dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2293.3
  • BIST
    9056.01
  • BTC
    70817.65$

Kaplan’dan ’Arslan’ gibi zafer!

04 Mart 2022, Cuma 23:27
Kaplan'dan 'Arslan' gibi zafer!
 





-    Yeni Malatyaspor, kaç maç sonra güldü?
-    Takımın başında sahaya kim çıktı?
-    Sadık Çiftpınar neden forma giymedi?
-    Kaplanlarda hangi futbolcular sakattı?
-    Ganalı santrfor, kaç gün sonra oynadı?
-    Kaplanların saha dizilişi nasıl oldu?
-    Fas asıllı Fransız yıldız, suskunluğunu bozdu
-    Topu direğe nişanlayan futbolcu kim?
-    Üç puan kaç gün sonra kazanıldı?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’deki 17 maçlık galibiyet hasretini dindirdi. 28’nci haftanın açılışında Adana Demirspor’u ağırlayan Kaplanlar, yeni teknik direktörü Cihat Arslan yönetimindeki ilk sınavında, 1-0’lık skorla zafere ulaştı. Fas asıllı Fransız yıldızı Mounir Chouiar’nın golüyle kazanan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, puanını 20’ye çıkardı. 5 beraberlik ve 12 mağlubiyet ile dibe vuran 20’nci Malatyaspor (20) ile düşme potasının bir basamak üzerinde yer alan bir maçı eksik Giresunspor (29) arasında hâlâ 9 puan fark var.



TAKIM, CİHAT ARSLAN’A EMANET

Yeni Malatyaspor'da, Rumen teknik adam Marius Sumudica ile yollar ayrılınca kaptan Adem Büyük'e “Futbol Sorumluluğu” görevi de verilmişti. Aynı zamanda futbolcu da olan Büyük ile ipler kopunca takım, son olarak Kasımpaşa'yı çalıştıran Cihat Aslan’a emanet edilmişti.



SADIK ÇİFTPINAR CEZALI

Lomber kırığı bulunan İskoç Stevie Mallan ile uyluk sakatlığı olan Kenan Özer forma giyemedi. Sadık Çiftpınar'a ise 4 Mart’ta, Malatya’daki 2-1’lik FT Antalyaspor yenilgisinde taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle 3 maçtan men ve 17 bin 500 lira ceza verilmişti.



41 KERE MAŞALLAH

Sağ arka adalesinde orta derecede yaralanma ve ödem tespit edildikten sonra kayıplara karışan Benjamin Tetteh nihayet döndü. Ganalı santrfor, 22 Ocak’ta, Malatya’daki 1-1’lik Beşiktaş beraberilğinden 41 gün sonra oynadı.



İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Cihat Arslan, “Teknik Sorumlu” Alaattin Gülerce’nin Hatay’da 5-2 kaybedildiği gün sahaya sürdüğü ilk 11’de iki değişikliğe gitti. Barış Başdaş yedek soyunurken, Gabonlu Didier Ndong esame listesine yazılmadı. Bu ikilinin yerine ilk 11’e Burunduli Jospin Nshimirimana ile iyileşen Mounir ter döktü.



SAHA DİZİLİŞİ 4-1-4-1

Cihat Arslan, Adana Demirspor karşısında 4-1-4-1 oyun sistemini uygulattı. Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Geri dörtlüde sağdan sola; Cezayirli Mehdi Zeffane, Tunuslu Oussama Haddadi, Arjantinli Gaston Campi ile Mısırlı Karim Hafez vardı. Onların hemen ilerisinde Nijeryalı Okechukwu Azubuike ağır bir sorumluluk üstlendi. İkinci bölge ise yine sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Nshimirimana, Rahman Buğra Çağıran ile Mounir boy gösterdi. Hücum hattında Mali asıllı Fransız Nouha Dicko gol aradı. En önemli sürpriz, Haddadi’nin sol stoper oluşuydu.



ÜST ÜSTE ATAKLAR...

Dakikalar 19’u gösterirken kaleci Arijanet Muric karşı karşıya kalan Dicko kötü vurdu ki, bu bölümde ofsayt belirlendi. 23’teki kornerde Nshimirimana yükseldi, Muric son anda topu kornere çeldi. 34’te Jonas Svensson’tan gelen topa Balotelli vurdu, Ertaç kritik bir müdahaleyle golü önledi.



VEFAKÂR TARAFTAR...

