dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2435.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64049.93$

KAPLAN'DAN 5'İ 1 YERDE!

04 Ekim 2019, Cuma 20:44

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 7'nci haftada, evinde Yukatel Denizlispor'u farklı devirdi: 5-1. Makedon santrforu Adis Jahovic'in 2'si penaltıdan 4 gol attığı maçta, Kaplanların diğer sayısını Hollandalı Mitchell Donald kaydetti. İlk 6 haftada sadece 3 gol yiyen, bir karşılaşmada ise kalesinde hiç birden fazla gol görmeyen Yeşil-Siyahlı rakibi adeta darmadağın oldu! Hakem Bülent Birincioğlu, 6'sı Ege ekibine, 2'si Malatya temsilcisine olmak üzere toplam 8 kez sarı kartına başvurdu. 16 golle Spor Toto Süper Lig'in en golcü takımı unvanına sahip olan Yeni Malatyaspor, 10 puanla 5'inci basamağa yükseldi. 21 Ekim'de, Konyaspor deplasmanına çıkılacak.

2 SAKAT, 1 CEZALI

Teknik direktör Sergen Yalçın, 2. haftada, Trabzon'daki 2-1'lik mağlubiyette, Robin Yalçın'ın yerine 67'de fırsat bulsa da 10 dakika sonra oyundan çıkan Gökhan Töre'den yine yararlanamadı. Antalya'daki 3-0'lık yenilgide Angolalı Gelson Dala'yı düşürünce penaltıya yol açan ve Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla kırmızı karta ihraç edilen Mustafa Akbaş da yoktu. Bileğinde sorun yaşayınca sürpriz bir şekilde Antalya'ya götürülmeyen Ekvadorlu Arturo Mina da forma giymedi.

11_15

FRANSIZ DÖNDÜ; AMA 11'E DEĞİL!

Sakatlığı geçince son antrenmanda arkadaşlarıyla birlikte çalışan Kongo doğumlu Fransız yıldız Thievy Bifouma ise kadroya girse de yedek soyundu. Sergen Yalçın, Antalya'da 3-0 kaybedilirken oynattığı 11'de, Denizlispor önünde iki değişikliğe gitti. Cezalı Mustafa Akbaş'ın yokluğunda Zimbabwe Teenage Hadebe'yi görevlendirdi. Tunuslu Ghaylen Chaaleli kulübeye çeken Yalçın, Antalya'da 62'de gerçekleştirdiği Tunuslu Ghaylen Chaaleli-Murat Yıldırım değişikliğini bu kez en baştan yaptı.

10_17

ZIMBABWELI STOPERE 33 GÜN SONRA ŞANS

4-2-3-1 dizilişinde, kaleyi yine Beninli Fabien Farnolle parselledi. Geri dörtlünün solunda Sakıb Aytaç, sağında Faslı Issam Chebake vardı. Stoperin soluna Hadebe, sağına Robin Yalçın çekildi. Evlerindeki 3-2'lik Aytemiz Alanyaspor kaybında, ilk devrede büyük hatalara imza atınca 46'da yerini Ganalı Afriyie Acquah'a bırakan Hadabe uzun aradan sonra oynadı. Zimbabweli tam 33 gün sonra sahalara dönerken, aynı zamanda 11'deydi. Acquah ile Murat Yıldırım ikinci bölgede ağır yükü üstlenin ikiliydi.  

9_57

ESAME LİSTESİ YİNE 19 KİŞİ

Sergen Yalçın, ilerideki pres yönünden faydalanmayı düşündüğü Mitchell Donald'ı yine orta alanın ortasında görevlendirdi. Hollandalının solunda Fildişi Sahilili Moryke Fofana, sağında ise Brezilyalı Guilherme izlendi. Forvette Makedon Adis Jahovic görüldü. Eksiklikler nedeniyle bir defa daha 21 değil, 19 oyuncudan oluşan esame listesine; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Özer Özdemir, Bifouma, Ahmed Ildız, Chaaleli, Rahman Buğra Çağıran ve Eren Tozlu'nun adı yazılıydı.

8_47

OĞUZ'DAN CHEBAKE'YE EL ENSE VE PENALTI!

Mücadelenin başlarında iki taraf da birbirini tartı. Oyunun ilk hareketlendiği bölümde de iki cepheden farklı seslerin yükseldiği penaltı kararı geldi. Yarı alanın ortalarında, kaleye uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşu Acquah kullandı; ama top hiçbir BtcTurk Yeni Malatyasporlu ile buluşmadı. Çok geçmeden Bülent Birincioğlu, VAR'a gitti. Bu pozisyonda kollarıyla Chebake'yi yere indiren ve meşin yuvarlakla buluşmasını engelleyen Oğuz Yılmaz da sarı kart gördü. Adis Jahovic, 28'de tabelayı 1-0'a taşıyan golü atarken zorlanmadı: 1-0.

