Yeşilyurt Belediyesi, geçtiğimiz hafta 15 Temmuz Şehitlerinin ailelerini Malatya'da buluşturdu. Bu organizasyon, başarı trendinin bir nişanesi niteliğindeydi. Mehmet Çınar ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Selam ve dua ile
Fiemanillah