dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2440.5
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63941.69$

Malatya'da gelen, gideni arattı!

01 Eylül 2019, Pazar 21:16

 

 

 (Sesli Makale)

 

Btc Türk Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında ağırladığı Alanyaspor'a 3-2 yenildi. Trabzon'daki 2-1'lik mağlubiyeti unutturmak isteyen Kaplanlar, ilk yarıyı, eski hocası Erol Bulut'un takımından yediği şok gollerle 3-0 geride kapattı. İkinci devrede, Sergen Yalçın'ın akılcı hamleleriyle ayaklanan, Bifouma ve Javovic ile de farkı 1'e indiren Sarı-Siyah-Kırmızılılar, beraberlik sayısını bir türlü kaydedemedi. Duraklamalarda, Donald'ın attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İlk 3 maçların ardından 3 puanda kalan Malatya ekibi, sıralamada ise 12'ncilikte yer alıyor. Btc Türk Yeni Malatyaspor, milli aranın akabinde, 15 Eylül'de Ankaragücü deplasmanına çıkacak.

1_69

İKİ TEKNİK ADAMIN DUYGUSAL MAÇI

Malatya Stadyumu'ndaki zorlu müsabaka, Erol Bulut ve Sergen Yalçın açısından duygusal anlamlar ifade ediyordu. 20 Eylül 2017'de Malatyaspor'a imza atan Bulut, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşındaki 5-2'lik Galatasaray hezimetinden bir gün sonra, 26 Nisan 2019'da ayrılmıştı. Yalçın da, Kaplanlarla kontrat yapmadan önce, en son 2018-19'da Alanyaspor'u çalıştırmıştı.

2_55

SAKIB 11'DE, ACQUAH YEDEK SOYUNDU

Teknik direktör Sergen Yalçın, Trabzon'da 2-1 kaybeden 11'de sadece tek değişikliğe gitti. Erkan Kaş'ı yedek soyunduran Yalçın; sol beke, yeni transferlerden Sakıb Aytaç'ı monte etti. Kayserispor'dan alınan 27'sindeki tecrübeli isim, böylece Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı, resmi bir karşılaşmada ilk kez giymiş oldu. Geçen sezonu İtalya Serie A'dan düşen Empoli'de geçiren, 2+1 yıllık sözleşme imzalanan Ganalı orta saha ise Afriyie Acquah ise kulübedeydi.

3_41

CHEBAKE DÖNDÜ, MURAT YILDIRIM YOK

Trabzon'da, 67'de Robin Yalçın'ın yerine şans yakalayan; fakat arka adalesinden sakatlanınca 10 dakika sonra Eren Tozlu'yı bırakan Gökhan Töre yoktu. Sağlık problemi nedeniyle Karedeniz'de boy gösteremeyen Faslı sağ bek Issam Chebake, adını 20 kişi arasına yazdırsa da tedavisi tamamlanmasına karşın Murat Yıldırım, Alanyaspor'a karşı fırsat yakalayamadı.

4_29

ESAME LİSTESİ 20 FUTBOLCUDAN OLUŞTU

4-2-3-1 dizilişinde, Beninli Fabien Farnolle en gerideydi. Savunma bloğunun solunda Sakıb, sağında Fransız Le Havre'dan kadroya katılan Özer Özdemir vardı. Bu ikilinin ortasında, Zimbabveli Teenage Hadebe ile Ekvadorlu Arturo Mina seyredildi. Hollandalı Mitchell Donald ile Robin Yalçın ikinci bölgedeydi. Hücumun sağında Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma, solunda Fildişi Sahilili Moryke Fofana izlendi. Brezilyalı Guilherme yine “10 numara”ydı. En uçta Makedon Adis Jahovic gol aradı. 21 yerine mecburen 20 kişiden oluşan esame listesini; Ufuk Ceylan, Erkan, Mustafa Akbaş, Chebake, Ahmed Ildız, Acquah, Tunuslu Ghaylen Chaaleli, Rahman Buğra Çağıran ile Eren Tozlu tamamladı.

5_19

BU GOL DE YENİR Mİ? HADEBE!

20'de Ceyhun Gülselam'un, 22'de Junior Fernandes'in, 44'te Papiss Cisse'nin golleri, Alanyaspor'un etkili futbolu ya da tabeladaki rakamları değiştirenlerin üstün kabiliyetlerinin değil, Malatyasporluların bireysel hatalarından kaynaklandı. Stopedeki Hadebe ile Mina arasındaki uyumsuzluk, Erol Bulut'un ekibinin işine fazlasıyla yaradı. Geri dörtlünün sağındaki Özer ile solundaki Sakıb'ın da çok sırıttığı apaçık ortadaydı. Ceyhun'un kafa golünde 1.85 metrelik Hadebe'nin, kendisinden 7 cm uzun Alanyasporlu'nun yanında ezildiği görüldü!

6_14

FOFONA'YI HİÇ RAHAT BIRAKMIYORLAR

Bireysel performanslara ışık tutacak olursak... Geçen sezonu 6 gol ve 1 asistle tamamladığı Konyaspor'da çok dikkat çekici formuyla hatırlanan Fofona; topu alır almaz, rakipleri, onun önündeki alanı hemen kapatmaya çalışıyor. Bifouma ise ilk devrede fiziğinin yetersiz kaldığı durumlarda çareyi, Alanyasporlululara faul yapmakta buldu!

7_11

BU ALDATMACA OLMADI GENÇ ÖZER!..

