dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.64
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2495.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63685.04$

MALATYA’NIN 4-1 YANI MUTLU

17 Ocak 2021, Pazar 15:47

 

 

 

  • İyileşen Ganalı orta saha takıma döndü
  • Cezası biten Mısırlı sol bek yedek soyundu
  • Hamza Hoca, Galatasaray maçının 11'ine güvendi
  • Hamzaoğlu'nun oyun sistemi son iki maçta değişti
  • Kubilay Kanatsızkuş bu sezon kaçıncı gollerini attı?
  • Umut Bulut, Süper Lig'de kaçıncı gol sevincini yaşadı?
  • Mustafa Eskihellaç'ın performansı nasıldı?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 19'uncu haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u, Karadeniz'e eli boş yolladı: 4-1. İlk yarıya geride kapatan Kaplanlar, ikinci devrede coştu. Kubilay Kanatsızkuş, Umut Bulut ve Mustafa Eskihellaç'ın golleriyle farklı kazanan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 5 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Malatya temsilcisi, 20 Ocak'ta Hatay'ın misafiri olacak.

A_11

GANALI YILDIZDAN “İYİ” SÜRPRİZ

Kayseri'de 1-0 kaybedilirken sakatlanan Ganalı yıldızlar Benjamin Tetteh ile Afriyie Acquah, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'ndaki Galatasaray randevusunda forma giyememişti. Adalesi zorlanan Tetteh'in 1-3 hafta oynayamayacağı açıklanmıştı. İç yan bağlarında 1. derece zorlanma ve dizinde ödem belirlenince 2-4 hafta arası sahalardan uzak kalması öngörülen Acquah ise güzel bir sürpriz yaptı.Tedaviye cevap veren, iyileşerek arkadaşlarıyla antrenmanlara katılan Acguah, esame listesine girdi.

B_8

MISIRLI SOL BEK TAKIMA DÖNDÜ

2 Ocak'ta Ankaragücü'ne Başkent'te 3-1 mağlup olunurken kızaran, 3 resmi müsabakadan men edilen; ancak TFF Tahkim Kurulu'nun 3 maçlık cezasını 2'ye indirdidiği Karim Hafez takıma döndü. Mısırlı sol bek, Malatya'daki 2-2'lik Sivasspor beraberliğini ve Kayserispor yenilgisini kaçırmıştı.

İLK 11'DE HİÇ DEĞİŞİKLİK YOK

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'a seri penaltı atışlarıyla toplamda 8-7 kaybettikleri karşılaşmada sahaya sürdüğü ilk 11'de hiç değişiklik yapmadı. Galatasaray karşısında da denenen 4-4-2 oyun sisteminde, eldivenleri Ertaç Özbir'e emanet etti. Savunma hattı sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Semih Kaya ve Zimbabweli Teenage Hadebe'den oluştu. Youssouf Ndayishimiye ile Adem Büyük, ikinci bölgenin ağır sorumluluk üstlenen isimleriydi. Hücum hattında kanatların sağında Zeki Yavru, solunda Fildişi Sahilili Moryke Fofana izlendi. Santrforda Umut Bulut ve Kubilay Kanatsızkuş vardı.

C_9

SOL KANATTA FOFANA FARKI

Sol kanadı etkili kullanan Yeni Malatyaspor'da Adem, 4'üncü dakikada Fofana'yı hareketlendirdi. Fildişi Sahilili yıldızın ceza sahasına ortasında Emir Dilaver yükselerek topu uzaklaştırdı. Çaykur Rizespor atakta iken kendini yere bırakan Fofana, tedavisinin ardından kısa bir süre sonra tekrar oyuna döndü. Yetenekli isim, sol arka adalesinde bir problem yaşadı.

D_7

KUBİLAY, İŞARET FİŞİĞİNİ YAKTI

21'de Kubilay, soldaki Fofana'yı gördü. Bu futbolcu birkaç rakibi önündeyken, kaleyi karşısına aldığı anda şutunu atsa da Tarık Çetin'e takıldı. Çaykur Rizesporlu Milan Skoda ile aynı boya sahip olan Kubilay, 1,90 cm'lik uzunluğuyla birçok hava topunda Çaykur Rizesporlulara üstünlük sağladı. Ayrıca güçlü fiziğinin avantajını da değerlendirerek topu birçok noktada saklamasını bildi.

E_13

BÖYLE PENALTI YAPTIRILIR MI; HADEBE!

27'deki “Elle Oynama” beklentilerine hakem ilk önce yanıt vermedi. Konrad Michalak sağdan ceza alanına girip kesti, Hadebe önünde set oldu. Bu müdahalenin akabinde, Çaykur Rizespor kanadından, Zimbabweli oyuncunun sağ elini bilinçli olarak çok fazla açtığı yönünde itirazlar yükseldi. Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın, TFF'nin Riva'daki merkezinden gelen uyarıyla görüntünün tekrarına kenardaki ekrandan bakan Hüseyin Göçek, beyaz noktayı işaretledi.   

F_5

SURATLAR ASILDI

Yeni Malatyaspor'dan sonra duran toplardan en fazla gol atan takım unvanını sahip olan Çaykur Rizespor'da topun başına Skoda geçti. Meşin yuvarlağı, soluna uçan Ertaç'ın sağına bırakan Çok santrfor, bu sezon 6'ncı golüne imza attı. Daha önce 4 kez penaltıdan gol sevinci yaşayan misafir, bu sayıyı 5'e çıkardı. Stjepan Tomas öğrencilerini kutlarken, Hamza Hamzaoğlu'nun yüzünden düşen ise tabir yerindeyse “Bin parçaydı!”  Deplasmanın en az gol atanlarından Çaykur Rizespor'un, evinde en az gol giyenlerden Yeni Malatyapor'u ilk yarıda hüzünlendirmesi şaşırtıcıydı.

