dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2461.1
  • BIST
    9886.72
  • BTC
    64422.64$

Kenan, Malatya’yı 7 bitirdi!

01 Mayıs 2022, Pazar 19:00
Kenan, Malatya'yı 7 bitirdi!
 




-    Yeni Malatyaspor’da iki futbolcu daha kayıp!

-    Arjantinli stoper kırmızı kart cezalısı

-    Kaplanların sağ kanat oyuncusu sarı kart cezalısı

-    Cihat Arslan, ilk 11’de kaç değişiklik yaptı?

-    Sarı-Siyah-Kırmızılı takımın oyun sistemi nasıl oldu?

-    Mali asıllı Fransız, golü kaç metreden attı?

-    22 yaşındaki eldiven, kalesinde devleşti

-    Alanya, skoru hangi futbolcunun girişiyle çevirdi?

-    Malatya, üst üste kaçıncı yenilgisine uğradı?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’in 35’inci haftasında misafir olduğu Alanyaspor’a 2-1 kaybetti. İtalyan Francesco Farioli’nin çalıştırdığı Akdeniz ekibi karşısında Dicko’nun 65 metre civarından attığı golle ilk 45’i üstün kapatan Kaplanlar, ikinci yarıda direnemedi. Üstelik Malatya temsilcisi, Kenan Özer’in 23’üncü dakikada gördüğü kırmızı kartla, çok uzun bir süre 10 kişi oynadı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar böylece, bir üst ligde, yani Süper Lig’de ilk kez üst üste 7’nci kez mağlup oldu. 8 Mayıs’ta, Çaykur Rizespor konuk edilecek.



2 CEZALI, 2 KAYIP!

Doğunun Kaplanları’nda, Arjantinli Gaston Campi kırmızı kart cezalısıydı. Konyaspor önünde, bu sezonki dördüncü sarı kartını gören Mustafa Eskihellaç da sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemedi. Nijeryalı Okechukwu Azubuike ve Ganalı Godfred Donsah da Malatya’ya “Elveda” demişler olsa gerek ki, kadroda yoktu. 



CİHAT HOCA’DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, takımdan ayrılanların olduğu, sakat ve cezalı öğrencilerinin bulunduğu zorlu dönemde, ilk 11’de 4 değişikliğe gitti. 24 Nisan’da, evlerinde Konyaspor’a 3-2 kaybettikleri gün sahaya sürdüğü Azukuike, Donsah, Campi ve Mustafa’dan yararlanamadı. Bu talebelerinin yerine, gençlerden Berat Yaman, Yiğit Ulaş, Mert Miraç Altıntaş ve Burunduli Jospin Nshimirimana’ya şans tanıdı.



OYUN SİSTEMİ: 4-3-3

4-3-3 saha dizilişini yeğleyen Cihat Arslan’ın 11’inde eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Geri dörtlüde sağdan sola; Kenan Özer, Barış Başdaş, Ganalı Philip Gameli Awuku ve Berat Yaman ter döktü. Bu isimlerin önünde, ikinci bölgede yine sağdan sola; Jospin, Yiğit Ulaş ve Rahman Buğra Çağıran boy gösterdi. İleri üçlüde Mali asıllı Fransız Nouha Dicko, Ganalı Benjamin Tetteh ve Mert sorumluluk üstlendi.



KAPLAN’IN GENÇLERİ…

18 Nisan’da, İstanbul’daki 2-0’lık Galatasaray mağlubiyetinde sadece 1 dakika süre alan 17 yaşındaki Yiğit Ulaş, Cihat Arslan’ın güvendiği oyuncusu oldu. Yine, 4 Nisan’da, Başakşehir’deki 1-0’lık Başakşehir yenilgisinde fırsat bulan 2002 doğumlu Berat Yaman, kritik bir görev aldı. 



ABDULSAMED KURTARMAYA BAŞLADI

Abdulsamed kalesini savunmaya henüz 6’ncı dakikada başladı. Candeias’ın gelişine şutunda topu kornere gönderdi. Devamında Eduardo kafayı vurdu, top yan direkten döndü. 8’deki ev sahibi atağında Candeias'ın vuruşunda iyi yer tutan 22 yaşındaki file bekçisi gole izin vermedi. 



