dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2423.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64096.99$

Malatya’dan ’’5’i bir yerde’’ mağlubiyet!

03 Ekim 2021, Pazar 15:51
Malatya'dan "5'i bir yerde" mağlubiyet!
 





-    Kaplanlarda hangi futbolcular sakattı?
-    İlk 11’de kaç değişiklik yapıldı?
-    Buz’un saha dizilişi nasıl oldu?
-    Hakemin kararları neden tepki çekti?
-    Tetteh, kimin gölgesinde kayboldu?
-    Kim oyuna girip, 3 dakika sonra gol attı?
-    Üst üste kaçıncı kez yenilgiye uğrandı?
-    İrfan Hoca'nın sözleşmesi karşılıklı sona erdirildi
-    Milli aradan sonra hangi deplasman var?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...


Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’in 8’inci haftasında Hatayspor’u ağırladı. 2-0 kaybeden Kaplanlar böylece, bu sezon üst üste 5’inci, toplamda 6’ncı yenilgisine uğradı. 6 puanla kırmızı hatta, yani küme düşme potasında yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, milli ara bitince, 16 Ekim’de Adana Demir deplasmanına çıkacak. Malatya temsilcisinde, teknik direktör İrfan Buz’un sözleşmesi karşılıklı sona erdirildi.

ADEM VE KUBİLAY SAKAT

Antalyaspor karşısında 73’te yerini Walter’ı bırakan Adem Büyük ile dizinden sakat olan Kubilay Kanatsızkuş, Hatayspor önünde yoktu.



İLK 11’DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

İrfan Buz, Antalyaspor’a, 25 Eylül’de Malatya’da 1-0 mağlup oldukları gün sahaya sürdüğü ilk 11’de, zorunlu olarak bir değişikliğe gitti. Kaptan Adem’den yararlanamayan 53 yaşındaki çalıştırıcı, Burundili Jospin Nshimirimana’ya güvendi. 



OYUN SİSTEMİ YİNE AYNI

Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. 3’lü savunma tutmayınca İrfan Buz’un mecburen dönüş yaptığı 4-2-3-1 dizilişinde; savunma hattında sağdan sola Semih Kaya, Brezilyalı Wallace, Sadık Çiftpınar ile Tunuslu Oussama Haddadi forma giydi. Onların ilerisinde Gabonlu Didier Ndong ile Fas kökenli Fransız Rayane Aabid ter döktü. Kanatların solunda, bir diğer Fas asıllı Fransız Mounir Chouiar, sağında Mustafa Eskihellaç, ortada Jospin boy gösterdi. Santrforda Ganalı Benjamin Tetteh sorumluluk üstlendi. 

KRİTİK TOP KAYIPLARI

Birbirini tartan ve oyunlarını anlama gayretinde olan iki takım da 6’ncı dakikaya kadar sahaya hiçbir ağırlık koyamadı. Çok kritik iki top kaybıyla misafire fırsatlar tanıyan Wallace, yürekleri ağızlara getirdi. Bunlardan birinde Traore, fırsatı cömertçe harcadı.  


 
ÇERÇEVE İSABET YOK

8'de Tetteh, ceza yayının biraz gerisinde, topu ayağından fazla açan Boudjemaa'nın hatasını değerlendirip Jospin’e aktardı. Bu  futbolcu, uzaktan denemesinde çerçeveyi tutturamadı. Mesafe tanımaksın şutlarını bildiğimiz Mustafa 9'da kaleyi gördüğü anda şansını denese de  Adekugbe’nin uzattığı ayaklarına çarpan meşin yuvarlak, kaleci Munir’e hızı düşmüş bir şekilde ulaştı.  

BU HATALAR YAPILMAZ!

