dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2493.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63204.75$

KARAMAN’IN OYUNU!

07 Mart 2020, Cumartesi 14:15

 

 

SESLİ MAKALE 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 6 maç sonra puanla tanıştı. Aslen Malatyalı olan Bülent Korkmaz'ın çalıştırdığı İttifak Holding Konyaspor'u ağırlayan Kaplanlar, yeni hocası Hikmet Karaman ile ilk sınavında 1-1 berabere kaldı. Faslı Issam Chebake, ilk devrenin duraklamalarında kırmızı kartla oyundan atılırken penaltıdan golü de yiyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar pes etmedi. 80'de kaptan Murat Yıldırım ile eşitliği sağlayan Malatya ekibi, 25 puan ile 13'üncü basamakta. Yeni Malatyaspor, 11 Mart'taki erteleme maçında Trabzonspor'u misafir edecek...

FOFONA, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Kaplanlarda Moryke Fofana, eski takımına karşı yeşil zemindeydi. Fildişi Sahilili, İttifak Holding Konyaspor'dan Malatya'ya transfer olmuştu. 25 Mayıs 2019'daki golsüz Akhisarspor beraberliğinde Yeşil-Beyazlılarda olan Fofona, tam 149 gün sonra Konya tribünlerinen önüne, 21 Ekim 2019 tarihinde rakip olarak çıkmıştı.

A_97

SAKAT FUTBOLCULARDAN İKİSİ DÖNDÜ

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da, Denizli'deki 2-0'lık yenilgide sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Faslı Issam Chebake ile Fransız Thievy Bifouma döndü. Yaklaşık 2 ay önce sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan ve fizyoterapist eşliginde sahada çalışan Eren Tozlu yine yoktu. Chebake'nin sol bacak üst ön adalesinde zar yırtığı ve minimal kas içi kanama; Bifouma'nın ise sol ayak bileğinde kemik ödemi ve 1. derece bağ yaralanması, sağ kalçasında ise iki ayrı kas grubunda kas içi kanama ve yırtık belirlenmişti.

B_58

MINA İLE HADEBE CEZALI

Denizli'de, ilk devrenin duraklamalarında, Estupinan'a uçan tekme atınca kırmızı kart gören Zimbabweli Teenage Hadebe ile Denizli'de bu sezon 4'üncü defa sarı kart yaptırımına uğrayan Ekvadorlu Arturo Mina forma giyemedi. Fransız orta saha Remi Walter ile Ahmed Ildiz'in tedavisi devam ediyor.

C_26

SİSTEM AYNI, GÖREVLER FARKLI

Hikmet Karaman, Denizli'deki ilk 11'de zorunlu olan iki değişiklik yaptı. Mina ile Hadebe'nin eksikliğinde stoperin solunda Mustafa Akbaş, sağında ise “her görevin adamı” olan Robin Yalçın ter döktü. Karaman da Sergen Yalçın ve Kemal Özdeş gibi 4-2-3-1 dizilişini tercih etti. Beninli Fabien Farnolle'ün önünde geri dörtlünün solunda Mısırlı Karim Hafez, sağında Chebake izlendi. Ganalı Afriyie Acquah ile Hollandalı Mitchell Donald, orta alandaki “işçi”lerdi. Kaptanlık bandını da takan Murat Yıldırım, atakları yönlendiren isimdi. Santrfora Fofana'yı alan Karaman, bu mevkideki Umut Bulut'u hücum hattının soluna, Gökhan Töre'yi ise sağına çekti.

K_1

FARNOLLE'DEN GOLLÜK KURTARIŞ

İlk etkili akını misafir geliştirdi. 3'te, Bajic'in kafasında Farnolle, mükemmel bir refleks ile son anda topu kornere çeldi. 5'te Mustafa Akbaş, soluyla topa dokunduktan sonra aynı ayağının üzerine dengesiz bastı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından oyuna döndü; ancak ilk anlarda sektiği gözlerden kaçmadı. 12'de Gökhan Töre'nin gördüğü Fofana, şansını denedi; fakat çerçeveyi tutturamadı.

D_12

ÖNCE DİREK, SONRA FOFANA İZLENDİ

21'deki serbest atışı Milosevic kullandı, Uğur yükseldi. Farnolle soluna uzansa da top sol kale direğine çarptı; ama pozisyonda ofsayt belirlendi. Heyecandan bir an bile yerinde duramayan Hikmet Karaman, öğrencilerine, kanatlara daha çok gitmeleri konusunda sıkça uyarıda bulundu. 26'da Robin Yalçın'ın hareketlendirdiği Fofana, tıpkı 12'deki gibi ceza yayından şutunu attı. Soluna uçan Serkan Kırıntılı, tehlikeyi parmaklarının ucuyla korner ile uzaklaştırdı.

E_7

UMUT “BULUT”LARA ÇIKAMADI!

32'deki verkaçta Bajic'in ceza yayının solundan denemesinde Farnolle “Dur” dedi. Peşinden Hafez topu kornere attı. 38'de Murat Yıldırım, köşe gönderinden havalandırdı. Donald indirdi, Umut, kendi bakış açısına göre; sağ kale direğine sadece birkaç metre mesafede ayağını uzatsa da topu ağlara yollayamadı.

