dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2437.8
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64574.34$

İşte Ak Parti'nin yeni il başkanı

04 Ocak 2015, Pazar 08:48

2014 yılını geride bıraktık. Artık önümüzdeki değil, bu yıl yapılacak genel seçimler demeye başladık. Genel seçim Haziran'da mı yapılır yada okullardan dolayı Mayıs ayına mı alınır çokda önemli değil. Her seçim öncesinde olduğu gibi bu genel seçim öncesinde de Ak Partide hareketli günler yaşanıyor. Türkiye genelinde İl Kongreleri yapılıyor. Yine her ilde merkez ilçe, ilçe, gençlik kolları ve kadın kolları kongreleri yapılmaktadır. 18 Ocak 2015 tarihinde ise bir aksilik olmadığı taktirde Ak Parti Malatya il kongresi yapılacaktır. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Bilindiği gibi teşkilatlar yıpranır, bazen deforme olur, çoğu kez taze kana ihtiyaç duyulur. Malatya'da ise, il başkanları hep ilk genel seçimde milletvekilliğine aday oldukları için bugüne kadar bu durum yaşanmamıştır. Üç tane il başkanını böyle meclise uğurladık. Sayın Ahmet Çakır Beyi de Malatya Belediye Başkanlığına, oradan da Büyükşehir Belediye Başkanlığına götürdük.  Bugüne kadar böyle olduğundan, kongreye haftalar kala Ak Parti İl Başkanımız Sayın Bülent Tüfenkçi bir açıklama yaparak milletvekilliğine aday olacağından yeniden il başkanlığına aday olmayacağını açıklamıştı.

Günler günleri kovaladı, il kongresine kısa bir zaman kaldı. Teşkilat büyük bir titizlikle kendi içerisinde tek aday üzerinde ittifak edeceği bir ismi genel merkeze vermek istedi. Bu durum yine bazı kesimler tarafından yadırgandı. Oysa teşkilat içerisindede dışındada il başkanı olabilecek kişiler vardı. Parti içi demokrasiden herkes bahseder, fakat uygulamaya gelince de, önce bunu uyduranlar kendi koydukları bu kurala muhalefet ederler. Ak Partide ise parti içi demokrasiden ziyade parti içi istişareye önem verilerek aday belirlenir. Şahsen ben bunun doğruluğuna inanırım. İstişare her zaman parti içi demokrasiden iyidir. Zira demokrasi denilen şeyi bir türlü kafam almamıştır. Demokrasi denilince ne hikmetse hep cahiliye döneminin hurmadan ve helvadan yapıp taptıkları, acıkıncada yedikleri putları aklıma gelir!

 

Birde, birileri bir yerlere emek verecek, işleri rayına oturtacak, büyük fotoğrafı görecek, ama öbür taraftan birileri çıkıp yaptığını demokrasi adına baştan sona yıkıp geçecek! Buda çok doğal değildir. Eminim ki konuşanlar hariç herkes böyle düşünür. Ama bekara karı boşamak kolaydır derler ya! Bu durumda olmayanlar bu tür konularda mangalda kül bırakmazlar. Oysa doğru olan, teşkilatın toplanması, kendi aralarında istişare etmesi, bütün kademeleriin, belediye başkanlarının ve vekillerin hepsinin onayından geçtikten sonra ortak adayın Ankara'ya verilmesi daha isabetli olur kanaatindeyim. Burada dikkat edilmesi gereken şey, birinin tilkilik yaparak bütün bu yolları kullanıp istediğini işbaşına getirmesidir. Allah'a ve ahiret gününe iman eden bir insan, eğer 762 bin insanın vebalini sırtında taşıyacaksa dilediğini yapsın!.

 

Malatya Ak Parti il teşkilatında da gelinen sonuç, parti içerisinde önemli bir değere sahip Hakan KAHTALI isminin üzerinde hemen hemen ittifak edilmiş olmasıdır. Artık genel merkezde onlarca isim değil, bir isim konuşulacaktır. Ankara üzerinde ittifak edilen adayı kendi kriterlerine göre yeniden gözden geçirecek ve sanırım bir olumsuzluk yaşanmadığı taktirde 18 Ocak tarihinde yapılacak kongrede adayımız Hakan Kahtalı'dır diyecektir.

