dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    35.65
  • ALTIN
    2326.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    71066.41$

KOSGEB kredilerinde iltimas var mı?

16 Ocak 2017, Pazartesi 10:09

YAPANDAN, YAPTIRANDAN VE VESİLE OLANDAN ALLAH RAZI OLSUN

Dün Malatya'da gerçekleştirilen bir toplantıda, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, şu minvalde bir söz etti: "Murat kardeşimiz, ulusal medyada bir kısım arkadaşlarla birlikte benide Malatya'ya davet etmişti. Sonra Üniversite yönetiminde bir arkadaş bizden yeni bir konuk evi rica etti. Ben de bu talebe olumlu cevap vermiştim. Bu konuyu MİAD yönetim Kurulu'na arz ettiğim zaman, işadamlarımızdan Şahin Nalbant beyefendi, konuk evini tek başına yaptırabileceğini söyledi

Şahsım için büyük bir gurur vesilesi olan bu hadise şöyle gerçekleşmişti: Ulusal medyadan ve iş dünyasından önemli isimlerle birlikte İnönü Üniversite'sinin Akademik Yıl Dönümü  Açılışı'na katılmak üzere Malatya'ya gelmiştik. Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar hocamızın refakatinde Yimpaş Market'in oradan geçerken, sayın Akdaş'a buranın İnönü Üniversitesi'ne tahsis edilmesi lazım geldiğini anlatmıştım. O arada Hakan Parlakpınar hocam, Yunus Akdaş'tan yeni bir konuk evi sözü aldı. Böyle hayırlı bir işi, yapandan, yaptırandan ve vesile olandan Allah razı olsun.

KOSGEB kredilerinde iltimas var mı?

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, geçtiğimiz günlerde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya İl Müdürü Murat Seki'yi ziyaret etmişti. O ziyarette KOSGEB'in 50 bin TL'lik faizsiz kredisinin kimlere ve nasıl verildiğiyle ilgili bir soru sormuştu.

KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki, söz konusu krediye Malatya'dan bin 925 başvuru yapıldığını kaydetmiş, “TUİK verilerine göre yapılan dağıtımda 117 işletmenin başvurusu onaylandı. Kredilerin dağıtımı tamamen bilgisayar üzerinden yapıldı. Bize gelen bilgiye göre mikro işletme dediğimiz 1 ile 9 arasında işçi çalıştıran işletmelere bu kredinin yüzde 93'ü tahsis edilirdi. Küçük ölçekli dediğimiz 10 ile 49 arası işçi çalıştıran işletmeler yüzde 6, 50 veya 250 arası işçi çalıştıran işletmeler de bu krediden yüzde 1 oranında pay aldı. Bu kredi dağılımı kafalarda hiçbir soru işareti bırakmadan yapıldı. Tamamen yazılım düzeyinde yapılan bu dağılım son derece adil olmuştur” ifadelerini kullanmıştı.

Sayın Murat Seki'nin bu cevabına ilave olarak bir isim listesi yayınlanması mümkün mü merak ediyorum. Zira, otomobilini değiştirmek isteyenlerin bile bu krediyi kullandığıyla ilgili bazı iddialar geliyor kulağımıza. Ekonomiye artı değer katması için hükümetin yürürlüğe koyduğu bu uygulamayı baltalayanların varlığı midemizi bulandırıyor.

TARKAN'IN KURT'U DİLE GELMİŞ

Fıkra buya, Tarkan avı yakalaması için yanında bulunan Kurt'a seslenir:

- Atıl kurt
Kurt, Tarkan'ın talimatına uyarak gider, avı alıp sahibine getirir. Tarkan da avı afiyetle yer. Bu hadise birkaç kez tekrar eder.

Sonuncusunda Tarkan yine talimatı verir:

- Atıl kurt.