7_34

DONALD, İKRAMI GERİ ÇEVİRMEDİ

Oğuz'un yanı sıra, Cristian Sapunaru ile Tiago Lopes'in de tartışmalar sırasında sarı kart yaptırımına uğramasıyla, Denizlispor'un en gerisindeki 4 oyuncunun 3'ü, geriye kalan sürede temkinli olmak zorunda kaldı. Donald, 34'te Isaac Sackey'in ikramını geri çevirmedi! Ganalının hatalı geri pasında araya giren ve önündeki boşluğu iyi kullanan Hollandalı, müthiş bir gole imza attı: 2-0. Tecrübeli futbolcu, böylece bu sezon ikinci sefer aynı sevinci tattı. 42'de Rodallega ağları havalandırsa da ofsayt bayrağına takıldı.

6_38

KAPLANLAR 2. YARIYA RÖLANTİDE BAŞLADI

İkinci 45'in hemen girişinde Kaplanlar oyunu rölantiye alır gibiydi! 55'te öyle bir görüntü vardı ki, Jahovic dahil, tüm BtcTurk Yeni Malatyasporlu futbolcular kendi yarı sahasındaydı. 2-0 geride olan Yücel İldiz'in takımı haliyle daha çok risk aldı ve savunmasında çok fazla alan bıraktı. Ancak kaptırılan her top, tehlikeli pozisyon olarak geri döndü. Sergen Yalçın'ın öğrencilerinden ise Robin Yalçın tek bir hatası dışında tam not aldı.

6_38

FOFANA, SÜRATİYLE 2. PENALTIYI ALDI

59'da hakem ikinci kez beyaz noktayı işaretledi. Süratli stiliyle soldan ceza alanına giren Fofana, Polonyalı file bekçisi Adam Stachowiak'in ayaklarıyla kendisine müdahalesiyle yol açtığı faulde ayakta kalamadı. İtirazlar yoğunlaşsa da Bülent Birincioğlu, VAR odasıyla aynı karara hükmedince Jahovic, 61'de ikinci penaltı golüyle 3-0'ı getirdi. 63'te sol kanattaki Zakarya Bergdich, Roberto Carlos gibi bir şut çıkarsa da direğe takıldı.

3_166

NE YAPTIN FARNOLLE?

Farnolle'ün fazla ileride olmasının bedelini BtcTurk Yeni Malatyaspor ödedi. 46'da Sackey'in yerine şans yakalayan Ismail Aissati'nin asistinde Kolombiyalı Hugo Rodallega 65'te kafayla aşırdı. 3-1. 69'da, günün kahramanlarından Guilherme sağdan havalandırdı, Jahovic hat-trick yaptı: 4-1. Sergen Yalçın'ın ilk hamlesi, 72'de Donald'ın yerine Chaaleli'yi oyuna dahil etmesiyle oldu. 73'te ise Fofana kenara gelirken, Rahman yeşil zemine ayak bastı. 84'te Sakıb, sol beki Erkan Kaş'a devretti.

5_55

GUILHERME'DEN 5. ASİST, JAHOVIC'TEN 10. GOL

90'da ağlara giden top gol değeri kazanmadı; çünkü vuruşu gerçekleştiren Guilherme ofsayttaydı. Fakat gol yağmuru devam etti. 90+2'de Guilherme sağdan, yerden kesti. Jahovic kendisinin 4'üncü, Kaplanların 5'inci golünü kaydetti. Makedon santrfor, 7'si Spor Toto Süper Lig'de, 3'ü UEFA Avrupa Ligi Elemeleri'nde olmak üzere Sarı-Siyah-Kırmızılı formayla 10'uncu golüne ulaştı. 3 golü bulunan Sambacı Guilherme ise 2 tane daha eklediği asist sayısını 5'e çıkarmayı başardı...

4_94

TOPUN MUTLAK HÂKİMİ MALATYASPOR

İstatistikler ışığında kısa bir yoruma gelince... BtcTurk Yeni Malatyaspor, her zamanki gibi oynama yüzdesinde ön plana çıktı. Yeşil-Siyahlılara bu alanda %56'ya 44'lük üstünlük kuran Sergen Yalçın'ın talebeleri, 7'si isabetli 15 şut attı. Yücel İldiz'in Denizlispor'u ise 4'ü çerçeveyi tutan 9 denemede bulunabildi. Başarılı paslarda ise ev sahibinin 315'e 219 gibi ezici liderliği vardı....

1_322