dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2496.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63849.19$

İrfan Buz ’’SON’’unu hazırladı!

25 Eylül 2021, Cumartesi 19:12
İrfan Buz "SON"unu hazırladı!
 





-    İlk 11’de kaç değişiklik yapıldı?

-    Takımın sağ beki, bu kez kim oldu?

-    Hangi oyun sistemiyle oynandı?

-    Taraftarı hangi futbolcu çileden çıkardı?

-    Sakatlanan yıldız futbolcu kim?

-    Bencil davranan oyuncu, golden etti!

-    19 yaşındaki isim, kurtarıcı oldu!

-    İrfan Buz’un geleceği ne olacak?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu..



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, üst üste 4’üncü mağlubiyetine uğradı. Süper Lig’in 7’nci haftasında Antalyaspor’un konuğu olan Kaplanlar, 89’uncu dakikada yediği golle kaybetti. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Beşiktaş (3-0), Fatih Karagümrük (3-4) ve Sivasspor’un (0-1) ardından Akdeniz’den de puan çıkaramadı. Eleştiri okları, teknik direktör İrfan Buz’a yöneltilirken, yönetim de sosyal medyadan istifaya çağrıldı. 6 puanda kalan Malatya temsilcisi, 3 Ekim’de Hatayspor’u ağırlayacak.



İLK 11’DE TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör İrfan Buz, Sivasspor’a, 21 Eylül’de Malatya’da 1-0 yenildikleri gün güvendiği ilk 11’inde sadece bir değişikliğe gitti. Stevie Mallan’ı yedek soyunduran 53 yaşındaki çalıştırıcı, İskoç futbolcunun yerine Semih Kaya’ya şans verdi. Antalya'ya karşı ilk 11 başladığı son iki Süper Lig sınavında birer asiste imza atan Karim Hafez kulübedeydi.



SAHA DİZİLİŞİ 4-2-3-1

Kaleye Ertaç Özbir geçti. 3-5-2’de başarısız olununca İrfan Buz’un mecburen döndüğü 4-2-3-1 oyun sisteminde geri dörtlüde, sağdan sola Semih, Brezilyalı Wallace, Sadık Çiftpınar ile Tunuslu Oussama Haddadi ter dökdü. Bu dörtlünün önünde Gabonlu Didier Ndong ile Fas kökenli Fransız Rayane Aabid boy gösterdi. Kanatların solunda, bir diğer Fas asıllı Fransız Mounir Chouiar, sağında Mustafa Eskihellaç, göbekte Adem Büyük sorumluluk üstlendi. Santrforda Ganalı Benjamin Tetteh gol aradı. 



BUZ’DAN ERKEN UYARI

17’de Mustafa epey bir mesafeden şutunu attı, top direğin dibinden dışarıya çıktı. 19’da Mustafa penaltı noktasına çevirdi, Mounir'in vuruşu, üstten auta gitti. 23'üncü dakikada su molası verilirken, iki teknik adam da yeni taktiklerini öğrencilerine anlatma fırsatı buldu. İrfan Buz, özellikle savunmadaki Semih ile Sadık'a hareketli bir beden diliyle hararetli bir şekilde istediklerini anlattı.



SEMİH, SAĞ BEKİ YADIRGADI

36’da Semih’in, Paul Mukairu’nun gerisinde kalıp, rakibinin hızla ceza alanına girmesine bir türlü önlem alamaması, sağ beki yadırgadığının en somut görüntüsüydü. Muhammed Sarıkaya’nın da arzu edilen performansı sergileyemediği mevki, Kaplanların başına daha çok ağrıtacağa benziyor. 38’de Tetteh sağdan kale önüne ortaladı, Adem değerlendiremedi. Top alamayan kaptan, zorunluluktan sürekli alan değiştirdi. 



UYUKLATAN FUTBOL

İki taraf da ilk yarı boyunca pek fazla etkili olamadı. İzlenmeye değer bir devre seyredilmedi. Mücadele azmi gibi, seyir zevki de çok düşüktü. Gerilerde top çevrilirken, tempo haliyle yükselmedi. Çok hızlı ataklar geliştiremeyen iki takım da, defansları dengesiz yakalayamadı. Yalnız, zaman zaman uzaktan şutlar atıldı. Savunma arkasına gönderilen uzun paslardan da bir sonuç elde edilemedi. Hücum anlamında üretkenlik yoktu. Öyle ki, akıllarda kalan en önemli an, 45+4’te, Tetteh ile Veysel Sarı arasındaki kısa süreli tartışmaydı!



“HADDADI FUTBOLCU FALAN DEĞİL!”

