dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64652.4$

'Kernek'e değil, 'Kürecik'e doğru yürüseydiniz ya(!)

11 Aralık 2017, Pazartesi 06:17



 “YAHUDİLERİN BİR ARAYA TOPLANMASINA SEVİNDİM” 

Peygamberleri katleden, ahkam-ı ilahiyeyi tahrif eden, Allah'ın nimetlerine karşı nankörce bir tavır sergileyen Yahudiler; Kudüs işgaliyle kendi sonlarını hazırlıyor... Yazdığı tefsirden zaman zaman istifade ettiğim; "Hulasat'ul Beyan" müellifi Konyalı "Mehmet Vehbi" efendi, bunu çok güzel izah etmiş. Şöyle ki: 
 
Türkiye'ye ilk defa gelen İsrail büyükelçisi, bir hoca ile görüşmek istediğini Türk Dışişleri'ne bildirir. Yetkililerde Mehmet Vehbi'yi önerirler. Çünkü Mehmet Vehbi, hem müfessir, hem siyasetçi hem de bakanlık yapmış alim bir zattır. 

İsrailli büyükelçi ile Mehmet Vehbi bir araya geldiklerinde büyükelçi: 

 “Peygamberiniz: “Bir gün gelecek yeryüzünde bir tek Yahudi kalmayacak. Bir taşın arkasına saklansa taş dile gelip haber verecek” diyordu. Bak biz yok olmadık. Filistin'de devlet kurduk” der. 

Mehmet Vehbi'de: “Ben Buhari'yi tercüme ederken, o hadisin tercümesine gelince çok düşündüm. “Ya Rabbi, senin peygamberin ne söylemişse doğrudur. Ama bu iş çok zor olacak. Yahudiler bütün dünyaya dağılmış durumda. Biz bunları nasıl bulacağız derken bir gün Filistin'de devlet kurulduğunu, dünyanın her tarafına dağılan Yahudilerin Filistin'e göç ettiğini öğrenince seviniverdim.” der. 

Büyükelçi: Niçin sevindiniz? diye sorar. 

Mehmet Vehbi de, “İşimizi kolaylaştırıyorsunuz. Bizim bütün dünyayı dolaşmamıza gerek kalmayacak. Hepiniz bir araya geleceksiniz, biz de sizi topluca milletlerin başına bela olmaktan kurtaracağız” diyerek cevap verir.  

 

“KAHROLSUN İSRAİL” DEMEK ÇOK KOLAY DEĞİL Mİ? 
 
Dün, Tüm Türkiye'de olduğu gibi; Malatya'da da büyük bir miting(!) vardı. Fotoğraf karelerinde ön sırada; Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, MTSO adayı Namık Şahin ile bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları vardı. Aralarında Mustafa Şahin'i de aradı gözlerim ama yoktu neyse...

Geçmişte “KAHROLSUN İSRAİL DİYEREK ÜMMETİN GAZINI ALIYORLAR” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Bu tarz mitingleri doğru bulmadığımı yazmış ve bir öneri de bulunmuştum: İşte o günkü yazımdan bir bölüm: “Düşününki korku rolünde oynayan bir sanatçı; izleyenlerini ne kadar korkutmuşsa kendisini o kadar başarılı bulur. Keza komedyen bir sanatçı ise başarı etüdünü güldürerek ölçer. Binaenaleyh “Siyonist” İsrail Müslümanları tahrik etmek için mukaddes beldelerimize ve Müslüman kardeşlerimize saldırırken; kendince başarı sınamasını sokaklara çıkarak "Kahrolsun İsrail" diyenlere bakarak yapıyordur. Nemi yapmak lazım? Arkadaşlarımdan birisi şu cümleleriyle duygularıma güzel tercümanlık yapmış :"Hatay - Kudüs arası sadece 550 km. 10 bin aslan oraya doğru 5 saat yürüse, İsrail'in eli ayağı dolaşır... Ama kahrolsun İsrail demek varken ne gerek var dimi buna!"  
 
Bu gün de diyorum ki: Ey Hakan Kahtalı, ey Ahmet Çakır, ey Hüseyin Kalan ve ey Namık Şahin; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi bir amaç uğruna 432 kilometrelik yolu usanmadan ve uslanmadan 25 günde kat etti de; siz neden Hatay'danİsrail'e 30 günde gitmeyi göze almıyorsunuz? 

 

Ey Ramazan Keskin ve ey Mehmet Doğan hoca efendiler(!);Kudüs'ün ve dolayısıyla İsrail'in Müslümanlara ait topraklar olduğunu, gayri Müslim olan Yahudilerin, o mukaddes topraklar da işgalcisi durumda bulunduğunu neden Müslümanlara ilmen ders vermiyorsunuz? işgalcileri oralardan “def” etmenin her Müslüman için “Farz-ı Ayn” olduğunu neden anlatmıyorsunuz?  

Neyse bu soruların da cevabını soruyla ben vereyim: “Kudüs bizimdir, kahrolsun İsrail” demek varken ne gerek var bunlara? 
 
Ve ey mitinge katılan binler Müslüman; "Kernek'e" doğru yürüyeceğinize "Kürecik'e" doğru yürüseydiniz de İsrail'in ödü kopsaydı... O zaman Adana'lılar "İncirlik" için şaha kalkmış olacaktı...
  

