dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

KAPLAN’IN ÖNÜNDE “YALÇIN” DAĞLAR VAR!

13 Temmuz 2020, Pazartesi 20:14

 

-SESLİ MAKALE-

 

  • Sergen Yalçın, Kaplanlara bu kez rakip oldu
  • Beşiktaş'ın hocası, kaç gün sonra Malatya'da?
  • Gökhan Töre, eski takımına karşı ikinci kez sahada
  • Hikmet Karaman, galip gelen ilk 11'i bozmadı
  • Orta alanda Robin Yalçın-Donald hamlesi
  • Karşılaşmaya neden iki kez mola verildi?
  • Beninli file bekçisi kaçıncı kez penaltıya yol açtı?
  • Günün vasat isimleri kimler oldu?
  • İşte Yeni Malatyaspor'un son iki maçının tarihi...
  • Müsabakanın izlenim içerikli analizi...

 

Dört haftada 2 galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle 7 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Beşiktaş'ı ağırladığı maçta hayâl kırıklığına uğradı: 0-1. Süper Lig'de kalma adına büyük önem taşıyan karşılaşmayı Beninli kalecisi Fabien Farnolle'ün yol açtığı penaltı yüzünden kaybeden Kaplanlar,     32 puanda kaldı ve 15'inci basamağa indi. Bu pozisyonda hakem Fırat Aydınus, VAR'a başvurdu. Malatya temsilcisi, 19 Temmuz'da Çaykur Rizespor deplasmanına gidecek. Sezonu 26'sındaki Gaziantep FK randevusuyla noktalayacak.

O_125

SERGEN YALÇIN, 205 GÜN SONRA MALATYA'DA

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, tam 205 gün sonra Yeni Malatya Stadyumu'na çıktı. Yalçın, sezona başladığı Kaplanlar ile Malatya'da son sınavını, 21 Aralık 2019 tarihinde, 2-0'lık Çaykur Rizespor yenilgisinde vermişti. Tecrübeli çalıştırıcı, 18 Ocak'ta, Başakşehir'deki 4-1'lik kaybın akabinde yollarını ayırdığı Yeni Malatyaspor'a, 177 gün sonra rakip oldu.

M_142

GÖKHAN TÖRE'NİN DUYGUSAL MAÇI

2013-16 ve 2017-19 olmak üzere, iki dönem Beşiktaş forması giyen Gökhan Töre, eski takımına ikinci kez rakip oldu. Deneyimli futbolcu, Kartal ile ipleri koparınca Yeni Malatya ile sözleşme imzalamıştı.

S_54

KARAMAN, KAZANAN 11'İ BOZMADI

Hikmet Karaman, Sivas'ta, Ganalı Afriyie Acquah'un golüyle 1-0 kazandıkları gün güvendiği 11'i, Beşiktaş önünde aynıyla sahaya sürdü. 21 kişilik esame listesindeki tek farklılık ise Murat Akşit'in yerine Sakıb Aytaç oldu.

K_48

ROBİN YALÇIN İLE DONALD YER DEĞİŞTİ

4-2-3-1 oyun sisteminde, kaleye her zamanki gibi Beninli Fabien Farnolle geçti. Stoperin solunda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağında Ekvadorlu Arturo Mina, bu ikilinin sağında Faslı Issam Chebake, solunda Mısırlı Karim Hafez oynadı. Acquah ile Robin Yalçın, geri dörtlünün önündeydi. Hücum hattının sağında Gökhan Töre, solunda kaptanlık bandının da sahibi olan Murat Yıldırım boy gösterdi. Hollandalı Mitchell Donald “merkez orta saha” mevkisini, Robin Yalçın'dan devraldı. Forvette Umut Bulut vardı.

E_53

5 DAKİKALIK ÜSTÜN BASKI...

Beşiktaş, kanatları kullanmayı planlasa da Kaplanlar göz açtırmadı. Misafir paslaşarak rakip yarı alana yerleşme gayretindeydi; fakat Yeni Malatyaspor iyi kapandı. Konuğun savunmasının zafiyet gösterdiği bölümlerde ev sahibinin iki etkili atağı izlendi. Siyah-Beyazlılara karşı her anlamda 5 dakikalık üstünlük kurulan bölümde Malatya ekibi gole de çok yaklaştı; ancak topu ağlara yollamak konusunda başarılı olamadı.

 B_613

UMUT VE GÖKHAN, FIRSATLARI HARCADI

İlk tehlikeli akını Kaplanlar geliştirdi. Önce Gökhan Töre, akabinde Umut Bulut, net fırsatlardan yararlanamadı. 11'de Gökhan sağdan sıfıra inip arkaya çıkardı. Umut yakın mesafeden topu üstten auta gönderdi. 11'de Umut'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Gökhan, şut açısını bulup çerçeveyi yokladı. Meşin yuvarlak direğin hemen yanından oyun alanını terk etti. 14'te, uzaklardan Robin Yalçın'ın plasesinde top, Ersin Destanoğlu'nun uçtuğu solundan, direğin üzerinden auta gitti.

D_119

SU MOLASINDA TAKTİK İKAZLAR...

İlk anlarda Hikmet Karaman'ın öğrencileri, Sergen Yalçın'ın taktik verdiği oyunculara göre daha iştahlıydı. Düşük tempoda başlayan müsabakada iki cephede de “Hata yapmayayım” düşüncesi hâkimdi. 23'üncü dakikanın son saniyerinde Fırat Aydınus su molasını işaret etti. Bu sırada Hikmet Karaman ile Sergen Yalçın, talebelerine uyarıda bulundu. Bir bakıma devre arasında söyleyeceklerini önceden aktarma şansı buldu.

