dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62965.262$

KAPLAN’DAN “BÜYÜK” GALİBİYET

25 Nisan 2021, Pazar 13:55

 

  • Kaptan kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı
  • Ganalı forvet, bu sezon kaçıncı golünü attı?
  • Kimlerin koronavirüs tedavileri tamamlandı?
  • Sakatlanan Brezilyalı Wallace, kaç hafta yok?
  • İrfan Buz, ilk 11'de kaç değişiklik yaptı?
  • Yeni Malatya'nın oyun sistemi ne oldu?
  • Kaplanlarda hangi futbolcular beğenilmedi?
  • 29 Nisan'da çıkılacak deplasman neresi?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 A_338

Helenex Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 37'nci haftasında ağırladığı Ankaragücü'nü, Başkent'e eli boş gönderdi: 2-1. Kaplanlar, kaptan Adem Büyük ve Ganalı Benjamin Tetteh'in golleriyle kazandı. Bu sezon 15 gole doğrudan katkı sağlayan Adem (13 gol & 2 asist), kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. Bitiş düdüğünün ardından 14'üncü basamakta yer alan ve puanını 40'a yükselten Sarı-Siyah-Kırmızılılar, A.Gücü'nü de geride bırakıp düşme hattının üzerine çıkarak rahat bir nefes aldı. 29 Nisan'da Sivasspor deplasmanına çıkılacak.

KARAMAN, 274 GÜN SONRA MALATYA'DA

Geçen yıl son 11 hafta Yeni Malatyaspor'u çalıştıran Hikmet Karaman, Yeni Malatya Stadyumu'na bu defa, Ankaragücü'nün başında çıktı. 25 Temmuz 2020'de, Gaziantep FK'yı 1-0 kaybedilirken Malatya ekibine taktik veren Karaman, tam 274 gün sonra yeniden Malatya'daydı.

B_254

TETTEH İLE ZUQUİ DÖNDÜ

Koronavirüs tedavileri tamamlanan Tetteh ile Arjantinli Fernando Zuqui takıma döndü; ama iki futbolcu da yedek soyundu. Sakatlık açıklamasının karşısında “Kemik iltihabı” yazan Kongolu Jody Lukoki yine kayıplardaydı!

SAKATLANAN WALLACE, 1-2 YOK

Erzurum'da ısınırken sakatlanan Wallace Dos Santos'un sağ uyluk iç adalesinde yırtık ve ödem belirlendi. Brezilyalının sahalardan 1-2 hafta uzak kalması öngörülüyor.

C_140

İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör İrfan Buz, Ankaragücü önünde, 1-0'lık BB Erzurumspor mağlubiyetinin 11'ine göre sadece tek ve o da zorunlu olmayan değişikliğe gitti. Buz, Umut Bulut'un yerine Mustafa Eskihellaç'ı tercih etti.

SAHA DİZİLİŞİ: 4-2-3-1

4-2-3-1 oyun sisteminde kaleye Ertaç Özbir geçti. Geri dörtlü sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Semih Kaya, Zimbabweli Teenage Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez'den oluştu. Hemen önlerinde Zeki Yavru ile Ahmed Ildız ikili oldu. Hücum hattında ise sağdan sola olmak üzere; Mustafa, Adem ve Fildişi Sahilili Moryke Fofana dizildi. Kubilay Kanatsızkuş santrfordaydı.

D_75

SON PASLAR ETKİSİZ

Zorlu müsabaka öncesinde olumsuz bir istatistik söz konusuydu. 2021 takvim senesinde Denizlispor'la birlikte en az galibiyet alan iki takımdan biri olan Yeni Malatyaspor (3G 8B 9M), durumu iyileştirme derdindeydi. Başlarda oyun, faul düdükleri nedeniyle sık sık kesildi. Adem geriye gelip top alarak oyun kurmaya çalıştı. Hareketli ve istekli görünen misafir, oyunu Yeni Malatya yarı alanına yıkmayı planlıyordu. İki taraf da ikinci bölgeye çok çabuk geçerken, oyunu çirkinleştirmeden bir an önce gol bulmak istiyordu. Son paslar etkisiz olunca, ceza sahasında tehlike yaratılamadı.

K_171

KONTROLLÜ OYUN

Yüksek tempo, vakit ilerledikçe daha kontrollü bir oyuna dönüştü. Karşılıklı top kayıplarının sayısı bir hayli artınca ritim de düştü. İlk korneri, 21'inci dakikadan tam çıkmak üzereyken, sağ kanattan Zeki Yavru kullandı! 23'te sağdan son çizgiye inen Mustafa'nın ön direğe doğru yerden çıkardığı topa Kubilay hamle yapsa da defansa çarpan top kornere çıktı. Futbolcular kaleye gitmekte zorlanırken, A.Gücü ön alanda uyguladığı presle Kaplanların atağa çıkmasına izin vermedi.

ŞANS ANI...

34'te Ankaragücü gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topu alan Kitsiou, çaprazdan uygun açıyı bulunca kaleyi düşündü. Sert şutunda top direkten döndü. 35'te Fofana soldan ceza sahasına girmek üzereyken Kulusic tarafından düşürüldü. Çaprazdan, ceza alanının hemen dışından kazanılan serbest vuruşta Zeki, direkt kaleye yollama fikrindeydi; fakat barajı aşan top üstten auta çıktı. Faul düdüklerinin sayısı da tekrar artarken, Yeni Malatya, savunmayı ileri çıkardı. Orta alanda hazırlık pasları yapıldı.

