dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70443.01$

Hem penaltı hem kırmızı kart!

03 Eylül 2022, Cumartesi 22:49
Hem penaltı hem kırmızı kart!

 

 

-    İlk penaltıyı kim yaptırdı?
-    İlk kırmızı kartı kim gördü?
-    İkinci penaltıyı kim yaptırdı?
-    İkinci kırmızı kartı kim gördü?
-    İlk 11’de kaç değişiklik yapıldı?
-    Cihat Arslan’ın saha dizilişi nasıl oldu?
-    İlk yarı giren; ikinci yarı çıkan oyuncu kimdi?
-    İlk devredeki duraklamalar kaç dakikaydı?
-    Malili forvetin golü neden sayılmadı?
-    5’inci haftada hangi deplasmana çıkılacak?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…


Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig’in 4’üncü haftasında ağırladığı Çaykur Rizespor’a farklı kaybetti: 0-4. İki kez kırmızı kartla cezalandırılan Kaplanlar; 34’te 10, 47’nci dakikada 9 kişi kaldı. Aynı atakların devamında iki tane de penaltı golü yedi. Yüzde 32 topla oynayan, attığı 5 şutta hiç isabeti olmayan Malatya ekibi bir puanda kalırken, 11 Eylül’de Manisa FK’nın misafiri olacak…

İLK 11’DE TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, 26 Ağustos’ta, İstanbul’daki 3-2’lik Eyüpspor yenilgisinde güvendiği ilk 11’de sadece tek değişiklik yaptı. Yiğit Ulaş’ı yedek soyunduran Cihat Hoca, geçen sene de Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı terleten ve transfer tahtasının kapalı olduğu kritik süreçte yeniden sözleşme imzalanabilen Barış Başdaş’a şans tanıdı. 

KISITLI KADRODA AYNI DİZİLİŞ

4-2-3-1 oyun sisteminden vazgeçilmedi. Eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Geri dörtlüde soldan sağa; kaptan Rahman Buğra Çağıran, Burak Kavlak, Barış ve Taha Gür vardı. Önlerinde Ganalı Godfred Donsah ile Ogün Özçiçek efor sarf etti. İkinci bölgede yine soldan sağa; Malili Aly Malle, Burunduli Jospin Nshimirimana ile Cengizhan Akgün izlendi. Gol yollarında Doğukan Emeksiz’in kısıtlı becerisinden medet umuldu. 

İLK TEHLİKELİ ATAK KAPLANLARDAN…

Maçın ilk net gol pozisyonunu Yeni Malatyaspor geliştirdi. Rahman Buğra, kale sahasının ön tarafında golle burun buruna geldi. Sol çaprazdaki Malle havalandırdı, Doğukan’ın kafasının akabinde Rahman Buğra, vurmak yerine yanındaki Jospin’i düşündü. Oysa ki, direkt kaleye oynayabilir, topun dibine girip kaleci Tarık Çetin’in üzerinden aşırtabilirdi de… Bunların hiçbirini yapmayınca Bülent Korkmaz’ın öğrencileri tehlikeyi uzaklaştırdı.

ABDULSAMED KALESİNDE DEVLEŞTİ

23’te Jospin, uzaklardan şutunda çerçeveyi tutturamadı. Savunmanın arkasına sarkan Benhur Keser, aynı dakika içinde Abdulsamed ile karşı karşıya kalsa da genç file bekçisinden ayaklarıyla çok kritik bir temas geldi. Akının devamında Karadeniz temsilcisi 5’inci kornerini kullandı. Kısa süreli heyecan kasırgasının akabinde ise tipik bir orta saha mücadelesi oldu. 

BURAK, KAPTANI DA YAKTI!

Karşılaşmanın ilk sarı kartını Benhur’a sert giren Burak, ilk yarım saat geride kalırken gördü. 34’te Rahman Buğra, bariz gol şansını engellediği için kızardı. Burak’ın kaçırdığı ve ceza sahasına dalan Mithat Pala’yı iki eliyle adeta uçup sağ kolundan çekip düşüren kaptan, oyundan ihraç edildi. Emre Malok’un tavsiyesiyle VAR monitörüne yönelen Tarık Güldal, hareketin ceza alanı ön çizgisinde de sürdüğü kanaatine vardı ve beyaz noktayı da işaretledi. 

RAHMAN BUĞRA KRİTİK BİR ROLDEYDİ

Özetle; Rahman Buğra topa doğru değil, fiziksel açıdan, topla oynama durumu olmayan bir durumda rakibe bilinçli bir hamlede bulundu. Üstelik tecrübeli futbolcu defansta çok önemli bir isimdi. Savunma güvenliğini sağlamasının yanı sıra, takımının ileriye çıktığı anlarda isabetli ve etkili şutlar atabilen bir futbolcuydu. Hollandalı Anthony van den Hurk’un atacağı sol köşeyi doğru tahmin edip sağına uzayan Abdulsamed, buna rağmen topu çıkarmayı başaramadı: 0-1. 

