dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2493.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63204.75$

Malatya’da tükenmişlik sendromu!

13 Ağustos 2022, Cumartesi 19:22
Malatya'da tükenmişlik sendromu!

 

 

-    Yeni Malatyaspor, kaç yıl sonra TFF 1. Lig’de?
-    Kaplanların golünü, kiralıktan dönen genç attı
-    Mağlubiyet serisi kaç karşılaşmaya çıktı?
-    Malatya ekibinin en büyük eksikliği ne?
-    Bodrum’da forma giyen eski Kaplan kim?
-    Cihat Arslan’ın oyun taktiği nasıl oldu?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…


Süper Lig’deki 6 yıllık serüveni sona eren Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’e de yenilgiyle başladı. Mental (zihinsel) açıdan çok kötü durumda olduğu bir süreçte, sezonun ilk sınavında Bodrum deplasmanına giden Doğunun Kaplanları farklı kaybetti: 3-1. İlk devreyi 3-0 geride kapatan misafir takım, Bodrumspor’un tempoyu düşürmesini fırsat bilip Cengizhan Akgün ile “şeref” sayısını kaydetti. Malatya ekibinin galibiyet hasreti 11 maça çıktı.

164 GÜNDÜR PUAN DAHİ YOK!

Sarı-Siyah-Kırmızılılar, son olarak Süper Lig’de, 4 Mart 2022 tarihinde, evinde Adana Demirspor’u 1-0 mağlup etmişti. Bir başka ifade ile 5 ay 10 gündür, tam 164 gündür haneye üç puan yazdırılamıyor. 

MOTİVASYON…

Zorlu randevu öncesi tesislere gelerek Kaplanları yalnız bırakmayan vefakâr taraftar elbette yönetim, teknik heyet ve futbolcuların arkasındaki en büyük güç konumunda. Teknik direktör Cihat Arslan ile 10 Ağustos’ta sözleşme yenilenmesi, elini taşın altına koyan Başkan Ahmet Yaman ile yönetim kurulunun, ağustos ayının 2’sinde basın mensuplarıyla bir araya gelmesinin akabinde, Ganalı Godfred Donsah ile 2 yıllık anlaşmaya varması, motivasyonu artıran son gelişmelerdi.

TECRÜBE EKSİK

Psikolojik bakımdan Bodrumspor önünde kısmen bir rahatlık söz konusuydu. Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final görüldüğü 2018-19 sezonunda, Son 16 Turu’nda Bodrumspor 3-2 ve 1-2’lik skorlar ile saf dışı bırakmıştı. Lakin bu avantaj da işe yaramadı. “Bazı noktalarda yeteneğimiz kısıtlı olabilir; ama futbolcuların yürekleri ve fiziksel olarak katacaklarına kefilim. Sonuna kadar mücadele edebilecek bir takımımız var” diyen Cihat Arslan’ı, talebeleri maalesef, özellikle de ilk 45’te yanılttı. Hazırlık kampındaki 19,9’luk oyuncu yaş ortalamasından kaynaklı olarak “tecrübe” eksikliği bariz biçimde göze çarptı.

OYUN SİSTEMİ, 4-2-3-1

Kaleyi Abdulsamed Damlu korudu. 4-2-3-2 saha dizilişinde geri dörtlü, soldan sağa; Hüseyin Ekici, Arda Hilmi Şengül, Burak Kavlak ve Taha Gür’den oluştu. Onların önünde Burundili Jospin Nshimirimana ile Burak Kavlak “ağır işçi” rolündeydi. Hücum hattının üçlüsü yine soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Rahman Buğra Çağıran ve Malili Aly Malle oldu. Santrforda Yakup Alkan gol aradı.    

BODRUM’DAN TARİHTE BİR İLK

2. Lig Kırmızı Grup’u 3’üncü basamakta tamamlayan, play-off finalinde Karacabey Bld.’yi 3-0 yenerek TFF 1. Lig’e “Merhaba” diyen İsmet Taşdemir idaresindeki Bodrumspor, tarihinde ilk kez bir TFF Birinci Lig maçına çıktı. 

DURAN TOPLARA “DUR” DENİLEMEDİ

Bodrum İlçe Stadı’ndaki karşılaşmayı Direnç Tonusluoğlu yönetti. Ev sahibi, tribünlerin de desteğini alarak müsabakaya hızlı ve istekli girdi. İlk bölümde tempo çok yüksekti. Muğla temsilcisi kornerleri ve duran topları iyi değerlendirirken, Yeni Malatyaspor savunması kafa vuruşlarına bir türlü engel olamadı. İlk köşe atışını 17’de kaptan Rahman Buğra kullanırken, bir dakikalık baskı 18’de ikinci korneri kazandırdı; fakat iyi yükselen Jospin çerçeveyi tutturamadı.

