dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

KAPLAN’DA ‘BÜYÜK’ ÇÖKÜŞ!

16 Şubat 2020, Pazar 18:38

 

SESLİ MAKALE 

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, yeni hocası Kemal Özdeş idaresindeki üçüncü maçında da üzüldü. İstabul Galatasaray'a, eski futbolcusu Adem Büyük'ün golüyle 1-0 kaybeden Kaplanların 3 puan hasreti 6 maça çıktı. 5 beraberlik, 6 mağlubiyet ve sadece bir galibiyet ile son 12 haftada yalnız 8 puan toplayabilen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 24 puanda kaldı. Ertelenen Trabzonspor maçının tarihi netleşmeyen Yeni Malatyaspor, 23 Şubat'ta Antalyaspor'u ağırlayacak.

İKİ CEZALI DÖNDÜ, BİR İSİM CEZALI

2 Şubat'ta, Alanya'da 2-1 kaydebildiğinde dördüncü sarı kartlarını gören Zimbabweli Teenage Hadebe ile Murat Yıldırım, cezalarını Ankaragücü deplasmanında tamamladı. Ankara'da, topa eliyle müdahale edip Sarı-Lacivertlilerin atağını kesen ve kırmızı kartla ihraç edilen Mustafa Akbaş yoktu. Fildişi Sahilili Moryke Fofana'nın sakatlığı ise devam ediyor. Sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan Eren Tozlu ise rehabilitasyon sürecinde.

25_2

İSTANBUL'DA YİNE GALİBİYET YOK

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'e “Merhaba” dediği 2017-18'den bu yana İstanbul'da oynadığı 12 maçta sadece bir defa kazanmıştı. Toplam 13 randevuda 109 defa yenilirken, Başakşehir'den 1-1 ile, Kasımşa'dan 2-2'lik beraberlikle dönmüştü. Beşiktaş karşısında, 15 Aralık 2019 tarihinde elde edilen zafer, Kaplanlar açısından bir ilkti.

24_3

ADEM VE UMUT, ESKİ TAKIMLARINA KARŞI

Türk Telekom Stadyumu'ndaki karşılaşma, iki futbolcu için duygusal bir anlam taşıyordu. 2012'de Fransız Toulouse'tan kiralanan, bonservisi de alınınca 2016'nın sonuna kadar Galatasaray'da devam eden Umut Bulut, eski takımına karşı sahaya çıktı. Cim Bom'un forveti Adem Büyük ise 2017-19 arasında Sarı-Siyah-Kırmızılı ekipteydi.

23_3

ÖZDEŞ'TEN İLK 11'DE 4 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Kemal Özdeş, Ankaragücü'ne 1-0 mağlup oldukları gün tercih ettiği 11'de 4 değişikliğe gitti. Mustafa Akbaş'tan yararlanamayan ve Sakıb Aytaç'ı kadroya almayan Özdeş, Rus Rostov'dan alınan İzlandalı forvet Vidar Kjartansson ile Tunuslu Ghaylen Chaaleli'yi de yedeğe çekti. Bu futbolcuların yerine Hadebe, Kasımpaşa'dan kiralanan Mısırlı sol bek Karim Hafez, Fransız Nice'ten gelen Fransız Remi Walter ile Umut Bulut'a şans tanıdı.  

22_7

4-2-3-1 SİSTEMİNE DÖNÜŞ

Kemal Özdeş ile 4-3-3-1'e dönen diziliş, yine 4-2-3-1'e evrildi. Eldivenler Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Savunmanın solunda Hafez, sağında Faslı Issam Chebake vardı. Stoperin sağında Ekvadorlu Arturo Mina, solunda Hadebe izlendi. Bu dörtlünün önünde Robin Yalçın ile Ganalı Afriyie Acquah seyredildi. En ileri uçtaki Umut Bulut'un ardında, hücum hattının solunda Fransız Thievy Bifouma, sağında Gökhan Töre, göbekte Walter boy gösterdi. 21 kişilik esame listesine; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Yiğithan Güveli, Özer Özdemir, Murat Yıldırım, Ahmed Ildız, Hollandalı Mitchell Donald, Chaaleli, Burundi Milli Takımı futbolcusu Youssouf Ndayishimiye ile Kjartansson da girdi.

