dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63834.566$

Hatıralar sarmış 3-1 yanımı!

01 Ekim 2022, Cumartesi 19:31
Hatıralar sarmış 3-1 yanımı!

 

 

 

 

-    Yeni Malatyapor, 3 puan almayı unuttu!
-    Ganalı genç santrfor neden forma giymedi?
-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
-    Cihat Arslan’ın oyun sistemi nasıl oldu?
-    Stoperlerden hangisi santrfor oldu?
-    Kaptan Rahman Buğra niçin oyundan atıldı?
-    Sakarya deplasmanında ilk golü kim kaydetti?
-    Her iki takımın penaltı kaçıran isimleri kimler?
-    Demokratik Kongolu rakip tutulamadı!
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…


Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’in 7’nci haftasında da üç puanla tanışamadı. Altınordu, BB Erzurum ve Denizlispor ile birlikte galibiyeti bulunmayan dört takımdan biri olan Kaplanlar, Sakaryaspor’a dış sahada 3-1 mağlup oldu. 1-0’lük üstünlüğün yakalandığı kritik karşılaşmada kaptan Rahman Buğra Çağıran, 69’uncu dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Ayrıca Sakarya’da, her iki takım da penaltı atışında kalecileri aşamadı. Dört yenilgi ve üç beraberlik ile hanesine şu ana dek sadece 3 puan yazdırabilen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 9 Ekim’de BB Erzurum’u ağırlayacak. 

HAQI YOK, RAHMAN DÖNDÜ

11 Eylül’de, Manisa’daki 2-2’lik beraberlikte, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edilen ve 8 bin 700 TL ile cezalandırılan Ganalı Haqi Osman, 16 Eylül’de, Malatya’daki 0-0’lık Altay beraberliğinin ardından tekrar yoktu. 3 Eylül’de, Malatya’da Çaykur Rizespor’a 4-0 kaybedilirken kızaran Rahman Buğra, İzmir’de esame listesine yazılmamıştı; ama Sakarya’da ilk 11’de forma giydi.

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, golsüz Altayspor sınavında şans tanıdığı ilk 11’de iki değişiklik gerçekleştirdi. İzmir’de yerini 63’te Burak Kavlak’a bırakan Yakup Alkan, 21 kişilik kadroda yoktu. Yiğit Ulaş da yedek soyundu. Bu futbolcuların yerine Rahman Buğra ile Burunduli Jospin Nshimirimana boy gösterdi.

KLASİK OYUN SİSTEMİ

4-2-3-1 saha dizilişinde kaleye Abdulsamed Damlu geçti. Geri dörtlüde soldan sağa; Rahman Buğra, Ganalı Philip Awuku, Barış Başdaş ve Taha Gür vardı. Onların önünde Ganalı Godfred Donsah ile Jospin ter döktü. Hücum hattının gerisine soldan sağa; Ogün Özçiçek, Malili Aly Malle ile Cengizhan Akgün çekildi. İleri uçta Doğukan Emeksiz gol aradı.

OFSAYT BAYRAĞI MÜJDESİ!

Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’ndaki zorlu randevunun ilk tehlikeli atağını misafir ekip geliştirdi. 6’ncı dakikada Ogün’ün savunmanın arkasına harika pasında aniden fırlayan Doğukan, kaleci Furkan ile karşı karşıya kaldığı anda topu ayağından fazla açınca hayıflandı; ancak kötü de olsa ona bir müjdeli haber geldi. Akının tamamlanmasını bekleyen hakem Can Cengiz, ofsaytı işaret etti.

ABDULSAMED’TEN KRİTİK KURTARIŞ

Kaplanların en skorer ismi, 5 gollü Cengizhan, 20’de pozisyonu buldu; ancak gole muvaffak olamadı. Abdulsamed, 22’de Ozan Sol’un ayaklarındaki topu penaltıya sebebiyet vermeden yere uzanarak kornere çelmeyi başarırken alkışlandı. Cengizhan, 23’te soluyla hemen ilerisinde Doğukan ve dört Sakaryasporlu varken uzaklardan şansını denese de çerçeveyi tutturamadı. 

CENGİZHAN PENALTIYI KAÇIRDI

Can Cengiz, futbolcuların sıvı kayıpların telafi etmesi için 24’te su molası verdi. Bu arada iki takımın teknik adamları, öğrencilerine yeni taktiklerini verme fırsatı da yakaladı. 26’da Cengizhan, göğsüyle meşin yuvarlağı yumuşatıp önüne aldıktan sonra Oğuz Yıldırım’ın kendisini çekiştirmesiyle, vuruş şansı elde edemeden yerde kaldı. Can Cengiz, çok net bir şekilde, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 27’de atışı kullanan Cengizhan’ın sağına yolladığı topu Furkan Köse, uzayarak çıkardı.

JOSPIN ATTI, CENGİZHAN “AF” DİLEDİ

31’de Ogün, Buğra’nın soldan taç atışını takiben Oğuz’u geçip içeriye kesti. Ev sahibinin kaptanı Ümit Kurt’un bir adım solundaki Jospin, havaya kaldırdığı ayağıyla fileleri sarstı: 0-1. Daha önce hocası Cihat Arslan’ın hedefe koyduğu, birkaç maçta da kadroya dahil etmediği Burundili, bu sezonki ilk golünü de kaydetmiş oldu. Sevinç yaşanırken yedek kulübesine doğru koşan Cengizhan’ın gönlünü Cihat Hoca aldı.

