dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2296.2
  • BIST
    8997
  • BTC
    70550$

Malatya'nın gürültüsü var, sesi yok!

26 Kasım 2022, Cumartesi 16:45
Malatya'nın gürültüsü var, sesi yok!

 

 

 

-    Yeni Malatyaspor, Tuzla deplasmanında neden kazanamadı?
-    Karşılaşmada kaç top direkten döndü?
-    Burundili orta saha niçin forma giymedi?
-    Cezasını tamamlayıp dönen futbolcu kim?
-    Hangi oyuncu, Samsun’da ter dökemeyecek?
-    Hasan Özer’in oyun sistemi yine şaşırttı!
-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
-    Kaplanlar, kaç puan ile kaçıncı basamakta?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…


**

Yeni Malatyaspor, Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında Tuzlaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. İstanbul’da her şey vardı. Çok sayıda gol pozisyonu, her iki takım adına da birer tane direkten dönen top… Tek eksik olan şey, goldü ki, o da yoktu. 11 puan ile 17’nci sırada yer alan Kaplanlar, 16’ncı haftayı “Bay” geçtikten sonra 9 Aralık’ta Samsunspor’un misafiri olacak.

KAPTAN DÖNDÜ, BURUNDİLİ YOK

12 Kasım’da, Bolu’da 1-0 kaybedilirken 87’nci dakikada sarı kart gören ve bu sezon aynı yaptırıma 4’üncü kez uğrayınca cezalı duruma düşen Rahman Buğra Çağıran, ilk 11’e döndü. Kaptan, 18 Kasım’da Malatya’da Pendikspor’a 3-0 yenildikleri kritik randevuyu kaçırmıştı. Burundi Milli Takımı’na giden Jospin Nshimirimana’nın ismi, Pendikspor maçının ardından yeniden esame listesinde görülmedi.

İLK 11’DE TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hasan Özer, Ziraat Türkiye Kupası da dahil, Yeni Malatyaspor’un başında 10’uncu sınavını verdi. Hasan Hoca, Pendikspor önündeki 11’de sadece bir değişiklik gerçekleştirdi. Cengizhan Akgün’ü yedek soyunduran Özer, Rahman Buğra’ya güvendi.

SAHA DİZİLİŞİNDE GERİ ADIM!

Hasan Özer, Pendikspor karşısında, Kaplanların bir önceki hocası Cihat Arslan’ın da tercih ettiği 4-2-3-1 oyun sisteminden vazgeçmiş ve risk alarak 3-2-4-1’i uygulatmıştı. 3-0’lık hezimet olunca tekrar 4-2-3-1’e dönen genç teknik adamın kadrosunda kaleye Abdulsamed Damlu geçti. Geri dörtlüde soldan sağa; Ganalı Philip Awuku, Burak Kavlak, Barış Başdaş ile Taha Gür ter döktü. Onların bir adım ilerisinde Ogün Özçiçek ile Ganalı Godfred Donsah ağır sorumluluk üstlendi. İkinci bölgede yine soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Rahman Buğra ile Malili Aly Malle boy gösterdi. Santrforda Ganalı Osman Haqi vardı. 

NET FIRSATLAR KAÇTI

Sancaktepe 15 Temmuz Stadı’nda, saat 13.30’da başlayan zorlu karşılaşma, kasım ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde kısmen soğuk bir havada oynandı. İlk tehlikeli atağı Yeni Malatyaspor geliştirdi. 1’inci dakikadaki geri pasta Emre Koyuncu topu uzaklaştırmak isterken hemen kale ağzındaki Rahman Buğra'ya kaptırdı. Kaptan bire birde Emre’yi nişanlarken, devamında Haqi Osman oyalanınca mutlak bir gol şansı kaçmış oldu. 24’te kısa düşen geri pasta Malle, karşı karşıya kaldığı Emre’nin üstüne vurunca, yüzde 100’lük ikinci gol de atılamadı!

HAKLI BİR GOL İPTALİ VAR!

33’te Fransız Mata’nın şutunda Burak Kavlak'ın kafasına çarpan top, Abdulsamed’i kontrpiyede bıraktı ve ağlarla buluştu. Gole itiraz bile edilmezken, hakem Burak Pakkan, Video Yardımcı Hakem (VAR)’ın uyarısıyla Mata'nın topu ilk aldığı anda ofsayt olduğunu belirledi ve “İptal” dedi.

