dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2424.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64283.16$

Kadın vekil FETÖ'cü(mü?)

28 Ocak 2017, Cumartesi 10:23

Malum olduğu üzere Anayasa Değişikliği görüşmeleri sırasında Meclis'te hayli hararetli tartışmalar cereyan etmişti. Tartışma ve hararet kelimelerinin masum kaldığı olaylar da yaşanmış, kimi vekilin burnu kırılmış, kimisi ısırılmış, kimisi, yerlerde sürüklenmiş, kimisi de kendini kürsüye kelepçelemişti. İşte bu hararetli olaylardan biri olan kendini kürsüye kelepçeleme hadisesinin başaktörü eski CHP'li yeni Bağımsız vekil Aylin Nazlıaka'ya müdahale edilmiş. Bazı bayan vekiller yerlerde sürüklenmişti. O olaydan sonra bazı medya organlarında AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, için “AKP'li vekil Gökçen Özdoğan Enç'in2015'te Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (AKDİM) 'in yemeklerine katıldığı ve ortaya çıktı.” ifadeleri yayınlanmıştı. Kimse Yokmu Derneği'ne üye olduğu iddia edilen Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç hakkındaki iddialar, bana Malatya siyasetine damga vuran bazı isimleri çağrıştırıyor.

Geçmişte, iş adamından sivil toplum örgütü başkanına, milletvekilinden valisine kadar hemen her kesimdeki insanların terfi almak için FETÖ'ye iltisaklı okul ve derneklere uğradıkları biliniyor.

Mesela; eski vekillerden Mehmet Şahin'in cemaat kontenjanından milletvekili olduğu vurgulandığında, başka bir vekil: “Hayır, cemaati Malatya adına TBMM'de temsil eden  benim” diyordu.

Hakeza son dönemde kanun hükmünde kararnameyle kapatılan, Malatya'daki kadınlara ait  bir dernek, eski bayan Bakan tarafından; görkemli bir şekilde açılmıştı.Bu sözlerim iddia değil, tarihe not olarak geçmiş birer vakıadır. Hatta kapatılan okulların kapısındaki güvenlik personeline, “Hangi vekil sık sık buraya geliyordu diye?” diye sorsanız hemen alırsınız cevabı…

İYİLİK MASKESİYLE REKLAM BUNA DENİR
Fakir fukaraya; garip gurebaya yardım yapıldığı anda fotoğraflanıp haber ajanslarına servis edilmesi en nefret ettiğim olaylardan biridir. Kardeşim, yardımı yapacaksan yap. İhtiyaç sahibi öğrencileri ve ailelerini neden rencide ediyorsun?

Geçtiğimiz günlerde Malatya'da da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, bir ilköğretim okulunda, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kışlık ayakkabı ve mont dağıtımı yapıldı. Sonrada öğrenciler bir araya toplanarak, fotoğrafları çekildi. Nihayetinde de çarşaf çarşaf haberler yapıldı. Şimdi bu yapılan iyilik mi, yoksa reklam mı? İyiliğinizin, Allah katında kıymeti kaldı mı?

MECLİS'TE İŞE BAŞLAR!..
Ak Parti içindeki kulis bilgileriyle tanınan "Başkentçi" adlı Twitter hesabı kapatılınca, bazı vatandaşlar “İşsiz kaldı” diye mahzunlaşmış. Hatta bazıları da “Ne yiyip, ne içecek bu Karaoğlan?” demekten kendini alamamış. Bu sözüm onlara; “Merak etmeyin. Yarın öbür gün Meclis'te sayın vekilinin yanında işe başlar, hem o hem de siz rahat edersiniz…”

 

BİR ŞEYİ UNUTUYOR SANKİ…
Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi,Malatya'nın bilinenin aksine susuz bir kent olduğunu kaydetti. Bir şeyi unuttu sanki.Malatya'nın az olan suyunu idareli kullandıracak, ufku geniş, ne yaptığını bilen ve mevcut suyla Malatyalıyı yönetebilecek idarecilere ihtiyaç var sayın Bakanım. Suyu olmayan Malatya'nın MASKİ'si sürekli boru döşüyor, acep nedendir?

 


ZIRT PIRT SAAT DEĞİŞTİRME İŞİNDEN VAZGEÇİLDİĞİ İYİ OLDU
İstanbul'da Sabah namazı vakti 08:15'te bitiyor. İnsanlar rahat bir şekilde namazını kılıp, işlerine gidiyor. Günün bereketinden istifade ettikleri gibi, sabah namazından sonra yatmadıkları için rızıkları artıyor. Önceki uygulamada da FETÖ'nün parmağı olabilir mi?.. Yok canım o kadar da değil.

 

ALLAH, MUVAFFAKİYETLER VERSİN
Ergenekon, Balyoz ve Tahşiye gibi ülke gündemine yön veren davalara bakan hakim ve savcıları soruşturan isimYunus Nadi Kolukısa HSYK Teftiş Kurulu Başkanı olmuş.Çok değerli ağabeyim, arkadaşım, dostum Yunus Nadi Kolukısa'ya, yeni görevi için hayırlı olsun diyor, Cenab-ı Hakk'tan muvaffakiyetler diliyorum.




NE SES VAR NE DE SEDA
Geçen hafta, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya İl Müdürü Murat Seki'nin açıklamalarını konu etmiştik. 50 bin TL'lik faizsiz kredisinin kimlere ve nasıl verildiğiyle ilgili bazı soruları gündeme getirmiştik. Sayın Murat Seki'nin cevabını da eklediğimiz söz konusu yazımıza “Bir isim listesi yayınlanması mümkün mü?” diye ilavemiz olmuştu. Aynı yazıda bazı iddiaları da ufak yollu çıtlatmıştık. Sahi neydi onlar? “Otomobilini değiştirmek isteyenlerin bile bu krediyi kullandığıyla ilgili bazı iddialar geliyor kulağımıza. Ekonomiye artı değer katması için hükümetin yürürlüğü koyduğu bu uygulamayı baltalayanların varlığı midemizi bulandırıyor.” demiştik.

İsim listesinin yayınlanıp yayınlanmaması konusunda bazı zorunluluklar olabileceğini gözönünde bulundurarak, bu isteğimizden vazgeçtik. Tamam da yenilir, yutulur cinsten olmayan bazı iddialarla ilgili yazımızın üzerinden koskoca bir hafta geçti. En azından bir iki kelam açıklama geleydi iyiydi.

 
Sosyal medyada gördüğüm bu paylaşımı telefonuma kopyaladım. Sebep mi? Sebep basithaksız değiller.