dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2436.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66660.78$

Kaplan çıktı, Aslan durdu!

22 Eylül 2019, Pazar 18:21

 

 (Sesli Makale)

 

Btc Turk Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında ağırladığı Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. 23'te Jean Michael Seri'nin golüyle geriye düşen Kaplanlar pes etmedi ve 89'da Brezilyalı yıldızı Guilherme'yle eşitliği yakalamasını bildi. 7 puan ile 7'nci sırayı parselleyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 29 Eylül'de Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

17_5

ADEM BÜYÜK, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Malatya Stadyumu'ndaki zorlu randevu, Adem Büyük için farklı bir anlam taşıyordu. Cim Bom'a imza atmadan, 2017-18 ve 2018-19'da BtcTurk Yeni Malatyaspor formasını giyen, ligdeki 55 karşılaşmada fileleri 10 defa sarsan tecrübeli futbolcu, kaptanlığa kadar da yükselmişti. İlk düdükten önce sevgi gösterisinde bulunulan 32 yaşındaki futbolcu ise adını, ilk 11'e yazdırdı.

16_6

TÖRE VE FİLDİŞİ SAHİLİLİ YILDIZ YOK

Teknik direktör Sergen Yalçın, Galatasaray önünde 3 öğrencisinden yararlanamadı. Sakatlıkları olan Yiğithan Güveli ve Gökhan Töre'ye, Thievy Bifouma'ya da eklendi. Başkent'teki 4-0'lık Ankaragücü galibiyetinin mimarlarından olan Kongo doğumlu Fransız yıldız, kasığındaki problem nedeniyle yoktu. Ankara'ya götürülmeyen; ancak Aslan'a karşı esame listesine giren Fildişi Sahilili Moryke Fofana ise yedek soyundu.

15_6

RAHMAN BUĞRA'YA GÜN DOĞDU

Sergen Yalçın, Ankaragücü zaferine göre; Galatasaray 11'inde sadece bir değişikliğe gitti. Bifouma'nın yokluğunda Rahman Buğra Çağıran'a gün doğdu. 4-2-3-1 dizilişinde kaleye Beninli Fabien Farnolle geçti. Geri dörtlünün solunda Sakıb Aytaç, sağında Faslı Issam Chebake vardı. Stoperin solunda Mustafa Akbaş, sağında ise “joker” tabirini hak eden Robin Yalçın seyredildi. Hollandalı Mitchell Donald ile Ganalı Afriyie Acquah, ikinci bölgenin ağır işçileriydi.

14_8

ESAME LİSTESİNDE 1 EKSİK!

Hücum hattının ortasında, Kaplanların yeni “10 numarası” Tunuslu Ghaylen Chaaleli, sağında Brezilyalı Guilherme, solunda Rahman görevlendirildi. İleri uçta Makedon Adis Jahovic gol aradı. 21 yerine 20 oyuncudan oluşan esame listesini; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Zimbabweli Teenage Hadebe , Ekvadorlu Arturo Mina, Özer Özdemir, Murat Yıldırım, Ahmed Ildız, Fofana ve Eren Tozlu tamamladı.

13_9

TERİM'DEN FALCAO SÜRPRİZİ

Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim'in yanı sıra, Hasan Şaş ve Ümit Davala'nın cezası devam ederken, takımın başında bir diğer yardımcı Levent Şahin vardı. Kolombiyalı Radamel Falcao'yu 11'e  yazmayan Terim, forvette Rumen Florin Andone'yi düşündü. Sofiane Feghouli'nin, İstanbul'da bırakılması ise planlarını Cezayirliye göre yapan Sergen Yalçın'ı dahi şaşırttı. Rakip teknik heyetin Falcao tercihini pek önemsemeyen Yalçın'ın, alternatifli olmadığından dert yandığı kendi kadrosundan buna rağmen memnun olduğunu açıklaması biraz şaşırttı!

12_11

ETKİLİ ATAKLAR GOL GETİRMEDİ

İlk anlarda iki taraf da dengeliydi. İlerleyen zaman diliminde ritim yükseldi ki, Galatasaray'ı önde karşılayan BtcTurk Yeni Malatyaspor'un biri Jahovic, diğeri Donald ile iki etkili pozisyonu izlendi. 8'deki iyi ortada Jahovic dokunamazken, 9'da Donald sol çaprazdan girip sert vurdu; ama üstten dışarıya yolladı. 13'te Jahovic arka direğe kesti, Guilherme sıçradı, Uruguaylı Fernando Muslera çizgiden çeldi. Çok geçmeden ofsayt bayrağı kalktı.

11_14

ARZULU VE İSTEKLİ BAŞLANDI; AMA...

