dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67868.438$

"İNANÇ"lı Bir Malatya Gördüm...

28 Mayıs 2024, Salı 20:06
"İNANÇ"lı Bir Malatya Gördüm...

6 Şubat depreminden beri zamanımın çoğunu Malatya'da geçirmeye özen gösteriyorum. Son bir hafta yine Malatya'daydım. 

Dost ziyaretleri, taziyeler, şehrin durumu, insanımız ve konteyner kentlerdeki yaşam konforları, şehrin güvenliği, özel işlerim ve şehirle ilgili konularda gözlem ve istişareler için sık sık Malatya'ya gidiyorum. 

Çiçeği burnunda Belediye Başkanlarımızı ikinci kez ziyaret ettim. Onları moralli, işlerinin başında ve şehri yönetme kaabiliyetlerinin daha da arttığını gördüm. Bu şehri ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden, mesai gözetmeden çalıştıklarına şahit oldum. Daha da önemlisi, bu şehirde üç belediyenin uyum içerisinde çalıştıklarını, birbirlerine sataşmadan hizmet yarışında olduklarını görmek güzeldi.

Ama bu durumu siyasetin diğer alanlarnda maalesef göremedim. Teşkilatlar ayrı telden, vekiller ayrı ayrı tellerden çalmaya devam ediyordu. Keşke belediyelerdeki birliği teşkilat ve vekiller arasında da görebilsek!. 

Eminim sizler de milletvekillerini merak ediyorsunuz!. Doğrusu ben, birlik ve beraberlik adına umduğumu bulamadım. 
Malatya’nın abisi Sayın Bülent Tüfenkci ağabeyimizin ya gücü yetmiyor, ya da artık ona da gına mı geldi bilemiyorum!. Ama Bülent abiden hâlâ büyük beklenti içerisindeyim. Umarım vekiller arasında büyüb abi rolünü üstlenir, yapıcı tarafıyla birleştirici olur da, şov ve reklam siyaseti gütmek isteyenlerin önüne geçer, Ankara'da daha güçlü bir Malatya lobisi oluşturur!.

Vekillerden biri de zaten yok. Varlığıyla yokluğu aynı. Ama Malatya için o da kalkan bir parmağa sahip!!!..

Birilerinin de çocukça hareketlerinden, gereksiz paylaşımlarından, halkı ayağa kaldırıp sonra ortada bulunmayışından milletin rahatsızlığını mülahaza ettim. Hele hele rezerv alan ile ilgili geçen hafta attığı twit ile milleti iş yapacaklarının başına toplayıp ortada olmaması, başlı başına bir faciaydı. Bu vekilimiz galiba reklamın iyisi ya da kötüsü olmaz, reklam reklamdır diyor!. Eğer derdi reklamsa, bu işin başka yolları da vardır. Ama bu şehre hizmet, reklam yapmakla olmaz. Eğer amaç Malatya'ya hizmet ise bu icraat ile olur, halkın yanında olmakla olur. Bu tür çocukça hareketlerle kendinden söz ettirecek yollara başvurması gerekmez!.

Geriye, "elde var bir" derler ya!. İşte o birin de önemli olduğunu gördüm. Çünkü eldeki bir olmazsa hesap komple yanlış olur. Bana göre sanki o bir, Malatya’nın hesabını doğru yürütüyor. Biraz duygusal mı yazıyorum acaba diye kendime sordum. Baktım ki benden önce de aynen benim gibi düşünen Malatyalı eli kalem tutanlar yazmış!. 

Kimden bahsettiğimi biliyorsunuz!.
AK Parti iktidarı boyunca Malatya'da kontenjanın birini her zaman bayana ayırdı. Bayan kontenjanını en iyi şekilde kullanan Öznur ÇALIK hanımefendi, kendisini Malatya’nın ablası olarak kabul ettirdi. Ama twit atarak değil, iş yaparak, Malatya'nın sorunlarıyla birebir ilgilenerek bunu başardı. 

Şimdi bu kontenjanın hakkını veren Malatya’nın yeni vekili, ikinci bir ablası daha oluyor.
Seçimlerden beri her doğru yerde onu görüyoruz. Reklam yapmadan, politize olmadan, siyasi rant gütmeden Malatya için doğru şeyler yapmaya çalışıyor. 

Ankara'da ve Malatya’da bu şehrin her sorunuyla ilgileniyor. Her şeyden önce sorunlardan haberdar ve bu şehrin ayağa kalkması için çalışıyor. Doğru zamanda doğru işler yapmak için kafa yoruyor!. Eleştirileri dikkate alıyor. Yapılan yanlışları görüyor, doğrusu için çabalıyor. 

Bunda asaletinin büyük bir payı vardır mutlaka. 15 yıllık belediyecilik deneyimi ile birlikte, muhterem babasının siyasi tecrübesi, deneyimi, gönül insanı oluşu, temsil ettiği makamın da büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. Böyle bir babanın kızı kolay kolay hata yapamaz ve hata yapma payını minimize eder.

Şimdi her ne sebeple olursa olsun birlik içerisinde hareket edemeyen vekillerin birliği için, Malatya'mızın sorunlarının doğru ve zamanında çözümü için, halkımızın da bu vekili sahiplenmesi gerektiğine inanıyorum. 

Sayın vekillerimiz de bu vekilimize kulak vermeli, birlik ve uyum içerisinde  olmalı, herkes ayrı kafayla hareket etmemeli.
Ayrıca belediye tecrübelerinden dolayı da Sayın Belediye Başkanlarımızın zaman zaman irtibat halinde olmaları, görüşlerine dönmeleri de uygun ve yerinde olacağı kanaatindeyim. 

Sayın İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK vekilimiz iyi bir Malatyalı ve Malatyalının derdini dert edinmiş biri. Bu yolda hizmet etmeyi ve başarılı olmayı da gönülden istiyor. Her sese kulak verip, içinden doğruyu seçiyor. Bir bayan olarak sabah çıkıp köy köy, mahalle mahalle dolaşıp gece yarısı eve gelip bir de basında neler var diye bakıyorsa, o gün yaptıklarının muhasebesini yapıyorsa, o vekilin bir derdi var demek ki!. 

Yapılanlara teşekkür etmek, yapanı takdir etmek azmi daha da arttırır. Zira yapana teşekkür iltifat değildir. Ama çalışana iltifatta bulunmak da haktır.

Doğrusu, beklediğimden fazlasını gördüm ve taktir ettim. Bu nedenle Malatya'yı İNANÇ'LI gördüm. Bu "İNANÇ" Malatya için güzel şeyler yapacak inancındayım...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"