Hatayspor, topu oyuna sokma ve oyun kurma konusunda problem yaşadı. İlk 10 dakika geride kalırken, iki tarafın da tempoyu yükseltemediği görüldü. Çokça hata yapan ev sahibinde, Ertaç da bu isimlerden biriydi. Topu arkadaşlarıyla değil, Saint-Louis ile buluştursa da Fransız oyuncunun beceriden yoksun vuruşu, “Kurtarıcı” olarak yetişti! Alan savunmasını başarıyla uygulayan Ömer Erdoğan'ın öğrencileri, İrfan Buz'un ekibine açık bırakmadı.



TETTEH GOLÜ KOKLADI

17’de atağa çıkan Yeni Malatyaspor’da, Mustafa’ya Ribeiro’nun adeta toslarcasına faulünde, Halil Umut Meler, faullük bir hareketin olmadığına kanaat getirdi! İlk tehlikeli akında Tetteh, Fatih Kuruçuk ile birlikte yükselip topu yere indirdi. Ceza alanına girmeden, kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan Munir'in sağına yerden yolladı; ama top az farkla yandan auta çıktı.    

ALKIŞLANAN ORGANİZASYON

29'da Ertaç kritik bir kurtarışa imza attı. Boudjemaa'nın ayağından topu sökerken, penaltıya da sebebiyet vermemesi alkışlandı. 31'de, Jospin'in kafa vuruşuyla, üstten auatla neticelenen pozisyondan önceki organizasyon göz doldurdu. Yeni Malatyasporlu futbolcular, bu bölümde isabetli ayağa paslar ve oyun kurgusuyla dikkati çekti.



TOP KAYIPLARI...

Üçte birlik zaman dilimi geçilerken, ilk yarım saatin son 10 dakikasının daha ritimli bir futbola sahne olduğu, istatistiklere de yansıdı. 35'te Mounir’in, defanstan çıkarken topu rakibine hediye etmesiyle, bu bölgede dördüncü top kaybı gerçekleşti. Anlık görüntü, büyük bir zafiyet yaşandığının kanıtıydı. 



FAUL KOKAN, BASİT BİR GOL!

Hatayspor, az adamla çıktığı atakta, 4’ye 7’ye rağmen golü buldu. Lobzhanidze’nin asistinde Ayoub El Kaabi, Wallace’ın ayağına çarparak yön değiştiren topun Ertaç’ı şaşırtmasıyla ve kontrpiyede bırakmasıyla “Gol” sevinci yaşadı. 35’teki bu golün öncesine dair, Yeni Malatyaspor cephesinden yoğun itiraz vardı. Kaplanlar hücumdayken, Saint-Louis  ile Boudjemaa’nın baskısına maruz kalan Mounir topu kaptırırken, bu oyuncuya faul yapıldığına ilişkin sözler, karşılık bulmadı. İrfan Buz’un, ellerini iki yana açarak hakeme isyanı da karar üzerinde bir değişikliğe yol açmadı.



SADIK YERDE, PENALTI YOK!

İlk devrenin sonlarına doğru; El Kaabi ve Saint-Louis arasındaki Sadık ceza sahasında yerde kalırken, tribünlerden “Penaltı” sesleri duyuldu. Tecrübeli futbolcu, ilk müdahalenin akabinde ayağa kalktı ve oyun hareketlendikten sonra da mücadeleye yeniden dahil oldu. Bu olaylar yaşanırken sürtüşen Ndong ile kaleci Munir, sarı kart yaptırımına uğradı.



JOSPIN’İN YERİNE WALTER 

İrfan Buz, ikinci devreye, vasatı aşamayan Jospin’i kenara alıp, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’den Walter Bwalya’ya görev vererek başladı. 50'de, maçın ilk kornerini Hatayspor kullanırken, bu atış öncesinde derin bir "Oh" çekildi. Çünkü Traore'nin sol ayağıyla uzaklardan şutunda yerden seken topu Ertaç, soluna uzandı ve güçlükle de olsa kornere çelmeyi başardı. 51'de Walter hücuma çıkarken rakibinin darbesiyle düştü; fakat pek oralı olmayan hakem, oyunu yine devam ettirdi.



