dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2508.3
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64358.01$

İstanbul’da Kayıp 1 Kaplan!

04 Nisan 2022, Pazartesi 23:23
İstanbul'da Kayıp 1 Kaplan!



-    Yeni Malatyaspor’da hangi futbolcular sakattı?

-    Sadık Çiftpınar’a kaç maç ceza verildi?

-    Takıma dönen oyuncular kimler?

-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?

-    Cihat Arslan’ın oyun sistemi nasıl oldu?

-    Başakşehir’de gole sevinmeyen isim kim?

-    Top, kaç kez direkten döndü?

-    10 Nisan’da konuk edilecek takım?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...


Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’in 31’inci haftasında Başakşehir FK’nın misafiri oldu. Üç topun direkten döndüğü maçta eski Kaplan Danijel Aleksic, 26’ncı dakikada kaydettiği golle tabelayı yazdı: 1-0. Milli aranın ardından da kaybeden Kaplanlar, 20’nci ve son sırada. Düşme potasının hemen üzerinde yer alan bir maçı eksik Giresunspor (36) ile 20 puanlı Sarı-Siyah-Kırmızılılar arasındaki puan farkı tam 16. Malatya temsilcisi, 10 Nisan’da Giresunspor’u konuk edecek...



RAHMAN VE MALLAN SAKAT

19 Mart’ta, Malatya’daki 2-0’lık Kasımpaşa mağlubiyetinde sakatlanan Rahman Buğra Çağıran’ın yanı sıra, Cezayirli Mehdi Zeffane da esame listesine yazılmadı. Dakikalar 35'i gösterdiğinde kendisini yere bırakan Rahman Buğra oyuna devam edememiş, kalan sürede Burundili Jospin Nshimirimana görev üstlenmişti. Lomber kırığı olan İskoç Stevie Mallan da forma giyemedi.



SADIK ÇİFTPINAR KADRO DIŞI

Disiplinsiz davranışı sebebiyle süresiz kadro dışı bırakılan Sadık Çiftpınar da yoktu. Bu futbolcu, Kasımpaşa önünde taraftarlara yönelik hakareti nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 4 resmi müsabakadan men edilmiş, 26 bin TL ile cezalandırılmıştı.



MOUNIR İLE HAFEZ DÖNDÜ

Kasımpaşa müsabakasında sakatlığından ötürü oynayamayan Fas asıllı Fransız Mounir Chouiar ile sarı kart cezasını çeken Mısırlı Karim Hafez döndü. İki oyuncu da ilk 11’de ter döktü. 



İLK 11’DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, Kasımpaşa yenilgisinin ilk 11’inde üç değişikliğe gitti. Rahman, Mehdi ve Sadık’ın yerlerine ilk 11’in yeni yüzleri; Mounir, Kenan Özer ile Hafez oldu.



SAHA DİZİLİŞİ YİNE 4-1-4-1

4-1-4-1 oyun sistemiyle devam eden Cihat Arslan’ın 11’inde kaleye Ertaç Özbir geçti. Savunmada sağdan sola; Kenan, Tunuslu Oussama Haddadi, Arjantinli Gaston Campi ile Hafez boy gösterdi. Bu dörtlünün ilerisinde Nijeryalı Okechukwu Azubuike “beyin” rolünü üstlendi. Orta sahada da sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Fransız Nouha Dicko, Ganalı Godfred Donsah ile Mounir vardı. İleri uçta, Ganalı Benjamin Tetteh gol aradı. 



KENAN, SAĞ BEK OLDU!

Stoperde Ganalı Philip Gameli Awuku & Campi ikilisinin olması bekleniyordu. Campi’ye Haddadi eşlik etti. Sağ beke Kenan’ın çekilmesi de şaşkınlıkla karşılandı.



