dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62673.399$

Malatya '3'ü kazandı, '3'ünü kaybetti!

17 Aralık 2022, Cumartesi 18:21
Malatya '3'ü kazandı, '3'ünü kaybetti!

 

 

 

-    Yeni Malatyaspor-A.Keçiörengücü maçının şifreleri
-    Cezalı hangi 3 futbolcu, Denizli’de forma giyemeyecek?
-    Sarı kart cezalısı durumuna düşen isimler kimler?
-    90’da oyundan kim ihraç edildi?
-    Tedavisi biten kaplan, yine sakatlandı!
-    Tecrübeli stoper cezasını tamamladı
-    Orta sahanın genç ismi cezası nedeniyle yok!
-    Hasan Hoca, ilk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirdi?
-    Özer’in oyun sistemi nasıl oldu?
-    Ganalı santrfor, bu sezon kaçıncı golünü attı?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

 

Spor Toto 1. Lig’in 18’nci haftasında Ankara Keçiörengücü’nü ağırlayan Yeni Malatyaspor, Ganalı Osman Haqi’nin 20’nci saniyedeki golüyle 1-0 kazandı. Evinde bu sezonki ilk 3 puanını hanesine yazdıran Sarı-Siyah-Kırmızılılar böylece, Malatya’da kazanamama şanssızlığını da kırdı, 15 puana ulaştı. Üzdüğü taraftarlarını ve camiayı ilk kez Malatya’da mutlu eden 16’ncı sıradaki Kaplanlar, 24 Aralık’ta Denizlispor’un misafiri olacak. Bu sezon 4’üncü sarı kartlarını gören Ogün Özçiçek ve kaleci Abdulsamed Damlu ile kırmızı kartla cezalandırılan Ganalı Philip Awuku ise bu sınavı kaçıracak ki, sakatlığı tekrarlayan Rahman Buğra’nın durumu da şüpheli. 16’ncı haftayı Bay (maç yapmadan) geçiren Yeni Malatya, 17’nci haftada Samsun’da yeşil zeminden 1-1’lik eşitlikle ayrılmıştı. 

TECRÜBELİ STOPER DÖNDÜ, GEÇ İSİM CEZALI

Sarı kart cezasını tamamlayan Barış Başdaş takıma döndü. 9 Aralık’ta, Samsun’da 1-1 berabere kalınırken 70’te hakem Erkan Özdamar’ın sararttığı ve bu sezon aynı yaptırıma 4’üncü kez uğrayınca cezalı duruma düşen 22 yaşındaki genç orta saha Doğukan Emeksiz yoktu. 

KAPTAN İYİLEŞTİ

Samsunspor deplasmanında ismi esame listesinde görülmeyen Rahman Buğra Çağıran’ın, o gün sakat olduğu öğrenildi. Teknik direktör Hasan Özer’in Karadeniz’de riske etmek istemediğini ifade ettiği kaptan, A.Keçiörengücü önünde ilk 11’de forma giydi.

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Hasan Özer, Ziraat Türkiye Kupası da dahil, Yeni Malatyaspor’un başında 12’inci randevusuna çıktı. Hasan Hoca, Samsunspor’a karşı güvendiği ilk 11’de iki değişiklik gerçekleştirdi. Doğukan’dan faydalanamayan; fakat Barış ve Rahman Buğra’ya kavuşan Özer, Taha Gür’ü de yedek soyundurdu.

SAHA DİZİLİŞİ AYNI

Hasan Özer’in 4-2-3-1 oyun sisteminde kaleye Abdulsamed Damlu geçti. Geri dörtlüde soldan sağa; Arda Hilmi Şengül, Ganalı Philip Awuku, Burak Kavlak ve Barış ter döktü. Onların bir adım ilerisinde Ogün Özçiçek ile Ganalı Godfred Donsah vardı. İkinci bölgede soldan sağa; Malili Aly Malle, Rahman Buğra ile Cengizhan Akgün boy gösterdi. Rahman Buğra bir anlamda “oyun kurucu” ve “beyin” rolündeydi. Santrforda Ganalı Osman Haqi gol aradı.

SAHASINDA KAYIP BİR KAPLAN’DI!

İlk düdükten önce bakılan istatistiklere göre; evindeki 7 karşılaşmada hiç galibiyet alamayan Yeni Malatya, bu süreçte 3 kez berabere kaldı ve 4 de mağlubiyete uğradı. Fileleri Malatya’da sadece 3 defa sarsarken, 12 gol yedi ve şehrinde -9’luk kötü bir averaj elde etti.

