dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2426.0
  • BIST
    10000.38
  • BTC
    61952.91$

Malatya'nın Abisi!..

13 Şubat 2024, Salı 08:18
Malatya'nın Abisi!..

Kimdir? diye sorsam, çoğunluk Bülent Tüfenkci diye cevap verir. Kimisi de avazının çıktığı kadar "Bülent abiii..." diye bağırır.

Evet, bugün Malatya’nın siyasetteki abisi Sayın Bülent Tüfenkci'dir, dolayısıyla Malatya’nın da abisidir. Ankara'daki en etkili milletvekilimiz, sözü dinlenen, çevresi olan, bütün dönemlerinde Malatya'ya sahip çıkandır. Bazen bazıları gibi BEN dese de, yalnızlığına ve sahipsizliğine verin!..

Bülent Bey'i Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinden tanırım. Bizden bir kaç dönem önce olduğundan okulda çok görüşmesek de, o günden tanıyor olmam, bugün Onu yazmama sebeptir. İmam Hatip ruhuna uygun, etliye sütlüye dokunmayan, sessiz çalışan, dostunu koruyan, siyasette tarafı Malatya olan, hakkını koruyan, Malatya için fedakarlıktan çekinmeyen siyasetçimizdir. 

Bülent abi bir de Yeşilyurtlu olunca maça bir sıfır mağlup başlar. Yeşilyurtluların kaderi böyle. Zira Yeşilyurt ismi Malatya'da bir sıfır geriden gelir. Hakikat öyle mi!?. Tabi ki hayır, ama ismi çıkacağına canı çıksın derler ya!. Çıkınca da dokuza, inmiyor sekize misali, Yeşilyurt dezavantaşını hep taşımak zorunda kaldılar. Çünkü derenin içinde büyük bir köy olan Yeşilyurt solcuydu, Malatya ise sağcı. Bir çok ismi vardı buranın. Mesela Küçük Moskova diyorlardı. Oysa bilmiyorlardı ki bir gün Küçük Moskova'dan Bülent Bakan gibi İmam Hatipliler çıkacak ve Malatya’da söz sahibi olacaklardır!.

Bir gün İmam Hatipliler gelecek, bu dezavantajı avantaja çevirecek, eski komonistler de ağzı açık bakacaklardır!.
İşte Bülent Bey gibileri buradan çıkarak bu kötü imajı bertaraf ettiler!.
Hakikatte ise Yeşilyurtlular cana yakın, üreten, katmadeğer sağlayan kişilerdir. Ama geçmişte bırakılan bir hesap vardı, fazlasıyla ödediler. O gün on bini bulmayan Yeşilyurt'un nüfusu, bugün Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte  en büyük Merkez ilçesi oldu.

Her şeye rağmen Bülent Bey bir Yeşilyurtlu, İmam Hatipli, Ak Partili, önce  il başkanı, sonra milletvekili, daha sonra da Bakan olarak Malatya’da siyasi yıldızı parlayan biri oldu. Böylece Yeşilyurt'un da itibarını kurtardı, Malatya siyasetinde de söz sahibi oldu. 

İmam Hatip Lisesinden bir arkadaşımızın bu seviyeye gelmesi sadece gıpta edilecek bir durumdur.

Diyeceksiniz ki bugün ne oldu da Bülent Bakanı yazma ihtiyacı duydun!?.
Bugünler vefa günleridir. Hayırlı insan vefalı olandır. Vefa olmayanda ihanet emareleri olur. Eski bir arkadaşı ve eli kalem tutan biri olarak bugün yazmazsam Onu, ne zaman yazayım!?. Hatta yazmak için gecikmemiş miyim!?.
Yarın bana dese ki Ebuzer! Bu memlekette her şeyi yazdın, bu abinin yaptıklarını neden yazmadın, haklı değil mi!?.
Sayın Bakanım, sizi yazmaya ne gerek!. Sizi zaten herkes biliyor demem yeterli bir cevap mı sizce!?. Bu şehre emeği geçen herkesi yazmak boynumuzun borcudur. Bülent Bey'i yazmak ise hem vefa hem de kardeşlik gereğidir. 

