dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2427.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66891.1$

Kaplan’dan Harakiri!

05 Kasım 2022, Cumartesi 18:17
Kaplan'dan Harakiri!

 

 

-    Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği maçının analizi

-    Kaplanlar 2-0’lık üstünlüğü neden koruyamadı?

-    Ganalı orta saha nihayet esame listesinde…

-    Hasan Hoca, Malatya’da kaçıncı sınavını verdi?

-    Malatya ekibinin saha dizilişi nasıl oldu?

-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?

-    Ganalı santrforun ulaştığı gol sayısı?

-    İkinci sarıdan kırmızı kart gören Malatyalı kim?

**

Yeni Malatyaspor, hocası Taşkın Aksoy ile yollarını ayıran Gençlerbirliği’ni, TFF Birinci Lig’in 12’nci haftasında konuk etti. Son 4 haftada 3’üncü zaferini elde etmeye çok yaklaşan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, ilk yarısını 1-0 üstün bitirdiği ve 2-0 önde olduğu maçı 2-2 berabere tamamladı. Havlu attığı Süper Lig de dahil, 226 günlük galibiyet hasretini 16 Ekim’de Bandırma’daki 2-0’lık skorla dindiren Kaplanlar, 23 Ekim’de Malatya’da Göztepe’ye 1-0 yenilmiş, ardından İzmir’de Altınordu’yu 3-0’la, farklı geçmişti. Malatya ekibi 12 Kasım’da Boluspor’un misafiri olacak.

ÖZER’İN 6’NCI SINAVI

Cihat Arslan sonrası taşın altına elini koyan, ilk randevusunda 9 Ekim’de BB Erzurum’a Malatya’ya 1-0 kaybeden Hasan Özer, Malatya serüvenindeki altıncı sınavını Gençlerbirliği karşısında verdi. Özer yönetimindeki Kaplanlar ayrıca 20 Ekim’de, Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu’nda, Ağrı 1970 Spor’u seri penaltı atışlarıyla (5-4) elemişti.
 
GANALI ORTA SAHA DÖNDÜ

1 Ekim’de, Sakarya’da 3-1 mağlup olunurken sağ arka adalesindeki sakatlıktan ötürü yerini 67’de Atakan Müjde’ye bırakan Godfred Donsah döndü. İsmi uzun süredir esame listesine yazılmayan Ganalı yedek soyundu.

İLK 11’DE TEK DEĞİŞİKLİK

Hasan Özer, 28 Ekim’de, Ege’deki 3-0’lık Altınordu zaferinde şans verdiği ilk 11’de sadece bir değişiklik gerçekleştirdi. Burundili Jospin Nshimirimana bu kez 46’da değil, en baştan Mert Miraç Altıntaş’a fırsat tanımış oldu.

OYUN SİSTEMİ 4-2-3-1

4-2-3-1 saha dizilişinde eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Defansta soldan sağa; Arda Hilmi Şengül, Ganalı Philip Awuku, Burak Kavlak ile Barış Başdaş ter döktü. Bu dörtlünün hemen önünde Ogün Özçiçek ile Rahman Buğra Çağıran forma giydi. Hücum hattını soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Mert Miraç ile Malili Aly Malle besledi. En ileride Ganalı Haqi Osman görev üstlendi.

BAŞLANGIÇ İYİ, SONUÇ KÖTÜ

14’üncü dakikada organize gelişen Yeni Malatyaspor atağında Malle’nin savunma arkasına harika pasında Mert Miraç hareketlendi. Ceza sahasına girdi ve kaleci Übeyd Adıyaman’dan şık bir çalımla kurtulup sağ çaprazdan, son çizgiye yakın bir bölgeden içeriye havalandırdı. Malle’yi aşan topla ceza alanı dışında buluşan Arda Hilmi’nin vuruşu kötü olunca, pozisyon autla sonuçlandı. 

KÖR DÖVÜŞÜ

Tipik bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen maç, adeta kör dövüşünü andırdı. İki ekibin birbirlerini tarttığı tespit edildi. Kaplanlar, sıkça pas hatalarının da yapıldığı zorlu karşılaşmada ikinci kornerini 23’te Malle ile kullanırken, bu bölüme kadar iki tarafın da isabetli tek şutu bile yoktu. 

ABDULSAMED TETİKTE

29’da Awuku ile girdiği ikili mücadeleyi kazanan Barış Alıcı’yı, atak yönüne göre penaltı çizgisinin hemen sağında Abdulsamed karşıladı. Gençlerbirliğili futbolcunun ayak darbesine maruz kalan 1,91 cm boyundaki genç file bekçisi karnını tutarak kıvrandı. Furkan Aksuoğlu’nun faul düdüğüne rağmen itiraz eden Başkent temsilcisinin oyuncuları ve teknik heyeti, arzuladığı kararı duyamadı. 