20’NCİ SANİYEDE GELEN ERKEN GOL…

Adana Bölgesi A Klasman Hakemi Tarık Güldal’ın yönettiği zorlu maçta Kaplanlar, 20’nci saniyede gelen erken golle sevindi. Malatya’nın hücum açısından en değerli isimlerinin başını çeken Cengizhan Akgün, sol kanatta taç çizgisine yakın konumdaki Taha Batuhan Yayıkcı’ya yaptığı presle topu kaptı. Bekletmeden Osman Haqi’yi hareketlendirdi. Ganalı, arkasından Mikail Okyar kovalarken, sağında Erkam Reşmen, solunda Haşim Sarman kendisine yetişmeye çalışırken, sol ayağı ceza sahası çizgisine bastığı anda sağıyla şutunu attı. Kaleci Metin Uçar’ın öne açılmasını da “fırsat” bilen yetenekli futbolcu, bu yıl 5’inci golünü kaydetti. Bütün oyuncuların sevinç yumağı oluşturduğu fotoğraf karesinde yer alan Cengizhan da ilk asistine imza atmış oldu.   

BAŞARILI SAVUNMA

İki taraf da bazı bölümlerde topun kontrolünü bir türlü sağlayamadı. Maçın başından beri ileriye uzun toplar gönderen Başkent temsilcisi, isabet anlamında bu düşüncesinde pek de başarılı olamadı. Eflatun-Beyazlılar rakip kaleye gitmeyi, baskı kurmayı planladı; ancak Hasan Özer’in öğrencileri buna engel olmayı bildi. 

BURAK KAVLAK’TAN BÜYÜK HATA

35’te, savunmanın büyük hatasında misafir ekip beraberlik golüne çok yaklaştı. Acemice davranan Burak ile aralarında anlaşmazlık yaşayan Awuku yerde kalırken, bu zafiyeti iyi değerlendiren Melih İnan, Abdulsamed ile bire birdeyken soluyla vuruşunu gerçekleştirse de pozisyon autla neticelendi. Peşinden 37’de ceza alanına giren Malle, uygun durumdaki Osman Haqi’ye yolladı. Ganalı meşin yuvarlağa yetişemeyince mutlak gol şansını kaçırdı.

POZİSYONLARA MALLE DAMGASI

Malle 39’da, ceza sahasına 15 metre mesafede faulle durdurulurken, atışı Cengizhan kullandı. Defansın arkasına sarkan Barış, rakibinin de müdahalesiyle pozisyonu bozulunca ayağını uzatamadı. Top auta çıkarken, Yeni Malatya'nın penaltı beklentisi olumlu cevap bulmadı. Yine Malle 44’te sağdan içeriye sarkıp topu kullanmakta gecikse de dokundu; ama top Metin’in kucağında kaldı. Hasan Özer’in ekibi yüklenirken, Taner Taşkın’ın talebeleri ileri uçta, üretkenlik noktasında epey eksikti.

RAHMAN BUĞRA DEVAM EDEMEDİ

Rahman Buğra, ikinci yarı öncesinde yerini Mert Miraç Altıntaş’a bıraktı. An itibarıyla, henüz net bir bilgi edinilemezken, Hasan Özer’in de sözünü ettiği üzere kaptanın sağlık sorunun nüksettiği şüphesi ağırlık kazandı. 

ATAKLARDAN SONUÇ ÇIKMADI

Malatya temsilcisinin 47’deki atağında tekrar Malle’nin adı duyuldu. Malili, ceza alanının önünden şutunu çekse de top, kale direğinin hemen yanından auta çıktı. 61’de Haşim’in riskli geri pasında Osman Haqi hamle yaptı; ancak Metin son anda topu kontrol etti.

OGÜN ÖZÇİÇEK CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Tarık Güldal’ın 63’üncü dakikada cebinden sarı kartını çıkarıp kullandığı Ogün çok üzgündü; çünkü istikrarlı Kaplan cezalı oldu ki 24 Aralık’ta maalesef Denizli’ye de gidemeyecek.  

CENGİZHAN FAZLA OYALANINCA…

Skoru koruma fikrindeki Hasan Özer, 76’da Osman Haqi’yi kenara alırken, Taha Gür’ü görevlendirdi. 79’daki kontratakta 4'e 3 durumdayken fazlasıyla oyalanan Cengizhan topu kaptırınca tabelaya 2-0’ı da yazdıramadı. Aynı Cengizhan, 87’de Yakup Alkan’ın elini sıktı.

AWUKU KIZARDI; ABDULSAMED DE CEZALI!

Her şey yolunda giderken 90’da Awuku, Nijeryalı Patrick Friday Eze ile birlikte kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Ganalının da Ogün ile beraber Denizli’de çimlere ayak basamaması hali ortaya çıktı. Malle-Alperen Arslan hamlesi ise Hasan Özer’in oyunu soğutma düşüncesinin bir ürünüydü. Duraklamalarda, 1,91 cm boyu ve etkili performansıyla göz dolduran genç file bekçisi Abdulsamed de sarardı. 1999 doğumlu kaleci de Denizli’de yok…