dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2430.3
  • BIST
    9750.97
  • BTC
    64362.31$

Malatya’ya hakemlerin kastı mı ’VAR’?

07 Ocak 2022, Cuma 23:04
Malatya'ya hakemlerin kastı mı 'VAR'?


 




-    Yeni Malatyaspor’da kimler sakat?
-    Hangi futbolcular Afrika Kupası’nda?
-    Ülkesinde dönmeyen oyuncu kim?
-    Adem Büyük neden forma giymedi?
-    İşte, yeni transferin oynamama gerekçesi?
-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
-    Sumudica’nın oyun sistemi çileden çıkardı!
-    Aydınus’a ve VAR hakemi Şansalan’a büyük öfke
-   Hakemler, 90+1'de penaltı vermeye korktu!
-    Kaplanlar kaç haftadır kazanamıyor?
-    21’inci haftada konuk edilecek misafir?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 20’nci haftasında ve ikinci yarının ilk maçında, lider Trabzonspor’un misafiriydi. Fırat Aydınus ve VAR hakemi Ali Şansalan’ın kararları, tartışmaya yol açtı. Bordo-Mavililerin iki kırmızı kartla 9 kişi dahi kalmasına yol açabilecek pozisyonlarda “Faul”, “Kart” ve “Penaltı” da çıkmadı. 90+1’de Hüseyin Türkmen, koşu yolunu kestiği Haqi Osman’ı, ceza sahasında kasten omzuyla düşürürken, hakemler gözlerini kapattı! Adalet kaybolurken, beyaz formayla mücadele ettiği Karadeniz’de 1-0 mağlup olan Kaplanlar, 15 puanla 20. ve son basamakta. 10 haftadır kazanamayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, bu süreçte sadece 3 kez berabere kaldı. 14 Ocak’ta, Göztepe konuk edilecek.



İKİ SAKAT, İKİ İSİM AFRİKA’DA

Sakatlıkları olan Rahman Buğra Çağıran ve Brezilyalı Wallace’ın yanı sıra, Afrika Uluslar Kupası için milli takımlara giden Ganalı Benjamin Tetteh ve Tunuslu Oussama Haddadi yoktu. 



NDONG’UN SEBEBİ VARMIŞ!

Gabonlu Didier Ndong’un, ailevi sebebler nedeniyle ülkesinde bulunduğu açıklansa da bu, kamuoyuna pek inandırıcı gelmedi! Zambiya asıllı Kongolu Walter Bwalya ile de karşılıklı anlaşılmış ve yollar ayrılmıştı.



ADEM BÜYÜK’TE Mİ COVID-19?

Başkan Adil Gevrek’in, Covid-19 testinin pozitif sonuçlanmasının ardından bir şok da Adem Büyük yaşattı. Üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gösteren kaptan, sağlık ekibinin raporu ve teknik heyetin kararı ile kadrodan çıkarıldı.



YENİ TRANSFERE İZİN YOK

Ara transferin, 12 Ocak-8 Şubat 2022 tarihleri arasını kapsaması, kulüpleri zorda bıraktı. İtalya Serie B’deki Crotone’de ter döken Ganalı Godfred Donsah ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Kaplanlar, 25 yaşındaki orta sahadan yararlanamadı. 



İLK 11’DE 5 DEĞİŞİKLİK

Marius Sumudica, 26 Aralık’ta, Fenerbahçe deplasmanında 2-0 kaybeden 11’de, tam 5 değişiklik yaptı. İlk 11’in yeni yüzleri, Ganalı Philip Gameli Awuku, Mısırlı Karim Hafez, İskoç Stevie Mallan, Burundili Jospin Nshimirimana ve Kubilay Kanatsızkuş oldu.  


   
YİNE Mİ 5’Lİ SAVUNMA?

İstanbul’da 4-2-3-1 saha dizilişinde başarısız olununca yeniden 5-4-1’e dönüldü. Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. 5’li savunmada sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Sadık Çiftpınar, Semih Kaya, Gameli ve Hafez vardı. İkinci bölgede ise yine sağdan sola; Mallan, Fas kökenli Fransızlardan Rayane Aabid, Jospin ile Aabid’in hemşehrisi Mounir Chouiar forma giydi. İleri uçta Kubilay, tek başına gol aradı.





BU DA MI KIRMIZI KART DEĞİL?


7’nci dakikada Peres, Hafez’in yüzüne bilinçli bir şekilde dirsek attı. Burnu kanayan Hafez’den formasını değiştirmesini isteyen Fırat Aydınus’un da Brezilyalıyı oyundan ihraç etmesi beklendi. Ancak o, Mısırlının zaman geçirdiğini ima etmeyi yeğledi! VAR hakemi Ali Şansalan’dan da ses soluk çıkmadı. 



TRABZONSPOR, 9 KİŞİ KALABİLİRDİ; AMA...

