dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2489.5
  • BIST
    9514.52
  • BTC
    62247.68$

KAPLAN’DAN 90+3’TE MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

23 Ocak 2020, Perşembe 13:54

 

SESLİ MAKALE 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'na, son 16 turunda veda etti. Geçen sene bu arenada yarı final oynayarak tarihi bir başarı yakalayan Kaplanlar, 4-0'ın rövanşında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor önünde muhteşem bir geri dönüşe imza attı. 2'inci dakikada geriye düşün Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Gökhan Töre ile 75'te skoru 1-1'e taşıdı. Galibiyet golü, 90+3'te Faslı Issam Chebake'den geldi. Malatya ekibi, son 9 haftada sadece 8 puan topladığı Süper Lig'de, 27 Ocak'ta Trabzonspor'u misafir edecek.

7_163

İLK 11'DE 4 DEĞİŞİKLİK

Sergen Yalçın'ın ayrılığının ardından Başakşehir deplasmanında ilk 11'te tam 7 değişikliğe giden Ali Ravcı, rotasyonu bu kez sınırlı tuttu. Ufuk Ceylan, Mustafa Akbaş, Murat Yıldırım ve Umut Bulut ile 4 farklı isme yöneldi. Başakşehir'de ilk 11'de başlayan Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Fildişi Sahilili Moryke Fofana ve Antalyaspor yolcusu Makedon santrfor Adis Jahovic kadroda yoktu. Zimbabweli Teenage Hadebe yedek soyunurken, 46'da Mustafa'nın yerine oyuna dahil oldu.

6_99

ALİ RAVCI'DAN İDEAL KADRO

4-2-3-1 dizilişinde kaleye, Ufuk Ceylan geçti. Sol bekte Sakıb Aytaç, sağ bekte Chebake ter döktü. Stoperin sağında Ekvadorlu Mina, solunda Hadebe vardı. Onların ilerisinde, farklı bölgelerde Ganalı Afriyie Acquah, Robin Yalçın, Murat Yıldırım, Fransız Thievy Bifouma, Brezilyalı Guilherme konumlandı. Forvet hattında Umut Bulut boy gösterdi. 21 kişilik esame listesini; Abdulsamed Damlu, Erkan Kaş, Hadebe, Erşan Yaşa, Özer Özdemir, Gökhan Töre, Ahmed Ildız, Hollandalı Mitchell Donald, Tunuslu Ghaylen Chaaleli ve Muhammed Bilal Barman tamamladı.

5_149

BU, NASIL BİR GOL?

Yeni Malatya Stadyumu'nda, Mustafa Öğretmenoğlu düdük çaldı. Henüz ikinci dakikada, Göztepe'den yeni transfer Yasin Öztekin'in asistinde Mert Hakan Yandaş, ceza sahası dışının kendi atak yönlerine göre solundan kaleyi düşündü. Malatyalılar için kötü, futbolseverler açısından “enfes” olan bu şutunda top, uzanmasına rağmen Ufuk Ceylan'ın solundan filelerle buluştu. Bu golle birlikte eşleşmenin uzama şansı kalmadı; ancak tur için Kaplanların tam 6 gol atması gerekiyordu ki bu, hahihazırdaki silik performans ile erişelemeyecek bir rakamdı!

4_206

GUILHERME “GOL” DİYE SEVİNDİ; AMA!

14'üncü dakikada fileler yeniden sarsıldı; ancak ofsayt bayrağı gecikedi. Fatih Aksoy'un şutunda Ufuk'un da temas ettiği meşin yuvarlak, direğe çarpıp takım arkadaşının önüne düştü. Sivasssporlu futbolcu tamamlasa da gol, geçerlilik kazanmadı. 20'de Guilherme “Gol” diye koşsa da sevinci kursağında kaldı. Hakem, Brezilyalının, ceza alanına girip vuruşunu gerçekleşmeden önce ikili mücadeleye girdiği Erdoğan Yeşilyurt'a faul yaptığına hükmetti.

3_396

ÜST AĞLAR, TARAFTARI DA YANILTTI

21'de Guilherme şansını denedi; savunmadan seken topta Robin Yalçın yerden düzgün ve sert gönderdi; fakat Ali Şaşal Vural, tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. 39'da Bifouma'nın servisinde Acquah “mükemmel vursa da Ali Şaşal, Ganalının açısınını kapattı, son anda refleksiyle tokatladığı top ise üst ağlara yönelip taraftarların bir kısmını “Gol” diye yanılttı.

