dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61865.01$

Kime İhsan Kime Zulüm!..

10 Nisan 2023, Pazartesi 14:35
Kime İhsan Kime Zulüm!..

İnsanlar hayatın önemli dönemlerinde fazla gel gitler yaşamazlar. Daha çok siyasette gel gitler yaşanır. Bunun son örneği de 20 yıldır iktidarın kalesi, ama Ak Partinin görmediği, kıymetini bilmediği ve bugün enkazın altında kalmış  Malatya'da gerçekleşti!.

Ne yazacağımı az çok tahmin edebiliyorsunuz. Ama benim "Bilenler bilmeyenlere söylesin" diyen Nasrettin hoca gibi şansım yok. Yazmak zorundayım, bana adeta yazdırıyorsunuz. Yaz dediğinizi duyuyorum. 

Çünkü sosyal medyaya bakınca herkes bir kişiden bahsediyor. Bütün doğruları götüren bir yanlıştan!.. 
Rahmet ayındayız. Şeytanların zincire vurulduğu, cehennem kapılarının kapatıldığı, cennet kapılarının açıldığı, Kuran ayı, ibadet ayı, İhsan ayı Ramazandayız.

Nedir bu öfke!? Nedir bu kırgınlık ve bu kızgın dil!? Ne yazıp çiziyor bu insanlar!?..
Üzülerek görüyorum ki Ak Partinin Malatya'ya ihsanda bulunduğu tek şey İhsan Koca olmuş da, bu öfke ondanmış!..

Ne İhsan'mış bu yahu!?.
Bu kadar tepki gören bir İhsan'ı ilk defa görüyorum. Medyaya bakın, dost ve akrabalarınızı arayın, fanatik Ak Partililere sorun; Herkes İhsan'a ateş püskürüyor!.
Ne yapmış bu İhsan ki halk bu kadar tepkili!?.
Adam bir şey de yapmamış!. Hani bir şey yapmış olsaydı, ben de şunu şunu yaptı derdim, milletin tepkisini de anlardım!. Ama Allah için adamın bir icraatı yok!. Yine de Millet tepkili!..

Düşünüyorum, aklıma kömür karası işler  geliyor ama bu çok eskidendi!. Adam zaten o işler üzerine şöhret olmuştu, test edilip onaylanmıştı, tozuyla dumanıyla o gün Ankara'ya da götürülmüştü!. Sonra Malatya'ya geri verilmişti!. Yetmedi tekrar İl Başkanı yapılmıştı!. Yetmemiş ki bugün yeniden Ankara'ya götürmek için trene bindiriyorlar. Bu git geller yaşanmaya devam ediyor!..

Bu adamda kesin bilmediğimiz, akıl erdiremediğimiz keramet gibi bir şey var demek ki!.
Bu kadar lazım olan bu İhsan'ı anlamadan bu serüven bitecek sanki!. Aslında Akçadağ'da meşhur bir tabir vardır, "Kime lazımsa..." diye, ama devamını bana yazmak düşmez!. Demek ki Malatya buna layıkmış ki, bu vazgeçilmez İhsan'ı habire götürüp getiriyorlar!..

Kafamı asıl karıştıran ise;
Bu İhsan sanırım Ak Parti Malatya İl Başkanı!. Kimse görmese de, bilmese de, sevmese de, bu adam çok uzun zamandır ortalıkta yoktu. Rüyasında gören adama dahi ben aday değilim diyormuş!. İl Başkanlığını bırakmaya da hazırlanıyormuş!.. 

Sanırım kanaatkar biridir, bana yeter diyormuş. Bu nedenle de başka aday adaylarına da referans olmuş!..

Ancak Ak Partinin İhsan'ı aday adayı olmak için İl Başkanlığından istifa etmedi. İstifa etmeden aday olması suçtur. Bunun adaylığı hukuken yok hükmündedir. En geç Cuma gününe kadar istifa etmesi lazımdı!. 

