dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2505.9
  • BIST
    9690.03
  • BTC
    64566.67$

Kaplan, kornere çıktı!

30 Ekim 2021, Cumartesi 17:26
Kaplan, kornere çıktı!
 





-    Yeni Malatyaspor’da hangi futbolcu sakat?

-    Marius Sumudica’nın oyun sistemi nasıldı?

-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?

-    İlk yarı, neden 7 dakika daha oynandı?

-    Kaplanlar, Beşiktaş’ın mağlubiyetini hatırlattı!

-    Köşe atışlarından yenilen gollerde kim hatalıydı?

-    Sarı-Siyah-Kırmızılılar, erkenden neyi kabullendi?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’in 11’inci haftasında, 19’uncu basamaktaki Kasımpaşa’nın misafiri oldu. Kaplanlar, bu sezon kornerlerden fileleri hiç sarsamayan ve 8 maçtır üç puan yüzü de göremeyen rakibine, yediği iki korner golüyle 2-0 yenildi. Bitiş düdüğüyle birlikte anlık olarak, 12 puan ile 13’üncü sırada yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 6 Kasım’da Başakşehir’i ağırlayacak. Rumen teknik adam Marius Sumudica da 3’te 3 yapamadı.



İKİNCİ SADIK ÇİFTPINAR ŞOKU!

22 Ekim’de, Malatya’daki 2-1’lik Altay galibiyetini sarı kart cezasından ötürü kaçıran Sadık Çiftpınar, bu defa farklı bir sebepten yoktu. İdmanda sakatlanan, sağ üst arka adalesinde zorlanma belirlenen ve tedavisine başlanılan tecrübeli oyuncunun, sahalardan yaklaşık 1 hafta ila 10 gün uzak kalması öngörülüyor. 



EKSİLER VE ARTILAR...

Yeni Malatyaspor randevusuna kadar, 8 haftada 6 mağlubiyet ve iki beraberlik ile yalnızca iki puan toplayabilen Kasımpaşa’nın istatistikleri, kâğıt üzerinde kısmen Yeni Malatya’yı avantajlı kılıyordu. Ayrıca İstanbul temsilcisi, 21 Ağustos 2021’de, sahasındaki 2-0’lık Giresunspor zaferinden sonra hiç kazanamamıştı. Ancak Cihat Arslan ile yollarını ayırıp Hakan Kutlu ile devam edilmesi, Lacivert-Beyazlılarda “Kan değişikliği” ve “Yeni bir heyecan” manasına geliyordu. 



İLK 11’DE DEĞİŞİKLİK YOK

Marius Sumudica, Altay’ı 2-1’le yıktıkları gün tercih ettiği ilk 11’de hiç değişikliğe gitmedi. Altay karşısında, Sadık’ın eksikliğinde, Mustafa Eskihellaç’ı sahaya sürmüştü.



SİSTEM, YİNE 3-4-1-2

Yine 3-4-1-2 oyun dizilişini yeğleyen Sumudica, eldivenleri Ertaç Özbir’e emanet etti. Geri dörtlü, sağdan sola; Semih Kaya, Brezilyalı Wallace ve Tunuslu Oussama Haddadi’den oluştu. Onların ilerisinde Gabonlu Didier Ndong ile Fas kökenli Fransız Rayane Aabid ter döktü. Kanatların solunda Mısırlı Karim Hafez, sağında Mustafa Eskihellaç forma giydi. “10 numara” mevkiinde Fas asıllı Fransız Mounir Chouiar boy gösterdi. İleri uçta Adem Büyük ve Ganalı Benjamin Tetteh vardı. 



VAR DA “GOL YOK” DEDİ

8’inci dakikada, Mounir'den aldığı topla içeri sokulan Tetteh, karşı karşıyayken, yere düşerken vurmayı başardı. Kaleci Ertuğrul Taşkıran’ı geçen top, yandan auta çıktı. 11’de, soldan Mounir'in ortasında Tetteh ayak koydu ve ağları havalandırdı; ama ofsayt bayrağı havadaydı. Karar, Video Yardımcı Hakem (VAR) hakemlerince de bir süre kontrol edildi ve onaylandı. 



5 DAKİKALIK SAKATLIK DURAKLAMASI

İlk 15 dakikalar itibarıyla yine gol atamayan Yeni Malatyaspor, aynı zamanda, Kayseripor ile Giresunspor ile bu sürede en fazla gol yiyen ekip (4'er gol). 17’de sağ alt arka adalesinde problem yaşayan Ertuğrul sedyeye alınıp, yerini 22’de Harun Tekin’e bırakırken, mücadele de 5 dakika civarında durdu. 



TATSIZ TUZSUZ BİR FUTBOL

İlk yarım saat geride kalırken, çok fazla mücadelenin olmadığı gözlendi. Oyun o kadar tatsız tuzsuzdu ki, kaleye çekilen tek bir isabetli şut dahi yoktu. Top kayıplarının ve pas hatalarının fazlalığı da dikkati çekti. Sadece sakatlıklar değil, faul düdüklerinin sayısının çokluğu, temponun yükselmesini engelledi.



