dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.9
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64546.31$

Kaplan, 3 puanı unuttu! 3 puan mı, o da ne?

09 Aralık 2022, Cuma 23:15
Kaplan, 3 puanı unuttu! 3 puan mı, o da ne?


 

 

-    Yeni Malatyaspor, Samsun’da galibiyeti neden kaçırdı?
-    Kaplanların 3 puan hasreti kaç maça çıktı?
-    Deneyimli stoper ile kaptan niçin forma giymedi?
-    Cengizhan Akgün, bu sezon kaçıncı golünü attı?
-    Hasan Hoca’nın oyun sistemi nasıl oldu?
-    Özer, ilk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirdi?
-    İlk yarıdaki duraklama süresi şaşırttı!
-    Hangi futbolcu cezalı duruma düştü?
-    18’inci haftada kim misafir edilecek?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

***
 

Spor Toto 1. Lig'de, 17. haftanın açılış maçında, lig ikincisi Samsunspor’a konuk olan Yeni Malatyaspor, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. 27’nci dakikada Cengizhan Akgün’ün penaltı golüyle üstünlüğü yakalayan Doğunun Kaplanları, 85’te Ahmet Sagat’a engel olamayınca bir puana razı oldu. 16’ncı haftayı “Bay” geçen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 16 karşılaşma sonunda 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile 12 puan topladı. 5 maçtır galibiyet yüzü göremeyen, bitiş düdüğüyle birlikte 16’ncı sırada ve düşme potasının en üst basamağında yer alan Malatya temsilcisi, 18 Aralık’ta Keçiörengücü’nü misafir edecek.

 

TECRÜBELİ STOPER VE KAPTAN YOK

26 Kasım’da, Tuzlaspor deplasmanında yeşil zeminden golsüz eşitlikle ayrılırken 58’de hakem Burak Pakkan’ın sarı kart gösterdiği ve bu sezon aynı yaptırıma 4’üncü kez uğrayınca cezalı duruma düşen Barış Başdaş yoktu. Kaptan Rahman Buğra Çağıran’ın ismi de esame listesinde yazılı değildi.

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hasan Özer, Ziraat Türkiye Kupası da dahil, Yeni Malatyaspor’un başında 11’inci sınavını verdi. Hasan Hoca, Tuzlaspor’a karşı güvendiği ilk 11’de iki değişiklik gerçekleştirdi. Barış ve Rahman Buğra’dan faydalanamayan Özer, bu öğrencilerinin yokluğunda Arda Hilmi Şengül ile Cengizhan’a şans tanıdı.

4-2-3-1 OYUN SİSTEMİ

Hasan Özer’in uygulattığı 4-2-3-1 saha dizilişinde eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Defansta soldan sağa; Arda Hilmi, Ganalı Philip Awuku, Burak Kavlak ve Taha Gür forma giydi. Geri dörtlünün hemen önünde Ogün Özçiçek ile Ganalı Godfred Donsah ter döktü. Hücum hattını soldan sağa; Malili Aly Malle, Doğukan Emeksiz ile Cengizhan besledi. İleri uçta Ganalı Osman Haqi’nin hünerlerinden medet umuldu.

22’DE FAUL, 25’TE VAR, 27’DE PENALTI

Dakikalar 22’yi gösterirken Osman Haqi bireysel çabalarıyla ilerledi ve Yunus Emre Çift'i ekarte edecekken kendini yerde buldu. Devamında Doğukan, Polonyalı kaleci Jakub Szumski ile bire birde iken İngiliz Kadeem Harris’in müdahalesiyle çimlere serildi. Penaltı beklentilerine karşın “Devam” diyen Erkan Özdamar, çok geçmeden VAR'a başvurdu. Her iki takım futbolcuları Özdamar’ın etrafını sararken, o da Video Yardımcı Hakem (VAR) odası ile iletişimi bir süre sürdürdü. Düdüğünü çaldı, VAR monitörüne doğru koşup dönüşünde, 25’te “beyaz nokta”yı işaretledi. Harris de zorlu randevunun ilk sarı kartını gördü. Ali Ülgen de itirazları nedeniyle sarardı. 27’de topun başına geçen, uzunca bir müddet derin nefes alan Cengizhan, öz güvenli bir yüz ifadesiyle sol ayağı ile etkili bir vuruş yaptı ve Szumski’yi üzdü: 0-1. Cengizhan böylece bu sene 6’ncı golünü kaydetmiş oldu.

