dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.6
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63923.93$

Kaplan, 121 saniyede tuş oldu!

18 Nisan 2022, Pazartesi 22:47
Kaplan, 121 saniyede tuş oldu!
 




-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?

-    Cihat Arslan’ın oyun sistemi nasıl oldu?

-    Klas hareketlerin sahibi olan oyuncu kimdi?

-    Maçın rakamı kaç?

-    Kaç saniyede kaç gol yendi?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu

-    Son dönemdeki gelişmelerin analizi...


Süper Lig’de bitime 6 hafta kala, evindeki 1-0’lık Giresunspor mağlubiyetiyle küme düşmesi kesinleşen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, İstanbul’da Galatasaray’a da kaybetti: 2-0. 6 yıl sonra Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek olan Kaplanlar, 24 Nisan’da Konyaspor’u ağırlayacak.



İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, 10 Nisan 2022’de, Malatya’da Giresunspor’a 1-0 kaybettikleri gün sahaya sürdüğü ilk 11’de, biri zorunlu iki değişikliğe gitti. Kulüple ipleri koparan kaleci Ertaç Özbir’in yokluğunda Abdulsamed Damlu forma giydi. Jospin Nshimirimana yedek soyunurken, Burundulinin yerine Rahman Buğra Çağıran ter döktü.  



OYUN SİSTEMİ YİNE 4-1-4-1

NEF Stadyumu’nda yine 4-1-4-1 saha dizilişini yeğleyen Cihat Arslan’ın 11’inde eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Geri dörtlüde sağdan sola; Kenan Özer, Ganalı Philip Gameli Awuku, Arjantinli Gaston Campi ile Mısırlı Karim Hafez oynadı. Onların önünde Nijeryalı Okechukwu Azubuike “ağır işçi” görevindeydi. İkinci bölgede de sağdan sola; Fransız Nouha Dicko, Rahman Buğra, Ganalı Godfred Donsah ve Mustafa Eskihellaç sorumluluk üstlendi. Santrforda, Ganalı Benjamin Tetteh vardı.



TETTEH’TEN KLAS HAREKETLER

9’uncu dakikada savunmasına yardımcı olmak için geriye gelen; ancak Taylan'ın müdahalesiyle Kaplanlara faul kazandıran Tetteh, 33’te gözlerin pasını sildi. Kendisine pres uygulayan Berkan Kutlu ile Marcao ikilisini şık bir çalımla oyundan düşürürken hünerlerini sergiledi. Ganalının pasında Dicko, sağ kanattan ceza alanına girip şutunu atsa da top, kaleye paralel şekilde dışarı çıktı.



GAMELI’DEN KRİTİK MÜDAHALE 

Karşılaşmadaki ilk önemli pozisyon 39'da yaşandı. Babel’in vuruşunda top Abdulsamed’i geçerken, kendisi ağlara takılan Awuku, meşin yuvarlağın filelerle buluşmasını önledi.



NELSSON ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Misafir ekip, 43’te 3'e 3 yüklendi. Tetteh'in ayağı kayınca top, Aslan’ın defansında kaldı. 44’te Kerem, sol çaprazdan müthiş bir plase vurdu. Abdulsamed kornere çelerken alkışlandı. 45+1’de Pulgar'ın kritik hatasıyla başlayan Malatyaspor akınında Tetteh topu, sağ çaprazda karşı karşıya kaldığı Muslera'nın üzerinden aşırdı. Ağlara doğru giden topu Nelsson son anda çizgiden çıkardı.



İLK YARIDA 0-2 DAHİ OLABİLİRDİ

Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince... Kaplanlar ilk yarıda özellikle 25-30'uncu dakikadan sonra etkili olup fırsatlar da yakaladı. Gol beklentisi ilk devrede Yeni Malatyaspor lehine 0,76'ya 0,74 olarak gerçekleşti. Malatya skoru değiştiriyordu; ama Nelsson izin vermedi. Onun iki tane kritik müdahalesi olmasa tabelada 0-2 dahi yazabilirdi. Malatyasporlular biraz daha dikkatli olsalar, çok verimli kontrataklar geliştirebilirlerdi.



121 SANİYEDE İKİ GOL YENDİ!

İşler Yeni Malatyaspor için ikinci 45’te tersine döndü. 51’de, ceza alanındaki karambolde Babel son anda dokundu. Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinde gol geçerli sayıldı: 1-0. Babel’in golünün anonsu henüz yapılırken 53’te Halil Dervişoğlu'nun sayısı geldi. Omar’ın sağdan ortasında bu futbolcu iyi sıçrayıp, bomboş durumda kafasını çalıştırdı: 2-0. İki gol arasındaki 121 saniyelik süre, bu yıl Galatasaray açısından da bir ilk oldu. 54’te Rahman Buğra-Jospin değişikliği oldu. 87’de Ganalı Osman Haqi-Tetteh, 90’da ise Umut Taniş-Mustafa ile Yiğit Ulaş-Hafez hamleleri izlendi.



PSİKOLOJİK VE TEKNİK SIKINTI

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Kulübü’nde, son dönemdeki gelişmeler ışığında konuşmak gerekirse... Cihat Arslan göreve geldiğinden bu yana 6 futbolcu; Gabonlu Didier Ndong, Cezayirli Mehdi Zeffane, Sadık Çiftpınar, Fas asıllı Fransız Mounir Chouiar, Oussama Haddadi ile Ertaç Özbir ayrıldı. Elbette bu, bir takım için hayli güç. Şu an sahaya 11 kişi çıkmak bile büyük şans ki oluşan tablo, hem psikolojik hem teknik anlamda hiç iç açıcı değil. Kulüpte kalanların derdi, Malatya’yı sahada temsil etmek. Halihazırdaki vaziyeti, oyuncuların tek başına sırtlaması olanaksız ki, destek zorunlu. 



ŞEHRİN DİNAMİKLERİNE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Hâlâ zorlu maçlar var. Konya, Alanya ve Fenerbahçe, üst segmentte takımlar. 4-5 oyuncunun daha gitmesi halinde teknik heyetin yapacağı şeylerin sınırlı kalacağı da ortada. Malatyaspor’un uzun vadede yaşaması için mücadelenin sürmesi şart. Yönetim kurulunun 6 Nisan’da olağanüstü seçimli genel kurul kararı alırken, 24 Nisan 2022 tarihindeki kongrede mevcut başkan Adil Gevrek aday olmayacak. Gelinen noktada şehrin dinamiklerine çok iş düşüyor. Malatyaspor sahipsiz bırakılmamalı. 



ACİLEN MÜDAHALE ŞART

Cihat Arslan sadece teknik direktörlük yapmıyor, futbolcuların motivasyonuna yönelik de yoğun çaba harcıyor. Baba, abi gibi davranmaya çalışıyor. Kadroda çok fazla kiralık ve genç oyuncu var. Yeni Malatyaspor, Süper Lig’den düştü; ama futbolcu havuzu bakımından geleceği karanlık değil. Gidecek oyuncular durdurulursa önümüzdeki sezon sıkıntı olmadan yola devam edilebilir. Tüm personelle kader birliği yapan Cihat Arslan ya da bir başka hoca olur; fakat acilen müdahale şart. Çünkü hasta komaya girerse dönüşü zor olur...



MAÇIN RAKAMI: 0 

    İstanbul takımlarına konuk olduğu son yedi Süper Lig maçından puansız ayrılan Yeni Malatyaspor, bu sezonki altı ziyaretinde de gol sevinci yaşayamadı (6M).