dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2430.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66450.734$

Kaplan’dan sessiz ’’bir’’ yürüyüş

06 Aralık 2021, Pazartesi 23:20
Kaplan'dan sessiz "bir" yürüyüş
 




-    Yeni Malatyaspor’da kimler tedavide?

-    Son dakikada sakatlık şokunu kim yaşattı?

-    Genç santrfor neden forma giyemedi?

-    Hangi Fas asıllı Fransız yıldız iyileşti?

-    Rumen teknik adamın cezası bitti mi?

-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?

-    Sumudica, hangi sistemi uygulattı?

-    İlk sarı kartın dakikası şaşırttı!

-    Teknik heyetten kim sarı kart gördü?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Konyaspor, tarihlerinde ilk kez, 0-0 berabere kaldı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, evindeki 0-0’lık Galatasaray beraberliğinin ardından, Konya’daki zorlu maçtan da aynı skorla, bir puanla ayrıldı. Süper Lig’in 15’inci haftasının akabinde 14 puanda kalan Kaplanlar, 18’inci basamakta, düşme hattında bulnuyor. 12 Aralık’ta, Alanyaspor misafir edilecek.  



ÜÇ FUTBOLCU TEDAVİDE

Yeni Malatyaspor’da; kaburgası kırık olan Mustafa Eskihellaç, ayak baş parmağı kırılan genç file bekçisi Abdulsamed Damlu ve tedavideki Rahman Buğra Çağıran kadroda yoktu. 



SON DAKİKADA TETTEH ŞOKU!

Benjamin Tetteh’ten kötü haber geldi. Ganalı, Türkiye Kupası 4. Turu’nda Akhisarspor uzatmalarda 3-1’lik skorla saf dışı bırakılırken, 61’de Walter Bwalya’nın yerine oyuna girmişti. 6 Kasım’da, Malatya’daki 3-1’lik Başakşehir yenilgisinde sakatlanan, görevi 83’te Kongo asıllı Zambiyalı Bwalya’ya bırakan Tetteh’in sağ uyluk arka adalesinde yırtık belirlenmişti. Tetteh, 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi ile normal süresi golsüz biten eşleşmede, 95’te ilk golü atan futbolcu olmuştu.



GANALIYI, SUMUDICA MI SAKATLADI?

Salonda çalışan ve düz koşu yapan, son idmana da katılan, hatta son çalışmanın fotoğraflarında da yer alan Tetteh’in yokluğu şaşırttı. Oynamasına, ilk 11'de forma giymesine de "Kesin" gözüyle bakılan Ganalıyı, hocası Marius Sumudica'nın riske etmediği algısı oluştu. Rumen teknik adama, "Tetteh'i neden gereksiz Türkiye Kupası maçında oynattın?" diye eleştirenler, o karşılaşmanın zora girdiğini unuttu!

KUBİLAY DA KADRODA YOK

Aynı müsabakada 80’de oyundan alınırken Ganalı Osman Haqi’nin elini sıkan genç santrfor Kubilay Kanatsızkuş’un adı da esame listesinde görülmedi.



SUMUDICA VE AABID DÖNDÜ

Galatasaray önünde, 90+6’da sinirlenip, oyun alanını sınırlayan çizgilerin içerisine ayak basınca Atilla Karaoğlan tarafından kırmızı kartla cezalandırılan Sumudica döndü. 50 yaşındaki taktisyen, Akhisar’ı eledikleri gün tribündeydi. Sağ uyluk arka adalesi yırtılan Fas asıllı Fransızlardan Rayane Aabid de iyileşti.



İLK 11’DE TEK DEĞİŞİKLİK

Akhisar karşısında, ideal 11'den; Tunuslu Oussama Haddadi, Gabonlu Didier Ndong, İskoç Stevie Mallan, Burundili Jospin Nshimirimana ve Fas kökenli Fransız Mounir Chouiar ter dökmüştü. Galatasaray sınavında da ilk 11’de olan bu futbolculardan Jospin, yedek soyundu. Burundilinin yerine Aabid boy gösterdi. Galatasaray 11’indeki tek değişiklik de bu oldu.  



YİNE 5’Lİ DEFANS

Sumudica, Galatasaray’dan bir puan aldıkları 5-4-1 saha dizilişinden vazgeçmedi. Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Savunmada, sağdan sola; Mısırlı Karim Hafez, Sadık Çiftpınar, Brezilyalı Wallace, Semih Kaya ile Haddadi vardı. Bu beşlinin ilerisinde Ndong ve Jospin izlendi. Kanatların sağında Mallan, solunda Mounir hücuma destek verdi. İleride yalnızca kaptan Adem Büyük gol aradı.

MAÇI İZLEMELERİNE “ENGEL” YOK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda, görme engelli 9 taraftara maç anlatıldı. 



ÖNCE SAVUNMA, SONRA HÜCUM

Endri Çekiçi’nin şut çekmesine 4’te Sadık engel olamadı. Devamında Ertaç kurtardı ve Semih kornerle uzaklaştırdı. 5'inci dakika geçilirken, misafir kendi yarı alanına çekildi. Ev sahibinin akınından sonra hızla ileriye çıkıldı. 8’de Ndong, Mallan'a servisiyle takımını kontratağa çıkardı. İskoç yeteneğin pasında, ceza sahası çaprazındaki Mounir'in yerden şutunda top, Ibrahim Sehic'te kaldı. İlhan Palut’un öğrencileri, Ndong'un topu eliyle aldığı yönünde yoğun itirazda bulundu.



OFSAYT BAYRAĞI...