57'de, takımlarına coşkuyla destek veren Malatlayı futbolseverler, alkışı hak etti. Yeni Malatya Stadyumu’nda “Ooooo, en büyük Malatya” tezahüratları yankılandı. Soğuk havada, 59'da Hafez'in sol kulağına gelen top, Mısırlının kısa süreli sakatlık geçirmesine yol açtı. İki taraf da vakit ilerledikçe ikinci bölgelerde çok ve önemli top kayıpları yaptı. Nshimirimana, 69’da yerini Tetteh’e bıraktı. 



MOUNIR, 72 GÜN SONRA...

77’nci dakikada galibiyet golü kaydedildi. İlk düdükten itibaren sağ kanadı çok iyi kullanan Mehdi kesti, maçın başından bu yana sürekli pozisyon hatası yapan Svensson, ceza alanında meşin yuvarlağı uzaklaştırmakta geç kalınca Tetteh araya girip ayağını koydu. Mounir de 72 günlük suskunluğunu bozdu. 23 Aralık 2021 tarihinde, sahalarındaki 2-2’lik Kayserispor beraberliğinde fileleri sarsan yetenekli futbolcu, doyasıya sevindi. 



ŞANSSIZLIK; TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Malatya temsilcisi 85'te, farkı ikiye çıkarma şansı yakaladı. Dicko'nun servisinde Tetteh sırtı dönükken dışarıya doğru çıkardı. Ceza yayı içerisindeki Mustafa'nın sert şutunda top, sağ kale direğine çarptı. Sonlara doğru İtalyan Vincenzo Montella’nın öğrencileri yüksense de Cihat Arslan’ın talebeleri pas kanallarını çok iyi kapattı. Üstün gayretleri vardı ki, rakibe neredeyse boş alan bırakmadılar. Oyunu soğutmayı planlayan Cihat Arslan, 88’de Dicko-Barış, duraklamalarda Rahman Buğra-Ganalı Philip Gameli Awuku hamlesine başvurdu.



133 GÜN SONRA BÜYÜK COŞKU

22 Ekim 2021’de, Malatya’taki 2-1’lik Altay galibiyetinden tam 133 gün sonra haneye 3 puan yazdırıldı. 90 dakikanın akabinde Yeni Malatyasporlu futbolcular kenetlendi. Tribüne giderek galibiyeti; vefakâr, cefakâr Malatyasporlular ile paylaştı. Cihat Arslan’ın, zaferin mimarı Mounir'e öyle bir sarılışı vardı ki, görülmeye değerdi. 



SIKIŞAN OYUN...

Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince... Ev sahibi ilk 10 dakikaya iyi başlasa da Yeni Malatya oyunu zaman geçtikçe dengeledi. Orta sahalar çok çabuk geçildi. Sıkışan oyunu bir golün açabileceği, golü atanın avantaj elde edeceği düşüncesi hâkimdi, aynı senaryo işledi.



TOPSUZ OYUN ÇOK AZDI

Topun sürati yoktu, özellikle ilk yarıda al-verler ve topsuz oyun çok azdı. Mavi Şimşekler daha derli toplu gibidi. Ancak Kaplanlar, hoca değişikliğinin de olumlu etkisiyle daha istekli ve arzuluydu. Savunma ağırlıklı bir oyun izlendi. Vargas, Bjarnason, Yunus ve Balotelli dörtlüsüne göz açtırılmadı. Balotelli ilk devrede çok net bir fırsat değerlendiremedi. Adana Demir’in çektiği şutlarda top, kalenin yanından auta gitti.



KONTRATAKLAR, BAŞARILI ÜÇGENLER

Adana Demir, oyun sete döndüğünde yavaş ve ağır kalınca, Malatya da gardını alabildi. Cihat Arslan; Dicko, Mustafa ve Mounir ile ani bir akınla gol bulmayı amaçladı. Mounir’in yeteneği, Mustafa’nın toplu koşuları sorun oluşturacaktı ki, öyle de oldu. İlk 45’te, ceza alanında 14 kez topla buluşulması, hücumsal anlamdaki üretkenliğin net bir fotoğrafıydı. Bazen toplar Dicko ve Mounir’e uzanırken, kimileyin de üçgenler ile hızla ileriye çıkıldı.  Orta sahada kapılan topların Dicko ile buluşturulması fikriyle hareket edildi. Beklenen Tetteh değişikliği, skoru da değiştirdi!



BAŞARISIZ FİNAL PASLARI 

Süper Lig’in ceza sahası dışından en çok şut atan ve isabet bulan takımı unvanının sahibi olan Adana Demirspor, Yeni Malatyaspor sınavına dek, 135 dakikadır gol atamamıştı ki, yine suskun kaldı. İkinci perdedeki final paslarını iki takım da yapamadı.