İLK YARIDA 9 DAKİKA DURAKLAMA!

Dakikalar 40’ı gösterdiğinde Cihat Arslan, Jospin Nshimirimana ile Berat Yaman’ı değiştirdi. İlk yarıda 9 dakikalık oynanmayan süreyi işaret eden tabela kalktı. Duraklamaların bu denli uzun olduğu başka bir maçı, TFF Birinci Lig’de bu sene biz de hatırlamakta güçlük çektik! 

İKİNCİ KIRMIZI VE YİNE PENALTI…

Zorlu randevunun ikinci penaltısı ve kırmızı kartı yine ev sahibini üzdü. 47’de, altıpasta Hurk ayağını uzatırken Burak meşin yuvarlağa eliyle dokundu. Günün en sakar ve başarısız oyuncusu olan 26 yaşındaki Burak’ı bir umut beklediği VAR da mutlu edemedi! Hurk bu defa 49’da sağına giden Abdulsamed’in soluna yolladı: 0-2.

“FARK YEMEYELİM” HAMLESİ!

Yeşil-Mavililer, akan oyunda üçüncü gole yaklaştı. Mithat’ın derinlemesine pasında Hurk, 50’de yakın mesafeden üstten auta attı. 4’üncü haftaya kadar Kaplanların kaydettiği toplam 4 golden 3’üne imza atan Cengizhan kenara alınırken, yerine 51’de Yiğit Ulaş girdi. Cihat Arslan’ın bu hamlesinin, farkın açılmasını tedbir amacı taşıdığı aşikârdı. Lakin pozisyon bulmakta güçlük çekmeyen Rize, 52’de skor tabelasına 0-3’ü yazdı. Benhur’un sağdan asistinde Ugandalı Farouk Miya, Abdulsamed’i yerden hareketlenen topa temas etse de çaresiz bıraktı.

MALLE’NİN MAHARETLERİ

61’de kişisel çabasıyla sağ çizgiden hızla ileriye çıkan Malle, faullü müdahalesi nedeniyle sarı kart yaptırımına uğrayan Ercan Coşkun tarafından ancak durdurulabildi. Yeşil zemindeki en fazla çalışan kramponların başını Malle çekti. Malili, şık çalımlarıyla Ercan’ın sonrasında 70’te Koray Altınay’ı da sararttı.

ESKİ KAPLAN’A TEPKİ

72’de Hurk’tan formayı kapan Kubilay Kanatsızkuş, tribünlerin canını sıktı. Olumsuz tezahüratların yükseldiği 25 yaşındaki santrfor, 2020 ve 2021 yıllarında Yeni Malatyaspor’daydı.

ŞEREF SAYISINA ‘OFSAYT’ ENGELİ

73’te Benhur sağdan kesti, Taha’nın acemice uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Miya neticeyi tayin etti: 0-4. 75’te Malle, azimli kimliğinin hakkını golle alırken haklı bir sevinç yaşadı; fakat bayrağa takıldı. AVAR’daki Mustafa İlker Coşkun çizgiyi çekti ve atak “ofsayt” olarak değerlendirildi. 

BERAT YAMAN NEDEN ÇIKTI?

76’da Taha-Mert Miraç Altıntaş ile Berat Yaman-Berat Mert değişiklikleri seyredildi. 40’ta Jospin’den görevi devralan Berat Yaman’ın neden oyundan alındığı anlaşılamadı! 79’da hakeme itiraz eden Cihat Arslan’a sarı kart çıktı. 70’te su molası verilirken, Cihat Hoca, özellikle Yiğit ve Ogün’e isteklerini iletti.

CİHAT HOCA’NIN HATALARI!...

Kısa bir yoruma gelince… Burak Kavlak hem Rahman Buğra’nın kırmızı kart gördüğü ve penaltıya sebebiyet verdiği hem kendisi de kızarıp rakibi penaltı noktasına götürdüğü bölümlerde tepki çekti. Hiç güven vermeyen Burak’a sabreden Cihat Arslan’ın, sürekli Jospin’i oyundan çıkarması, sol stoper Arda Hilmi Şengül’ü hiç aklına getirmemesi tartışmaya açıldı. Mukavelelerini tek taraflı fesheden Ganalı Haqi Osman ile vatandaşı Philip Gameli Awuku ve Mısırlı Karim Hafez’in dönmemesi halinde işlerin Malatyaspor açısından hayli zorlaşacağı yadsınamaz bir gerçek!..