dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63810.518$

İhsan KOCA Milletvekili Adayı Olamaz!..

12 Nisan 2023, Çarşamba 04:29
İhsan KOCA Milletvekili Adayı Olamaz!..

Bu yazım, Cumhuriyet savcılarına, İl Seçim Kuruluna ve Yüksek Seçim Kuruluna suç duyurusudur!

Bir önceki makalemde, “Minareyi çalan kılıfını hazırlar” demiştim. Ama bu sefer öyle olmamış. Minareyi çalmışlar, kılıfını unutmuşlar. Yüzlerine gözlerine bulaştırmışlar. Adam bir de hukukçu. Kimden bahsettiğimi tahmin edebiliyorsunuz. 

Ak Partinin Malatya’da vazgeçilmez İhsan’ından bahsediyorum tabi ki. Ama bu sefer bal gibi vazgeçecekler. Vazgeçmezlerse YSK vazgeçirecek. Nasıl mı!? Buyurun hep beraber görelim:

Malumunuz olduğu üzere 9 Nisan Pazar günü YSK’ya Milletvekili aday listeleri teslim edildi ve partiler de il il adaylarını kamuoyuna açıkladılar. Ak Parti listesini gören Malatya’da yeni bir deprem olduğunu gördü. Çünkü istifa etmeyen, aday adaylık müracaatında bulunmayan, temayül yoklamasını İl Başkanı sıfatıyla yapan Sayın İhsan KOCA Malatya’da listenin ikinci sırasındaydı. 

Bu isim öyle bir tepki gördü ki, şahsen ben hayatımda Malatya’da böylesini beklemezdim. Üstelik tepki bu sefer sadece halktan değil, teşkilattan da geldi. Tabi ki bir il başkanı teşkilatını böyle satar, onları yarı yolda bırakırsa, kuralcı olanlar da arayış içerisine girer, neler oluyor derler ve öyle de oldu. Adam profesyonel, resmen herkesi avuttu, avuttu ve aday oldu. Sanırım Türk siyaset tarihinde bu bir ilkti. 

İşin bu tarafını yıllardır kendisiyle olanlar düşünsün. Beni bu adaylığın hukuki tarafı ilgilendiriyor. Sayın İhsan Koca’yı listede görünce bu adaylığın hukuki olmadığını ilk ben yazdım. Parti içerisinde, hukukçular arasında, siyasette ve kamuoyunda da bu adaylığın hukuki olmadığı konuşulmaya başlandı.

Şimdi yasaya gelelim ve ne dediğine bakalım:
Bu konuda Yüksek Seçim Kurulu 2023/91 Kararı şöyledir;
Milletvekili adayı olmak isteyen hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları diye başlayıp aşağıya doğru (ğ) bendinden itibaren de;
“Siyasi partilerin il ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri” diye devam eder ve sonunda der ki: “en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00’a kadar 2839 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir.” 

Yasa açık ve nettir. Bu yasayı uygulayan Yüksek Seçim Kurulunun aldığı karar da aynı netliktedir. Buna göre Sayın İhsan Koca’nın adaylığı hukuki değildir. Ak Parti ya bu adaylığı iptal edip yerine 14 Nisan’a kadar yeni bir aday koyarak YSK’YA bildirir. Ya da YSK bu adaylığı iptal eder. 