NET POZİSYONDA OFSAYT

Kasımpaşa çok sayıda orta ile Yeni Malatyaspor kalesini zorlamayı planlasa da bu ortaların neredeyse tamamı isabetsizdi. 31’de Mustafa'nın uzun pasıyla Tetteh bir anda savunma arkasında boş kaldı. Kaleye vurmak yerine Adem’i düşündü; fakat kaptan için hızlı bir pas oldu. Pozisyonun “ofsayt” olduğu işaretlendi. 2021-22’de, köşe atışlarından bir gol kaydedebilen Kaplanlar, İstanbul’daki zorlu karşılaşmada da ilk olan ilk kornerini 34’te kazansa da devamında neticeye ulaşamadı.



BÜYÜK KARAMBOL...

Çerçeveyi tutan ilk şut, 39'da atıldı. Tetteh'in servisinde, yay üzerindeki Mounir sağ ayağının dışıyla çok sert bir şut çıkardı, Harun topu kornere tokatladı. Atışı Mounir kullanırken, ön direkteki dokunuş sonrasında Harun çizgiden uzaklaştırdı. Kale ağzındaki büyük karambolde, Yeni Malatyasporlular topu bir türlü kaleye gönderemedi.



İLK YARIDA +7 OYNANDI

Hücum anlamında etkili olmaya çalışan Mounir, 45'te ilk kez sağa doğru geldi. Adem’den sonra en çok ikili mücadele kazanan bu futbolcu, Mustafa’nın ardından da topla en çok buluşan isimdi. İlk devrenin sonuna, Eren Elmalı ve Ertuğrul sakatlanınca geçen süre nedeniyle 7 dakikalık duraklamalar eklendi. İki taraf da istediği futbolu sergileyemezken, çok da fırsat yakalayamadı. Kaplanlar zaman zaman iyi ve hızlı ataklar geliştirse de bunlardan sonuç alamadı. 



İKİNCİ DEVRE HAREKETLİ BAŞLADI

Hakan Kutlu ikinci 45’e, Ryan Donk-Tomas Brecka ve Nicolai Jörgensen-Umut Bozok değişiklikleriyle girdi. Bunun meyvesini de çok geçmeden aldı. Kasımpaşa, özellikle sağ kanadı çok efektif kullandı. Hajradinovic'in kestiği topu defans son anda karşıladı. Ritmi düşük olan ve pozisyon açısından çok kısır geçen ilk yarıya oranla, ikinci yarı hareketli başladı.



ERTAÇ MÜTHİŞ KURTARDI; AMA!

53’te Travnik'in ara pasıyla penaltı noktası hizasında, Yusuf'un sol ayağıyla köşeye doğru yolladığı topu Ertaç, müthiş bir müdahaleyle kornere çeldi. 54’te, Fransız Valentin Eysseric’in soldaki köşe vuruşunda arka direğe açılan meşin yuvarlağa Kosovalı Loret Sadiku, kendisine pres uygulayamayan Ndong onu seyrederken şık bir kafa vuruşu gerçekleştirdi: 1-0. 



MALATYA, DEFANSTAN ÇIKAMADI

Kasımpaşa üstünlük golünü takiben baskısını sürdürdü. Yeni Malatya kendi yarı alanından çıkmakta güçlük çekince Paşa oyunu tamamen rakip sahaya yıktı. Hâl böyle olunca Sumudica’nın ilk hamlesi izlendi. İskoç Stevie Mallan, Ndong’un elini sıktı. 70’ten sonra oyunun temposu bir hayli düştü.



YİNE AYNI SENARYO! 

Kasımpaşa tıpkı ilk golde olduğu gibi Eysseric ile soldan köşe vuruşu kullandı. Bu sefer kale önünde bomboş kalan Umut Bozok sıçradı: 2-0. Bu görüntü, Beşiktaş’ın, Şampiyonlar Ligi’nde, Portekizli Sporting Lizbon’dan yediği benzer üç korner golünü akıllara getirdi. Adam almayan ve iyi yer tutmayan Wallace’a isyan eden Tetteh’in beden dili, öfkesini somut bir biçimde ortaya koydu. Skor tabelası 2-0’a gelince moraller iyice bozuldu. 77’de, altıpasın solunda Dirar ile mücadelesinde yerde kalan ve topa ayak koyamayan Adem’in penaltı beklentisi, Alper Ulusoy cephesinde karşılık bulmadı. 



SKOR, ERKENDEN KABULLENİLDİ

82’de görevi Hafez’den devralan Zambiya asıllı Kongolu santrfor Walter Bwalya’nın gol yollarındaki hünerlerine güvenildi. Lakin Kasımpaşa, oyunun temposunu arzu ettiği gibi belirledi. Son bölümde iki takım da oyundan koptu ve son düdüğü beklemeye koyuldu. Dakikalar 94,32’yi gösterdiğinde biten maçta, Yeni Malatyaspor’un skoru kabullenmiş görüntüsü düşündürücüydü!



MAÇIN RAKAMLARI:

-   İstanbul takımlarına konuk olduğu son 4 Süper Lig maçının ikisini kazanan Marius Sumudica (2M), daha önceki 11 ziyaretinde tek galibiyet alabilmişti (3B 7M).
-    Süper Lig'deki 5 maçlık yenilgi serisi sonrası çıktığı iki karşılaşmayı da kazanan Yeni Malatyaspor, Ekim 2019'dan bu yana üst üste üç müsabakadan galip ayrılamıyor.
-    Yeni Malatyaspor ile 30 Ekim 2021 tarihine dek, son iki Süper Lig maçını kazanamayan ve rakip fileleri havalandıramayan Kasımpaşa (1B 1M), lig tarihinde rakibine karşı üç maçlık galibiyet hasreti yaşamadı.