L_140

ANKARAGÜCÜ BUNALDI...

42'de, soldaki kornerde ön direğe hareketlenen Kubilay kafayı vurdu, yerden seken topu kaleci Korcan Çelikay kontrol etti. 43'te Malatya çok etkili geldi. Soldaki Fofana çaprazdan, yerden çok sert vurdu. Korcan müthiş bir hamleyle kornere çeldi. 44'teki köşe atışında Kubilay mükemmel yükseldi, kafasında meşin yuvarlak üst direkten çizginin önüne düştü. Seken topa yakın mesafeden Fofana röveşatayı vurdu, üstten aut...

M_212

KAPTAN HEM SAVUNDU HEM ATTI

47'de soldan son çizgiye inen Alper Potuk'un kale ağzına çevirdiği topa müsait olan Lobzhanidze hamle yapsa da Ertaç tehlikeyi önledi. Ankaragücü ikinci yarıya daha arzulu girdi. Çok sayıda top kaybı yapan Yeni Malatyaspor, ayağa paslarla rakibin baskısını kırıp atağa çıkma gayretindeydi. 51'deki Ankaragücü serbest vuruşunda, bir stoper gibi topu ön direkte karşılayan Adem, bu azmiyle golü de müjdeledi. 55'te Fofana'nın servisinde soldaki Hafez şık bir orta kesti, penaltı noktası önündeki Adem yere doğru kafayı vurdu ve seken top, ağlarla buluştu: 1-0.

RAKİP, 66'DA 10 KİŞİ KALDI

Ankara temsilcisinde 61'de oyuna giren Angolalı Geraldo, Hafez'in sol ayak bileğine sert basınca yalnız 5 dakika sonra oyundan ihraç edildi. 68'de, günün vasat iki isminden Kubilay görevi Tetteh'e, Mustafa da İskoç Stevie Mallan'a devretti. 10 kişi oynamasına karşın kontrolü elinde tutan Ankaragücü, beraberlik golü için baskı kurmaya çalıştı. 75'te, Paintsil'in kafasında Ertaç köşeye giden topu müthiş bir refleksle çelse de ancak ofsayt bayrağı kalktı.

F_28

GANALI YILDIZDAN 5'İNCİ GOL

76'ncı dakikada hakem Ümit Öztürk'e itirazdan sarı kart gören Adem cezalı duruma düştü. Kaptan, Sivas'ta forma giyemeyecek. 77'de skor 2-0 oldu. Çok adamla gelişen atakta Adem, ceza alanında buluştuğu topu geriye çıkardı, Mallan soldaki Tetteh'e aktardı. Ganalı yıldız, Pazdan'dan şık sıyrılıp Kulusic'in baskısına rağmen düşerken fileleri havalandırdı. Tetteh böylece 3 asistine, 5'inci golünü ekledi. A.Gücü antrenörlerden İlker Avcıbay, tepkiyi abartınca kırmızı kart gördü.

HAFEZ'İN MÜDAHALESİ VE PENALTI...

80'de Adem-Umut, 85'te ise Fofana-Malili Aly Malle ve Zeki-Ganalı Afriyie Acquah değişiklikleri oldu. Sonlarda oyun sık sık duraklayınca tempo da düştü. 88'de Ahmed, ceza yayının gerisinden beklenmedik bir anda çok sert bir şut attı, Korcan topu güçlükle çeldi. 90'da Emre Güral'a, deneyimli eldiven Ertaç izin vermedi. 90+2'de Alper Potuk, Hafez'in müdahalesiyle ceza sahasında yerde kalınca hakem de beyaz noktayı işaretledi. 90+3'te Joseph Paintsil penaltıyı gole çevirdi: 2-1.

E_43

İYİ OYUN DEĞİL, 3 PUAN ÖNEMLİ

Kritik 90 dakikanın diğer detaylarına gelirsek... Süper Lig'in pas yüzdesi en düşük iki takımı olan Yeni Malatya (%74,8) ve Ankaragücü (%74,3), bu alanda yine sınıfta kaldı. Basit top kayıplarını kazanmak için yeniden mücadeleye girilmesi yorgunluğa yol açtı. Üst düzey bir karşılaşma izlenmedi. Veriler, kalite anlamında Süper Lig'e yakışmadı. Özellikle ilk 45'te oyunun boyu uzadı, git geller fazla oldu. Seyir zevki yüksek değildi. Lakin; bitime 5 hafta kala çok iyi oynamak değil, üç puanı almak önemliydi.

BEĞENİLMEYEN İSİMLER...

İkinci 45'te oyundan alınan Kubilay, Mustafa ve Zeki'nin yanı sıra, Ahmed'in performansı da beğenilmedi. Ahmed ve Mustafa halı saha topçusu olmakla, Chebake ve Hafez de laubali olmakla suçlandı. Chebake'in yan topları, geriye pasları ve hatalı pasları tepki çekti. Duran topları kullanan Zeki'nin kabiliyetleri tartışmaya açıldı. 38'de Tiago Pinto'ya faulünün akabinde sararan Mustafa'nın top kayıpları gözden kaçmadı...