Bu saatten sonra kimse kalkıp istifa etmişti diyemez. Çünkü eldeki delillere göre zamanında istifa etmediği apaçıktır. Buna göre; 
1-    Yasal olarak 16 Mart Perşembe günü istifa etmesi gereken İl Başkanı, 9 Nisan günü akparti.org sitesine girdiğimizde bile Malatya İl Başkanı görünüyordu. Bu kayıt altına alınmıştır. 
2-     23 Mart’ta teşkilata ve aday adaylarına gönderilen mesajın noktasına dokunmadan aynen paylaşıyorum:
“14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları kapsamında, 25 Mart 2023 Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında Teşkilat Temayül Yoklaması yapılacaktır. 
Adres: Çilesiz Kapalı Halı Sahası (Tecde Mahallesi Çilesiz Karlık Sokak) 
İhsan Koca
Ak Parti Malatya İl Başkanı
3-    25 Mart 2023 tarihinde yapılan temayül yoklamasına İl Başkanı olarak girmiş, canlı televizyon yayınlarına katılmış, kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştur. 
4-    Deprem dolayısıyla ilimize gelen Bakanlara Ak Parti İl Başkanı olarak refakat etmiş, yine İl Başkanı olarak Koordinasyon toplantılarına katılmıştır. 
5-    Kamuoyunda tertip edilen açık ve kapalı toplantılarda İl Başkanı olarak takdim edilmiş, şehrimize gelen gidenlere de bu sıfatla eşlik etmiştir. 

Tüm bu usulsüz gelişmelerden Ak Parti Genel Merkezinin haberdar olmadığına kaniyiz. Lakin, usulün esasa mukaddem olduğu genel kabul görmüş, seçim süreci Malatya’da usulsüz başlamıştır. Ak Parti Genel Merkezi bu düzeltmeyi yapmadığı taktirde Yüksek Seçim Kurulu bu adaylığı reddedecektir. Yüksek Seçim Kurulu tüm partilere listelerinde düzeltmeler yapmak üzere 14 Nisan’a kadar süre tanıyor. 15 Nisan’da Geçici Aday Listeleri, 19 Nisan’da da kesin listeleri ilan edecektir.  

Bu süre zarfında Ak Parti düzeltmeyi yaptığı taktirde öncelikle İhsan Koca’dan dolayı kamuoyu öfkesi diner. Sonra, 95 kişilik liste içerisinde ikinci sıraya koyduğunda Ak Partiye en az dördüncü Milletvekilini de getirecek üç dört tane aday vardır. 20 yıldır teşkilatta başkanlık yapan emektar isimler vardır. Kamuoyunda karşılığı olanlar vardır. Bunlardan herhangi birini listeye dahil ettiği taktirde Malatya’da en az dört Milletvekilini garanti eder. 

Ama düzeltme yapılmazsa bu konu zaten YSK’dan dönecektir. O zaman sıralamada kaydırma olur. İlk iki sıra çıkar, Ak Partinin Malatya’da üçüncü milletvekilini çıkarması da hayal olur. Eminim ki bu yazımı okuyan muhalefet tarafı da bunları yazdığım için bana kızıyorlardır. Ama onlar beni bağışlasınlar, ben doğruları ve hakkı yazmak zorundayım.

Peki süreci nasıl bu hale getirdiler;
Bunu ileriki makalelerimde teferruatlı olarak yazacağım. Sanırım bugün Malatya’nın sahipsizliğinden istifade eden küçük bir köyün aklı evvelleri deprem sonrası planlar yapmak üzere bir araya gelip bir üçgen kurdular. Kimsenin aklına gelmeyecek hesaplar yaptılar. Şimdi ben o hesaplara girmeyeceğim. Zamanı gelince yazacağım. Malatya deprem yaralarıyla ve enkazını kaldırmakla uğraşırken, onlar rant hesabı yaptılar. On binlerce daire, onlarca okul ve caminin inşaatlarını düşünün, rantın haddi hesabı yoktur. Benim kanaatim bu kişiler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahil siyasette de tüm ipleri eline aldıktan sonraki nihai hesabı deprem rantını yemektir. Allah yedirmesin. Biz de Malatya kamuoyu da buna müsaade etmeyecektir. 

