dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63070.910$

KAPLAN ‘4’ KÖŞE

27 Ekim 2019, Pazar 13:41

 

 

SESLİ MAKALE 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in son sırasında yer alan konuğu Kayserispor'u farklı mağlup etti: 4-0. Kaplanlar, Hollandalı Mitchell Donald, Makedon Adis Jahovic, Fransız Thievy Bifouma ile Silviu Lung'nun kendi kalesine attığı golle sonuca gitti. 16 puana yükselen ve 3'üncü basamağa çıkan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, bitiş düdüğünün ardından ulaştığı 22 golle de ligin en golcü takım unvanını aldı. Malatya temsilcisi, 3 Kasım'da Kasımpaşa'nın misafiri olacak.

10_20

KAPLAN'DA 4 İSİM, ESKİ TAKIMLARINA KARŞI

Kayserispor sınavı, BtcTurk Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile öğrencilerinden Mustafa Akbaş, Sakıb Aytaç ve Erkan Kaş için duygusal bir anlaş taşıyordu. Sergen Hoca, 14 Ocak-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Sarı-Kırmızılı takımı çalıştırmıştı. Sakıb Aytaç 2018-19'da, Mustafa Akbaş 2015-16'da (kiralık), Erkan Kaş da 2016-17'de kiralık olmak üzere 2017-18'de Kayserispor forması giymişti.

11_18

CHALALI ŞOKU; TUNUSLU 4 HAFTA YOK!

Ghaylen Chalali, sarı kart cezasını Konya'daki 2-0'lık galibiyette tamamladı; ancak sakatlık engeline takıldı. Tunus Milli Takımı'na giden, 12 Ekim'deki 0-0'lık Kamerun beraberliğinin 39'uncu dakikasında yerini Ayman Ben Mohamed'e bırakan Chalali'nin sol 8. kaburgasında kırık tespit edildi. Tunuslunun iyileşme sürecinin 4 hafta sürmesi öngörülüyor. İdmanda sol dirseğinden sağlık problemi yaşayan Abdulsamet Damlu'nun dirsek iç yan bağında 1. derece zorlanma ve kaslarda 2. derece yırtık ve kanama belirlendi. Genç kalecinin rehabilitasyonu 3-4 hafta sürecek. Tedavisi tamamlanan iki isimden Ekvadorlu Arturo Mina kulübede beklerken, Yiğithan Güveli kadroya giremedi.

12_14

SERGEN HOCA'DAN 0 DEĞİŞİKLİK!

Sergen Yalçın, deplasmandaki 2-0'lık İttifak Holding Konyaspor zaferinin ilk 11'inde hiç değişikliğe gitmedi ve bu sezon bir ilke imza attı. 4-2-3-1 dizilişinde, en geride Beninli Fabien Farnolle vardı. Geri dörtlünün solunda Sakıb, sağında Faslı Issam Chebake görevlendirildi. Stoper hattının solunda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağında Mustafa şans yakaladı. Ganalı Afriyie Acquah ile Robin Yalçın ise savunma ile hücum arasında bağlantıyı sağlayan oyunculardı. Onların hemen ilerisinde, ortada Mitchell Donald, Hollandalının sağında Brezilyalı Guilherme, solunda Fildişi Sahilili Moryke Fofana izlendi. Santforda Makedon Adis Jahovic gol aradı.

14_9

HOLLANDALI'DAN BU SEZON ÜÇÜNCÜ GOL

Futbolcularına, rakibin içinde bulunduğu kötü duruma aldanmamasını, aksi halde hayâl kırıklığına uğrayabileceklerini uyarısını yapan Sergen Yalçın'ın dinlendiği görüldü. Etkili başlayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 14'te öne geçti. Bernard Mensah'tan kaptığı topla sol kanattan ceza alanına giren Acquah'un pasında Donald, bu sezon 3'üncü golünü kaydetti: 1-0. 18'de Chebake'nin ortasında Jahovic etkisiz vurunca Silviu Lung kontrol etti. 27'de uzaktan Acquah'ın sert şutunu Lung güçlükle çeldi.

1_524

ÜST ÜSTE İKİ DİREK, GOL YOK!

31'de karambolde Jahovic'in direğe nişanladığı top, çizginin üzerinden sol tarafa hareket etti. İyi takip eden Mustafa'nın denemesinde direk, gole yine izin vermedi. 44'te Jahovic ceza sahasının içinde yerde kaldı. Video Yardımcı Hakem (VAR)'a giden Zorbay Küçük, inceleme sonrası oyunu devam ettirdi. Samet Aybaba'nın, Hikmet Karaman'ın ayrılmasının ardından henüz iki haftadır çalıştırdığı Kayserispor, ilk yarıda hiçbir varlık ortaya koyamadı ki, Sergen Yalçın'ın öğrencileri de onları oynama fırsatı vermedi.

2_375

HADEBE'DEN KRİTİK MÜDAHALE

İkinci devrede de Kaplanların sözü geçti. 49'da, Guilherme'nin kullandığı kornerde Chebake yükselse de Romen eldiven Lung'a takıldı. Temponun bir süre düşmesi, ev sahibi açısından çok daha avantajlı bir durum ortaya koydu ki, 1-1'i arayan Kayserispor çok durağan bir futbol sergiledi. 63'te Mensah sağdan kesti, Umut Bulut bomboş durumda kafasını çalıştıramadı. 65'te ceza sahasına sokulan Mensah'ın ayağındaki topu ince bir temasla alan Hadebe, kritik müdahalesiyle alkışlandı.

3_218

MAKEDON SANTRFORUN 11 GOLÜ ‘VAR'!

Sergen Yalçın'ın oyuna ilk hamlesi 64'te geldi. Fofona yerini, Kongo asıllı, Fransa doğumlu Thievy Bifouma'ya bıraktı. Vasat performansıyla beğeni kazanmayan Brezilyalı Guilherme ise 74'te Gökhan Töre ile değiştirildi. Gökhan'ın aynı dakikadaki pasında Jahovic'in sağ çaprazdaki şutunda Ben Rienstra'nın bilinçli olarak fazla açtığı sol eline çarpan top, yan ağlarda kaldı. VAR'a giden hakem Zorbay Küçük “Penaltı” dedi ve Reinstra'ya da sarı kart gösterdi. Topu, 77'de, kale çizgisine 11 metre mesafedeki penaltı noktasına diken Jahovic, Lung'un sağ üstüne bıraktı: 2-0. Makedon forvet, UEFA Avrupa Ligi Elemeleri de dahil, toplamdaki 11'inci, Süper Lig'deki 8'inci golünü de kaydetmiş oldu.

4_120

GÜNÜN YILDIZI GANALI ACQUAH

83'te kenara gelirken Murat Yıldırım'ın elini sıkan Donald alkışlandı. Gol sağanağı dinmedi. 86'da, günün yıldızı Acpuah'ın sağdan topu taşıyıp yaptığı ikinci asistinde Bifouma farkı 3'e çıkardı: 3-0. Fransız, bu sezonki 3'üncü gol sevincini yaşadı. 88'de Jahovic ile duvar pası yapan Gökhan, uygun pozisyonda auta yolladı! 90'da Rienstra'nın geri pasında, beden dili ile oyundan çoktan koptuğunu ispat eden Lung ıskalayınca skor tabelası yazıldı: 4-0. Müsabakanın bitiminde özellikle Sergen Yalçın'a, taraftarların gösterdiği haklı sevgi görülmeye değerdi.

5_70