8_217

BREZİLYALI, ALTIPASTA ÇERÇEVEYİ TUTTURAMADI

Hadebe, soyunma odasından dönüşte görevi Mustafa Akbaş'tan devraldı. 54'te Umut Bulut'un müthiş pasında Guilherme, altıpasın sağ çaprazında zor olanı yapıp akını “aut” ile sonlandırdı! 57'de Hadebe soldan içeriye kesti, yükselen Umut Bulut çerçeveyi tutturamadı. 62'de günün vasatlarından Acquah kenara yönelirken, Gökhan Töre yeşil zemine ayak bastı. Yetenekli futbolcu böylece, 21 Aralık'ta, evlerindeki 2-0'lık Çaykur Rizespor yenilgisinden 33 gün sonra forma giymiş oldu.

17_9

SAVUNMA UYUYAKALDI!

66'da Erdoğan, Malatyaspor savunması uyuklarken (!) Yasin'i gördü. Yiğidoların yeni yüzü, yakın mesafede fırsatı iyi değerlendiremedi. 74'te Arouna Kone'nin hareketlendirdiği Mert Hakan Yandaş, uzaklardan Ufuk Ceylan'ı ikinci defa hüzünlendirse de atağın başlangıcında “ofsayt” tespit edildi. Pek verim alınamayan Robin Yalçın, 75'te Mitchell Donald'ın elini sıktı.

16_13

TÖRE, 74 GÜNLÜK SUSKUNLUĞUNU BOZDU

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un temposunu artıran Gökhan Töre, 79'da eşitlik kayısını kaydetti. Sağdan Hadebe ceza sahasına indi, top Aaron Appindangoye'den sekti, Gökhan Töre sol ayağıyla Ali Şaşal'ın soluna attı: 1-1. 10 Kasım 2019 tarihinde, Göztepe önünde penaltıdan 1-1'lik beraberliği getiren kabiliyetli oyuncu böylece tam 72 günlük suskunluğunu bozdu. Ayrıca, Sarı-Siyah-Kırmızılı forma altındaki ikinci golüne ulaşmış oldu.

15_15

90+3'TE BÜYÜK MUTLULUK

90+3'te tribünler ve sahadaki futbolcular büyük mutluluk yaşadı. Serbest atışta, soldan Gökhan Töre'nin ortasında Umut Bulut denedi, Aaron Appindangoye'e çarpan topun ardından penaltı beklentisi oluştu. Doğru yerde olan Chebake galibiyet golünü attı: 2-1. Faslı tecrübe, 130 günlük özlemini dindirdi.

SİVASSPOR'UN EKSİKLERİ VARDI...

Müsabakanın genelinin kısa bir yorumunu yapmak gerekirse... Rıza Çalımbay; sakatları dinlendirip gençleri, daha çok oynamayan öğrencilerini kullansa da Demir Grup Sivasspor, oyundan hiçbir an kopmadı. Özellikle 3'te 2'lik zaman diliminde başa baş bir oyun hâkimdi. Kaplanlar için 4-0'lık mağlubiyetten turu geçmek çok zordu ki bu, haliyle başarılamamasa da moral bulundu.

14_18

TRABZONSPOR MAÇI BÜYÜK ÖNEM KAZANDI

Tüm olumsuzluklara karşın Yeni Malatyasporlu futbolcular sahada iyi bir duruş sergiledi, arzu edilen pozisyonlara girildi. Şimdi herkesin aklı fikri Trabzonspor randevusunda. Formda bir rakip karşısında tek hedef, Spor Toto Süper Lig'deki kötü gidişata “Dur' demek ve üst sıralara tırmanmak için zafer elde etmek... Kaplanların avantajı ise yükselen motivasyon ve kritik mücadelenin Malatya'da oynanacak olması...

13_33

SAMBACI'NIN AKLI DA GERİ DÖNDÜ!

Bireysel performanslardan Guilherme'ye mercek tutacak olursak... Başakşehir'de golü sayılmayan Brezilyalı yıldız, aynı karar ile yeniden karşılaştı. Lakin bu noktada Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın yanlış bir neticeye ulaştığı kanaatine varmak mümkün değil! Sambacı da arkadaşları gibi çimler üzerinde güçlü bir tutum ortaya koydu ve iyi sinyaller verdi. Beşiktaş'a transferi TFF limitine takılan Guilherme'nin bu olayı geçmişte bıraktığı ve Malatya'da mutlu olduğu gözlendi.