dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2413.8
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57798.03$

Malatya’nın Efsanevi Tek Vekili: Abdurrahman Babacan

19 Nisan 2024, Cuma 11:07
Malatya’nın Efsanevi Tek Vekili: Abdurrahman Babacan

Şimdi, efendim… Sizlere bir hikaye anlatacağım, Malatya’dan gelen bir hikaye bu. Tabii ki deprem var, esnafın derdi var, borçlar var. Ve elbette bir kahramanımız var, o da kim derseniz, Abdurrahman Babacan!

Hani şu Malatya’nın fetheden komutanı gibi bir adam. Diğer üç milletvekili ne yapıyor bilinmez ama Abdurrahman vekil, sanki tek başına Malatya’nın bütün dertlerine derman olacakmış gibi bir havada. Kendi Facebook sayfasında paylaşmış: “Konuştum, hallettim, esnaf rahatlasın.” Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısıyla da görüşmüş, “Zekeriya bey, bize bir mücbir sebep daha lütfediver” demiş. Kıyamet kopmuş, o kopan kıyametin altından bir başına çıkmış gibi.

Hatırlarsınız, Van depreminden sonra borçlar beş yıl ertelenmişti. Malatya depremi daha büyük… Logik olarak düşünürseniz, Abdurrahman vekil en az iki yıl, hayır hayır beş yıl diyecek gibi. Ama ne hikmetse, açıklamalarda detay yok. Sadece büyük laflar, büyük vaatler…

Burada, dikkat çeken başka bir şey daha var. Abdurrahman vekil hep “ben” demiş. Malatya’nın diğer vekilleri nerede? Yoksa Abdurrahman vekil onları da tek başına temsil mi ediyor? Bir insan nasıl oluyor da hem sahada koşup hem tribündeki seyirci, hem de hakem olabiliyor? Bu Malatya siyasetinde bir sinerji eksikliği mi, yoksa Abdurrahman Babacan’ın kendi solo albümünü çıkarma çabası mı?

Malatya’nın kaderi bu kadarına emanet. Şimdi, siz düşünün. Abdurrahman Babacan elinde sihirli değnek, Malatya’nın sorunlarını tek başına çözüyor gibi… Ama, keşke bu sihirli değnekten diğer milletvekilleri için de birer tane çıksa. Malatya’nın kaderini tek bir kişinin eline bırakmak, hem trajik hem de komik. Görünen o ki Malatya’nın kaderi, Abdurrahman Babacan’ın sosyal medya hesaplarına kalmış. Malatya’ya kolaylıklar diliyorum, gerçekten de ihtiyacı var gibi.

Şimdi, biz bu filmi daha önce de izledik. Umarım finali mutlu biter. Yoksa Abdurrahman Babacan’ın tek kişilik ordu macerası, Malatya tarihine nasıl geçer, hep birlikte göreceğiz.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mustafa Güler
    19-04-2024 18:49

    Hayretle okudum yazınızı. Yazık gece gündüz çırpınan, Malaya için bir şeyler yapmaya çalışan bir insanı böyle yazarak yıpratmaya çalışmanız hiç hoş değil. Abdurrahman Babacan Malatya için bir şanstır, Malatya Ömer Faruk Öz'ün kıymetini bilemedi. Bari bu güzel insanı küçük çıkarlar uğruna harcamayın. Sonuçta Malatya'ya yazık oluyor.

  • yorum avatar
    Babacan hayranı...
    19-04-2024 18:48

    Sayın Abdurrahman babacan için az bile yazmışsınız ...sizde haklısınız..siz sadece abdurrahman babacanı malatyada takip ediyorsunuz...abdurrahman babacan fransa da da türkiyeyi ve malatyayı temsil ediyor...bir farkla gazze için samimi duygularını da katarak...canım yazar ..

  • yorum avatar
    Vatandaş
    19-04-2024 11:30

    Yapsın da varsın ben yaptım desin...

  • yorum avatar
    Zülüm gören Ali
    19-04-2024 11:25

    Çok güzel tarif etmişsiniz. Babacan maalesef yalnız sosyal medyanik bir vekildir. Malatya'ya sunacağı hiçbir hizmeti yoktur kapasitesi de yeterli değildir. Kendisi ile görüşmeye gidenlerin %99'u kendisine ulaşamamıştır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.