dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2437.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64582.95$

KAPLAN’IN KAFASI “1”DEN ÇALIŞTI!

05 Ocak 2021, Salı 16:14

 

 

 

 

  • Yeni Malatyaspor, iki maç sonra puanla tanıştı
  • Mısırlı sol bekin oynamama sebebi neydi?
  • Burundili genç orta saha neden yedek bekledi?
  • Hamza Hoca'dan, kaybeden 11'de 6 değişiklik
  • Fildişi Sahihili yıldız, bu sezon ilk golünü attı
  • Ganalı santrfordan bu yılki ikinci gol...
  • Kongolu forvet, 65 gün sonra şans yakaladı
  • Kaplan, bu sene kaçıncı kafa golünü yedi?
  • 9 Ocak'taki rakip kim olacak?

 

Süper Lig'in 16'ncı haftasında Sivasspor'u ağırlayan Yeni Malatyapor, iki kez geriye düşmesine karşın, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. İki hafta sonra puanla tanışan Sarı-Siyah-Kırmızılıların gollerini, Fildişi Sahilili Moryke Fofana ile Ganalı Benjamin Tetteh attı. Malatya temsilcisi ayrıca, Erdoğan Yeşilyurt ve Max Gradel'in golleriyle birlikte bu sezon 8'inci kafa golünü yemiş oldu. 21 puanlı Kaplanlar, 9 Ocak'ta Kayserispor deplasmanına çıkacak.

K_231

HAFEZ CEZALI, YOUSSOUF YEDEK OTURDU

Yeni Malatyaspor'da, Başkent'teki 3-1'lik Ankaragücü yenilgisinde kızaran Mısırlı Karim Hafez dışında eksik yoktu. Aynı gün, bitiş düdüğüyle beraber kafası döndüğü ve kendisini iyi hissetmediği için yere yığılan Burundili Youssouf Ndayishimiye de yedek kulübesinde oturdu. Malatya'daki 3-1'lik Erzurumspor mağlubiyetinde sarı kart cezalısı durumuna düşen ve Ankaragücü sınavını kaçıran Ganalı Afriyie Acquah ile kaptan Adem Büyük döndü.

L_184

HAMZAOĞLU'DAN İLK 11'DE REVİZYON

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Ankaragücü karşısındaki ilk 11'de; Sivassspor önünde tam 6 değişikliğe gitti. Hafez'den yararlanamayan deneyimli çalıştırıcı, sol beke Bülent Cevahir'i çekti. Defansın sağında Zeki Yavru'yu kesip, Faslı Issam Chebake'yi görevlendirdi. Geri dörtlünün önündeki ikiliden Ahmed Ildız'ın partneri, bu sefer Youssouf değil, Acquah oldu. En göze çarpan farklılık, hücum hattındaydı. Olcay Şahan, Kubilay Kanatsızkuş ve Umut Bulut yedek soyundu. Adem Büyük, Tetteh ve Kosovalı Jetmir Topalli 11'deydi.

M_484

ADEM'DEN “BÜYÜK” BİR PAS

İlk köşe atışını Sivasspor kullandı. Uğur Çiftçi indirdi, arka direkteki Hakan Arslan kafasını uzattı; ancak Chebake de bu oyuncuya rahat bir vuruş imkânı tanımayınca “Aut” işareti görüldü. 7'de Adem Büyük'ün gözlerin pasını silen tek pas ile Bülent'i soldan ceza sahasına sokması, bu futbolunun klasını hatırlattı. 8'de Tetteh, Adem'in servisinde savunmanın arasına çok iyi sızdı. Ali Şaşal Vural onun önündeki topu yerden tokatladı; atak devam edecekti ki, ofsayt bayrağı kalktı.

N_275

KAPLAN'I, ESKİ EVLADI YAKTI!

10'daki Sivasspor akınında önce Erdoğan Yeşilyurt'a geçit vermeyen Semih Kaya, peşinden Hakan Aslan'ın şutunda da set çekti ve art arda kritik iki müdahalesiyle adeta duvar oldu. İlk 15 dakikada Kaplanlar, Süper Lig'in geride kalan bölümünde 3 gol kaydederken, aynı sürede Yiğidolar ağları sadece bir kez havalandırmıştı ki, yine ses duyulmadı. Lakin 18'de, Rıza Çalımbay'ın taktik verdiği misafir, futbol tabiriyle “Güzel bir gole imza attı.” Eski Yeni Malatyasporlu Robin Yalçın topu kapıp ileriye taşıdı, Gradel'e gönderip sol çizgiye doğru yöneldi, sol ayağıyla asist yaptı. Bülent'in yanında, müsait durumdaki Erdoğan Yeşilyurt, tabelaya 0-1'i yazdırdı. Bülent'in boş yere neden zıpladığı pek anlaşılamadı! Semih Kaya'nın çaresiz bakışı üzüntü vericiydi.

O_90

SİLİK FUTBOL...

Yeni Malatyaspor, rakip yarı sahada en az isabetli pas yapan üçüncü ekip ki, ilk 25 dakika itibarıyla da Sivasspor'un üzerine pek gidemedi. 23'te Adem, Robin Yalçın'ın müdahalesiyle ceza alanında yerde kaldı. Hakem oyunu kesmedi. Semih de Mustapha Yatabare'yi bir türlü durduramadı. Kontratakta Erdoğan kesti, Gradel'in altıpastaki beceri yoksunluğu, Kaplan'a yaradı.

