dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

İhsan Koca, iki arada bir derede!..

16 Eylül 2019, Pazartesi 00:32

 

 

(Sesli Makale)

 

Ak Parti Malatya İl Teşkilatında bazı şeylerin yoluna girmediğini taraflı tarafsız herkes görüyor ve biliyor. Acizane bir tespit de benden gelsin. İl yönetiminin teşkilatta bir sinerji oluşturması gerekiyor. Ancak bu sinerjiyi oluşturacak kişinin kafasının çok karışık olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim kişi Ak Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca'dır. Sayın Koca, teşkilat içinde kendini hâlâ konumlandıramamış durumda. Şöyle ki; bir bakıyorsunuz il başkanı gibi hareket ediyor, bir bakıyorsunuz milletvekili edalarında. Sanki vekillik gömleğini çıkarıp çıkarmamak konusunda bir “ikilem” yaşıyor. Partisinde “sinerji” oluşturması ve teşkilatın “tek ruh” halinde hareket edebilmesi için; Sayın Koca'nın bu “ikilemden” kurtulması gerek. Acizane tavsiyem, birkaç günlük bir “tatil” kendisine iyi gelebilir. Kendini dinlemeli ve hangi gömleği giyeceğine “karar” vermeli. Bunu başaramazsa, teşkilata faydadan ziyade zarar verir kanaatindeyim.

 

MUHSİN BAŞKAN, KİME(!) NEYİ(!) SÖYLEYECEĞİNİ İYİ BİLİYORDU

Ülkemizin yetiştirdiği önemli dava adamlarından biri olan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili efsanevi birçok olay anlatılır. Bunlardan birini de burada kaleme almak isterim: Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan gencin babası, oğlunu bulmak için çalmadık kapı bırakmaz. Kaymakamından valisine, milletvekilinden devlet bakanına kadar bütün kapıları bıkmadan usanmadan aşındırır. Fakat bir türlü sonuca ulaşamaz. Tam ümidini kesmek üzereyken, "Oğlunu bulsa bulsa Muhsin Başkan bulur" şeklinde bir tavsiyeyle karşılaşır. Meclise gelen acılı baba, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ellerine kapanarak "Oğlum terör örgütü tarafından kaçırıldı" diyerek yardım ister. Acılı babanın çaresizliğini yüreğinde hisseden Muhsin Başkan “Sen üzülme, oğlunu getireceğim” diyerek söz verir.

 

Görüşmenin ardından Muhsin Yazıcıoğlu, derhal Ahmet Türk'ün odasına gider. Kaçırılan gencin isminin yazılı olduğu elindeki notu Ahmet Türk'e uzatarak, "Bir kaç saat içinde bu genç teslim edilmezse, seni alırım" der ve odayı terk eder. Olayın üzerinden bir saat geçmeden Muhsin Yazıcıoğlu'na Tunceli Valisi'nden bir telefon gelir. Vali heyecanlı bir ses tonuyla "Efendim genci teslim ettiler" der.


SEFERBER OLDULAR(!)..


Yaklaşık dört sene önce, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan MTB eski başkanı Gürsel Özbey'in oğlu için Malatyalı yetkililer seferber oldu (!)

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi “PKK terör örgütü tarafından kaçırılan Gürsel Özbey'in asker oğlunun bulunması için tüm yetkililere ulaştım(!). Hatta durumu İçişleri Bakanımıza, Genelkurmay Başkanımıza ve daha bir çok makama arz ettim(!). Gürsel Başkanımızın derdi bizim derdimizdir. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Malatya milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Öznur Çalık “ Sayın Cumhurbaşkanımız durumdan haberdar. Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya ziyaretinde ben ve diğer milletvekili arkadaşlarım kayıp evladımızın durumunu kendilerine arz ettik. İnşallah acılı baba ve anne en yakın zamanda evlatlarına kavuşur. Hepimizin evladı var. Böyle acılar tüm anne ve babalardan uzak olsun” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan“Burası Anadolu'yu anayurt yapan destan şehir Malatya'dır. Hadsiz PKK, Battalgazi'nin torunlarından elini çekmelidir. Ben tüm Malatyalıları Gürsel Özbey'in oğlu için kenetlenmeye davet ediyorum” şeklinde çağrıda bulundu.

 

Desem inanır mıydınız?..


MUHSİN BAŞKANI MI BEKLİYORSUNUZ?