KENAN’A ÖNCE SARI, SONRA KIRMIZI

Dakikalar 22’yi gösterdiğinde kırılma anlarından biri yaşandı. Efkan Bekiroğlu’na arkadan bir müdahale yapan Kenan, sarı kart yaptırımına uğradı. Ancak Turgut Doman, Video Yardımcı Hakem (VAR)’ın uyarısıyla kenara yöneldi ve faul pozisyonunu tekrar izledi. Ardından eliyle ekran, yani VAR işareti yaptı ve sarı kartı iptal ederek, direkt kırmızı kartla Kenan’ı 23’te oyundan ihraç etti. 



DICO’DAN, 65 METREDEN GOL!

32’de, sezonun en güzel gollerinden birini Dicko’dan geldi. Abdulsamed’in uzaklaştırdığı meşin yuvarlığı Mali kökenli Fransız çok iyi takip etti. Yusuf Karagöz’ün önde olduğunu gördü ve santra noktasını çevreleyen yayın kendi yarı alanlarına bakan noktasından, sağ ayağıyla muhteşem vurdu: 0-1. Yaklaşık 65 metreden attığı gol, Dicko’nun bu yılki 5’inci sayısı oldu. Fransız, devre arasında transfer olduğu Gaziantep FK’da da ağları bir kez sarsabilmişti.



KALEDE BİR DEV!

45+1’de, 1,91 cm’lik Abdulsamed’ten sıyrılan Eduardo, boş kaleye yolladı. Yiğit Ulaş, son anda mutlak golü önledi. İlk yarıda tam 5 net kurtarışa imza atan Abdulsamed duraklamalarda Emre Akbaba’nın çok yakın mesafeden şutunda, harika bir refleksle Alanyaspor’a “Dur” dedi. Ev sahibi özellikle, ikinci devrenin başında, ön bölgede çok rahat top yaptı. 54’te Oğuz Aydın’ın soldan “usta işi” kavisinde adeta uzayan Abdulsamed alkışı fazlasıyla hak etti. 



TAYFUR BİNGÖL, ROLLERİ DEĞİŞTİRDİ

58’deki Efkan-Tayfur Bingöl hamlesi, sahadaki rolleri de farklılaştırdı. 65’te Tayfur’un asistinde Candeias beraberliği getirdi: 1-1. 66’da Tayfur’un ortasında Oğuz Aydın yükseldi: 2-1. 69’da Atakan Müjde-Rahman Buğra’nın elini sıktı. 70’te Tetteh, uçan kafasında üst direğe takılsa da ofsayt bayrağı kalktı. 75’te Ganalı Osman Haqi-Mert Miraç, 81’de Umut Taniş-Tetteh değişiklikleri gerçekleştirildi.



DICKO İLE ABDULSAMED’E BOL ALKIŞ

Müsabakanın kısa bir değerlendirmesini şöyle özetlemek mümkün. Öncelikle Dicko’ya da ayrı bir paragraf açmak lazım. Harika golünün yanı sıra, defansına sıkça yardıma gelen tecrübeli futbolcu, azimli göründü. Abdulsamed de üst seviye bir kaleci performansı sergiledi. 



OLMADI KENAN!..

Kenan’a saygı duyanlarda büyük bir hayal kırıklığı var. Yaşına karşın Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı giydiği ilk andan itibaren en çok mücadele edenlerden biri olan 34’ündeki bu futbolcu, sanki bilerek kırmızı kart gördü! Olmadı Kenan; gençleri yeşil zeminde bu hale düşürmemeliydin.



ARSLAN, KARAR ALACAK!..

Son olarak; Cihat Arslan’ın karşılaşmadan önceki açıklamaları, kulüpteki kaosu net bir şekilde ortaya koyuyor. “Bu iş profesyonellikten çıktı. Yeni Malatyaspor’un yükü, bir tek benim üstümde kaldı. Maç sonu artık bir karar almam gerekiyor” cümleleri dikkati çekti. Oysaki Cihat Hoca, geçen sene maddi sıkıntı çeken Balıkesirspor’u çalıştırmıştı. Anlaşılan o ki, o da çok sıkıldı…