dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2307.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70882.07$

Kubbe dağının kaderi kimin elinde?

13 Ocak 2015, Salı 10:16

Aşık maşukuna varmak için dağlara seslenmiş “Başı Duman Pare Pare, Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana. Gönlüm Gitmek İster Yare, Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana” misali; Pütürge ve Doğanyol'da ki vatandaşlarımız da canlarını kurtarmak, işlerini halletmek, evlerine ulaşmak veya şehre varmak adına buna benzer sözler ediyor yıllardır. Yukarıdaki sözleri okuyan bütün Pütürgeli ve Doğanyol'lular dan “Bu sözler Kubbe Dağı için yazılmış ” dediğini işitir gibiyim. 

Çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü bu günlerde, ben de Kubbe Dağı'nı aşarak Pütürğe'ye ulaşmak istedim. Önceki gün Pütürge'ye ulaşmak için Kubbe Dağı'nı aşmamız gerekiyordu. Odun yüklü bir kamyonun kayarak yoldan çıkması sonucu yol kapanmıştı. Çalışmaların neticelenmesini beklerken, Peygamber Efendimiz (sav)'in “En hayırlınız, insanlara faydalı olandır”  Hadis-i Şerif'ini düşündüm. Ardından tünel yapılırsa "Sebep olan, yapan gibidir" sözüne binaen, Allah'ın indinde ne kadar makbul bir hizmet olduğu "İzan" edilsin.

“ŞU KUBBE DAĞI'NA TÜNEL YAPILSA BİZİM DE BU ÇİLEMİZ BİTER”

Yıllardır Kubbe Dağını aşmak için uğraşan, özellikle kış aylarında  bitmek bilmez yolun kar ve boranından şikayet eden birçok insan gördüm. Hemen hepsinin sözleri birbirinin kopyası gibiydi: “Şu Kubbe Dağı'na tünel yapılsa bizim de bu çilemiz biter

Gerçekten de hemen hemen  herkes aynı sözü söylüyor, ancak kimse herhangi bir adım atmak istemiyor gibi... Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat'ın seçilmeden önceki “Çılgın Projeleri”nden biri olan Kubbe Dağına tünel yaptırmak fikri yıllardır Pütürge'li ve Doğanyol'luların dilindedir. Hiçbir zaman icraata geçmeyen bu isteğin artık bir son bulmasını bekliyoruz. Milletvekillerimizin, siyasilerimizin ve belediye başkanlarımızın bence ellerini taşın altına koyma vakti geldi-geçiyor bile...

Birkaç gün önce bir hemşerimiz Sakuşağı' bölgesinde  elektrik akımına kapıldığı için hastaneye getirilmek istenmişti. Hava koşulları öylesine sert ti ki, “Helikopter" bile güçlükle iniş ve kalkış yapabildi.

BUGÜNE KADAR TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK GÖRÜNMÜŞ OLACAK

Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir sıkıntı yaşanmış olabilir. Bugün Dünya'nın çeşitli yerlerinde en ufak bir meselede hakkımdır diyerekten bir araya gelen insanlar gibi, Kubbe Dağının arkasında bulunan belediye başkanları (Doğanyol ve Pütürge ile birlikte Gerger ve Çüngüş'de buna dahil edilebilir ) , muhtarları, meclis üyeleri ve Halkı(!) olarak Kubbe dağı için direnmiş olsalardı, tünelin ucundaki ışığı yıllar önce görmüş olacaktık.

Pütürge ve Doğanyol'un karlı yolları her yıl farklı canların yitip gitmesine sebep oluyor. Ancak kimse ulaşım sıkıntısının çözümü için uğraşmıyor.

Bildiğiniz gibi önümüzdeki gün Ulaştırma Bakanı Malatya'ya gelecek. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili, Öznur Çalık'ın üstün gayretleri(!) sonucunda bu ziyaret gerçekleşecekmiş... Vekile Öznur Çalık'ın üstün gayretinin Ulaştırma Bakanı'nı getirmekle bitmeyeceğini düşünüyor ve kendisine küçük bir tüyo vermek istiyorum. Hem Ulaştırma Bakanını hem de Kültür ve Turizm Bakanı'nı can evinden vurabilecek bu teklife göre Kubbe Dağı'na bir tünel yapılırsa, bu millete yapmış olduğunuz hizmetin(!) tamamını dahi geçmiş olacaksınız. Bir taraftan, Ulaştırma Bakanı'na ulaşımın kolaylaştırılması için baskı yapılırken, diğer taraftan, Kültür ve Turizm Bakanı'na Nemrut Turizmi'nin gelişmesi için çalıştırılması  ve baskı yapılması gerekiyor. Bütün bölgeyi ve Özellikle Nemrut Turizmini hedef alan bir projeyi hazırlarsanız, buna “Hayır” diyecek kimseyi bulamazsınız.

Yollarda vakti ve canı harcanan insanların bu çilesini bitirecek adımı atan kim olursa olsun, büyük bir hayra da imza atmış olacak.

Haydi Vekile hanım, Ulaştırma Bakanı'nın gelişindeki gayretinizi takdir(!) ediyor, Kubbe Dağı'nda tünel açılmasıyla ilgili ümidimizi yitirmediğimizi aktarmak istiyorum.