Sadık’ın uzun pasında Kubilay, 17’de savunma arkasına sarktı. Hüseyin Türkmen ile mücadelesinde yerde kalan Kubilay gibi, tüm Malatyalılar “Faul” düdüğünün çalması ve Hüseyin’in de kırmızı kart görmesi gerektiğini belirtti. Lakin Fırat Aydınus, el hareketleriyle Kubilay’ın, sol eliyle rakibini çekiştirdiğini işaret etti. MHK’nın, 19 Aralık 2021’deki Fenerbahçe-Beşiktaş (2-2) derbisini takiben hiç görev vermediği Aydınus terciyi tekrar sorgulandı.



AKILLARA, KAYSERİ MAÇI DÜŞTÜ 

Büyük tepki çeken hakem kararları, Hüseyin Göçek ve VAR’daki Volkan Bayarslan’ın, 2-2’lik Kayserispor beraberliğinde 3 puanı gasp etmelerini akla getirdi. O gün skor 2-1 iken Hosseini, ceza alanında Mounir’i sağ ayağına basarak düşürmüş; ancak penaltı “Es” geçilmişti.



DEFANS HATTI DÖKÜLDÜ

23’te Nwakaeme sol kanattan sağıyla kesti, Danimarkalı Andreas Cornelius, iki Malatyasporlunun arasından sol ayağıyla dokundu: 1-0. Maç eksikliği çeken ve pozisyon bilgisi olmayan Gameli, Cornelius’u savunamazken, Semih’in de ne yaptığını anlayan yoktu! 25’teki Hamsik ortasında arka direkteki Cornelius yan ağlara vururken ofsayttaydı ki, defans yine tel tel döküldü. 



GAMELİ VE KUBİLAY’IN BECERİKSİZLİĞİ

Gameli 41'de, çok adamla çıktıkları atakta topu Bakasetas’a teslim ederken, adeta saç baş yoldurdu. 45+3’te, şık çalımlarla, Dorukhan Toköz ve Peres’i ekarte ettikten sonra Hüseyin’in yanından son çizgiye inen Mounir içeriye çevirdi. Denswil'in savunduğu Kubilay, soluyla vursa da çerçeveyi tutturamadı.



JOSPIN, CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

İkinci 45’te tempo çok yükselmedi. İlk yarıya oranla heyecan ve aksiyon yoktu. 66’da Mert Miraç Altıntaş-Mallan, 79’da Ganalı Haqi-Kubilay Kanatsızkuş değişiklikleri gerçekleştirildi. 86’da orta alanda Siopis'e yaptığı faulün akabinde sarı kart gören Jospin, cezalı duruma düştü. Burundili, Göztepe karşısında arkadaşlarını yalnız bırakacak.



SON 12 MAÇTA 8 MAĞLUBİYET

Yeni Malatya’nın, Sumudica yönetiminde, Ziraat Türkiye Kupası dahil, son 12 maçlık performansı; 8 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 1 galibiyet oldu.



TOPLA OYNAMA ORANLARI %70’E %30!

Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince... Medical Park Stadyumu’nda oyunun kontrolü, ilk düdükle birlikte Abdullah Avcı’nın öğrencilerindeydi. Bu tespiti, yüzde 70’e %30’luk topla oynama oranları da doğruladı.



TETTEH VE ADEM ARANDI

Evet... Kaplanların eksikleri çoktu. Tetteh ve Adem gibi direkt kaleye gidebilecek isimlerin yokluğu arandı. Fakat mücadele bakımından gücünü artırıp ikinci devrede risk alması öngörülen Sumudica’nın talebeleri hiçbir şey yapamadı.



İSABETLİ BİR TEK ŞUT YOK!

Trabzon’da tek taraflı bir karşılaşma izledik. Bu denli zayıf bir takım, doğal olarak puan alamadı; ama direnilmedi. Malatya, Trabzonsporluları hiç geri koşturamadı. Toplam şutların 24’e 3, isabetli şutların 7’ye 0 oluşu da bunun en somut kanıtıydı. Öne çıkıldığı bölümlerde ise defolar belli oldu. 



UMUTSUZ VAKA!

Sumudica, Gaziantep FK kariyerinin sonrasında çalıştığı Çaykur Rizespor ve CFR Cluj ve son olarak Yeni Malatyaspor’da, 5-4-1 oyun sistemiyle başarılı olamadı. Savunmada ciddi sıkıntıları mevcut. Sadık ile Semih inanılmaz uyumsuz. Böyle devam edilirse telafisi güç problemler yaşanılması kaçınılmaz. İşin en can sıkıcı yönü ise Kaplanlar, ileriye dönük hiç umut vermiyor. Rize’nin istediği yazılan Semih ve Kubilay’ın gidişleri ise hiçbir şey kaybettirmez!