HEYECANLI DAKİKALAR…

37’de Donsah’ın servisinde ofsayta düşmemek adına yoğun çaba harcayan Doğukan arka direğe havalandırdı. Oğuz ile hava topuna çıkan Jospin, Sakaryasporluya faul yaptı. 40’ta, ceza sahası ön çizgisindeki Doğukan, Ümit’i aşan topa kafayı vursa da az farkla isabet sağlayamadı. Jospin, 40’ta çok gereksiz bir sarı kart gördü. Sedye gelinceye kadar sakatlık yaşayan Burunduli, sağlık görevlileri yanına ulaşınca ayağa kalkınca sararmaktan kurtulamadı.

İSYAN ETTİREN GOLLER

43’te defansta büyük zafiyet yaşandı. Buğra’nın tutamadığı Hakan Yavuz, sağdan, Donsah’ın bakışları arasında ve ayağını uzatamayan Philip’i sonradan isyana sevk edecek bir asist ile Demokratik Kongolu Kabongo Kasongo’nun golüne zemin hazırladı: 1-1. 44’teki ani akında Doğukan, müsait durumdayken kaleyi değil, Sakaryasporlu futbolcuyu nişan aldı! 45’te Ozan Sol, Barış ile omuz omuzada düşerken soluyla dokundu. Karambolde Kasongo penaltı noktasına yakın bir yerde; Ogün, Philip ve Buğra’nın da olduğu sette Donsah’a çarptırıp skoru 2-1’e taşıdı. 

GOL YOK, VAR, VAR!

İkinci yarının ilk anlarında sol çaprazda Çağlayan Menderes ve Michal Nalepa’dan iyi sıyrılan Malle sert kesti. Arka direkteki Jospin, ikinci golünün mutluluğunu yaşarken “ofsayt”a takıldı. VAR kontrolünde de karar değişmedi. 55’te, Jospin, görevi Fatih Nuri Aydın’a devretti.

KAPTAN’DAN GEREKSİZ SARI KART

Sağdan Ozan, 59’da Ogün, Rahman ile Philip’i kolayca ekarte edip ortaladı. Barış son anda çizgide kafayla karşıladı. Peşinden kaptan Buğra, Oğuz’un faulünde düdük çalmasına karşın hakeme aşırı tepki gösterince 60’ta sarı kartla cezalandırıldı. 

BURAK SANTRFOR, DONSAH SAKATLANDI

62’de Burak Kavlak, bayrağı Doğukan’dan devraldı. İlk 4 haftada stoperde oynayan, Altay deplasmanını kırmızı kart cezası nedeniyle kaçıran 26 yaşındaki Burak’ın santrfora çekilmesi, tartışmaya yol açmaya devam etti. 67’de Atakan Müjde, sağ arka adalesinden sakatlanan Donsah’ın elini sıktı. 

RAHMAN BUĞRA YİNE KIZARDI

Ozan, 70’te bir kez daha sağdan son çizgiye yönelip ceza sahasına girmek istedi; fakat Rahman Buğra’nın arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Kaptan ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken çok öfkeliydi. İtirazlarını yoğunlaştıran Abdulsamed de sarı kart yaptırımına uğradı.

ÇOK “SERBEST” BİR GOL!

Serbest atışı Nalepa 71’de kullandı. Ümit Kurt, ceza yayı üzerinde yalnızken ona doğru, adrese teslim bir pas attı. Kaptan sol ayağıyla yarım volesinde, son olarak Atakan da ayak koyamayınca Abdulsamed’i çaresiz bıraktı: 3-1.

PENALTI DEVİ ABDULSAMED 

Odise Roshi, 88’de Rahman Buğra’nın kızarmasına yol açan pozisyonun hikâyesi ve bölgesi ile bire bir aynısında Philip ile ikili mücadelesinde çimlere serildi. Beyaz nokta işaretlenirken, penaltıda Roshi’nin yerden soluna bıraktığı topu Abdulsamed, pek zorlanmadan tuttu. 

5’E 1’LİK ÜSTÜNLÜĞE RAĞMEN!..

Müsabakanın detaylarına gelirsek… Yakın markaja alınması ve temaslı oynanması gereken Kasongo bir türlü tutulamadı. Topu alan, etrafında serbestçe dönen, arkadaşlarına veren, arka direkte boşa çıkan, ceza sahasında gezginleri oynayan Demokratik Kongoluyu, deneyimli oyuncular da durduramadı. 43 ve 45’te, iki dakikada iki gol yenilmesi, hele ki ikinci golü Kasongo’nun tam 5 kişi arasından kaydetmesi akıl alır gibi değildi!

CİDDİYETSİZLİK, DİSİPLİNSİZLİK…

Kötü oyun ve saç baş yolduran takım savunmasının yanı sıra, ne yaptığı bilemeyen oyuncu grubu izlendi. Ciddiyetsizlik, disiplinsizlik ve gerilen sinirler de sorgulandı. Cengizhan ile Doğukan çok bencil davranırken, Rahman Buğra bu sezon ikinci defa kırmızı kart gördü. Jospin oyundan alınmasa muhtemelen o da atılacaktı. Yine de bir gol atan, ikincisinde ofsayta takılan Burunduliyi Cihat Arslan’ın hemen her maçta oyundan çıkarması, yeşil zeminde dolanan Donsah’a tahammül etmesi “ayrımcı” kelimesinin yüksek sesle dillendirilmesine yol açıyor.

HAKEMİN TARAFI!

Son söz de karşılaşmanın hakemi Can Cengiz’e… Geleni gideni indiren Polonyalı Michal Nalepa’ya sarı kart dahi gösterme zahmetine girmedi!