Konuk ekip fazla sayıda pas hatalarıyla dikkati çekerken, hücuma çıkarken kaptırdığı toplar, kalesine de tehlike olarak geri döndü. Arzulu ve istekli başlayan ev sahibi, kazandığı toplarla hızla ileriye yönelme fikrine sahipti. Kaplanlar, ilk dakikadan itibaren sürekli defansın arkasına koşu yaptı. Jahovic ile Donald ise gol yollarında Christian Luyindama'nın üzerine oynadı! BtcTurk Yeni Malatyaspor, ceza sahasında hemen hiç görünmeyen misafirin ilk defa organize geldiği bölümde golü yedi!.

10_15

HAVA TOPLARINDA BÜYÜK ZAFİYET!

23''te Ömer Bayram'ın soldan servisinde Jean Michael Seri yakın mesafeden kafasını çalıştırdı: 0-1. İngiltere Premier Lig'de, Fulham ile 32 haftada sadece 1 gol atabilen Fildişi Sahililiye verilen bu ikram, adam ve alan paylaşımındaki hatadan kaynaklandı. Gözler hemen, kenarda oturan, hava hâkimiyetinde ligin en iyi stoperleri arasındaki Mina'yı aradı. Bu sezon yenilen 5 golün 3'ünün yüksek toplarda gelişi ve Galatasaray'ın ilk kez bu yolla fileleri havalandırması zafiyeti işaret etti!

1_208

FARNOLLE KALESİNDE DEVLEŞTİ

Skorun 1-0'a taşınmasının ardından yalnız 5 dakikada Cim Bom, farkı 3 hatta 4'e de çıkarabilirdi; ama Farnolle devleşti. Galatasaray'ın maçı bitirmesine izin vermeyen Beninli file bekçisi, 26'da Luyindama'nın, 27'de ise Babel'in kafa vuruşlarında mükemmel uzandı. 28'deki kornerde, arka direkteki Marcao bomboş durumdayken ayağını uzatamadı. Aslan, Kaplanların alanında daha fazla görünürken, 35'ten sonra Sergen Yalçın'ın öğrencileri şoku atlatıp kalabalık bir şekilde gol arasa da üretken değildi. Devrenin sonlarına doğru tempo da düştü.

2_177

BOZUK ZEMİN, PAS OYUNUNU ETKİLEDİ

İlk 45'te Galatasaray'da Hollandalı Ryan Babel ile Ömer Bayram ön plana çıktı ki, sağda başlamasına karşın içeriye girip daha çok sorumluluk alan Babel, Malatyasporlu futbolcuları zorladı. Bozuk zemin de pas oyununa olumsuz yansıdı. Formda Bifouma'yı arayan Sergen Yalçın ise güvendiği Rahman'dan beklediği performansı alamadı. Kaplanların rakibe bakmadan kendi oyununu oynadığını istatistikler de ispat etti.

3_129

16 BİN TARAFTAR YETERLİ Mİ?

İlk yarıdaki rakamlarda küçük farklar mevcuttu. Malatya ekibi, yüzde olarak, topla oynamada 47'ye 53, başarılı pasta 76'ya 82 gerideydi. 2'si isabetli 6 şuta, Galatasaray 3'ü çerçeveyi tutan toplam 7 denemeyle karşılık verdi. Köşe atışlarında ise BtcTurk Malatyaspor 3'e 1 öndeydi. İlk 45'te tabelada 1-0 yazınca Galatasaraylıların sesi daha gür duyuldu. Bu noktada, 27 bin 44 kapasiteli Malatya Stadı'na gelen 16 bin 463 bin taraftarın sayısal yeterliliği sorgulandı!

4_77

BENİNLİ ELDİVENE, SAVUNMA DA AYAK UYDURDU

İkinci 45'te en azından beraberliği kovalayan Btc Turk Yeni Malatyaspor'da, 46'da penaltı beklentisi oluştu. Guilherme sağdan kesti, Ömer Bayram'a çarpan top köşe gönderine giderken “elle oynama” gerekçisiyle itiraz edildi, hakem Arda Kardeşler beyaz noktaya koşmadı. Sergen Yalçın'ın ilk hamlesi 59'da, günün vasatlarından Rahman'ın yerine Fofana'yı yeşil zemine sürmesiyle oldu ki, bunu 79'da Donald-Eren Tozlu değişikliği izledi. Savunmadaki oyuncuların ve Farnolle'nin savaşçı kimliği ve oyun disiplinleri takdire şayandı.

5_47

BREZİLYALI YILDIZDAN 3'ÜNCÜ GOL

Tribünlerin de desteğiyle Aslan'ın üzerine yüklenen Kaplan'da golün müjdesi, Robin Yalçın'ın neticeye ulaşamadığı 86'da duyuruldu! 89'da Jahovic indirdi, Guilherme sol ayağıyla sert ve düzgün vurdu: 1-1. 3 de asisti olan Brezilyalı böylece zorlu maratondaki 3'üncü golünü kaydetti. Sambacı 91'de Mina'nın elini sıkarken bolca alkışlandı. Sonlarda her hatlarıyla gol arayan Kaplanların zaferin elde etmesi içten bile değildi. 91'de Fofana meşin yuvarlağı 3 direğin arasına yollayamadı...

6_32