 

Hakan Kahtalı ismi, Malatya'nın siyaset sahnesinde yıpranmamıştır. Geçmişinde leke olmayan, herkesin ve kesimin iyi bildiği biridir. Birilerinin benim adamımdır diyeceği biri değildir. Gelecek için maddi hesaplar yapan biri de değildir. Aynı zamanda İl başkanlığını bir üst mevkiye basamak olarak kullanmayacak biridir. Çoğu kez insanlar il başkanlığına aday olurken, ileriye yönelik birinci derecede milletvekili olmak için yarışırlar. Sayın Hakan Kahtalı'nın böyle bir derdi yoktur. Böyle bir şeye ihtiyacı da yoktur. Devlet ihalelerine girecek uluslararası firmaları da yoktur. Allah'ın kendisine verdiğine şükreden, yemekle içmekle ve harcamakla bitiremeyecek kadar Allah'ın kendisine helalinden mal  verdiği hali vakti yerinde biridir. Yani bir yerleri tırtıklamak için il başkanlığına aday değildir. Olduğu taktirde göreceksiniz ki Malatya tarihinde il başkanı olduğu partiden hiç maddi menfaat sağlamayan, hatta üzerine sarfeden biri olacağını herkes görecektir.

Eğer Allah Sayın Hakan Kahtalı'ya il başkanlığını nasib ederse, dikkat edeceği hususlar olacaktır ki, acizane bazılarını sıralayayım;

  • Kendi il başkanlığında partisi ilk defa seçime giriyor, başarılı olması gerekir. Zamanı da çok dardır.
  • Ak Partide Recep Tayyip Erdoğan rüzgarı eskisi kadar esmeyebilir. Özellikle Malatya'da otursamda seçimi kazanırım devri bitmiştir. Hatta insanların, şunlara söyleyin ortalıkta dolaşmasınlar, kanallara çıkmasınlar, bir oyumuz var başkasına vermeyelim! Biz onlara değil, Recep Tayyip Erdoğan'a oyumuzu veriyoruz dedikleri dönem de bitmiştir. Çok çalışmaları ve hep meydanlarda olmaları gerekir.
  • Bir gurubun il başkanı olmamalı, Malatya'yı topyekün kucaklamalı, vatandaşın bireysel sorunlarını halletmelidir. Bundan önceki dönemlerde yapılan hatalara düşmemelidir.
  • Başbakan'ın Malatya'daki temsilcisinin sadece kendisinin olduğunu bilmeli ve yetkilerini kimseyle paylaşmamalı. Ama istişare halinde olmalı, vekillerine, başkanlarına ve teşkilatına eşit mesafede olmalı, birilerinin sekreteryası olmamalıdır.
  • Şahıslarla uğraşmamalı, uğraşanları not edip onları ekarte etmelidir.
  • Teşkilatta şu anda bir çok boş beleş, kalitesiz hatta ahlaksız insan var. Öncelikli olarak onları temizlemeli, listesine almamalıdır. Aksi taktirde önce kendisi zararlı çıkacaktır.
  • Hedef 2023 ise, o tarihe kadar Malatya'da rekor oy almak için çalışmalıdır. Şuculuğu, buculuğu bıraktırmalı, her kesim ile iyi diyalog kurmalı, her kesimi saymalı ve Ak Partinin oylarını her seferinde yükseltmelidir.
  • Ve en önemlisi; kimsenin bilmediği, görmediği, hesabını sormadığ ve kameraların kapandığı bir yerde, Allah'ın kamerasının 24 saat kapanmadığını, O'nun gördüğünü, işittiğini, bildiğini, ihmal etmediğini, sadece imhal ettiğini bilmeli ve zamanı geldiğinde hesabını soracağını unutmamalıdır.
  • Hep kendi kendisine şunu demeli; üç günlük dünya için değer mi edebi hayatı değişmeye!…

Eğer Allah takdir etmişse Hakan Kahtalı yeni dönem Ak Parti İl Başkanımızdır. Rabbim yazmamışsa da dünya gelse olamaz. Kendisine, bize, Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını, Allah'ın sevdiği ve razı olduğu her işte muvaffak olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Fi emanillah…

Ebuzer AYDIN

Ey Kalemim! Bir gün doğru bildiklerini yazmazsan kolumla beraber kırar atarım seni…