HAKLI GOL İPTALİ

10’da Deniz Türüç, penaltı noktasındaki Okaka'yı gördü. İtalyan santrfor bomboş durumdayken dönerek vurdu ve ağları havalandırdı. Hakem Sarper Barış Saka, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 



ERTAÇ'TAN MÜTHİŞ KURTARIŞLAR 

14’teki korneri, sağdan Deniz kullandı. Okaka müsaitken kaleyi düşünse de Ertaç çıkardı. Seken topta Berkay’a tekrar Ertaç izin vermedi. 16'da soldan hızla ceza alanına giren Trezeguet’ye, üst üste iki kez Ertaç “Dur” dedi. Misafir ekip, rakip yarı alana geçmekte hayli zorlandı.     Tetteh, Epureanu ile Lima arasında iyi yükselse de kafasını uzatamadı. Ertaç 24 dakikada dördüncü net kurtarışına imza attı. Trezeguet’nin sağına şutunda da çok iyi uzandı.    



ESKİ KAPLAN GOLE SEVİNMEDİ!

Berkay'ın pası sonrasında Campi ile mücadelesinde Okaka yerde kalsa da penaltı kararı çıkmadı. Karşılaşmanın başından beri kanat organizasyonlarıyla iyi yüklenen ev sahibi, aradığı golü de 26’da buldu. Sol kanattan Trezeguet’nin asistinde, ceza sahası çizgisinin önündeki Danijel Aleksic, eski takım arkadaşı Ertaç'ı üzdü. 2018-19 sezonunda Malatya’nın başarısı için çaba harcayan Eski Kaplan gol sevinci yaşamadı.



TETTEH’E, VOLKAN “DUR” DEDİ

29’da kazanılan serbest vuruşta, Tetteh uzaklardan harika vurdu. Volkan Babacan "90" diye tabir edilen noktaya giden topu, sağına uçarak tam köşeden kornere attı. Soldaki köşe atışında Tetteh'in arka direkte indirdiği topa kale önünde, yakın mesafeden Kenan'ın röveşatasında fileler sarsılsa da ofsayt kararı çıktı. 44’deki karambolde Tetteh etkili bir şut atamayınca top, Volkan’da kaldı.



TOP, ÜÇ KEZ DİREKTE PATLADI!

57’de Trezeguet soldan ceza sahasına girip üst direği nişanladı. 64’te Burunduli Jospin Nshimirimana-Mounir hamlesi görüldü. 70’te Kaplanlar gole yaklaştı. Kenan sağdan ortaladı, Tetteh kafasını çalıştırmak istese de meşin yuvarlak üst direkten dışarı çıktı. 72'de Jospin'in hazırladığı pozisyon, Mustafa'nın etkili vuruşuna karşın autla sonuçlandı. 77’de Serdar Gürler sağ çaprazdan Ertaç’ı geçemezken, dönüşünde bu defa yan direğe takıldı. 83’te Atabey Çiçek, Ertaç'ı hedef aldı.



SONLARDA DÖRT DEĞİŞİKLİK

Cihat Arslan’dan; 86’da Atakan Müjde-Donsah, 90’da ise Mert Miraç Altıntaş-Mustafa, Awuku-Azubuike ve Berat Yaman-Hafez değişiklikleri gelse de skor tabelası değişmedi...



TEK BAŞINA DİRENEN İSİM...

Mini yoruma gelince... Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Başakşehir, topla oynamada yüzde 57’ye %43, toplam şutlarda 28’e 7, isabetli şutlarda 11’e 2 üstün olan taraftı. Ertaç Özbir kalesinde adeta devleşerek farkın açılmasını önledi. Diğer yandan, Mustafa varken defansın sağında neden Kenan’ın oynadığına hiç kimse anlam veremedi! Açıklar da Trezeguet’in asisti de bu mevkiden geldi. 



MAÇIN RAKAMLARI:

    İstanbul takımlarına konuk olduğu son altı Süper Lig maçından puansız ayrılan Yeni Malatyaspor, bu sezonki beş ziyaretinde de gol sevinci yaşayamadı (5M).
    Bu sezon deplasmanda oynadığı ilk dört Süper Lig maçının ikisini kazanan Yeni Malatyaspor (2M), daha sonraki 11 dış saha karşılaşmasından 2 puan çıkarabildi (2B 10M) ve bu ziyaretlerin onunda gol atamadı.
    Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği beş Süper Lig maçının dördünden galip ayrılan İstanbul Başakşehir (1B), son üç karşılaşmayı toplam sekiz gol atarak kazandı (4-1 & 3-1 & 1-0).