Eğer istifa etmişse ki, -minareyi çalan kılıfını hazırlar- neden kimse duymadı!?. Neden kimseye söylenmedi!?. Neden aday listeleri açıklanıncaya kadar İl Başkanı sıfatıyla dolaştı ve bu süreçte İl başkanı vasfıyla kabuller yaptı!?..

Madem kendisi aday olacaktı, neden aday olmayacağı için bunca İl Başkan Yardımcısı istifa edip aday adayı müracaatında bulundular!?.
Bu dava arkadaşlarına saygısızlık, topluma karşı pervasızlık değil mi!?..
Bu hareketi hangi erdem sahibi, hangi onurlu insan yapar!?.
Bunun bir eşi benzeri daha var mı bu ülkede!?..
Madem aday olacaktı neden bazı aday adaylarına referans oldu!?. Bunu ne ile açıklayacak!?. Bu durum, onları bloke etmek değil mi!?. Nasıl ya!?. Aday adayı biri, diğer aday adaylarından bazılarının referansı, ama referansın kendisi aynı listede!..

Malatya kamuoyu ne bu durumu, ne de bu hukuksuzluğu anlamış değil!. Haklı olarak tepkisini Sosyal medyada veriyor. Ankara zahmet edip bir baksa da görse!. Ama görseydi zaten Malatya'ya bu İhsan'da bulunmazdı!..

Şerefin varsa istifa edersin diyenlerden tutun, ağza alınmayacak küfürlere kadar hakaretin bini bir para!. Erdem sahibi bir insan bu durumda ben size nasıl vekalet ederim der, istifa edip kenara çekilir!. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin!. Hatta bırakın istifa etmeyi, insan bu şehri terkeder bir daha gelmez!..

Tabi iktidarın Malatya'ya İhsan'ına sevinen on binler de var. Hakkını yememek lazım!. Mesela bu işe en çok CHP seviniyor, sonra İYİ Parti, sonra HDP. Ama bu işten en çok karlı çıkacak olan da Yeniden Refah Partisidir. Bir Milletvekili garanti iken, ikincisini çıkarma ihtimali doğdu. 

Bu listeye göre, yani İhsan listesine göre sevapların dağılımı, pardon Milletvekili dağılımı şöyle olur:
Ak Parti üç, Yeniden Refah Partisi bir, CHP bir, diğer biri de en çok çalışan götürür. Tahminlerime göre de Yeniden Refah Partisi götürür. 
Bir de, deprem dolayısıyla Malatya'da kullanılamayacak oylardan Ak Partinin kaybı çok olacağından, HDP'NİN altıncı vekili götürme ihtimali vardır. Eeeee... İhsan listesine de bu yakışır!. HDP de nasibini alsın tabi!...

Aslına bakarsanız, üçüncü sırada İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK olmazsa Ak Partinin bu liste ile ikiden fazla Milletvekili çıkarma ihtimali olmaz. Bu listede oyu olan tek aday İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK'TIR. Sırf Siraç hanım çıksın diye verilecek oylarla Ak Parti üç vekil çıkaracaktır. İhsan'ı üçüncü sıraya koysalardı görürlerdi kaç tane Milletvekili çıkaracaklarını!.

Peki ya kamuoyu beklentisi doğrultusunda sadece bir değişiklik yapılsaydı, yani bu aziz mübarek günü Ak Parti Malatya'ya bu İhsan'da bulunmasaydı, yerine de Prof. Dr. İlhan GEÇİT'İ koysaydı ne olurdu!?. El-cevap, beş Milletvekilini rahat alırdı. Ama Ramazan'ın bereketi, Ankara’nın kerameti İhsan ile olunca vekil dağılımı da sanırım farklı olacaktır!.

Bunlar, bilgim veya becerim değil, dünden beri Malatya kamuoyuna bakarak okuduklarımdır. 14 Mayıs akşamını sizler gibi ben de iple çekiyorum...

Fi Emanillah…

Ebuzer AYDIN
“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.