DEĞERLENDİRİLEMEYEN POZİSYONLAR…

44’te Haqi Osman'ın servisinde Doğukan ceza sahasına girdi. Uygun durumdaki arkadaşına pas vermek yerine topu ayağında fazla tutunca Mavi-Beyazlı oyuncular yerleşti, akın da autla sonuçlandı. 45+1’deki karambolde Doğukan ile Haqi Osman bir türlü kaleye gönderemezken, son pozisyonda ofsayt tespit edildi. Özetle; ilk yarıda rakibinin hataları nedeniyle birçok fırsat yakalayan Hasan Özer’in öğrencileri, bunlardan yararlanamadı.

ŞANS ANI; TOP DİREKTEN DÖNDÜ

52’de Doğukan’a yapılan faulün akabinde soldan kazanılan serbest atışta Rahman Buğra ortaladı, Awuku yükseldi. Meşin yuvarlak az farkla auta çıkarken “Ofsayt” tespiti gecikmedi. 54’te Bilal Başacıkoğlu yan direği hedef aldı. Awuku'nun müdahalesinde top kornere yönelirken, Barış Yılmazer’in talebelerinin “Penaltı” itirazı, haklı olarak karşılık bulmadı.

BARIŞ BAŞDAŞ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

58’de, bu yıl 4’üncü sarı kartını gören Barış Başdaş’ın yüzünden düşen bin parçaydı; çünkü tecrübeli futbolcu, cezası yüzünden Samsun’da oynayamayacak. 67’de Rahman Buğra sağ kanattan kesti, 6 pas önündeki Malle’nin yere çarptırarak filelere yollamayı düşündüğü top, üstten auta çıktı. 

BU KEZ ŞANSSIZLIK ANI; TOP YİNE DİREKTE! 

68’de Mert Miraç Altıntaş, görevi Doğukan’dan devraldı. 69’da Malle, sağdan çok şık çalımlarla içeriye sarkıp çaprazdan şutunu attı. Uzak direğe çarpan ve oyun alanına dönen topu Tuzlasporlular uzaklaştırdı. 79’da Arda Hilmi Şengül-Awuku, 86’da Yakup Alkan-Osman Haqi hamleleri oldu. 86’da Abdulsamed’ten gelen topu soldan süren Haqi Osman, ceza alanına girdi, uygunken vuramasa da Ogün dokundu. Top savunmaya çarpınca Kaplanlar köşe gönderine adım attı. 4 dakikalık duraklamalarda da netice değişmedi.

“AH”LAR, “VAH”LAR!..

Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince… Yeni Malatyaspor iyi oynadı, sayısız ve basit golleri kaçırdı; fakat savunmada çokça hataya imza atan rakibe karşısında skoru değiştiremeyince “Ah, vah” sesleri yükseldi. Hâl böyle olunca “Ben sonuca bakarım. İyi oynayana puan vermiyorlar” tepkileri de artmaya devam etti. Kaplanlar sanki gol atmak istemiyor gibi bolca fırsat harcadı! İstatistiklerde başarısıyla alkışlanan Sarı-Siyah-Kırmızılıların fileleri sarsamaması herkesi şaşırttı, “Şaka olmalı” dedirtti!

MALLE KAYIP, CENGİZHAN NEDEN YOK?

Rahman Buğra, Haqi Osman ve Malle’nin topu ağlarla buluşturamaması, haneye yazdırılabilecek ekstra iki puanı havaya uçurdu! Özellikle uzunca bir süredir takımına pek katkı sağlayamayan Malle’nin yerine bitirici özellikleri olan ve gol vuruşlarında meziyetli Cengizhan’ın oynatılması gerektiği fikri ağırlık kazanmaya başladı. Osman Haqi ile Doğukan’ın parselleyeceği kanatların, ileri uca çekilecek Cengizhan ile daha verimli olacağı görüşü de hâkim. Gelelim Burak’a… Yine büyük bir hatasında Tuzlaspor “Gol” diye sevindi; ama bu defa ofsayt imdada yetişti!..