Fransız Le Havre'dan alınan Özer Özdemir'i daha önce övmüştük; ancak 21'undaki futbolcu bu kez yergiyi hak etti! 41'deki bir akında Alanyasporlu oyuncu ayağına hiçbir temas etmemesine rağmen, ceza alanında kendini yere bırakması hiç yakışmadı. Haliyle Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Bu genç yaşında bu tür aldatmacalara başvurması, kariyerinin ileriki dönemlerinde onu taraftar nezdinde de sevimsiz kılabilir! Uzuktan şutları özgüveninin yüksek olduğuna işaret; ama çerçeveyi tutturmakta henüz o kadar maharetli değil!

8_12

ALANYASPOR, GOLLERİN ÜZERİNE YATMAYA ÇALIŞTI

Süper Lig'in ilk iki haftasında en fazla isabetli yapan takım unvanının sahibi olan Erol Bulut'un Alanyaspor'u, girdiği 4 net gol pozisyonunundan 2'sinde, Malatya karşısında neticeye ulaştı. Akdeniz temsilcisi, skoru 2-0'a taşıdıktan sonra etkili kontrataklarla farkı artırmayı düşünürken, oyunu da çoğunlukla kendi yarı alanında kabullendi. Kaplanların üzerine yüklendiği anlarda ise uyguladığı presle, ev sahibinin direncini kırmaya çalıştı. Portekizli file bekçisi Jose Marafona'nın ilk 45'in sonlarında bilinçli olarak yavaş hareket etmesi ve oyunu başlatmaması, Alper Ulusoy'un ikazını beraberinde getirdi.

9_10

TOP KAYIPLARI, SERGEN HOCA'YI ÇILDIRTTI

İlk 45'te özellikle top kayıpları Sergen Yalçın'ı çileden çıkardı. Çünkü bu zafiyetlerin sonucunda, Alanyaspor'un golle biten hızlı akınları gelişti. Genç teknik adam, kenardan öğrencilerini sürekli sert bir dille uyarmak zorunda kaldı. Kanatları daha etkin kullanma gayretindeki Kaplanlar, misafirine bir türlü yanıt veremedi. Yeşil zeminin üzerindekilerin tükenmiş görüntüsüne, sayıları yetersiz olan 8-9 bin taraftar da ayak uydurdu! Takımı coşturmaktan ziyade, “Erol Bulut yere yatsana!” şeklindeki alaylı sloganlar duyuldu.

11_6

JAHOVIC'İN HIRSI VE SOYUNMA ODASINDAKİ FIRÇA!

Soyunma odasına giderken Jahovic'in beden diline yansıyan hırsı görülmeye değerdi! Sergen Hoca'nın da içeride kuvvetle muhtemel cümlelerine de yansıyan öfkesi büyüktü. Sergen Hoca riske girmek zorundaydı ki, öyle de yaptı. 46'da, vasatı aşamayan Guilherme, Chaaleli'nin; Hadebe ise Acquah'ın elini sıktı. Bu hamleler, Kaplanları hareketlendirdi. İkinci yarının başlamasıyla tempo o kadar çok yükseldi ki, top bir o, bir bu taraftaydı. Çok geçmeden de Kaplanların ilk golü geldi. 47'de Chaaleli'nin pasında Bifouma, düzgün vurdu ve 2019-20 maratonunda ilk sevincini yaşadı: 1-3. Akabinde Malatyaspor'un motivasyonu da yükseldi.

13_5

MÜTHİŞ BASKI, İKİNCİ GOLÜ DE GETİRDİ

Çok daha istekli ve arzulu olan Sergen Yalçın'ın talebeleri, Alanyaspor'a müthiş de baskı kurdu. Aquah ise oyuna girdikten sonra etkinliğiyle orta sahanın dinamizmini artırdı. 57'de fark 1'e indi. Efecan'ın kaybettiği topla Donald atak başlattı. Hollandalı'nın akıl dolu servisinde bir anda Marafona    ile bire birde kalan Jahovic affetmedi: 2-3. Makedon santrfor böylece, Süper Lig kariyerinde en fazla üzdüğü ekip olan Alanyaspor'a 4'üncü golünü atmış oldu. Deneyimli forvet ayrıca bu sezon, UEFA Avrupa Ligi elemeleri de dahil, 5'inci sayısına ulaştı.

14_4

2.YARIDAKİ FUTBOL, AYAKTA ALKIŞLANDI

63'te şık çalışmalarla meşin yuvarlağı bir kez daha süren Fofana, rakibinin müdahaleyle kalınca sakatlık geçirdi. Fildişi Sahilili bir süre kendini denese de olmadı. Oyuna devam edemeyince 67'de Eren'e gün doğdu! 77'de Kaplanlar mutlak bir gol fırsatı buldu; ancak Marafona'yı aşamadı. Ceza sahasındaki Bifouma vurdu, Marafona'dan döndü, tekrar topa dokunan Marafona yeniden Portekizli eldivene takıldı. Sonlarda, içeriye kötü ortalar, Sergen Yalçın'ı küplere bindirdi. Türk futbolunun unutulmaz yıldızı herhalde içinden, “Keşke orada ben olsaydım” dedi! 7 dakikalık oynanmamış sürede de bir puana erişilemedi. İkinci 45'teki futbolun ardından tribünler, mücadelenin hakkını, oyuncuları içeriye alkışlarla uğurlayarak verdi...