TÜFENKÇİ, ÖZET GEÇMİŞ!.. 

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi az ama öz konuşmuş. Yaptığı teklif İslam Alemi için hem yol gösterici, hem de 61 İslam devletinin başındaki idareciler için samimiyet testi olmuş. Cümle şu: Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına ilişkin, "Alınan karar tek yönlü ve yanlıdır. Türkiye tarafından yok hükmündedir. Bu konuda tepki gösteren İslam ülkeleri samimiyseler, yapılan silah anlaşmalarını tekrargözden geçirebilir, bu konuyu bir ön şart olarak ileri sürüp askıya da alabilirler" demiş... 

Fazla söze ne hacet... 
 

 
KİRAZ'IN KARARI OLUMLU!.. 

CHP Malatya'da ne yaparsa yapsın; sadece 1 tane vekil çıkarıyor. Çünkü Malatya'da siyaseti doğru yapamıyor. CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise Malatya'daki CHP'lilerin mirasını Veli Ağbaba'nın kendisine kaptırmayacağını anlamış olmalı ki; önümüzdeki CHP İl Başkanları seçiminde aday olmayacağını söylemiş. Doğrusu “maslahat” gözetmiş. Çünkü o kadar acemice işlere imza atıyordu ki; her aklı selim “pes” diyordu. İnşallah Malatya'ya duyarlı adam akıllı biri gelir ve doğru muhalefet yapar da; Malatya'ya katma değer katar... 
 
 

“NÜZUL-Ü İSA (AS)” BÜTÜN ŞÜPHELERİ İZALE EDİYOR 

Semendel Yayınevi'nin çıkardığı “Nüzul-ü İsa (as)” isimli eseri temin ettim. Yahya Zekeriyagil'in kaleme aldığı eser de; Hz. İsa aleyhisselâmın yeniden dünyaya inişi 13 âyet-i kerime ve 84 ehâdîs-i şerîfe ışığında inceleniyor. İlgili âyet ve hadislere cumhur-u müfessirîn ve cumhur-u ulemanın getirdiği izahlar da naklediliyor. 12 kısım ve bir zeylden meydana gelen eser, bütün şüpheleri izale ediyor. 
 
Kanaatimce, Dünya'daki son gelişmelerin Müslümanların ümidini kırdığı ve Deccaliyetin hal-i hazırdaki temsilcisi olan Trump'ın “Kudüs” kararının ciğerlerimizi dağladığı şu zamanda, bu eser okunacak ideal eserler arasındadır. Hem Müslümanlara yol haritası çiziyor, hem de ümitsizliklerini izale edip “İstikbalde en yüksek gür sâdânın İslam” olacağının müjdesini veriyor... 

 

SOLAKLARA DUYURULUR: TAHA BEY ÇEKİLDİ! 

Geçenler de bazı solaklar negatif algı oluşturmak adına “Partisi tarafından aday gösterilmedi” diye AK Parti Malatya milletvekili Taha Özhan hakkında haber(!) yapmışlar. İşte işin aslı: Taha Özhan, 29 Kasım'da kendisi adaylığını geri çekti. Taha Özhan çekilince de Volkan Bozkır, partisi tarafından listeye alındı. 
 

Taha Özhan ile ilgili birkaç küçük bilgi:  

Malum olduğu gibi, TBMM ihtisas komisyonlarının üyeleri ve başkanı iki yılda bir yenileniyor.  AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan 30 Kasım 2015'de TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı oldu. İki yıl görevde kaldı. Görev bitiminde komisyon üyeliğine yeniden başvurmadı. 5 Aralık 2017'de yapılan seçimde Komisyonunun yeni başkanı AB eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır oldu. 

 - Taha Özhan dönemi komisyonun çalışmaları oldukça yoğundu. 407 uluslararası anlaşma komisyonda kabul edilerek TBMM Genel Kuruluna gönderildi. Bu sayı aynı zamanda komisyon ve TBMM tarihinde bir rekor. 
 
- Aynı dönemde komisyonda 20 üst düzey yabancı heyet ağırlandı, 38 büyükelçi Taha Özhan tarafından kabul edildi. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yabancı heyetlerle görüşmeleri ve kabullerinin büyük çoğunluğuna da Taha Özhan katıldı. 
 
- Taha Özhan ve diğer komisyon üyelerinden oluşan heyetlerimizle ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika başta olmak üzere çeşitli ülkelere 29 ziyaret gerçekleşti, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve FETÖ'yle mücadele kapsamında 300'den fazla görüşme yapıldı. 
 
- Aynı dönemde tüm dünya parlamentolarına FETÖ'nün anlatıldığı ve FETÖ'yle mücadelenin öneminin vurgulandığı Taha Özhan imzalı 2 mektup gönderildi. 
 
- Çeşitli uluslararası konularda AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak imzaladığı 4 bildirinin yanı sıra, Taha Özhan'ın imzası bulunan 50'ye yakın kınama, tepki, tebrik, taziye ve bilgilendirme mektubu ve mesajı da aynı dönemde yayımlandı. 

Selam ve dua ile...