Sonuç olarak kansız bıçaksız bir ameliyat yapmışlar ama hasta masada kaldı!. GEÇMİŞ OLSUN KENDİLERİNE…

Fi Emanillah.
Ebuzer AYDIN

“Ey kalemim! Bir gün doğru bildiklerini yazmazsan, kolumla beraber kırar atarım seni”

Yorumlar

  • yorum avatar
    Murat
    14-04-2023 08:57

    Bu kurnazlığı halk içinde yapsalar herkes kendi kesesinin pesinde

  • yorum avatar
    Ahmet
    14-04-2023 02:57

    Ohal var unutma

  • yorum avatar
    Meho Ağa
    13-04-2023 23:31

    Benim bildiğim istifa müessesesi çalıştığı göreve tekrar gelmek istenmesi durumunda sözkonusu olmaktadır. Başkan o göreve dönmeyecekse ne fark eder ha istifa etmiş ha etmemiş. Kemal Kılıçtaroğlu parti genel başkanlığından istifa etti mi ki il başkanı İhsan Koca istifa etsin. Bence bu iddialı yazıyı YSK incelemeye bile değer görmez.

  • yorum avatar
    Emin
    13-04-2023 02:52

    Sn Ebuzer aydın öncelikle araştırmacı ve güçlü kaleminize sağlık doğru karşısında susmayan nadir bir kalem onurlu dava liderlerinden bir kişi oldunuz malatya lı lar tarafından bilinir ve desteklenir sn başkanın son düzlüğe kadar beklemesi manidar ve sinsicedir memleketimizde halka mal olmuş hizmet etmekten geri durmayan okadar aday vardı ki bunları görmezden gelmek memleket ile alay etmektir parti Battalgazi teşkilatından biri olarak sn başkanın adaylığı sürpriz ve biçimsiz olmuştur memleketim güzel memletim sömürülmesine rağmen güçlü kalan memletim şu perişan halde ama bişey kalmadıki hocam boşunamı aday oldu demedende alamıyorum kendimi rabbim hepini ıslah etsin inşallah hürmetler

  • yorum avatar
    Nihat
    13-04-2023 00:42

    İnşallah

  • yorum avatar
    İl Başkan Yardımcısı
    12-04-2023 23:04

    Herkes aday olacakmısınız diye defalarca sordu. O asla dedi. Sonra Kahraman Kavuk’u yönetiminin gözünün içine baka baka her yerde pazarladı. Onunla ilgili sıkıntılı şeyler çıkınca teşkilattan çıkan bütün adayları kötüledi ve öznur hanımın geri planda yaptığı kulisle listeye girdi. Bülent beylede ittifak yaparak inanç Ölmeztoprak’ı listeye soktular. Sırada İl Başkanı belirleme işi var. Büyükşehir belediye başkanı kim olmak istiyorsa o adamını koltuğa oturtacak…

  • yorum avatar
    Davut
    12-04-2023 13:51

    Kalemine kuvvet...

  • yorum avatar
    Ahmet Aygün
    12-04-2023 11:35

    Yanlıştan dönmek erdemdir ANLAYANA.KORKUSUZCA YAZANA HELAL OLSUN

  • yorum avatar
    MALATYA ÇAĞASI
    12-04-2023 11:28

    Sayın Yazar,Öncelikle kaleminize sağlık. Bu anlamda Kamuoyunu hem aydınlatıyor, hem de bir çok usülsüzlüklerin önüne geçiyorsunuz. Bu anlamda şuanda Aday Adayı İl Başkan Yardımcılarının heyecanlandıklarını hisseder gibiyim. Tabi buradaki esas mesele, YSK'ya talimatlı iş yaptırılacak mı ? Yoksa YSK gerçekten Hak Hukuk ve Adalet terazisi deyip, gerekeni yapacak mı ? Onu bekleyip göreceğiz.

  • yorum avatar
    Battal
    12-04-2023 09:07

    Gereken neyse parti bunu yapmalıdır..Koca uygun bir aday değil..Parti sadece malatya daki haber sitelerindeki yorumları okusa durum anlaşïlacaktır..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.