YÜZDE 72’LİK OYNAMA YÜZDESİ!

Rakibin baskısını kırmayı başaramayan Sarı-Siyah-Kırmızılılarda Abdulsamed, 10’uncu dakikada kalesini terk ederek önemli bir tehlikeyi uzaklaştırdı. İlk 15 dakika geride kalırken, yüzde 72’ye 28’lik topla oynama oranı, sahadaki dengenin de Yeşil-Beyazlılar lehine olduğunun en somut kanıtıydı. Üstelik Bodrumspor’un 2’si isabetli toplam 4 şutuna karşın, Cihat Arslan’ın öğrencilerinin hiçbir denemesi yoktu. 

ABDULSAMED’İN İSYANI

Dakikalar 20’yi gösterirken Abdulsamed’i isyan ettiren Bodrumspor golü geldi. 23 yaşındaki genç file bekçisinin, ceza sahası sol çizgisine kadar peşinden kovaladığı Süleyman Özdamar, çaprazdan biraz geriye çekildi. Kısa bir süre önce şık çalımlar ile ekarte ettiği Hüseyin ve Arda’nın presi etkisiz olunca Süleyman arka direğe ortaladı. Celal Dumanlı, Taha’ya rağmen indirdi, altıpasta Samet Yalçın, Burak da sol kare direğini tutup sadece seyredince kafayı çalıştırdı: 1-0. 

CİHAT HOCA’NIN ÇARESİZLİĞİ

22’de, su molasına dönüşen sakatlık anında Cihat Hoca, elindeki taktik tahtasına yazdıklarını öğrencilerine anlatırken, beden diliyle de onlara moral aşılamayı düşündü. Ancak onun öğretileri yeşil zeminde pek karşılık bulmadı. 26’da, soldaki kornerde Bahadır Erol havalandırdı, performansıyla göz dolduran Süleyman Özdamar, Donsah ve Jospin’in arasında sıçrayıp farkı ikiye çıkardı: 2-0. İlk sarı kartı gören isim ise Doğukan oldu. 

BÖYLE GOL YENİR Mİ?

Akan oyunda serbest atışları da iyi değerlendiren Bodrumspor, üçüncü golü atmak için fazla gecikmedi. Üzeyir Ergün’ün sağdan ortasında Samet Yalçın, çok rahat bir kafa vuruşu gerçekleştirdi: 3-0. Elinde zayıf bir kadro olan Cihat Arslan, çareyi üç futbolcu birden değiştirmekte buldu. 39’da Alperen Arslan-Jospin, Cengizhan Akgün-Yakup, Fatih Aydın-Hüseyin hamleleri izlendi. Kenara yönelen Jospin’in yorgun görüntüsü dikkati çekerken, arkadaşlarının ondan farkı yoktu!

2. YARIDA DÜŞÜK TEMPO

İkinci perde de en azından bir golü hedefleyen Cihat Arslan, Arda Hilmi’nin yerine Ogün Özçiçek’e güvendi. Ritim hayli düşüktü ki, Bodrumspor ilk 45’teki tempoyu yapmayınca daha durgun bir oyun seyredildi. 

RAKİPTE ESKİ BİR KAPLAN

61’de eski bir Kaplan çimlere ayak bastı. 2019-20’de Yeni Malatyaspor formasını giyen Makedon forvet Adis Jahovic, Celal Dumanlı’nın elini sıktı. Bahadır 69’da soldan kesti, ön direğe koşusunun ardından Jahovic’in dokunuşunda meşin yuvarlak üst direkte patladı. Hemen sonrasında ise sıcak hava nedeniyle bir defa daha su molası verildi.

CENGİZHAN’DAN ŞIK GOL

Oyunu hareketlendirmesi muhtemel golde, maçın yıldız tablosuna Cengizhan’ın adı yazıldı. Geçen sezonu, 2. Lig Kırmızı Grup’taki Adıyaman FK’da kiralık geçiren ve fileleri 14 sefer sarsan kabiliyetli futbolcu, dönüşünde yine boş durmadı. 1998 Trabzon Araklı doğumlu orta saha, Fatih Aydın’ın uzun mesafeli pasında, ceza alanı çizgisinde, hafif sol çaprazdan sol ayağıyla Ali Türkan’ı 75’te üzdü: 3-1. 82’de Mert Miraç Altıntaş, görevi Malle’den devraldı…