İşte olayın özeti: Yaklaşık 4 yıl önce terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılan asker oğlunun serbest bırakılması için devlet yetkililerinin devreye girmesini isteyen MTB Eski Başkanı Gürsel Özbey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. O günden bugüne kadar başvurmadığı merci kalmadığını söyleyen acılı baba, “Bu çocuklar kendileri gidip teslim olmadılar. Devletin koruyamadığı yollardan alındılar. Bize “Sabredin” deniliyor. Ama sabrın da bir sonu gelmeli.” ifadelerini kullandı.

 

 

“SINIRSIZ İÇKİ”!..

Malatyamızın önemli konaklama mekanlarından bir otel vardı bir zamanlar… Malatya Girişim Grubu'na ait olan ve birkaç ay evveline kadar “Hilton” ismiyle hizmet veren otel “markası” artık yok. En azından “tabelası” değişti. “Malatya Girişim Grubu”yla “Hilton” markasının yolları ayrıldı. Bu ayrılığın sebebi olarak “Hilton'un içki satışı yapmak istemesi” gösteriliyor. İşin doğrusu ben bu iddiaya yani “Hilton'un içki satmak istemesine mukabil Malatya Girişim Grubu'nun karşı çıkması” na pek inanasım gelmiyor. Bu iddia bana çok uçuk geliyor.

İşte uçuk bir iddia da benden: “Malatya'da içki satışı” denilince akla gelen tekel bayilerinin büyük bir çoğunluğu CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın sahibi olduğu “Kiraz shop”lardır. İçki satışı isteğinin ardında Enver Kiraz bu işe talip olabilir!.. Madem Malatya'da içkili otele bu kadar rağbet(!) var, otelin ismi de “Kiraz Shop Otel” adına tescilledikten sonra, oteller zinciri haline getirilebilir. Reklam sloganı da “Kiraz Shop Otel'de sınırsız içki” şeklinde vurgulanabilir.


YOLLARA CUMHURBAŞKANI YAMASI!..

Geçtiğimiz hafta Malatya'da bindiğim taksinin şoförü, “Cumhurbaşkanımız en azından senede bir defa dahi olsa Malatya'ya gelmeli.” şeklinde bir söz söyledi. Ben de “Neden böyle bir söz ettin” diye sordum.“Ağabey, Cumhurbaşkanının gelmesiyle yollardaki asfaltlara yama yapıldı. Cumhurbaşkanı gelecek diye, yamalı da olsa çukursuz yollara kavuştuk.” Cevabını alınca bir kez daha belediyemizin çalışma(!) prensibini hatırlamış oldum. 


ÜZÜLÜN! MALATYASPOR FARKLI KAZANDI

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un başarısızlığından beslenenlerin (!) sevinçleri yine “kursak”larında kaldı. Üst üste uğranılan Trabzonspor ve Alanyaspor mağlubiyetleriyle mutlu olan menfaat şebekeleri, 4. haftadaki 4-0'lık farklı Ankaragücü galibiyetinin ardından “suspus” oldu. 2. ligdeyken aldığı futbol takımını Süper Lig'e çıkaran, ikinci sezonda elde edilen 5'incilikle Avrupa'ya taşıyan Başkan Adil Gevrek'in tahtına göz koyanlar da bir anda ortalıktan kayboldu. Savunmacı Erol Bulut sisteminden hücumcu Sergen Yalçın anlayışına geçişe hiç vakit tanımayanlar; Başkent'teki farklı zaferde gördü ki, bu Kaplan futbolseverlere büyük seyir keyfi de sunuyor. Anlaşılan, kötü tablodan medet uman sahte Malatyasporlular (!), her geçen gün daha fazla üzülecek...

CÖMERTOĞLU, SARSINTISI!..
Bizi takip edenlerin büyük bir beğeniyle takip ettikleri röportajlar serisine, geçtiğimiz hafta Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu röportajıyla devam ettik.  Hayli ses getiren röportaj sonrası, çok olumlu geri dönüşler aldım. Şahsımı arayanların ekserisi AK Parti'nin yetkilileriydi. Bu röportaj, onları bir hayli sarmıştı. Yıllarca AK Parti'ye hizmet etmiş kişilerin konuşmalarında iç dünyalarının dışa vurumunu görüyordum. Aldığım mesajları haber yapsam başlığı “Ak Parti Malatya teşkilatı kaynıyor” şeklinde olurdu. Söz konusu röportaja dönecek olursak, Arapgir Belediye Başkanı'nın çok akıcı ve sorunlara parmak basar nitelikteki sözleri kaldı aklımda. Sayın Cömertoğlu'nun şahsıyla ilgili tespitlerimi de aktarayım:

  • Hitabeti çok kuvvetli
  • Azmini yitirmemiş
  • Heyecanı halen çok taze
  • Mücadeleden bıkmamış



    Selam ve dua ile

    Fiemanillah