dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2425.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64297.33$

KAHTALI TAM BİR GİRİŞİMCİ...

16 Ekim 2018, Salı 05:26

 

Son günlerde gündem olan Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ile MESOB Başkanı Şevket Keskin'in tartışmaları, hız kesmiyor. Son dönemdeki iddialara göre Kahtalı, Esenlik'ten aldığı iş yeri için “15 gün içinde alıcı bul, yüzde on zararına satayım” demiş. Keskin de “Ben senin emlakçın mıyım?” manasında bir cevap vermiş. Durum buysa, Hakan Kahtalı ekonomik krizden sonra ikinci bir kriz olan Şevket Keskin krizini fırsata çevirerek emlak sektörünün “dip” yaptığı şu günlerde; “İyi bir girişimci, krizi fırsata çevirendir” kaidesine uygun hareket ediyor.


“TAZİYE ÇADIRI” GİBİ...

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF)'nun düzenlediği “Malatya Tanıtım Günleri”ne katılımın yoğunluğu dikkat çekti. İstanbul'daki Malatyalılar için adeta bir “Şehrayin - Bayram” havası yaşatan MADEF'e,teşekkür” ederim. Fakat bu organizasyonun adındaki “Tanıtım” kelimesinin, yapılan organizasyonla pek alakasının olmadığını düşünüyorum. Çünkü Yenikapı'daki miting alanı, çok “sapa” bir yer. Araçsız gitmek pek mümkün görünmüyor. Hal böyle olunca kaldırımın ve yürüyüş yollarının bulunmadığı bu alanda, gelip geçeni bulmak da zor oluyor. Sözün özü; Malatya Tanıtım Günleri'nde “Ülkemizin diğer illeri”nden insanlara Malatyamızı tanıtamadık".  Bu sebepten dolayıdır ki, Malatyalıların Malatyalıları konuk etmesi, bana memleketimizdeki “taziye çadırlarını” anımsattı. İnşallah bundan sonraki organizasyonlarımız, “kapsamlı” ve “bilinçli” olur.

GÖZDEMİZİN STANDI NEDEN YOKTU?
Yapılan organizasyonda en çok konuşulan ve ziyadesiyle merak edilen konuya da dikkat çekmek isterim. Malatya'nın en büyük sivil toplum kuruluşu, Malatyalıların gözdesi ve Süper Lig'deki gururumuz “Evkur Yeni Malatyaspor'un standı”nın olmaması, garip geldi bana.  Haliyle, Adil Gevrek ile Yılmaz Durmuş'a soruyoruz:

Kulübümüz, bu organizasyona davet edilmedi mi?

Davet edildiyse, neden bu organizasyonda yerini almadı?



TANITIM GÜNLERİNİN YILDIZI

Malatya Tanıtım Günleri'nin yıldızı “Malatya Büyükşehir Belediyesi'dir”. Yapılan ikramlardan tutun da, standın dizaynına kadar her şeyin eksiksiz ve profesyonelce düşünülmesi dikkatli gözlerden kaçmadı. Özellikle ikramlar arasındaki, analıkızlı köfte, ayranlı kiraz yaprağı sarması, gendime çorbası ve içli köftenin lezzeti tarif edemeyeceğim kadar güzeldi.

“YEŞİLYURT ADAYI”YMIŞ!..

Malum olduğu üzere yerel seçime, 5 ay gibi kısa bir zaman kaldı. Gönlünde, aday olmak gibi bir aslan yatan insanlar için Malatya Tanıtım Günleri bulunmaz nimetti. Seçim maratonunda yer almak isteyen “adaylar”ın bu görüşümüzü destekler nitelikteki katılımları bir hayli fazlaydı. Geçtiğimiz aylarda Esenlik Genel Müdürlüğü görevinden alınan Hulusi Boyraz'ın, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı için “mücadele” ettiğini öğrendim. Esenlik AŞ'nin sıkıntılı bir süreç yaşamasının “Yegâne müsebbibi” ve “Kahramanı”(!)  Poyraz'ı ilk kez böyle bir organizasyonda görmek pek sürpriz olmadı benim için. “Organizasyon alanında basmadık yer bırakmayan” Hulusi Boyraz'ın seçim maratonu sebebiyle hayli “kilo” vereceği kanaati oluştu bende!..


“ORAYA GELENE KADAR...”
MHP Malatya milletvekili M. Celal Fendoğlu'nun “Süratine” hayran kaldım.  “MADEF'in organizasyonuna, en erken gelen ve herkesle tek tek tokalaşan tek kişiydi” diyebilirim. Yaptığı “israf” vurgusunu kısmen kabullensem de “oraya gelene kadar...” demekten kendimi alamıyorum.


YEŞİLYURT İÇİN YARIŞACAKLAR...
Seçim kulislerinden bahsetmeye devam edecek olursak, edindiğimiz bilgiler şöyle: Yeşilyurt Belediyesi'ne AK Parti'den başkan adayı olmak isteyen isimler, Hasan Atay, Vahap Erdem, Meltem Kavuk, Muhammed Emin Yalçınkaya, Ertan Mumcu ve Hulusi Poyraz'dır.

BATTALGAZİ ADAY ADAYLARI
Battalgazi'yle ilgili kulisler ise hayli çetrefilli bir hal almış durumda. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne göz diktiği söyleniyor. Durum böyle olunca “Battalgazi Belediye Başkanlığı için AK Parti'den kim aday adayı olacak?” şeklinde bir soru akla geliyor. Bu sorunun kulislerdeki cevabı ise Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, İlhan Geçit, Murat Nalçacı, MÜSİAD Başkanı Hüseyin Kalan, Abdulvahap Şerefhanlı veya Osman Güder.  

ALİ BAKAN ADAY OLACAK MI?
Acizane birkaç kulis ve ön bilgiyi de vermek isterim. Malatya Milletvekilimiz sayın Bülent Tüfenkci yerel seçimlerin Malatya'daki “kilit ismi” olacak. Önceki yazımda Tüfenkci'nin  “Eğer Cumhurbaşkanımız Büyükşehir Belediye Başkanı ol derse, olurum” dediği iddiasını gündeme getirmiştim. Cumhurbaşkanımız “Büyükşehir Belediye Başkanı ol” dediği zaman zaten Bülent Tüfenkci'nin “Olmam” demek gibi bir lüksü yok gibi geliyor bana. “Eğer Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimatı olmazsa, Bülent Tüfenkci nasıl bir hamle yapacak?” diye sorduğumuz zaman da iki ihtimal geliyor aklımıza. Ya mevcut Başkan Hacı Uğur Polat'ı veya Selahattin Gürkan'ı destekleyerek siyaset “terazisine” ağırlığını koyacak. Ya da iş ortağı Ali Bakan'ı destekleyerek birçok eleştiriye maruz kalacak. 


ÇINAR'DAN “ÖZÜMÜZE DÖNÜŞ” PROJELERİ
Geçtiğimiz Cumartesi günü Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İstanbul'da Malatyalı İşadamları Derneği(MİAD)'nin konuğuydu. Çınar, sosyal projeler konusunda oldukça başarılı gördüğüm bir sunum gerçekleştirdi. Mehmet Çınar'ın sunumunun temelinde “Özümüze dönüş” felsefesinin yatması beni ziyadesiyle memnun etti.

Selam ve dua ile
Fiemanillah