52’de Mounir’in çok şık gördüğü solundaki Haddadi, kaleciyle karşı karşıya kalsa da Boffin topu son anda çeldi. Haddadi için “Futbolcu falan değil. Antalya’dan getirmeyin, orada kalsın. Belki iş bulur!” yorumları okundu. İlerleyen zaman diliminde önce Sadık, gövdesini siper ederek tehlikeyi önlerken, kısa bir süre sonra da Wallace, havadan gelen topu karşılayarak skor tabelasının ev sahibi lehine dönnemisi önledi. Kenardaki iki hoca da talebelerine sürekli ikaz etti.



MOUNIR’IN BENCİLLİĞİ

Antalyasporluların hatasında, 62’de sol kanatta meşin yuvarlakla buluşan Tetteh, hemen sağındaki Mounir’i aktardı. Bu futbolcu sol ayağıyla çerçeveyi tutturamazken, topu sağındaki Adem’e atsa, Kaplanların üstünlük sayısını kaydetmesi içten bile değildi. Tetteh ile beraber hâyâl kırıklığı yaşayan kaptan, arkadaşının bencilce davranışını anlamakta güçlük çekti!



ADEM SAKATLANDI, KAPTAN SADIK

Sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Adem, yerini 73'te Kongo Demokratik Cumhuriyeti doğumlu Walter Bwalya'ya bıraktı. Kaptanlık bandını da çıkarken Sadık'a emanet etti. Sonlara doğru ikinci bölgeler çok rahat geçildi. Ersun Yanal’ın talebeleri fırsatlar ele geçirse de son vuruşlardaki beceriksizlik, misafir ekibin avantajınaydı. 89’a dek “Gol” sesinin duyulmamasında, savaşçı kimliğiyle dikkati çeken Sadık’ın uyanıklığının da payı vardı. 



YATARAK MAÇ KAZANILMAZ!

88’de, Mallan yeşil zemine ayak basarken, Mounir’in elini sıktı. Zorlu müsabakanın en organize akınını belki de Antalya geliştirdi. 89’da, Andrea Poli'nin servisinde Bünyamin Balcı sağdan içeriye havalandırdı. Sıçrayan Semih'i aşan topu Güray Vural, sol çaprazdan, düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu: 1-0. Bu sırada Semih’in, Ertaç’ın görüş açısını kapattığı görüldü. Güray’ın hemen ardındaki Bwalya'nın bu oyuncuya baskı yapmaması, bir puanın uçup gitmesine zemin hazırladı. Kırmızı-Beyazlıların ikinci isabetli şutunun gol olması da bir başka kötü sürprizdi!    



KURTARICI; 19 YAŞINDAKİ MERT!

Yomraspor’dan transfer edilen Mert Miraç Altıntaş’ın, 90’dan sonra Aabid’den görevi devralması şaşırttı. İrfan Buz’un kurtarıcı gözüyle baktığı ve yanlış bir zamanda medet umduğu 19 yaşındaki orta saha, böylece sarı-siyah-kırmızılı formayı da ilk kez giymiş oldu. Sonuçta; az pozisyonlu, iki takımın da tedirgin olduğu karşılaşmada Antalyaspor güldü...



BÜYÜK ÖFKE!

Bitiş düdüğünün akabinde hedefteki isim, İrfan Buz’du. Buz’un, Yeni Malatyaspor’u küme düşmeye götürdüğünü vurgulayanlar ve görevine acilen son verilmesini isteyenler, “Kesinlikle Süper Lig çapında bir teknik direktör değil” tespitini de peşine iliştirdi. Duraklamalardaki oyuncu hamlesini anlamlandıramayanlar, esame listesinde skoru değiştirecek bir futbolcunun olmadığı gerçeğini de gözardı etmedi. Kaplanlar, Çaykur Rizespor ve Giresunspor’la birlikte Süper Lig’e havlu atılacak takımlar arasında sayıldı.



“BIRAKIN” MESAJI...

Futbolcuların sahada adeta döküldüğü belirtilirken, nasıl idman yapıldığı da sorgulandı. Şehrin ortak paydası olan Malatyaspor’a yazık olduğu; ancak bunun birilerinin umurunda olmadığı savunuldu. Başkan Adil Gevrek ve kurmaylarının yanı sıra, Sportif Direktör İzzet Erdoğan’a da “Bırakın” mesajı yollandı. 



MAÇIN RAKAMLARI:

- Antalyaspor deplasmanında çıktığı beş Süper Lig maçını da kazanamayan Yeni Malatyaspor'un (1B 4), lig tarihinde altı kez konuk olup mağlup edemediği bir rakibi bulunmuyor.
- Yeni Malatyaspor'un, Süper Lig'de attığı tek deplasman golünü kaydeden Benjamin Tetteh (Göztepe), geçen sezon ilk 11 çıktığı tek Antalyaspor karşılaşmasında rakip fileleri havalandırmıştı (Ağustos 2021).