dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2431.6
  • BIST
    9959.79
  • BTC
    62323.18$

Hayırlı olsun Sami ER...

18 Ocak 2024, Perşembe 15:36
Hayırlı olsun Sami ER...

Bu günlerde uzun uzun hasbihallerde bulunacağız. Yeni bir yazı dizisiyle sizlerle olacağım inşallah. 

Uzun zamandır Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için kamuoyu yoğun bir şekilde meşgul edildi. Üstelik adaysız olarak!..
Hem ortada müracaatı olan aday adaylarımız yoktu, hem de en çok konuşan, Ankara'da kulisi olan ildik!.. 
Zaten son zamanlarda sadece konuşan bir millet olduk ya!. İcraatsız konuşmalar adeta bizde inanç haline geldi. Oysa Malatya’nın tarihine baktığımızda bugünkü halimizden utanır olmamız lazımdı!.
En son halimiz ise 6 Şubat depreminde enkaza gömüldü. Akabinde ne hale geldiğimizi, toprak üstündeki iyimizi, kötümüzü hepimiz gördük!.

Tabi bütün olanların üzerinde bir de kader vardır. Ne olacağını bilmediğimiz bir yarın vardır. Her yeni gün, dün kader dediğimizin tecellisi ve kazasıdır. Yani kader olmaktan çıktığı, artık tecelli eden ilahi takdiridir.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin GÜRKAN ile ilgili elbette yazılar yazacağım. Ama bugün resmi olarak açıklanan Ak Parti Adayı olması hasebiyle Sayın Sami ER Bey’i yazmak daha doğrudur. 

Zira Selahattin Başkan, beş yıldır ve özellikle de depremden beri gece gündüz demeden sağlığını kaybetme pahasına çalışıyor. Allah onu rölantiye alarak, aslında kendisini ödüllendirerek dinlemeye alıp, yerine Sami ER Bey’i getirdi. 

Sami ER, ne olursa olsun 31 Mart'ta seçildiği takdirde beş yıl Malatya’nın şehremini, kendisine oy veren vermeyen herkesin Başkanı olacaktır. Herkesin bu saatten itibaren büyük bir gönül huzuru ile kabul etmesi, artık başkanımız demesi gerekir. İçinde olanı, gönlündeki adayı da beş yıl sonrasına bırakması gerekir. Hep birlikte bu şehrin yaralarını nasıl sarar, nasıl kalkındırır, nasıl eski halimizin de üstüne çıkarırız hesabını yapmak lazım. 

Sami ER, Malatya’mıza hayırlı olsun. Kendisi ve ailesi için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. Geçmişte İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği döneminde gönüllerde bıraktığı hoş sadayı yeniden gönüllere taht kurarak taçlandırması temennimizdir. Hep birlikte, el ele vererek, destek olarak arzuladığımız güzel ve refah dolu günlere ulaşmak için çalışmak lazım. Şuculuğu buculuğu bırakarak, bir ve birlik olmak lazım ki, bu yıkılmış şehir erken ayağa kalksın.

Bu kısa aday adaylık süresinde sosyal medyada birçok kirliliğe şahit olduk. Ama bir de kader vardır, ilahi yazgı vardır ki bugün o kadar, o yazgı Sami ER dedi. 

Sami ER Bey’in hayat konforuna, aile durumuna, bulunduğu görevlere baktığınızda kendisine verilen bu yeni görev, bir lütuf değildir. Bugün kendisine ateşten bir gömlek giydiriliyor!. Yanmamak için Halil'u-Rahman olması gerekir. Şimdi sırtına büyük bir emanet, dağlardan ağır bir yük yüklendi. 

Bu süreçte elbette dost-olmayan dostları da çoğalacak, sevmeyen düşmanı da olacaktır.

Çıktığı yolda Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Hayırlı olsun. Rabbim imtihanını kolaylaştırsın. Tarihin en zor döneminde ağır bir emaneti yükleniyor. İşi gerçekten çok zor. Yine zor zamanda yanında olan dostlarını ihmal etmemeli ki, Allah da kendisiyle bu şehri erken düzlüğe çıkarsın, işlerini kolaylaştırsın...

Eski ile yeniye baktığımızda bu şehri bıraktığı yerde, daha büyük bir sorumluluk ile döndü. Bugün eski hizmetlerini yenileriyle taçlandırma fırsatını veriyor Allah. 
Sami beyin bu yükün de altından kalkabileceğinden eminim. Ancak, hep kalkarken birileri omuzuna basacaktır, aşağı doğru itecektir. O da buna müsaade etmemelidir...

Beş yıl tüm Malatyalıların Başkanı olacak, herkese adil, dostlarına da ihsan sahibi olmalı!. Bir tarafa meyletmemeli, tarafı HAK olmalı, başka tarafı olmamalı.
Bunu yaptığı takdirde Allah kendisine herkese iyilik yapacak kadar imkan verecektir. İstediği gibi kullanacak, ama sonunda hesaba tek başına çekilecektir...

Âcizane tavsiyelerim arasında;
Ekibini kurarken, içinde kuyruk acısı olanından uzak durmalı!. Onlar ehil olsalar bile, öfkelerine yenilip kendisine de Malatya'ya da zarar verebilirler. Beş yıl değil, ömür boyu beraber hareket edeceği ekibini seçmelidir.

Her şey nasıl başlarsa öyle devam eder. Seçim sürecinde etrafındaki ekibiyle başkan olduktan sonraki ekibi birbirine yakın olacaktır. Başlarken ekibi iyi olursa, seçim sonrası daha da iyi olacak, kötü olursa da seçim sonrası daha da kötü olacaktır.

İdare kimsenin malı değil. Hakk'ın malı ve geçici bir emanettir. Şehremini ise Hak adına halkın ve bu emanetin sorumlusudur. 

"Kime ne kadar ihtiyaç duyarsan o kadar yakınında olur." 
"Kime ne kadar değer verirsen o kadar senin olur."
Ehliyet ve liyakat sahibi insanlarla Allah yolunu açık edecektir. Kuracağı ekipte istişareyi esas alması, ama nihai kararı kendisinin vermesi gerekir. Kendisi vermeli ki ileride kararlarını başkası almasın!..

Sami ER yeniden Malatya’mıza hayırlı olsun. Rabbim yar ve yardımcısı olsun... (Devam edecek..)

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"