F_6

45+3'TE HEM PENALTI HEM KIRMIZI KART!

45+3'te Acpuah'ın başından seken top arka direğe açıldı. Chebake ile Bajic'in ikili mücadelesinde Bosna Hersekli futbolcu yerde kalınca Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını işaretleyip Yeni Malatyaspor'un Faslı sol bekini de oyundan ihraç etti. Videa Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayını aldı. Malatyasporluların itirazları kararı etkilemezken, Hikmet Karaman kenarda çok düşünceliydi. Bajic ise Farnollü'ü kendi sağına, topu soluna gönderdi: 0-1.

BU DA KAÇAR MI BIFOUMA?

51'de, Konyasporlu Guilherme'nin servisinde, Malatyasporlular kale önünde Bajic'e gol şansı tanımadı. Hafez dengesini bozunca bu futbolcu kendisi gol oldu! Hikmet Karaman'ın ilk hamlesi, Umut Bulut'un yerine Bifouma'yu oyuna alması oldu ki, Fransız, Malatya'nın da temposunu artırdı. 65'te çok önemli bir fırsat kaçtı. Gökhan'ın müthiş ara pasında Fofana sağdan içeriye yönlendirdi. Bifouma bire birde meşin yuvarlağı Serkan Kırıntılı'ya nişanladı, bir başka görüşe göre iyi yer tutan Serkan dikkatliydi. Özellikle ilk yarıda iki file bekçisi de kritik kurtarışlara imza attı.

G_3

MUSTAFA AKBAŞ YİNE CEZALI!

67'de Deni Milosevic'i faül ile durduran Mustafa Akbaş cezalı duruma düştü. Eski kulübü Trabzonspor'a karşı boy gösteremeyecek olan bu oyuncu, Antalya'da ve Malatya'daki Ankaragücü randevularında da kızarmıştı. Golden başka çaresi olmayan Malatya'da Karaman, 68'de günün vasatlarından Donald'ı yanına çağırıp İzlandalı forvet Vidar Kjartansson'a güvendi.

H_3

FARNOLLE VE MURAT'TAN “ŞÜKÜR SECDESİ”

80'de Farnolle ile Murat Yıldırım şükür secdesi yaptı. Soldan kazanılan serbest atışta Gökhan Töre doldurdu. Serkan Kırıntılı'nın uzaklaştırdığı topa, ceza yayı sağ çaprasında Murat Yıldırım gelişine vurdu. Yerden giden meşin yuvarlak filelerle buluşunca büyük sevinç yaşandı. Murat böylece 2019-20'de ilk golünü kaydetti. Taraftarlara dönen Hikmet Karaman ise biraz daha destek istedi.

J_1

SERKAN, MALATYA MAÇLARINDA KIZARIYOR

88'de Serkan Kırıntılı, ceza alanının dışında, taç çizgisine 3-4 metre mesafede topa eliyle temas edince Cüneyt Çakır, cebinden kırmızı kartına çıkardı. Bu bölümde, topu ivedilikle ileriye atan Gökhan Töre, alkışı fazlasıyla hak etti. İlk anda topu sürmeyi beceremese de Bifouma'nın katkısı da yadsınamaz. Çünkü Serkan'ın ayağından kaçırdığı topu dengesini kaybedip yere serildiğinde kucaklamasına Fransız presiyle zemin hazırladı. Serkan, sezonun ilk yarısında ise Konya'da 20'inci saniyede kızarmıştı! 90+2'de ise Fofana sağ ayak arka adalesindeki problemden ötürü görevi Tunuslu Ghaylen Chaaleli'ye devretti.

I_2

KARAMAN İLE TAKIMIN İŞTAHI ARTTI

Genel bir değerlerdirme yapacak olursak... Hikmet Karaman'ın yeni talebeleriyle geçirdiği kısa sürede kendi oyun felsefesini yerleştirmek için yoğun bir taktik mesai harcadığı net şekilde ortada. Hemen her akında ise stoperler ileriye çıktı. Tam saha baskıya ve oyun alanının daraltılmasına dair fikirleri karşılık buldu. İlk hedef Konyaspor'du, “Gitti” denilen puanlardan 1'i 10 kişi olunmasına rağmen haneye yazdırıldı. Şimdi sırada Trabzonspor ve Kayserispor sınavları var. Kötü rüyadan uzak durmak için iyi neticelere ulaşılması şart...

SAHTE MALATYASPORLULARA FIRSAT VERMEYİN!

Bir çift söz de Malatyaspor düşmanlarına... Hikmet Karaman kenarda, futbolcular sahada çırpınıyor; ama birilerinin tetikçileri, gerçek Malatyasporluları da olumsuz etkileyerek motivasyonu bozuyor. Henüz karşılaşmanın 3'te 2'lik bölümü geride kalmadan Başkan Adil Gevrek istifaya çağrılıyor. Kenetlenilmesi gereken bir süreçte ayrıştırıcı rol oynayanlar, sanırım Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig'e düşerse neredeyse zil takıp oynayacak! Lütfen, Malatya futboluna 11 yıl sonra Süper Lig'in, 16 sene sonra Avrupa kupalarının kapılarını açanlara biraz saygı duyalım...