HAKLI BİR PENALTI

Mert Kula, 31’de beyaz noktanın bir metre sağında topa en son dokunan Haqi Osman’ın sol ayağına soluyla temas etti ve Ganalı santrforu yere serdi. Oyunun devam etmesiyle tribünlerden tepki sesleri yükselirken, kısa bir süre sonra Video Yardımcı Hakem (VAR)’a gidildi. Bu esnada Furkan Aksuoğlu’nun etrafını çevreleyen iki takımın oyuncularının beklentileri haliyle farklıydı. VAR’ın ikazıyla eliyle ekran işareti yapan ve kenara gelip pozisyonun tekrarını defalarca izleyen  Aksuoğlu “Penaltı” dedi. 

BARIŞ’TAN MÜKEMMEL VURUŞ

Barış, çok soğukkanlı bir vuruşla “90” diye tabir edilen, dünyanın en iyi kalecilerinin dahi kurtaramayacağı yere yolladı. 32 yaşındaki tecrübeli isim, bu sezon 9’uncu TFF 1. Lig sınavında ilk golünü de kaydetmeyi başardı. 

KALE EMİN ELLERDE

Kırmızı-Siyahlıların kaleye 25 metre mesafeden kazandığı serbest atışta Gökhan Gül’e, soluna uzayan Abdulsamed kale direği dibinde “Dur” derken alkışlandı. 45’teki ev sahibi akınında Mert Miraç’ın şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

GANALI YILDIZ ADAYI 4’LEDİ

51’de Haqi Osman’ın hünerleri seyredildi. Malle ile başlayan atakta, Rahman Buğra'nın asistine Ganalı, üç rakip oyuncuyu çalımladı ki, çokça dile getirilen ifade ile ipe dizdi. Yerden bir vuruşla Übeyd’in yanından meşin yuvarlağı ağları yolladı: 2-0. 20 yaşındaki kabiliyetli yıldız adayı, 2022-23’teki 6’ncı maçında 4’üncü gol sevincini yaşadı.

ACEMİCE YENEN GOLLER

Rahman Buğra, 53’te Mert’i oyundan düşürüp sağına çektiği topa pek de istediği sertlikte vuramayınca Übeyd kontrolü sağlamakta zorlanmadı. 55’te Gökhan Gül’e asist yapan Gökhan Altıparmak’a, altı pas önünde 66’da Mert de röveşata golü armağan etti: 2-2. 69’da Malle’nin düşündüğü Rahman Buğra sert şutunda çerçeveyi az farklı tutturamadı.  

BARIŞ’IN DÖRDÜNCÜ SARI KARTI

Doğukan, 71’de Cengizhan Akgün’ün elini sıkarken, 73’te üzücü bir haber alındı. Skor tabelasında 2-2 yazarken sinirler de gerildi. Bu sezon 4’üncü kez sarı kart yaptırımına uğrayan Barış cezalı duruma düştü. Deneyimli oyuncu, Bolu’da zaten boy gösteremeyecekti; fakat bu durum, 85’te gördüğü kırmızı karttan oldu. 75’te Hasan Özer’in yardımcısı hakeme öfkesini kontrol edemeyince önce sarı, akabinde kırmızı kart ile bench’ten uzaklaştırıldı. Arda Hilmi 76’da kenara gelirken, Jospin’e şans doğdu. 

BARIŞ KIZARDI

85’teki Gençlerbirliği kontratağında Gökhan’ı faulle durduran Barış, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Öfkelenen ve hakeme veryansın eden Yeni Malatlasporlu, direkt soyunma odasının yolunu tuttu. Günün vasatlarından Mert Miraç’ın formayı Yiğit Ulaş’a devretmesi için de 89’a kadar beklendi!

HASAN HOCA TARAFTAR GİBİ İZLEDİ!

Müsabakanın izlenim içerikli kısa bir özetine gelirsek… Hasan Özer müdahale etmediği, 2-2’ye dek futbolcu değiştirmediği oyunu, kenardan taraftar gibi izledi! 60’ncı dakika itibarıyla 8’nci kornerini kullanan rakibe bir türlü önlem alınamadı. Başkent takımının ilk golü de sağdaki köşe atışından geldi. Mert Miraç ile Doğukan kayıpları oynadı!

HAQI OSMAN DA OLMASA!

Haqi Osman’ın kazandırdığı penaltı ve kaydettiği klas gol ile 2-0’lık üstünlük yakalandı; ama bu, peşinden yenilen iki golle, kötü futbolu ve silik performansı gölgeleyemedi. Orta saha tutulamazken, kritik pas hataları dikkat çekiciydi. Özellikle sol kanattan yüklenen misafire “Dur” denilemedi. Rakip ve oyun ciddiye de alınmayınca haneye yazdırılacak puan 3’ten 1’e indi!..