Bugün depremin enkazında kaybolan Malatya’da bazı şeyler görünmese de, Sayın Bakanımızın Malatya'ya çok büyük emekleri oldu. Malatya için büyük projelere imza attı;
Henüz tamamlanmamış olsa da, Kuzey Çevreyolu Bülent Bey'in sayesinde geldi.
Bu şehre ikinci üniversiteyi Bülent Bey getirdi. Adına yakışır bir üniversite olma yolunda çiçeği burnunda Turgut Özal Üniversitesi Sayın Bakanımızın çabalarıyla kurulmuştur. 
Türkiye'de sağlıkta marka olma yolunda Malatya'ya Onkoloji Hastanesini Sayın Bakanımız getirmiştir.
Bir şehir ne kadar güvenli ise o kadar kalkınır. Özel Hareket Bölge Müdürlüğünü Sayın Bakanımız getirmiş, binalarının inşaatlarını o bitirtmiştir. 
Vagon Onarım Fabrikası, Battalgazi Devlet Hastanesi, Gümrük Bölge Müdürlüğü, Çöşnük Macera Parkı, kapalı spor salonları, lisanslı depolar, Malatya Şehir Hastanesi ve temeli atılan Yeni Adliye Binası Sayın Bakanımızın Malatya'ya kazandırdığı büyük yatırımlardan bazılarıdır. 

Beş yıldır Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN ile uyumlu çalışan, şehre katmadeğer sağlayan vekil, yine Sayın Bülent Tüfenkci'dir.
Bugünden sonra da Sayın Sami ER Başkanımızla elele verirse neler yapılmaz ki!. Sami Başkan Malatya için isteyecek, Ankara'da Bülent Bakan ve diğer vekiller takip edeceklerdir. Geçmişte yaptıklarının fazlasını bu dönem yapacaklardır. Çünkü bu dönem ustalık dönemidir. 

Bunları gördükten sonra, Sayın Bakanı yazmamak, ona teşekkür etmemek, bundan sonra da Malatya için daha büyük beklenti içine girmemek mümkün mü!?.

Bir insanın her şeye gücü yetmeyebilir. Kimsenin elinde sihirli değnek de yoktur. Bakanlığı döneminde başkası için iki tane talebim oldu. Birini yaptı, diğerini unuttu. Belki de umursamadı. Ama ben onu mazur gördüm. Beklentiye göre insanları değerlendirmemiz doğru değildir. Ama bilirim ki Sayın Bülent Tüfenkci bilerek ihmal etmez!. 

Eğer yanlış yaparsa, konumunu bu millete bu şehre kullanmazsa, kendisi ve çevresi faydalanır, Malatya'yı ihmal ederse, Allah’a hesabını veremez!. Çocuklarını aç aç yatırırken Hz. Ömer'e beddua eden kadına, "Ömer senin bu halini nereden bilsin" dediğinde;
"Madem Ömer bizden habersiz olacaktı neden Halife oldu!?" diyen yaşlı kadın gibi, kim bu şehirden, bu milletten habersiz olacaksa neden bu şehrin sorumluluğunu, bu insanların vekaletini aldın diye soracaklar!..

Sayın Bakanımıza başarılı bir dönem diliyoruz. Birlik ve dirlik zamanıdır. Tıpkı Malatya’nın abisi olduğu gibi vekil arkadaşlarının da abileri olup önüne düşecek, bu şehir için yapması gerekeni birlikte yapacaklardır!.

Sözü dinlenen, itibarı artan, insanlara faydalı olan hayırlı bir ömür ve konumunun verimli olmasını diliyorum. Bugüne kadar yaptığı her şey için tüm Malatya adına teşekkür ediyorum. O bir İmam Hatipli, Malatyalıların da abisi. Onu yalnız bırakmayın!. İmam Hatip nesline güvenin, onlara sahip çıkın...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"