Mounir bu kez 10'da sol kanattan içeriye doğru kat ederek sağ ayağının içiyle vursa da top, üstten farklı bir şekilde auta gitti. 12'de, Sehic dışındaki tüm Konyasporlular, Yeni Malatyaspor yarı sahasındaydı. 15’te Adem, Sehic'i aşamazken, ofsayt bayrağı çok gecikmedi.



YİNE AYNI SENARYO!

Bu sezon ilk on beşer dakikalar itibarıyla 6 gol atan Konya suskun kalırken, aynı sürede fileleri bir defa bile sarsamayan Malatya açısından yine aynı senaryo sahnedeydi. Rakip yarı sahadaki isabetli pasta, ligde 6'ncı olan Yeşil-Beyazlılara karşın Sarı-Siyah-Kırmızılı ekibin bu alanda sondan ikinci olması, notlara yazılan bir istatistikti. 

KORNERLERDEN GOL GELMİYOR

İlk 20 dakikada, hücumdaki en etkili isim Mounir oldu. İki takımın top kayıpları, büyük dezavantajları oldu. Haddadi'nin 28'deki pasında, sol çaprazdan kıvrılan Mounir, çizgiye yakın bir yerde topu çekip Adem’e aktarmak istedi; fakat Sukubic ayak koyunca akın, kornerle sonuçlandı. 2021-22’de kornerlerden sadece 1 gol kaydedebilen Yeni Malatyaspor, üst üste ikinci köşe atışını 29'da kullansa da neticeye ulaşamadı.



MOUNIR’DEN MÜTHİŞ ÇALIMLAR...

Bire birde rahat adam geçebilmesiyle tanınan ve üstün meziyetleriyle sivrilen Mounir, 32’de üç Konyasporluyu çalımladı. Abdülkerim Bardakçı’nin tutamadığı yıldızın, Nejc Skubic’in presinden ötürü ayağından çok açtığı top auta çıktı. 40’ta sağdan yüklenen Hafez, Bytyqi'yi ekarte ederek kaleyi düşünse de meşin yuvarlak üstten dışarıya çıktı. Hafez’in “Korner” beklentisi gerçekleşemedi.



HAKEM ULUSOY’A VERYANSIN

Skubic'in ön alana çıktığı, Serdar Gürler’in de kanada doğru kayıp boşalttığı alanlarda Malatyaspor, Mounir ile baskı kurmaya çalıştı. 41'de, kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan, uzaklardan denemede çerçeve tutturulamadı ki, Kaplanların şut isabetinde sondan ikinci olduğu hatırlandı. Alper Ulusoy "İlk yarıda duraklama yok" dese de, Yeni Malatyaporlular, düdüğü tehlikeli bir atakta çaldığı gerekçesiyle, soyunma odası yolunda hakeme veryansın etti.



İLK SARI KART, 56. DAKİKADA

54’teki çarpışmalarında yerde kalan Çekiçi ile Sadık korkutsa da tedavilerini takiben oyuna devam ettiler. İlk sarı kart, 56’da Adem’i ancak faulle durdurabilen Abdülkerim Bardakçı’ya çıktı. Üçte ikilik zaman dilimi, 60'ıncı dakika geride kalırken, Yeni Malatya bütün hatlarıyla geriye yaslandı. 



HAFEZ’DEN RİSKLİ GERİ PAS

64'te, Hafez'in biraz da riskli geri pasında, havalandırdığı topu yine sağ ayağıyla uzaklaştıran Ertaç Özbir, heyecanı az da olsa artırdı. Kaplanlar, uzun süre sonra rakip yarı alanda ilk kez topla fazla oynadığında, dakikalar 68'i gösteriyordu. Ertaç çoğu vakit degaj yaparak topu Adem ile buluşturma düşüncesindeydi; ama kaptan çoğunlukla yalnız kaldı.



WALLACE VE ERTAÇ’IN DİKKATİ

Sol kanadı etkili kullanmaya başlayan Serdar Gürler 70’te kesti, Wallace dikkatliydi. 79'da, Skubic'in sağdan ortasında Sadık, top Zymer Bytyqi'ye gelmek üzereyken, kafasıyla çok kritik bir müdahale yaptı. 80'de yine Serdar, bir öncekine yakın bir bölgeden çevirdi, gerilerden Guilherme'ye, Ertaç "Dur" dedi.  


 
SUMUDICA’YA SARI KART

Paul-Jose Mpoku arkadan sağ ayağına basınca acılar içerisinde kalan ve bür süre ayaklanamayan Adem'in tedavisi için Ertaç, topu 84'te taca attı. Gerilen sinirler, tribünleri de hareketlendirdi. Konyasporlu taraftarların da tepki gösterdiği Sumudica, sarı kartla cezalandırıldı.



VAR “PENALTI YOK” DEDİ

Bytyqi, 87'de Hafez'i çalımlayıp beyaz çizgiye doğru çıkardı, en son Rahmanovic vurdu. Oluşan karambolde, savunmadan seken top kornere gitti. Konyasporlular penaltı beklerken, Video Yardımcı Hakem (VAR) ile irtibat kuran Alper Ulusoy, korneri işaretledi. 

İLK DEĞİŞİKLİK 90+1’DE

Sezonun devre arasında yönetimden birçok transfer talep eden, elindeki kadrodan dert yanan Sumudica, ilk hamlesini, Adem-Osman Haqi değişikliği ile 90+1'de yaptı. Aabid'in uzaklardan, 90+3'teki şutunda Sehic, topun kontrolünü iki hamlede yaptı. Aabid peşinden görevi, Jospin’e devretti. Haqi biraz daha deneyimli olsa, sonlarda skor tabelasına 0-1’i yazdırabilirdi. Bitiş düdüğü duyulunca rakibiyle tartışan Sadık sarardı...