dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2400.0
  • BIST
    10257.72
  • BTC
    62252.98$

“Kanlı Kanalboyu” ihmal(mi?)

26 Mart 2017, Pazar 23:50

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Malatya'nın en gözde mekanlarından biri olan “Kanalboyu”na; “Kan” bulaştı. “Kanalboyu”nun böyle olumsuz olaylar ile anılmasına; “çete” ve “mafya” oldukları iddia edilen bazı grupların; kendi aralarındaki iç hesaplaşmasından kaynaklı olduğu iddia edildi.

Akla gelen soru şu: Malatya bu olayla ne kaybetti?

Birincisi:

- Sicili temiz olan ve hiçbir terör örgütünü bünyesinde barındırmayan Malatya; bazı yerel ve ulusal medyanın “Kanlı Kanalboyu” başlığına şahit oldu.
*
İkincisi:

- Cazibe merkezi olmaya namzet Malatya'mız, “Kanlı Kanalboyu” hadisesi ile yeni girişimcileri ve iş adamlarını ürküttü. Bu ise Malatya'ya yapılması planlanan yeni yatırımların; ciddi bir şekilde “darbe aldığı” şeklinde yorumlandı.
*
Üçüncüsü:

-“Kanlı Kanalboyu” hadisesi ile aklı başında olmayan işsiz ve özenti meftunu gençlerimiz;  böyle menfi, zararlı ve negatif bir piyasanın(!) varlığından artık haberdar.
*
Dördüncüsü:
- Silah, cinayet, yaralama yani bütün olumsuzlukların vasfı mümeyyizi olan Cezmikartay caddesi ile birlikte Kanalboyu'da; bu vasıflar ile zihinlerde yerini aldı.

MUSTAFA TOPRAK TWEET ATTI AMA…
Kanalboyu” kana bulaştıktan hemen sonra; Malatya Valisi Mustafa Toprak şu şekilde tweet attı:

Hiçbir kanunsuz olaya, çeteleşmeye ve organize olaya alan bırakılması mümkün değildir. Vatandaşlarımız müsterih olsun ki tedbirler alınmıştır.”

“Kanalboyu'ndaki müessif olayla ilgili olarak olaya karışan bütün şahıslar "10'u yaralı toplam 18 kişi" gözaltına alınmıştır.”

Halbuki:

- Malatyamızın güzide Valisi(!) Mustafa Toprak bana göre şu mel'un hadiselerin ortaya çıkmasıyla kendisinden beklenilen başarılı bir vali profili çizememiştir.

*

- “Kanlı Kanalboyu” gecesi artık Malatya'nın; Vali Mustafa Toprak'ın dediğinin aksine kanunsuz, çeteleşme ve organize olaylara müsait bir alan olduğunun tezahürüdür.

*

-İddia edildiğine göre bundan kısa bir zaman önce aynı yer ve mekanda silah sesleri duyulmuştur.

*

-Yine iddia edildiğine göre talihsiz bu olaya adı bulaşan kişilerin silahlarına; emniyet kısa bir süre önce el koymuştur.

Merak ettiğim hususlar: 

-Birbirine karşı bilenen iki grubun varlığı ayyuka çıktığı iddia edildiği halde; Malatya'mızın kendisine emanet edildiği yetkililer ne gibi tedbirler almıştır?

-Bu hadise; Malatya'mızın müessif olaylara müsait bir alan ve zemin olduğunu göstermiyor mu?

-İlimizin imajını zedeleyen bu olay yaşanmadan önce tedbir alınamaz mıydı? Bu hususta herhangi bir istihbarat Vali beye gelmedi mi?

-Vatandaşlarımız bundan sonra nasıl müsterih olacak ki?

Not:
1.)
Malatya'daki bu hadiseden sonra Vali Mustafa Toprak'tan herkes merakla bilgi beklerken; Çarşamba günü bazı haber ajanslarında ve  haber portallarında şu başlık dikkatimi çekti: Malatya Valisi Toprak'ın spor aşkı…” 


2.)
Bu olaydan bir hafta sonra yani Pazar akşamı, Çukurdere mahallesinde silah sesleri duyuldu. İki kişi yaralandı.

HASTANE PERSONELİNİN PSİKOLOJİSİ(Mİ) BOZULMUŞ(?)
Malatya'da psikolojik sorunları bulunduğu iddia edilen bir şahıs 7 katlı bir binanın üstüne çıkar.  Polis ise vatandaşı saatlerce ikna etmeye çalışır.  Akabinde olay yerine psikolog talep edilir. Hastanenin verdiği cevap “talebinizi yazıyla isteyin” .Bence hastanenin çalıştırdığı bu kişinin iyi bir “psikologa” ihtiyacı var.

BULDUM BULDUM…

Medya mensubuysanız, reklama ihtiyacınız varsa, bu ihtiyacı karşılayacak merci Malatya AK Parti il Başkanlığı ise; işte size tılsımı bozacak iki sihirli kelime:

-Yaptığınız haberlerde “AK Parti” kelimesini “AKP” diye değiştirin

-Hayırcıların propagandasına öncelik verin.

Bunları yapmadığınız zaman çantada kekliksiniz.

ÇOK ŞÜKÜR BU GÜNLERİDE GÖRDÜK!

Veli Ağbaba'nın adını yazınca hemen eleştirel haber beklemeyin. Çünkü sonunda doğru bir iş yaptı. Yetkili iki Bakana “Kanlı Kanalboyu”nu sorarak yetkililerin bu olaya dikkatlerini çekti. Aferin Veli Ağbaba aferin…

Haftaya buluşmak üzere...

Fiemanillah