dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2430.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66297$

Malatya'da ortalık 'Tozlu', dumanlı!

09 Ekim 2022, Pazar 19:07
Malatya'da ortalık 'Tozlu', dumanlı!

 

 

 

 

-    Yeni Malatyaspor ile Erzurumspor FK’nın ortak özellikleri?
-    Her iki takımın teknik direktörü, eski takım arkadaşları…
-    Kaptan Rahman Buğra Çağıran neden oynamadı?
-    Ganalı orta saha, niçin forma giymedi?
-    Ganalı santrfor, kaç maç sonra kadroya dahil oldu?
-    Kaplanların ilk 11’i nasıl şekillendi, kaç değişiklik yapıldı?
-    Santrfor da olan Burak Kavlak, bu kez hangi mevkideydi?
-    Mavi Şimşeklerin golünü, hangi eski Kaplan kaydetti?
-    Malatya’nın üç puan hasreti kaç maça çıktı?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

 

 

Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’in 8’inci haftasında da galibiyetle tanışamadı. Erzurumspor FK’yı ağırlayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, futbolseverleri uyutan (!) maçı 1-0 kaybetti. Mavi Şimşeklerin sayısını kaydeden eski Kaplan Eren Tozlu, gol sevinci yaşamadı. 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile bitiş düdüğünün ardından 17’nci basamağa yerleşen Kaplanlar, -10 averaja sahip. 16 Ekim’de Bandırmaspor deplasmanına çıkılacak.

HASAN HOCA’NIN İLK SINAVI

Cihat Arslan ile yollarını ayıran Ahmet Yaman yönetimi takımı, Malatya’da bir dönem yardımcı antrenörlük de yapan Hasan Özer’e 1 yıllığına emanet etti. 48 yaşındaki Özer, Malatya’da ilk sınavını Erzurumspor FK önünde verdi.

İKİ KULÜBÜN ORTAK ÖZELLİKLERİ…

Transfer yasağı olan iki kulüp de bundan ötürü renklerine bu sezon yeni yetenekler bağlayamadı. Ortak bir diğer özellik ise hocalarının eski takım arkadaşı oluşuydu. Hasan Özer ile Muzaffer Bilazer’in yolu, 2007’de Elazığspor’da kesişmişti.  

ESKİ DOSTLAR RAKİP 

Yeni Malatyaspor’da 2016-20 sezonları arasında forma giyen Eren Tozlu ile 2018-21 döneminde kadroda yer alan Mustafa Akbaş, eski takımlarına Erzurumspor FK formasıyla rakip oldu.

KAPTAN CEZALI, GANALI SAKAT

1 Ekim’de, Sakarya’daki 3-1’lik mağlubiyette 69’da ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyundan ihraç edilen kaptan Rahman Buğra Çağıran cezalıydı. Aynı gün sağ arka adalesindeki problem sebebiyle 67’de yerini Atakan Müjde’ye bırakan Ganalı Godfred Donsah da esame listesine yazılmadı. 

CEZASI BİTEN HAQI, İLK 11’DE

Haqi Osman, 11 Eylül’de, Manisa’daki 2-2’lik beraberlikte, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi yüzünden 2 resmi müsabakadan men edilmiş ve 8 bin 700 TL ile cezalandırılmıştı. Ganalı 16 Eylül’de, Malatya’daki 0-0’lık Altay beraberliği ve 3-1’lik Sakaryaspor yenilgilerinin akabinde ilk 11’e döndü.

BURAK YİNE STOPER OLDU

Ligin ilk 4 haftasında stoperde şans tanınan Burak Kavlak, ikinci devrelerinde fırsat yakaladığı Altay ve Sakaryaspor maçlarında santrfora çekilmişti. 26 yaşındaki deneyimli ismi Hasan Özer, sol stoperde görevlendirdi.

RAKİBİN HOCASI DA YOK

Mavi-Beyazlı misafirin hocası Muzaffer Bilazer benchte değildi; çünkü Bilazer 27 Ağustos 2022 tarihinde, Emre Kargın’ın yönettiği Yılport Samsunspor randevusunun sonrasında PFDK tarafından toplam 8 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağına uğramıştı. 

İLK 11’DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hasan Özer, Cihat Arslan’ın Sakarya’da şans tanıdığı ilk 11’de üç değişiklik gerçekleştirdi. Donsah ile Rahman Buğra’nın yokluğunda Doğukan Emeksiz de yedek soyundu. Onların yerine Haqi Osman, Burak Kavlak ile Yiğit Ulaş’a güvendi.

SAHA DİZİLİŞİ YİNE AYNI

4-2-3-1 oyun sisteminde eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Defans hattına soldan sağa; Ganalı Philip Awuku, Burak, Barış Başdaş ve Taha Gür yerleşti. Geri dörtlünün bir adım ilerisinde Ogün Özçiçek ile Yiğit vardı. İkinci bölgede soldan sağa; Malili Aly Malle, Burunduli Jospin Nshimirimana ile Cengizhan Akgün boy gösterdi. Hücumda Haqi Osman’ın hızına bakıldı.