ABDULSAMED’TEN KRİTİK KURTARIŞ

Golü takiben Awuku’ya, Osman Çelik’in faulüyle beraber ev sahibinin sarı kartlarının sayısı 30’da 3’e çıktı. 33’te, topu savunmadan harika getirip üst üste başarılı çalımlarının peşinden uzaktan sert vuran Yunus Emre’ye, Abdulsamed güçlükle ancak “Dur” diyebildi. İlk anda meşin yuvarlağı sektirse de Fransız Gaetan Laura’nın ayaklarından tekrar söküp aldı. 

ARDA HİLMİ, GOLE “DUR” DEDİ

36’da Yeni Malatya önemli bir fırsattan yararlanamadı. Doğukan orta sahadan aldığı topla rakip ceza alanına yaklaştı, rakiplerini çalımladıktan sonra çerçeveyi karşısına alarak vurdu; ancak top, Szumski’den döndü. Brezilyalı Douglas Tanque, 40’ta tam genç file bekçisi Abdulsamed ile karşı karşıya kalacakken Arda Hilmi’nin kritik bir müdahalesi vardı. 

İLK YARIDA 11 DAKİKALIK DURAKLAMA!

45+2’deki atakta Osman Haqi ceza sahasına sarkıp topla yine fazla oynamayı tercih etti! Avantajını yitirirken düşünce bir kez daha penaltı beklentisi oluştu. Akın sürerken Doğukan ayakta kalamadı ve sakatlık da yaşadı. Erkan Özdamar bu pozisyonlarda VAR'a başvurma gereği duymadı. 6 dakikalık duraklamaya rağmen Özdamar, ilk yarıyı artı 11’e dek oynattı.  

OSMAN HAQI’NİN TOP SEVDASI!

66’da Kırmızı-Beyazlı Karadeniz ekibi tüm hatlarıyla yüklendi. Bunu avantaja çeviren misafirde Ogün’ün kapıp ikinci bölgeye doğru yuvarladığı topla kontratağa çıkıldı. Osman Haqi rakibini çalımladı; ama ayağındaki topu fazla açınca, yerdeyken tokadını kullanan Szumski farkın ikiye çıkmasını önledi. Hasan Özer ilk hamlesini 69’da Burundili Jospin Nshimirimana- Cengizhan değişikliğiyle gerçekleştirdi.

DOĞUKAN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

70’te sararan Doğukan’ın suratı asıldı; çünkü yetenekli futbolcu 18 Aralık’ta ağırlayacakları Keçiörengücü’ne karşı, cezasından ötürü boy gösteremeyecek. Samsunspor’un çalıştırıcısı Hüseyin Eroğlu, 5’inci ve son oyuncu değişikliğini Muhammet Ali Özbaskıcı-Polat Yaldır ile 81’de yaparken, Hasan Özer’den o ana kadar sadece bir hamle gelmesi şaşırttı. 

PAS HATALARI VE TOP KAYIPLARI; SONUÇ GOL!

Yeni Malatyasporlular pas hataları yüzünden ve topları kritik yerlerde kaptırarak kalesinde birçok tehlike yaşadı. Bu bölümlerde Taha’nın soldan set olamadığı Harris soldan kesti, Ahmet Sagat, 85’te kafayla geriye aşırttı: 1-1. Oysa ki, üstün performansıyla göz dolduran Taha’nın Harris’i ne yapıp edip yıkması gerekiyordu. 88’deki Mert Miraç Altıntaş-Osman Haqi ile 90’daki Erşan Yaşa-Doğukan dokunuşları, yalnızca skoru korumaya yönelikti.

TEBRİKLER…

Müsabakanın kısa bir analizini şöyle özetlemek mümkün. Malatya bu yıl öne geçtiği maçlarda tam 12 puan yitirdi. Bunun gerekçeleri ise nokta bir santrforun olmayışı, yedek kulübesinin yetersizliği, skoru artıramama olarak sıralandı. Ayrıca, tecrübeli isimlerin oyunu tutamadığı da çok bariz. Diğer yandan, özellikle Osman Haqi önü bomboşken şut çekse tabelada 0-2 yazacaktı; fakat Ganalı kendisine çalım atmayı yeğledi! Yetenekli futbolcu biraz becerikli olsa her şey daha farklı olacaktı. Yine de alın terini akıtan her oyuncuyu tebrik etmek lazım ki, her maçta üstün bir mücadele örneği veriyorlar…