dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63020.213$

Malatya'da ki 'Davutoğlu'cu vekiller...

05 Şubat 2018, Pazartesi 09:41


Önceki hafta pazar gününe kadar AK Parti camiasında eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile birlikte anılmak adeta yüz kızartıcı bir kabahat gibiydi. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü her şey tersine döndü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu ile 3 saat görüşmesi; durumu tersine çevirdi. Bir anda AK Parti içindeki “Davutoğlucular”ın yıldızı parladı. Bu durum Malatya'da daha da aşikârdı…  

 
Öyle ki Malatya'da “Davutoğlucu” olmayan AK Partili'lerin sayısı ikiye düşmüş ve Davutoğlu ile anılan milletvekillerinin; önümüzdeki seçimlerde aday bile olamayacağı gündeme gelmişti. Aslında “Meşale-Şelale” tartışmalarının temelinde de bu husus vardı. Şimdi ise durum değişti; cüzzamlı gibi köşe bucak kaçılan Davutoğlucular, muteber oldu...  
 
Payitaht'taki reklam ile belgesel 
 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın girişimleri sonucunda; “Payitaht Abdülhamit” dizisinde Malatya kayısısı reklamının yapılması hakikaten takdire şayandı. Dizide usta oyuncu Bülent İnal'ın “Malatya'dan Ahmet Efendi gönderdi” cümlesi ise pek manidardı. Bu arada Yeşilyurt Belediyesi "Fidandan sofraya" isimli bir albüm kataloğu hazırlamış. Albümü tetkik etme imkânı buldum. Minimum 3 sene emeğin sarf edildiği bu eser; kayısının bütün evrelerini göz önüne seriyor. Bu eserin Kayısı üreticisi çiftçimize katma değer olacağı kanaatindeyim. Hakikaten Malatya'nın böyle bir esere ihtiyacı vardı.  


 
İşadamları, “Mafyacılık oynamaya” mı başladı?  
 
Geçtiğimiz hafta Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (MTSO) yumruklar, Malatya gündemine bomba gibi düştü. MTSO meclis üyesi Hakan Er'in gayet nezih ve nazik bir şekilde meclis üyeliği muktezası gereği kamu menfaatine sorduğu soruya mukabil Selçuk Otlu'nun yediği yumruk; kabul edilebilir bir şey değildir. Olayın faillerinin derhal istifalarının alınması, MTSO'nun sağlıklı bir şekilde görevini yapması için elzemdir. Ne gerek var ki kavgaya? Yoksa işadamı diye bildiğimiz kişiler “Mafyacılık oynamaya” mı başlamış? Bu arada Sabah gazetesinde okuduğum haberi pek sıhhatli bulmadım. Olayın videosu beni bu kanaate sevk etti. Ya gazeteye doğru bilgi verilmemiş ya da isimlerinin “kavgacı” olarak anılmasını istemeyen failler böyle bir yola başvurmuş…  
 
Asayiş olayları artıyor, duyan var mı?  
 
Malatya'da son günlerde cinayet ya da yaralama olayları hayli arttı. Bundan yetkili mercilerin haberi var mı? Yoksa bilmediğimiz bir hikmete binaen mi bu olayların olmasına göz yumuluyor? Akıl ve izan ile anlaşılır bir durum değil.  
 
Öyle biri varsa bana da bildir sayın Kiraz! 
 
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, bazı dostlarımı arayarak, CHP ve kendisi hakkında yaptığım eleştirilerin kim tarafından yaptırıldığını araştırıyormuş. Bu nasıl bir izan ve anlayış? Anlayabilmiş değilim. Enver Kiraz'a tavsiyem; evvela, yaptığım eleştiriler doğru mu, değil mi? Bunu konuşalım. Sonra eleştiriye mebni haberleri kimin yaptırdığını araştır.  Sonra da -öyle bir kişi varsa- bana da bildir. 
 
Başınız sağ olsun…  
 
MESOB Başkanı Sayın Şevket Keskin'in ağabeyi ile MTSO başkan adaylarından Namık Şahin'in kayınvalidesi, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhum ile merhumeye, Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim.  
 
Başkan Cemal Akdemir'in sözleriyle Kale'nin ilkleri 
 
Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir'e ne gibi hizmetler yaptığını sordum. Sorduğum sual karşısında Kale'nin ilklerle bu dönem (Cemal Akdemir döneminde) tanıştığına şahit oldum... İşte Cemal Akdemir'in kendi ağzından yaptığı hizmetler: 
 
Kale'de ilk defa AK Parti olarak seçimi aldık ve ilk defa AK Parti'ye en çok oy verenler arasında Türkiye ikincisi olduk.  
Kale'de ilk defa belediyenin ve ilçemizin en önemli ihtiyacı olan Kale Belediyesi Sosyal Tesisleri yapıldı.  
Kale'de ilk defa 30 yıllık belediye binasına uzun uğraşlarla bakım yapıldı.  
Kötü bir arsayı ıslah ederek parka dönüştürdük.  
Kale'de ilk defa halkımız kilit parke taşı ile tanıştırıldı ve 45 bin metrekare kilit taşı döşendi.  
Kale'de ilk defa, ilçemizden geçen D-300 karayolunun kavşaklarında trafik ışıklandırma sistemi kuruldu.  
Kale'de ilk defa yola ve geçişlere engel olan ağaçlar düzenlendi.  
Kale'de ilk defa morg yapıldı. 
Kale'de ilk defa, atalarımızın mezarlıklarına geniş kapsamlı bir çalışmayla bakım yapıldı.  
Kale'de ilk defa hastane yapıldı.  
Kale'de ilk defa eczane açıldı.  
Kale'de ilk defa hipermarket açıldı.  
Kale'de ilk defa yamaç paraşütü yapıldı ve bisiklet turları düzenlendi.  
Kale'de ilk defa futbol, voleybol, hentbol gibi spor oyunları için alanlar oluşturuldu.  
Kale'de İlk defa, piknik alanları tahsis edilmeye başlandı.  
Kale'de ilk defa güneş enerjisi santrali kurulması için meclisimiz tarafından bize yetki verildi. Güneş enerjisiyle üretim yapılacak ilçe ihtiyacının fazlası da satışa sunulacak.  
Kale'de ilk defa iftar çadırları kuruldu.  
Kale'de ilk defa taziye çadırları kuruldu.  
Kale'de ilk defa bütün mahallelerimizi birleştiren Güney Çevre Yolu projesi yapılarak köprülerle bağlantı yolları ile gerçekleştirildi. Bir kısmı hemşerilerimizin hizmetine sunuldu.  
Kale'de ilk defa hiç araç ve arabalarla gidilemeyen mahalle ve mezralara yollar açıldı.  
Kale'de ilk defa çini kursu açtırdık.  
Belediye çalışanları ve belediye başkanı olarak özel günlerde yaşlılarımızı ziyaret ettik.  
Kale'de ilk defa muhtaç insanlarımıza yardımlar yaptık.  
Kore ve Kıbrıs gazilerimizi tespit ederek, kendilerine ziyaretlerde bulunduk.  
Kale'de ilk defa belediyemize iş makineleri aldık.  

Daha saymakla bitiremediğimiz birçok ilkleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Gayretlerimizle Kale'yi cazibe noktası haline getireceğiz. Kale ilçesi dönemimizde, ilkleriyle modern hayata kavuşmaya başladı ve daha fazlası için çalışmalarımıza devam edeceğiz.