X_37

HADEBE HERKESİ ŞAŞIRTTI!

38'de harika bir şut, mükemmel bir kurtarış seyrettik. Kahramanlar ise Beşiktaş'tan Kevin N'Koudou, Yeni Malatyaspor'dan Farnolle oldu. İlk 45'in bitimine yakın, Yeni Malatyaspor, Beşiktaş baskını kırmasını bildi, uzun toplarla oyunu ileriye taşıma uğraşındaydı. 42'de sol çaprazdan Hadebe şaşkın bakışlar arasında ceza sahasına kadar girip dar açıdan vuruşunu yaptı; ama seken topla buluşan Gökhan, geriye doğru aktardı. Murat Yıldırım'ın gelişine şutu cılız olunca Ersin zorlanmadı. Murat yerde kalırken hakem Fırat Aydınus, Video Yardımcı Hakem (VAR) odası ile konuşsa da penaltı kararı yoktu.

W_8

“ÖNDE BASKI YAPIN” UYARISI

İki teknik adam da zorlu mücadeleyi dikkatli gözlerle izledi. Başlarda iki taraf da çok kolay top kayıpları yaptı. İlk yarının sonlarına yakın Hikmet Karaman, oyuncularından önde baskı istedi. Bireysel performanslara bakarsak; adım mesafesi çok uzun olan Hadebe, Lens'in bütün koşu güzergâhını kapattı, tabir yerindeyse Fransıza “Nefes aldırmadı.” Hafez ise kritik müdahaleleriyle sivrilen isim oldu.

N_7

TOPLA OYUN OLMAZ!

İlk 45'in istatistikleri dikkat çekiciydi. Topla oynama yüzdesinde 36'ya 64 geride olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2'si isabetli toplam 8 şut attı. İleri uçta Burak Yılmaz ve Boateng'in sakatlığında Güven Yalçın yedek soyunurken, Lens, Boyd, Diaby, ve N'Koudou gibi daha çok kanatlarda görev üstlenen oyunculara sahip olan Beşiktaş ise 2 denemesinde sadece bir isabet sağlayabildi.

Z_26

PENALTICI FARNOLLE'DAN BÜYÜK HATA!

İkinci devrede galibiyet golünü arayan Yeni Malatyaspor, 47'deki Beşiktaş kornerinde büyük şok yaşadı. VAR incelemesi sonrasında, Caner Erkin'in köşe atışında ön direkte Farnolle'ün, Gökhan Gönül'e faul yaptığına hükmedildi. Kenardaki ekran başına gidip görüntüye bakan Fırat Aydınus beyaz noktayı işaretledi. Caner Erkin, Kartal'da bu sezon ilk kez Burak Yılmaz dışında penaltı golü atan futbolcu unvanını aldı. Boşa çıkıp arkadan Gökhan'ın kafasını yumruklayan (!) Farnolle ise yine acemice davrandı ve 2019-20 maratonunda üçüncü kez penaltıya sebebiyet verdi.

Y_23

ROBİN YALÇIN İLE DONALD, VASATI AŞAMADI

Gökhan Töre, 55'teki serbest vuruşta içeriye havalandırdı, Chebake yükseldi; ancak top direğin hemen yanından auta gitti. Hikmet Karaman'ın ilk hamlesi 58'de geldi. Günün vasat iki oyuncusundan Robin Yalçın yerini İzlandalı Vidar Kjartansson'a, Donald da Fransız Remi Walter'a bıraktı. Böylece ikinci bölgede kritik sorumluluk üstlünen ikili değişmiş oldu.

1_2

GERİDEN OYUN KURMA DÜŞÜNCESİ...

Son yarım saatte Yeni Malatyaspor geriden oyun kurma amacındaydı. Beşiktaş ise kendi yarı sahasının ilk metrelerinde uyguladığı presle, Kaplanların organize olmasına izin vermeme düşüncesindeydi. 63'te Kjartansson'un topukla servisinde sağdaki Gökhan Töre'nin şık gördüğü Walter, beraberlik sayısını kaydedemedi. Zaten Gökhan için de ofsayt bayrağı havaya kalktı. 65'te Hafez'in soldan ortasında Gökhan'dan seken topu son anda Ersin kornere çeldi. 67'de Fırat Aydınus'un düdüğüyle futbolcular gerekli sıvı ihtiyacını ikinci karşıladı.

2_2

HİKMET HOCA'DAN PEŞ PEŞE HAMLELER

İlerleyen zaman diliminde Beşiktaş kontrataklarla etkili olma fikrindeydi. Sivasspor zaferinin mimarı Acquah, 73'te Ahmed Ildız'ın elini sıktı. Fırat Aydınus, oyunun ritmini düşürmek isteyen genç eldiven Ersin'i, topu oyuna daha çabuk sokması hususunda ikaz etti. Hikmet Karaman, 79'da yorulan Murat Yıldırım ile Umut Bulut'u yanına aldı. Burundili Youssouf Ndayishimiye ile Fildişi Sahilili Moryke Fofana'nın hünerlerine bakarken, ön tarafı da kuvvetlendirmiş oldu. Yeni Malatyaspor sonlarda iyice yüklenirken, +6'da da gol sesi duyulmadı.