dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2509.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64049.1$

KAPLAN, İDMAN HAVASINDA “TUR”LADI

05 Kasım 2020, Perşembe 17:15

 

 

 

  • Adem, altyapısından yetiştiği takıma karşı
  • Yeni transferlerden 10'u esame listesinde
  • Yenilerden 5'i ilk 11'de forma giydi
  • 20 yaşındaki Erşan Yaşa, bir ilki yaşadı
  • Hamzaoğlu'ndan ilk 11'de tam 10 değişiklik
  • Ganalı yıldız, bu sezon ilk golünü kaydetti
  • Kosovalı santrfordan, Malatya'da ilk gol
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Yeni Malatyaspor, Zirat Türkiye Kupası 3. Turu'nda, 3. Lig 1. Grup'tan Artvin Hopaspor'u ağırladı. Beklentilerin çok üzerinde, zorlu da sayılabilecek bir karşılaşma oldu. Ganalı Afriyie Acquah ve Kosovalı Jetmir Topalli'nin golleriyle 2-0 galip gelen Kaplanlar, tur atladı. Özellikle ikinci 45'te idman yaparmış gibi çok rahat oynayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 8 Kasım Pazar günü, Süper Lig'in 8'inci haftasında Denizlispor'u misafir edecek.

K_8

ADEM BÜYÜK'ÜN DUYGUSAL MAÇI

Yeni Malatya Stadı'ndaki mücadele, Adem Büyük açısından duygusal bir anlam ifade ediyordu. Sezon başında Galatasaray'dan tekrar Malatya'ya dönen tecrübeli futbolcu, altyapısından yetiştiği ve 2000-01 sezonunda profesyonel olarak formasını terlettiği Artvin Hopaspor'a rakip oldu. Sakatlığını atlatan ve esame listesinde de yer bulan Adem, hocası Hamza Hamzaoğlu'nun kararıyla yedek soyundu.

YENİLERDEN 5'İ İLK 11'DE FORMA GİYDİ

Yeni Malatyaspor'da, 17 transferden sadece 5'i ilk 11'de, 5'i ise kulübede başladı. 11'deki futbolcular; Arjantinli file bekçisi Guido Herrera, Murat Akça, Arjantinli Fernando Zuqui, Olcay Şahan ve Kongolu Jody Lukoki oldu. Ertaç Özbir, Semih Kaya, Doğukan Emeksiz, Kosovalı Jetmir Topalli ile Adem Büyük 21 kişi arasındaydı.       

L_5   

20 YAŞINDAKİ ERŞAN YAŞA 11'DE

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, sürpriz bir kararla Erşan Yaşa'ya ilk 11'de şans tanıdı. U19 ve U21 kategorilerinde Yeni Malatyaspor formasını sırtında taşıyan 20 yaşındaki sağ bek, A Takım formasını ilk kez giydi.

HAMZAOĞLU'NDAN TAM 10 DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'in 7'nci haftasında, Beşiktaş'a İstanbul'da 1-0 kaybeden ilk 11'de rotasyona gitti. O günkü 11'den sadece Ganalı Afriyie Acquah'ı bırakan deneyimli çalıştırıcı, tam 10 değişikliğe gitti.    

M_173 

HAMZA HOCA'DAN ŞAŞIRTAN TERCİHLER

4-2-3-1 oyun sisteminde eldivenleri Herrera giydi. İlk 3 haftadaki kötü performansının ardından formasını genç Abdulsamed Damlu'ya kaptıran Tangocu, 4 maç aradan sonra görev üstlendi. Savunma hattı soldan sağa; Bülent Cevavir, Zimbabweli Teenage Hadebe, Murat Akça, Erşan Yaşa'dan oluştu. Bu isimlerin hemen önünde, hücum ile bağlantı kuran oyuncular Acquah ile Zuqui oldu. Forvette yine soldan sağa; Mustafa Eskihellaç Olcay Şahan ile Lukoki vardı. Santforda Umut Bulut boy gösterdi.

R_3

ARTVİN HOPASPOR GERİDE KALABALIKTI

Yeni Malatyaspor üst üste önemli pozisonlar yakaladı. Mustafa  Eskihellaç'ın pasında, 14'te Umut Bulut yakın mesafeden dokundu; ancak atak kornerle sonuçlandı. Artvin Hopaspor kendi ceza sahasında ve çevresinde kalabalıktı. Kaplanların ataklarını yönlendiren Mustafa, Olcay Şahan ve Lukoki'nin isimleri, belirli bir bölümde diğerlerine nazaran daha fazla duyuldu. Özellikle Lukoki çok hareketliydi.