21_10

17. SANİYEDE MÜTHİŞ ATAK...

Alper Ulusoy'un düdük çaldığı zorlu sınavın ilk akınını BtcTurk Yeni Malatyaspor geliştirdi. Henüz 17. saniyede Walter'ın araya girdiği top, Gökhan Töre'de kaldı. Bu futbolcu ceza sahası dışından sert vurdu; ancak Muslera tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. 19'da Sofiane Feghouli'nin başını okyaşan (!) Gökhan Töre'ye sinirlenen Cezayirli, kafasıyla rakibinin yüzüne doğru bir harekette bulundu. Sonrasında iki oyuncu da sarardı.

ÖNCE GOL YOK, SONRA VAR!

36'da, Ömer Bayram'ın soldan ortasında Adem Büyük ağları havalandırsa da ofsayt bayrağı kalktı. 42'de, Adem'in pasında Emre Akbaba, Robin Yalçın'ın temasıyla yerde kalınca Alper Ulusoy beyaz noktayı gösterdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayını aldı. Atışı kullanan Adem, Farnolle doğru köşeye uzansa da, yerden Beninli file bekçisinin sağına yolladı: 1-0.

19_14

ADEM “BÜYÜK” OYNUYOR

Adem Büyük, Spor Toto Süper Lig'de 6'ncı, Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi de dahil olmak tüm kulvarlarda bu sezon 10'uncu golünü kaydetti. Böylece Sarı-Kırmızılıların “en çok gol atan futbolcusu” unvanına ulaştı. Tecrübeli santrfor, BtcTurk Yeni Malatyaspor forması altında ise 2017-18'de 4, 2019-19'da 6 kez fileleri sarsmıştı.

18_18

VAR'DAN TARTIŞMALI PENALTI İPTALİ

Kritik müsabakanın en çok tartışılan pozisyonu, 56'da yaşandı. Linnes'ten topu kurtarıp soldan içeriye giren Bifouma, Donk'un darbesiyle yerde kaldı. Alper Ulusoy, ikinci sefer penaltıyı işaretledi. Kjartansson hazırlanırken VAR odasından “Ofsayt” kararı iletildi.

16_39

BU KEZ DİREK KURTARDI

63'te Galatasaray'ın kornerinde ön direkte boş kalan Donk sıçradı; ama direğe takıldı. Devamında Adem yakın mesafede çerçeveyi tutturamadı. 67'de defansın Bifouma son çizgiye indi ve dışarı çevirdi. Umut şutunu attı, top Marcao'ya da çarpıp oyun alanını terk etti.

13_172

SİNİRLENEN GÖKHAN TÖRE'YE KESİK

Kemal Özdeş'in hamlelerine ayrı bir paragraf açmak gerekirse... Çok sinirlenen, Galatasaraylı futbolcular ile didişen Gökhan Töre'nin yerine Kjartansson'u yeğlemesi doğruydu; ancak İzlandalı çok verimli olamadı. 71'de Acquah'ın elini sıkan  Donald da çıtayı yükseltemedi. 90'da Walter'ın yerine Erkan Kaş'ın neden girdiği pek anlaşılamadı!

17_22

İLK YARIDA MUHTEŞEM BİR KAPLAN

90 dakikanın geneli için ise şu yorumu yapmak mümkün... BtcTurk Yeni Malatyaspor iyi başladı ki, ilk 20-25 dakika önde bastı, rakibini çıkarmadı. Fakat Galatasaray oyun üstünlüğünü alınca penaltı golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Kaplanların doğru presi doğru kişiler üzerinden uygulaması ilk devredeki etkinliğini gösterdi. Sonrasında, ev sahibindeki yetenekli ayakların farklı aksiyonları, skor avantajınının yakalanmasına olanak sağladı.

UZAYAN DAKİKALAR ASLAN'IN LEHİNE...

Müthiş bir özveri, iyi mücadele ve ilk yarıda iyi bir Yeni Malatyaspor vardı. Kemal Özdeş'in öğrencileri, özellikle ilk 45 boyunca, belki de kimsenin beklemediğini yaptı. İkinci yarı yine benzer bir oyun anlayışı hâkimdi; ama tabela aynı kaldı. Her uzayan dakika ise Galatasaray'ın lehine oldu.