dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2424.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64267.61$

Kaplan'ın yedekleri kupada korku saldı

03 Aralık 2019, Salı 13:35

 

 

SESLİ MAKALE

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda, BtcTurk Yeni Malatyaspor'un konuğu, Keçiörengücü oldu. 20 puanla Süper Lig'in 7'ncilik koltuğunda oturan Kaplanlar, 21 puanla TFF 1. Lig'de 6'ncı, dolayısıyla Play-Off potasında yer alan Ankara temsilcisini 3-1 mağlup etti. İlk golü kaydeden Eren Tozlu, Guilherme'ye de asist yaptı. Malatya ekibinin diğer sayısını rakip kaptan Cihan Can kendi kalesine attı. Bu sonuçla, 4 maçlık beraberlik serisi, haliyle galibiyet hasreti de bitti. Eşleşmenin rövanşı, 18 Aralık'ta Başken'te oynanacak ve son 16 takım arasına kalan belli olacak. Sergen Yalçın'ın ekibi, Süper Lig'in 14'üncü haftasında 7 Aralık'ta Sivasspor'u ağırlayacak.

4_163

CEZASI BİTEN SERGEN HOCA, KULÜBEDE

BtcYeni Malatyaspor'da, teknik direktör Sergen Yalçın'ın cezası sona erdi. Süper Lig'in 10. haftasında, Kasımpaşa'da 3-3 biten karşılaşmada Halis Özkahya'nın kırmızı kart gösterdiği başarılı teknik adamın yaptırımı, PDFK tarafından 3 maça düşürülmüştü. Göztepe, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği müsabakalarını tribünde izleyen Sergen Hoca, Keçiörengücü sınavıyla birlikte takımının başında sahaya çıktı. Soyunma odasına da girebildi ve basın toplantısına katılabildi.

9_153

KEÇİÖRENGÜCÜ'NDE ESKİ BİR KAPLAN

Keçiörengücü'nde 90 dakika boyunca boy gösteren Diabang Dialiba, eski takımına karşı mücadele etti. BtcTurk Yeni Malatyaspor'un, kuruluşunun 31'inci yılında TFF 1. Lig'de ikinci olup Spor Toto Süper Lig'in kapısını açtığı 2016-17 sezonunda Sengalli de büyük gurur yaşamıştı. 2017-18'i Giresunspor, 2018-19'u Ümraniyespor'da geçiren bu futbolcu, şimdi Keçiörengücü ile kariyerine devam ediyor.

8_114

PASAPORT MAĞDURU HADEBE, TAKIMA DÖNDÜ

Zimbabwe Milli Takımı'na giden, 19 Kasım'daki Zambiya maçının sonrasında bir türlü Türkiye'ye gelemeyen Teenage Hadebe, formasına nihayet kavuştu. Pasaportundaki sorundan ötürü Malatya'daki golsüz Fenerbahçe karşılaşmasını kaçıran genç stoper, Gençlerbirliği deplasmanında da yoktu. Zimbabwe hükümeti parasızlıktan yeni pasaport bastıramayınca birçok vatandaşı gibi mağdur olan Hadebe, devreye ülke federasyonu girince Malatya'ya dönebilmişti.

7_64

BÜYÜK ROTASYON; İLK 11'DE 9 DEĞİŞİKLİK!

Sergen Yalçın, Süper Lig de dahil, uzun soluklu zorlu maratonu da dikkate alarak Türkiye Kupası'ndaki Keçiörengücü randevusunda kadroda rotasyona gitti. Ankara'daki 3-3'lük Gençlerbirliği beraberliğinin ilk 11'inde tam 10 değişikliğine gitti. 29 Kasım'daki 11'den sadece, Ekvadorlu Arturo Mina ve Ahmed Ildız kaldı ki, onlar yine 11'deydi. Beninli eldiven Fabien Farnolle ile Mustafa Akbaş, 21 kişiden oluşan esame listesinde dahi yoktu. 11'in yeni yüzleri, Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Zimbabweli Teenage Hadebe, Özer Özdemir, Murat Yıldırım, Hollandalı Mitchell Donald, Fildişi Sahilili Moryke Fofana, Sambacı Guilherme ile Eren Tozlu oldu.

