dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2436.3
  • BIST
    10066.67
  • BTC
    62974.95$

Malatya'da siyaset bazen akıl tutulmasına dönüşüyor!

26 Ocak 2024, Cuma 09:30
Malatya'da siyaset bazen akıl tutulmasına dönüşüyor!

Ak Parti İl teşkilatını eleştiren biri olarak son zamanlarda tarihi bir doğrusunu da çok şükür görmüş olduk. O da yanlışlıkla mı oldu, ne oldu bilmiyorum. Ama oldu dediler!. Yine de bir usül hatasıyla birlikte halk adına muhteşem bir karardı!.

Kamuoyunda bir anda Prof. Dr. İlhan GEÇİT'İN Yeşilyurt Belediye Başkan adayı olduğu söylendi. Kim bu kararı verdiyse, biliniz ki uzun zamandan beri hiç bu kadar isabetli bir karar almamışlardı. Herkes gibi ben de şaşırdım!. O kadar sevindim ki anlatamam!. 
Çünkü Sayın İlhan GEÇİT bu şehrin marka isimlerindendir. Herkese emeği geçmiş birisidir. Hayatının tüm aşamalarında tabipliğinin yanında insanların yüreğine dokunmuş, işini görmüştür. Sayın İlhan GEÇİT'İ nerede aday gösterirseniz gösterin ehildir, layıktır. Bu isme, sadece kendi parti ideolojisinden dolayı oy vermeyen olur.

Sadece Malatya'da değil, görev yaptığı illere gidin, Bingöl'e, Van'a sorun, sonra onlardan dinleyin namı diğer İlhan hocayı!. Bingöl'de Bağımsız Milletvekili adayı olsa kazanır. Belediye Başkan adayı olsa %80 oy alır. Çünkü bu insan, insanlara dokunmuş, görev yaptığı her yerde ayırım yapmadan halka hizmet etmiş, siyasilere, çapsızlara, yetersiz bakiyelere değil!. 
Millete hizmet edeni de millet baş tacı eder.

Ama gel gör ki, bugün Malatya'da milletin sevinci kısa sürdü. Birileri çomak soktu sanki!. Ankara'daki kuyruğuyla bir şeyler çevirdi ki, adayların açıklanması ertelendi. Yeniden anketlere başladılar!.
Noluyor ya!?.
Birileri bunlara günaydın, sabahı şerifleriniz hayrolsun desin!.
Eğer Belediye başkanınızı değiştirecekseniz bu iş bu saatten sonra anketle olmaz. Bugün anketin sırası da değil. Bir anketle ve bir günde yapılacak anketle de bu iş olmaz. Olsa olsa verilen bu doğru karardan vazgeçirirler!..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Sayın Mehmet ÇINAR bana göre başarılıdır. Malatya'da Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri bu dönem tarihi belediyecilik yaptılar. Üçü de çok başarılı belediyeler. Ama ne acıdır ki, yapılanlar depremle birlikte enkazın altında kaldı. Sonra birileri kalkıp enkaz siyaseti yaptı. Adeta birilerini götürmek için depremi fırsata çevirdi ve kısmen de başarılı oldu.

Sayın Mehmet ÇINAR'IN, siyasette olmaması gereken bir kaç hatası oldu. Olanlardan dolayı üzüntülü olup, keşke dese de, birileri belli ki defterini çoktan dürmüştü. Ama o çalışmalarına yeniden başkan olacakmış gibi ara vermeden devam ediyor. Yeniden aday olmasa da bana göre gam yemez!. Sonunda nefsiyle babaşa kaldığı zaman, birilerinin benim elimle yaptığı hatalar sonucu ben gittim diyebilir!..

Ama Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Osman GÜDER'İ neden değiştirmek istediklerini anlamış değilim. Çok çalıştığı için mi!?. Hatasız bir belediyecilik yaptığı için mi!?. Sayın Selahattin GÜRKAN gibi tarihi projelere imza attığı için mi!?. Anlayan varsa söylesin!.
Ha, tabi ki şu var:
Bir yerde ayaklar baş olursa, ayağın altı yaş olur!.

Şimdi kalem bende, ama yetki bende değil. Şayet yetki bende olsaydı, Battalgazi Belediye Başkanını asla değiştirmezdim!.
Çünkü bu Başkan Ak Partinin kuruluşundan beri içinde ve yetkili organlarında görev yaptı. Yıllarca ilçe Başkanlığı yaptı. Son beş yıldır da Battalgazi Belediye Başkanlığını yüksek bir memnuniyet derecesi ile çok başarılı yapıyor. 
Peki emeği boş verelim, bugün bu kadar tecrübeye yazık değil mi!?.

Siyasi körlük mü diyeyim, hırs mı diyeyim bilemiyorum!. Eğer siyasi körlük diye bir şey varsa o da budur herhalde!. 

Şimdi biz Sayın İlhan GEÇİT'İN Yeşilyurt Belediye Başkan adayı olmasına mı sevinelim?. Yoksa Osman GÜDER'İN alınmasına, yerine belediyecilik tecrübesi olmayan bir ismin getirilmesine mi üzülelim!?.

Bu teşkilat pek doğru işler yapamadığı için, doğru yaptığını da dönüp bozuyor galiba!. Çünkü bu teşkilatın üzerinde hâlâ "alt dudağı yerde, üst dudağı gökte" olanlar var!. Eskiden masallarda devi böyle anlatırlardı!.
Doymak bilmeyenlerle kimsenin gözü doymaz!. O gözü ancak toprak doyurur!.

"Gün ola harman ola" bakalım bizi daha neler bekliyor!?. Bu şehirde siyaset, dudak uçuklatacak, milleti ayağa kaldıracak olaylara gebe!.  KISA BİR MOLA SADECE...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"