dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64906.21$

Malatya kan kusuyor, yöneticiler "kızılcık şerbeti" gibi davranıyor!..

05 Mart 2023, Pazar 15:54
Malatya kan kusuyor, yöneticiler "kızılcık şerbeti" gibi davranıyor!..

Malatyamız, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan Yeşilyurt merkezli depremde de ağır yara aldı. “Ağır hasarlı”ydı, ancak “Az hasarlı” olarak anıldı maalesef. Bunun sebeplerinden biri Malatyalı siyasilerdir. 
“Depremzede gibi” hareket edemezler. Onların da canı yandı. Onların da canları-malları gitti. Yine de depremzede gibi hareket edemezler. Bugün, şikayet makamı değil, icra makamındadır onlar. Böylesine olağanüstü bir durum var varken, iktidar ya da muhalefet diye ayrılamazlar. Her biri, bir işin ucundan tutacak bilgi birikime sahiptir. Muhalif de olsa, hangi işi hangi kişi veya kurumun yapacağını bilen insanlardır. 

MALATYA’YI SELAMETE KAVUŞTURMANIN YOLLARINI BULMAK ZORUNDALAR

Bir ailenin reisi, hangi durumda olursa olsun metanetini korumak ve ailesinin selametinin temini noktasında elinden geleni yapmak zorundadır. Malatya’yı da bir aileye benzetecek olursak, Malatya’nın siyasilerinin de  aile reisi gibi metanetini koruyup, Malatya’nın selametini temin için çalışması gerekir. Bizim siyasiler, sanki enkaz altından çıkamamış gibi. Ortalıkta dolanıyorlar, icraatla ilgili bir şey yapmıyorlar. Ya da yapıyorlar da yaptıklarını gösteremiyorlar. Her iki durumda da “Ailelerinin selamate ulaştırmasındaki yolu açabilecek çabayı göstermiyorlar” demektir. 

SADECE SİYASİLER DE DEĞİL, MEDYA DA SORUMLULUK ALMALI

Çadırların geziyorlar, köyleri ziyaret ediyorlar, her an her dakika biryerlere gidip poz veriyorlar, icraatla ilgili herhangi bir şeylerini göremiyoruz. Kendi sosyal medya hesaplarından paylaştıklarının haricinde hiçbir yerde göremiyoruz. Bugün Malatya’da sahada bir iki ismin haricinde hiçbir milletvekilini görmüyoruz mesela. 
Depremlerin enkaz haline çevirdiği Malatya’daki vahamet anlatılmıyor-anlatılamıyor. Maalesef, Malatya’nın şu anda yönetimi iletişim alanında çok zayıf. Aslında bu zayıflığı sadece yönetime değil, medyasına da bağlamamız gerekiyor. Siyasi rant uğruna, siyasi görüş farklılığı uğruna, Malatya’ya ihanet edenler de var. 
Siyasi menfaatlerin ön plana çıkarıldığı onlarca haber görüyor ve üzülüyoruz. Milletin gerçek derdiyle hemhal olacak haber kaynaklarımız yok denecek kadar az maalesef.

VAHAMETİ DİLE GETİREBİLEN BİRİ YOK

Yöneticilerimiz, her gün yüzlerce insanla temas ediyor, onlarca mekanı geziyor. Büyük büyük laflar edenlerin, iş icraata gelince yerinde saydığını görüyoruz. Malatya’nın durumuyla ilgili vahameti dile getirebilen, gözler önüne serebilen yönetici yok Malatya’da. Bir kaç tanesini tenzih ederek söylüyorum bu sözleri. Mahalle mahalle dolaşıp, hemen herkesin halini hatırını soruyor, onlarla birlikte dertleniyor, çözüm noktasında ise icraata katkıları olmuyor.
Malatya yetim, Malatya öksüz, Malatya kan kusuyor “Kızılcık şerbeti içtim” diyor.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Kernekli
    08-03-2023 11:48

    A partisi b partisi hepsi siyaset beşinde birtaneside çıkıp bu milletin soranyok sayın selattin bey çadırları gezdimi sayın çınar sayın Osman bey bir aydır çadırda kalıyorum daha görmedik lafada gelince biz yapıyoruz diyorlar yazık bu millete yazık şuguzelim Malatya ya rant beşinde kosmayalim denetleme çiler bile artık rant beşinde

  • yorum avatar
    Tülay
    07-03-2023 22:48

    Bunların hepsi doğru ellerinden geleni yapacaklardır eminim

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.