G_7

WALLACE'IN İŞTAHSIZ HALİ...

35'te Kubilay orta alandan topu çok iyi taşıdı. Solundaki Fofana kollarını kaldırıp top istedi; fakat Kubilay, sağındaki kaptanına aktardı. Adem ceza yayından çerçeveyi düşünse de defansı aşmayı başaramadı. 38'de Wallace'ın üzerinde yükselen Skoda'nın kafa vuruşunda top auta yöneldi. Brezilyalı Wallace'ın isteksiz tavrı ve kötü beden dili akıllarda soru işaretleri bıraktı.

CHEBAKE'DEN ENFES ÇALIMLAR...

39'da Chebake, baskıya ve temasa rağmen topu ileriye götürdü. Ama onu durduran Dario Melnjak sararmaktan kurtulamadı. 44'te Adem ile ikili mücadelesinde sol elini Sarı-Siyah-Kırmızılı futbolcunun suratına bilinçli şekilde vuran Skoda, sarı kart yaptırımına uğrarken, verilen karar çok haklıydı. 45'te Fernando ve Konrad Michalak'ı muhteşem çalımlarla ekarte eden Chebake'nin hareketleri alkışa değerdi. 45+4'te Youssouf sağdan içeriye havalandırdı. Selim Ay'ın sırtında sıçrayan Kubilay isabet sağlayamadı.

R_1

KUBİLAY'DAN MUHTEŞEM GOL

Yediği golden sonra tempoyu artırsa da önemli fırsatlar yakalayamayan Yeni Malatyaspor, ikinci devreye golle girdi. Bunda, Hamza Hamzaoğlu'nun akıllı üç hamlesi de çok önemliydi. Fofana-Hafez, Semih-Acquah, Zeki-Mustafa Eskihellaç değişiklikleri çok geçmeden meyvesini de verdi. 46'da, Chebake'in hareketlendirdiği Mustafa, kendisini karşılayan iki Çaykur Rizesporluya karşın altıpasa doldurdu. Yerden seken topu ön direkteki Kubilay, baskıya karşın şık bir dokunuşla filelerle buluşturdu.

S

BU GOL “KANAT”LANDIRIR

Oyuncu değişiklikleri, özellikle asist anlamında skora fazlasıyla olumlu yönde etki etti. Hafez, 50'de sol korner çizgisindeki Adem Büyük'e döndü. Onur Bulut ile birebirde çok iyi sakladığı topu içeriye kesti. Kale önündeki Kubilay adeta uzayarak kafasıyla topu buluşturduğu anda Tarık'a sadece sağına bakıp golü seyretmekten başka çare kalmadı. Genç hücum oyuncusu aynı zamanda, Süper Lig'deki 4'üncü sayısını kaydetmiş oldu.

M_11

UMUT “BULUT”LARIN ÜZERİNDE

61'de, Hafez'in soldan ortasında ceza sahasında etrafında kimse yokken çok rahat yükselen Umut, Yeni Malatyasporluları "Bulut"ların üzerine çıkardı. Süper Lig'deki ikinci, Ziraat Türkiye Kupası da dahil olmak üzere, bu sezon 4'üncü golünü atan tecrübeli forvet, golün akabinde hocası Hamza Hamzaoğlu'na koştu. Hafez de böylece 4'üncü asistine ulaştı.

L_16

MUSTAFA “NE YAPTIN SEN ÖYLE?”

74'te Chebake ceza sahasına girip açı bulamayınca Youssouf'u attı. Burundili ise Çaykur Rizespor kapınınca daha gerideki Adem Büyük'le oynadı. Kaptan ise ceza yayının önündeki Mustafa'ya aktardı. Performansıyla övgü alan bu futbolcu, Onur'u mükemmel bir beden çalımıyla geçip şutunu attı. Futbolseverlere “Ne yaptın sen öyle?” demek kaldı; çünkü meşin yuvarlak, tam isabetle ve süratle Tarık'ın solundan ağlarla kucaklaştı. Deneyimli oyuncu, Süper Lig'de bu yıl ilk golüyle gururlandı.

K_19

EN GÜZEL DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ...

Adem görevi, 81'de Ahmed Ildız'a devredince kaptanlık pazubendi de Chebake'ye geçti. 88'de Arjantinli Fernando Zuqui'nin elini sıkan Umut Bulut günün kahramanlarından biriydi. 88'de Kubilay yine kule rolünde oynasa da top üstten auta çıktı. Talebeleri, 15 Ocak 1970 Gümülcine doğumlu Hamza Hamzaoğlu'na, birkaç gün önceki 51. yaş günü dolayısıyla en güzel hediyeyi verdi.

HAMCA HOCA'DAN IRKÇI OLMAZ!

Geride çok fazla açık veren Çaykur Rizespor, hem Malatya'da az gol yiyen hem de bir şekilde gol bulabilen bir ekip olan Yeni Malatyaspor karşısında doğal olarak tutunamadı. “Bundan hiçbir şey olmaz” denilen Umut Bulut ve Kubilay Kanatsızkuş'un “Maçın Adamları” oluşu, yapıcı değil, yıkıcı tenkit ustalarına en şık cevap oldu! Gelelim, Hamza Hoca'yı ırkçılıkla suçlayan kesime... Onun manevi yönünün ne denli kuvvetli olduğuna ve insan sevgisine çok yakından şahitlik eden bir basın mensubu olarak, bu saçma iddialara sadece gülüp geçiyorum...