Bu işten iyice yorulan ve takati tükenen Kurt dile gelir:

-Yahu Allah'tan kork. Bir günde “Katıl Kurt” desene…

 

 

BAŞKAN'IN GÜÇ GÖSTERİSİ

Malatya'da bir toplantıda rastlaştığımız Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, elimi sıkarken biraz sertti. Bende tebessüm ederek,“Başkanım anladım, gençsin, delikanlısın ve güçlüsün” diye küçük espri yaptım.

Ülkemizin genelinde olduğu gibi Malatya'da eleştirilen bazı yöneticiler, bu eleştirileri fırsata çevirmeyi bilmiyor. Ben MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un yerinde olsam, ayağıma gelmiş bu gollük pası 90'a atarım. Gerçi önümüzdeki günlerde sayın Erkoç'tan bir röportaj sözü aldık ama neyse. Bakalım Başkan MTSO'da neler yapmış veya yapmamış?..

 

MTSO'YLA İLGİLİ YAZIMDAN SATIRBAŞLARI…

Geçen hafta kaleme aldığımız "MTSO'da ne olmalı, ne olmamalı?" başlıklı yazımızdan satırbaşları:

1.) MTSO'nun Genel Sekreterlik koltuğu halen işgal atında

2.) MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin MTSO için aday olacağına dair sinyal verdi

3.) MTSO Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'ye proje neden götürmüyor?

4.) Bigadiç Ticaret ve Sanayi Odası elektrik firmalarıyla anlaşıyor, kargo firmalarıyla anlaşıyor üyelerine daha ucuz elektrik ve lojistik desteği sağlıyor. Üyelerini yurtdışı fuarlara götürüp onların ufkunu açıyor, yeni pazarlar keşfetmesini sağlıyorda bizimkiler ne yapıyor?

5.) MTSO'daki yönetici veya üyelerden herhangi birinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin komisyonlarında aldığı görev var mı? TOBB'un 280 tane komisyonu bulunuyor. Bu komisyonlarda illerin hatta ilçelerin odalarından insanlar temsil ediliyorken, MTSO'dan kaç kişi var?

 

O TESPİH İLE GÖMÜLECEK KİŞİNİN KİMLİĞİ ŞİMDİLİK BİZDE KALSIN…

Geçtiğimiz günlerde FETÖ'cü hainlerle ilgili bir anekdotu paylaşmıştım. O yazıdan sonra bir hayli telefon aldım. FETÖ'nün başındaki soytarıdan aldığı tespihle gömülmek istenen kriptoFETÖ'cünün kim olduğunu soruyorlardı. Yazmadığım ismi, niye şifahi olarak beyan edeyim? Bu bana yakışmaz.. Her şeyin bir zamanı var. Bir gün yazarız inşallah.


EVİNDE OTURANLARA BİR BAKIN…

Malatya'daki kriptoFETÖ'cülerin kimliğiyle ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler, 15-16-17 Temmuz'daki video kayıtlarını incelesin. Bence, özellikle Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrasında Malatya Valiliğiönüne gelenler masumdur. Diğerleri ciddi bir mazeretleri yoksa şüpheli...

 

BOŞLUKLARI DOLDURMAK…

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammed Balta'nın bacağının ısırılmasıyla ilgili bir tepki de Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan geldi. Sosyal medyadan tepkisini dile getiren Çalık, "Bir bunu yapmamıştınız. Milletin vekilini ısırana ne denir? Dikkat! ....çıkabilir" dedi. Sizce bu boşlukta Sayın Öznur Çalık ne demek istyor?

TERÖR BELASININ 4 ATLISI…

Bütün dünya, İngiliz dili, döviz, Batı kanunları ve ırkçılık esaretlerini yaşıyor.  Bu esaret maddelerinin neticesi olarak da “Terör” belasıyla cebelleşiyoruz. Gizli bir ecnebi örgüt, İngiliz milletiyle anlaşarak bütün dünyayı bu dört esarete mahkûm etmiştir.Araçlar ve sonucu gördük, bir de amacı görsek çok iyi olacak.

 Bir dahaki hasbihal köşesinde buluşmak üzere...

Fiemanillah