FATİH’TEN, TETTEH’E GÖLGE TAKİP

55’te, Walter’ın presinin ardından Ribeiro tarafından faulle durdurulmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına Tetteh geçti. Ceza sahası sol çaprazından meşin yuvarlağı baraja nişanlayan Ganalı, hayâl kırıklığına yol açtı. İlk düdükten itibaren 1,92’lik Fatih Kuruçuk’un gölge gibi takip ettiği Tetteh, skora etki yapamadığı bir günündeydi. 



MELER’DEN TEPKİ ÇEKEN KARAR

Halil Umut Meler, tepki çeken takdir haklarından birini daha Hatayspor lehine kullandı. 57'de Saint-Louis'in, Sadık'a arkadan faullü müdehalesinde oyunu kesmedi. Sonrasında Lobzhanidze'in ceza alanına girip attığı şutta Wallace yerden kayarak topu kornere gönderdi. Haklı olarak itirazlarda bulunan ve tepkisini beden diline de yansıtan Sadık da sarardı. 59’da, Semih ile Mısırlı sol bek Karim Hafez değişikliği oldu.



VAR, “PENALTI YOK” DEDİ

65'te müthiş bir dripling atan, yaklaşık 60 metrelik bir mesafeyi süratle kat eden Mustafa, aynı mahareti topu ortalarken gösteremeyince Burak Öksüz kafasıyla akını sonlandırdı. 66'da, penaltı noktasına yakın bir noktada Tetteh ile birlikte topa sahip olmak isteyen Burak'ın elleri, penaltı şüphesini de beraberinde getirdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) ile irtibat sağlayan hakem, Burak’ın kollarının kapalı olduğunu işaretledi.



GOL VE BUZ’U SIKINTI BASTI!

69’da, beklentilerden uzak kalan Mounir’in elini, yeşil zemine ayak basan İskoç Stevie Mallan sıktı. 70’te fark, ikiye çıktı. Oyuna 67’de giren Mohammed Kamara, Saint-Louis’in sol kanattan ortasında sıçrayıp Hafez’e karşın kafasını çalıştırdı! Burnunu temizlemekle meşgul olan İrfan Buz'un yüzünden dökülen bin parçaydı! VAR’ın “ofsayt şüphesi” incelemesinde gol, geçerli sayıldı.



OYUN DİSİPLİNİ KAYBOLDU

İkinci golle birlikte morali iyice bozulan Yeni Malatyaspor, oyun disiplininden de koptu. 81'deki serbest atışta Mallan, sağdan kavisli kesti. Tetteh iyi yükseldi; ancak harika bir refleks gösteren Munir, sol eliyle ağlara giden topu tokatladı. 87’de Kamara’ya “Dur” diyen Ertaç, farkın açılmasını önledi. Bu sezon, 1-0’lık Sivas yenilgisinden sonra, topla oynamada ikinci defa bir rakibine üstünlük kuran (%54’e, %46’lık) Kaplanlara, bu rakamlar da çare olmadı. Yeni Malatyaspor; Beşiktaş     (3-0), Karagümrük (3-4), Sivasspor  (0-1) ve Antalyaspor’un (1-0) akabinde Hatayspor’a da mağlup oldu.



EKİP RUHU YAKALANAMADI

Özetle; Yeni Malatyaspor’da tam anlamıyla bir “Ekip Ruhu” yok. Kimin, nerede oynadığı da pek belli değil. Yeniler gollerde, Sadık’ın çırpınışları dışında, defans ayakta uyudu. Hataysporlular, özellikle ilk golde, 7 oyuncunun içinde paslaştı, bazı oyuncular sadece izledi! Sahada dökülen futbolcuların kondisyon düşüklüğü, idman metotlarını tartışmaya açtı. Kadronun yetersizliği yeniden gün yüzüne çıktı...