P_34

FOFANA İLE CHEBAKE'TEN ŞÜKÜR SECDESİ

25'te skora eşitlik geldi. Adem Büyük aldı, döndü ve sağını düşündü. Bu noktadaki Chebake çevirdi, altıpasın birkaç metre dışındaki Fofana dömivole ile meşin yuvarlağı yere çarptırarak Ali Şaşal'ın solundan fileleri sarstı. Hocasının yanına giden Fildişi Sahilili gururluydu. Hamzaoğlu'nun ağzından ise "Aferim" sözü çıktı. Golde, peşine Aaron Appindangoye'yi takarak Fofana'nın bomboş kalmasını sağlayan Topalli de alkışlandı. Bu yıl ilk golünü atan Fofana ile Chebake, golü “Secde” yaparak kutladı.

R_18

TARTIŞMALI KORNERLE YENİLEN GOL

30'da kritik bir top kaybı yapan Uğur Çiftçi, kendisinden kurtulmaya çalışan Fofana'yı formasından çekip durdurunca haklı olarak sarı kart yaptırımına uğradı. Yatabare ile Wallace arasındaki ikili mücadelede Sivasspor korner kazandı; ama Kaplanın Brezilyalı stoperi yoğun şekilde "Aut" itirazında bulundu. 32'deki paslaşmalı kornerde Faycal Fajr'ın topu aktardığı Erdoğan havalandırdı. Tetteh ve Topalli'nin arasında iyi sıçrayan Gradel, Ertaç'ı çaresiz bıraktı: 1-2.

S_21

BU KADAR TOP KAYBI OLMAZ!

39'da, kaleci Ertaç dışında tüm arkadaşları, Sivassspor yarı alanındaydı. Futbolseverler ilk yarım saatte çok keyifli bir karşılaşmaya tanıklık etti. Sarı-Siyah-Kırmızılılar ise geriye düştüğü maçlardaki sıkıntının aynını çekti. Hamza Hamzaoğlu, ikinci yarıya Topalli-Kubilay Kanatsızkuş hamlesiyle girdi. Ev sahibi, ikinci 45'in başında, özellikle ileriye çıkarken çok fazla top kaybetti. Yeni Malatyaspor'un hücum anlamındaki en verimli ismi olan Adem Büyük, 48'de attığı şık çalımlar ile seyir zevki sundu.

U_5

GANALI YILDIZDAN BU SEZON İKİNCİ GOL

Yeni Malatyaspor, ikinci devredeki ilk önemli fırsatından, Kubilay ile yararlanamadı. 53'te Appindangoye'den seken topla buluşan genç santrfor, sol ayağının içiyle Ali Şaşal'ın sağına yolladı; fakat çerçeveyi tutturamadı. Tetteh'in, Robin Yalçın'dan kaptığı topu aktardığı Kubilay, içeriye çevirmek istedi; fakat Appindangoye araya girdi. 63'te Ahmed Ildız'ın kullandığı kornerde Tetteh iyi sıçradı. Ali Şaşal'ın göğsünden seken topu Ganalı, takipçiliğini konuşturarak tamamladı: 2-2. Yıldız futbolcu, aynı zamanda Süper Lig'de bu sezon ikinci golünü atmış oldu.

Z_67

HAMZA HOCA'DAN FARKLI PLAN

Umut Bulut'u oyuna almayı planlayan Hamzaoğlu, beraberlik golünden sonra bu fikrini değiştirdi. 65'te Fofana'nın yerine Jody Lukoki'ye şans tanıdı. Son olorak 1 Kasım 2020 tarihinde, Vodafone Park'ta Beşiktaş'a 1-0 kaybettikleri gün oynayan Kongolu futbolcu, tam 65 günlük aranın ardından formasına kavuştu. Lukoki girince Tetteh ile kanatları paylaştı.

V_17

NEREYE ERTAÇ?

67'de Adem Büyük indirdi, Kubilay gelişine muhteşem vurdu. Ali Şaşal'ın soluna giden top gol değeri kazanmadı. Video Yardımcı Hakem (VAR) da Adem'in ofsaytta olduğunu onayladı. Vakit ilerledikçe pres gücüyle dikkati çeken Yeni Malatyaspor, temponun artmasını da sağladı. 78'de Ertaç kalesini terk edip Erdoğan'a doğru koştu. Son anda araya giren Wallace, ön direkte tehlikeyi savuşturdu.

X_27

KARAMBOLDE RAHATLATAN OFSAYT...

79'da Yeni Malatyaspor ceza alanında karambol vardı. Soldan Uğur ortaladı, Jorge Felix topu aldı, döndü ve vurdu; son olarak Yatabare “Gol” diye kısa süreli mutlu olsa da yardımcı hakem, ofsayt bayrağını kaldırdı. Doğum günü olan Acpuah, 81'de görevi devralan Umut tarafından da tebrik edildi. 83'te Chebake, iki Sivassporludan harika sıyrılıp biraz zayıf olduğu sol ayağıyla şutunu atsa da neticeye erişemedi. Çok yorulan Ahmed, 88'de Olcay'ın elini sıktı. Haneye yazdırılan 1 puan “Moral” demekti...