6_69

UFUK VE EREN BU SEZON İLK KEZ 11'DE

Sezon başında Antalyaspor ile yollarını ayırdıktan sonra Malatya'nın yolunu tutan deneyimli file bekçisi Ufuk Ceyhan, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı ilk kez ve de 11'de giydi. Ufuk gibi Malatyasporluların çok sevdiği futbolculardan Eren Tozlu da 2019-20'de 11 ile Keçiörengücü karşısında tanıştı ki, üstün performansıyla hocası Sergen Yalçın'ın güvenini boşa çıkarmadı. Sezon başında Fransız Le Havre'dan sarı-siyah-kırmızılı renklere bağlanan Özer Özdemir'in uzun süreli 11 hasreti dindi. Genç oyuncu, 15 Eylül'de, Ankaragücü deplasmanındaki 4-0'lık galibiyetten 79 gün sonra 11'e alındı.

5_109

27. DAKİKADAKİ POZİSYON, GOLÜ MÜJDELEDİ

Taraftarı heyecanlandıran ilk atağı Kaplanlar, 27'de geliştirdi. Murat Yıldırım'ın şık ara pasında rakip savunmanın arrasına sarkan Eren Tozlu, bir anda kaleciyle bire birde kaldı. Muhammed Birkan Tetik'in üzerinden aşırtmak istese de top, açıyı çok iyi kapatan Muhammed'e çarptı. Soldan, Guilherme'nin kullandığı kornerden sonuç alınamadı.

 9_154

EREN, 100 GÜNLÜK SUSKUNLUĞUNU BOZDU

29'uncu dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Fofana'nın ayakları, Theo Mendy'nin faülünün sonrasında yerden kesilince Burak Şeker, tereddüt etmeden beyaz noktayı işaretledi. Ceza yayının hemen dibine kadar gerilen Eren Tozlu, buna karşın yumuşak bir vuruşla 30'da meşin yuvarlağı sola ve Muhammed'i ayrı köşelere gönderdi: 1-0. Bu sezon ilk kez 11'e giren tecrübeli futbolcu, 25 Ağustos'ta, Trabzon'daki 2-1'lik yenilginin akabinde, tam 100 gün sonra ağları sarstı.

8_115

BREZİLYALI YILDIZ, 5'İNCİ GOLÜNE ULAŞTI

35'te, tribünler ikinci defa ayaklandı. İkinci bölgedeki etkili presin, özellikle Cihan Can'ın oyundan düşürülünce hızla hareketlenen Eren, ofsayttaki Fofana'nın yerine solundaki Guilherme'yi düşündü. Klasını konuşturan Brezilyalı, Süper Lig'deki 4 golüne Türkiye Kupası'ını da ekledi ve toplamda 5 rakamına ulaştı.

7_65

ŞOK, 2 DAKİKADA ATLATILDI

“Kaplanlar için her şey çok iyi gidiyor” denilirken, Malatya'daki dondurucu hava, 52'nci dakikada stada destek için gelen 6 bin 770 taraftara da sirayet etti! Malatyasporlu futbolcuların kısmen rehavetinden yararlanan Serkan Özbalta'nın talebeleri, hızlı bir akında Hasas Bilal ile skoru 2-1'e getirdi. “İşler rövanşta zora girer mi?” şüphelerine, iki dakika sonra nokta konuldu. Sol kanattan üstün süratiyle yüklenen Fofana, ceza sahasına girer girmez içeriye kesti. Kaptan Cihan Can, ters bir vuruşla kendi kalesini hedef aldı: 3-1.

6_70

UFUK'TAN 90+3'TE MÜTHİŞ KURTARIŞ

Sergen Yalçın, oyuncularını dinlendirme düşüncesinden hareketle 67'de Guilherme-Gökhan Töre, 68'de Fofana-Thievy Bifouma, 76'da Ahmed Ildız-Ghaylen Chaaleli değişikliklerini yaptı. 90+3'te, sağ çaprazdan içeriye giren Abdulkadir Kuzey'e müthiş bir refleksle “Dur” diyen Ufuk Ceylan, Ankara'ya daha rahat gidilmesini sağladı. 

5_110

BU KEZ NEDEN FİNAL OLMASIN?

2019-20'de, Ziraat Türkiye Kupası'na 4. turda dahil olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinde ilk kez yarı final oynama başarısına imza atmıştı. Son 4'te Galatasaray'a elenen Kaplanların yolunun yine açık olduğu ortada. Geçen sezon 5. turda yine Galatasaray'ın saf dışı bıraktığı Keçiörengücü artık büyük bir futbol sürprizi olmazsa “Geçildi” diyebiliriz. Özellikle Sergen Yalçın'ın, Guilherme'ne sevinmek yerine sol bekte görevlendirdiği Erkan Kaş'ı yanına çağırıp uyardığı andaki hırsı, tüm hedeflere büyük katkı sağlayacak. Bu kez final hatta kupa neden olmasın?