KAPLANLAR, RAKİBİNİ AÇMAKTA ZORLANDI

Yeni Malatyaspor'u 5'li bir hatla karşılayan ve bu düzeni hiç bozmayan Karadeniz ekibi ilk defa, uzun aradan sonra 24'te Kaplanların üzerine geldi. Boşluklar arayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, zaman zaman da açık bulabildi. Ev sahibini ilk yarım saat itibarıyla Arvit Hopaspor'u açmakta epey zorlandı ki, bu noktada duran toplar önem kazandı. 31'deki serbest atışta Bülent kesti, ceza alanında, bir anda bomboş durumda kalan Murat kafasını çalıştıramadı!

P_7

RAKİP KALECİNİN ELİNE TOP DEĞMEDİ!

İlk yarı sona erdiğinde Artvin Hopaspor'un kalecisi Murat Özkan'ın eline top değmedi! Topla oynamada yüzde 58'e 42'lik üstünlüğe karşın Kaplanlar, 2 şutta isabet de sağlayamadı. Köşe vuruşlarındaki 5'e 1'lik, faullerdeki 3'e 6'lık, ofsaytlardaki 3'e 1'lik istatistikler, sahadaki verimsiz futbolun da en somut işaretiydi. İlk devrede oyun, ağırlıklı olarak Artvin Hopaspor tarafında geçti. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri yakaladıkları fırsatları da değerlendiremedi. Fakat en etkili akında, konuktan Yunus Emre Çabuker'e bire birde “Dur” diyen Herrera alkışlandı.

MUSTAFA-ACQUAH İŞ BİRLİĞİ VE GOL...

Hücumda çok üretken olamayan Yeni Malatyaspor'da, Hamza Hamzaoğlu, ikinci yarıya 3 hamleyle girdi. Zuqui, Umut ve Olcay çıkarken; Berk Yıldız, Topalli ve Ahmed Ildız oyuna dahil oldu. 64'te çok uzaklardan kaleyi yoklayan Mustafa, az farkla çerçeveyi tutturamasa da iki dakika sonraki golü müjdeledi. Bu ana kadar çok büyük bir direnç ortaya koyan Artvin Hopaspor, 66'da üzüldü. Mustafa'nın kornerinde, altıpasta Yücel Yıldırım'ın yanında yükselen Acquah, topu yere çarptırarak, Murat Özkan'ın uzanamayacağı ters köşeye yolladı: 1-1. Ganalı böylece, bu sezon tüm kulvarlarda ilk sayısını kaydetmiş oldu.

O_37

ERŞAN'IN ŞANSSIZLIĞI...

Oyunu tamamen kendi yarı alanında kabul eden Artvin Hopa, yediği golün ardından ileriye çıkmaya mecbur kaldı. Mustafa 74'te kenara gelirken, Adem Büyük çimlere ayak bastı. A Takım'daki ilk sınavında sakatlanan Erşan ise görevini Semih Kaya'ya devretti. Semih yeşil zemine adım attığında Murat Akça, Erşan'dan boşalan sağ beke yöneldi. Semih de Hadebe ile stoperi paylaştı.

KOSOVALI TOPALLİ'DEN İLK GOL

Tecrübeli ayakların girmesiyle ikinci gol de geldi. Adem'in klas ara pasında, sol çaprazda meşin yuvarlakla buluşan Topalli, Oğuzhan Kanmaz ve Doğukan Bad'ın üzerine doğru koşusuna rağmen sol ayağıyla yerden bir vuruşla uzak köşeyi gördü ve Murat Özkan'ı üzdü. Bu, aynı zamanda Kosovalı santrforun Sarı-Siyah-Kırmızılı formayla ilk golü oldu.

N_96

3-0, HATTA 4-0 DA OLABİLİRDİ

85'te fark, neredeyse 3 oluyordu. Ahmed Ildız epey mesafeden ceza sahasına havalandırdı. Altıpasın solundaki Topalli'nin dar açıdan kafa vuruşunda Murat topu güçlükle çıkarttı. 90+1'de Adem'in şık servisinde Acquah sağ ayağıyla şutunu attı. Murat bacaklarını iyice yanlara doğru açarak, yerden giden topu sol ayağıyla çelmeyi başardı. Net bir pozisyondan yararlanamayan Ganalı yıldız, ikinci gol fırsatını tepti.     

NEDEN BİR KUPA GELMESİN?

Yeni Malatyaspor, 2018-19'da yarı final oynadığı Ziraat Türkiye Kupası'nda, geçen sezon da Son 16 Turu'na kalmıştı. Süper Lig'de gözünü üst sıralara diken Kaplanlar, kupa kulvarında ise şampiyonluğu hedef seçerse, Malatya'ya neden bir şampiyonluk gelmesin? Zafer, inananlarındır...