ERZURUMSPOR FK DAHA YAŞLI

Aktif futbolculuğunda çok özel bir golcü olan Hasan Özer, teknik direktörlük kariyerinde de benzer başarıları yakalamak için üç puanla başlamak istiyordu. Rakipleri Erzurumspor FK ise daha tecrübeli; ancak yaş ortalaması da bir o kadar yüksek bir takımdı. 13’te, Jospin’in derin pasında hareketlenen Haqi Osman’dan önce kaleci Göktuğ Bakırbaş çıkarak tehlikeyi önledi. 17’de Taha’dan, Aaron Olanare’ye kritik bir müdahale geldi.

CEZA SAHASINDA TOP BEKLENMEZ!

32’de Malle’nin soldan ortasında Cengizhan, havadan inerek seken topu göğsüyle kontrol etmek isterken oyalanınca Ufuk Budak kafasını çalıştırdı! 34’te Eren Tozlu’nun hatalı geri pasında araya giren Haqi Osman süratle koşarken penaltı noktasına birkaç metre mesafede düşürüldü. Mustafa Akbaş da sarı kart yaptırımına uğradı. Omzundan hafif bir sakatlık yaşayan Ganalı, kısa bir süre sonra ayağa kalktı.

İLK YARIDA 1 DAKİKA DURAKLAMA

35’inci dakika geride kalırken net bir gol pozisyonu yoktu ki, seyir kalitesi düşük bir karşılaşmaya tanıklık edildi. Mustafa Akbaş ile Haqi Osman, 42’de yine ikili mücadele içerisindeydi. Hava topunda Haqi Osman’ın üzerinde yükselen Mustafa’nın hareketi için faul düdüğü çalındı. Keyif vermeyen ilk yarının sonuna, oyun da pek duraklamayınca sadece artı 1 dakika eklendi. 

DÜŞÜK TEMPO, VASAT FUTBOL

Düşük tempoda vasat bir futbol vardı ki, gol atmaktan daha çok, gol yememek üzerine kurulu bir anlayış hâkimdi. “Gol atılınca maç da bitecek” tarzında bir düşünce ağırlık kazandı ki, bu fikrin doğruluğu ilerleyen zaman diliminde kanıtlandı. Bireysel zafiyetler ve top kayıpları da çok fazlaydı.

CENGİZHAN’IN GOLLÜK HATASI!

Cengizhan’ın 58’deki yanlış seçimi çok pahalıya, haneye yazdırılması muhtemel 1 puana mal oldu. Geriye doğru gönderdiği topta ceza alanı çizgisi yakınlarındaki Burak, arkasında Eren’in olduğunu fark edemedi ya da ağır davrandı. Bu hatayı tecrübesiyle olumlu değerlendiren eski Kaplan, Abdulsamed’in üstünden aşırttı: 0-1.

ÖZER’DEN DÖRT HAMLE

Hasan Özer, oyuna ilk dokunuşunu 60’ta yaptı. Malle-Yakup Alkan, Jospin-Mert Miraç Altıntaş hamlelerini 68’de Yiğit-Fatih Aydın, Cengizhan-Atakan Müjde değişiklikleri izledi. 

HAQI OSMAN’IN BENCİLLİĞİ!

70’de Haqi Osman, Kaplanların ilk ve en net gol pozisyonunda adı duyulan futbolcuydu. Ganalı, hemen solunda Ogün, sağında Atakan uygun durumdayken direkt kaleye vurmayı tercih etti; ama çerçeveyi dahi tutturamadı. Ganalı bu sefer 79’da, rakip ceza sahasında sözüm ona akıllı (!) davranıp meşin yuvarlağa eliyle temas etti. Oyuncuların tümünün memnun olmadığı özellikle son bölümde isyankâr davrandığı hakem Adem Cinek faulü işaretlerken, itirazlarını gereksiz yere yoğunlaştıran Barış sarardı. 

İSTATİSTİKLERİN DİLİ…

Taha Gür’ün 78’de kenara yönelirken elini sıktığı Doğukan Emeksiz yeşil çime ayak basınca 3’lü defans bloğuna dönüldü. Bu riske rağmen Yeni Malatyaspor, skor tabelasını 1-1’e taşıyamadı. İstatistikler, gerçeklere de çarpıcı bir şekilde ışık tuttu. Topla oynamada yüzde 51’e %49, toplam şutta 9’a 8 üstünlük kuran Yeni Malatyaspor, buna karşın yalnızca 1 isabetli şut atabilirken, konuğu kaleyi 4 defa zorladı.

CENGİZHAN ŞIMARDI MI?

Bireysel bir performansa ayrı paragraf açarsak. Cengizhan, daha olmadan “yıldız”dan da öte, ukala davranıyor! Kullandığı kornerde, yaptığı ortada top doğrudan auta giderken, pasları rakiplerine veriyor. Oyunda hiç yok, topu alıp taşımıyor, savunmaya yardım etmiyor. Son günlerde ismi Süper Lig için anılırken, ayağı yere sağlam basmazsa, bu kafayla daha alt liglere düşeceği aşikâr. 

GÜCÜ NİSPETİNDE!..

Başkan Ahmet Yaman’ın “Gücümüz nispetinde de gittiğimiz yere kadar gideceğiz” açıklamasını takiben yüzler yine gülmedi. Federasyon’dan alınan paraların borca kesildiği süreçte bir an önce düşük bütçeli reklamlara ilaveten sponsorluk sözleşmeleri imzalanabilmeli. Maddi açıdan kısmi rahatlama, yapılacak ödemelerle futbolcuları da bir nebze olsun motive edebilir…